icon

V decembri 2010 budem maminou

nanuska12
21. mar 2010

Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉

aspinka
24. apr 2010

ano aj mne ho kozna ponukala ale kedze sme planovali druhe tak som to riadne zamietla aj tak sa mi to nase snazenie predlzilo jednym neuspechom MA a potom cakanim a podarilo sa az po 8 mesiacoch. Po porode a po kojeni ked to neprejde asi do toho pojdem lebo uz to mam fakt zle a dost ma boli cely ksicht.
Ci to bude baba ci chalan len nech je zdrave idem sa premoct a pojdem s malou von lebo je tu chuda somnou zavreta i ked je vonku tak krasne a este som nervozna tak mi to aspon vyleti z hlavy 😉

sasettka
24. apr 2010

aspi, prechadzka ti urcite urobi dobre 🙂
ja dnes akoze upratujem....prirovnala by som svoju rychlost k rychlosti slimaka...ale tak, pomaly dalej zajdem, no nie? 😀

biela
24. apr 2010

sasetka, ja mám tiež colgate a napína ma 😀

biela
24. apr 2010

baby, ja mám taký problém s tými pachmi... mám na niečo strašnú chuť, dnes ráno som mala chuť na praženicu a keď som cítila tú vôňu čerstvej praženice, tak ma naplo. na obed som si rozkázala pizzu a manžel mi ju upiekol a tiež ma nejako neláka.
pritom mám na ňu hroznú chuť a pritom ju nemôžem jesť. 😒

mirkita
24. apr 2010

no ja som prave dojedla zavinaca s treskou 🙂 strasnu mam chut na ryby...a sladke mi nejde....som prekvapena lebo kava a cokoladka u mna kedysi bodovali...

sasettka
24. apr 2010

biela, zapchaj nos a jedz!! 😀 inak dnes sa ako citis?
k tej paste...dakto tu odporucal tu detsku....len neviem, nema ta detska ovocna pasta dacoho nedostatok, co by chybalo dospelemu chrupu? 😅 juuuj, baby nerobte mi chute....ja vam radsej ani nepoviem, co som prave dojedla.... 😀

mirkita, u mna tiez tak...cokolada sama o sebe 0 bodov...ale sladke si dam, ked je treba..... 🙂)) kavu som uplne vyradila, zatial ju nepotrebujem... 🙂

biela
24. apr 2010

sasi, myslím, že detská má menej fluoridu...
kdesi som čítala, alebo tu ste to kočky písali, že žena má v tehotenstve nárok na dve preventívne prehliadky u zubára.
ja som bola u zubára vtedy, keď som bola možno v treťom týždni, všetky zuby mám ok, ale mám ísť zase na preventívku v septembri.
pri prvom tehu som si zuby umývala tak ako vždy, ak nie viac a mala som samý kaz... jeden zub, sedmičku mi aj vytrhli, lebo sa nedala zachrániť. myslím, že na tom niečo bude, že sa zuby viac kazia v tehotenstve, ináč by neboli potrebné dve preventívky za tehotenstvo.

biela
24. apr 2010

a čo si dobré dojedla, sasetka? prezraď... 😉

biela
24. apr 2010

sasi, a dnes sa cítim dobre, vynikajúco, užívam si domov a Oliverka s manželíkom. obaja sú zlatí a obskakujú ma. manžel mi nechce dovoliť nič robiť. no keď boli s Olim vonku ,tak som čosi porobila 🙂 ale nič namáhavé.

andryy
24. apr 2010

Caute,prepacte ze sa moc neozyvam, len vas citam ked stiham. Ale dneska rano som zacala trosku krvacat a dost ma to vylakalo. Hned sme isli s manzelom do nemocnice a robili mi ultrazvuk a bolo vidno len vacok. Preto mam trosku obavy, mala by som byt v 5+5tt. Viem ze niektora ste tu pisala o tom ze tiez este nebolo nic vidno, tak sa chcem spytat v ktorom tyzdni to bolo, pripadne v ktorom tyzdni uz bolo nieco vidno. Dakujem

christie
24. apr 2010

no vy ste sa rozpisali. 20 minut som citala co ste popisali od kedy som sa vcera vypla.
Biela, drzim palceky aby si viac nemala trapenie a najblizsie krvacanie bude az v decembri pri porode.

Ako ste pisali s tym bruchom, vcera som si v robote musela rozopnut gombik na nohaviciach a vecer domaa som ho mala velikanske. Rano to bolo uz ok, len ma pobolieva, tak ked lezim je to ok. A strasna unava. Neskutocna. Poobede som sa 2 dni z roboty skor zdekovala. Dnes som si schrupla od 12 tej. Inak chute nic. Pachy vadia. Vcera v bille pri rozkoch stali robosi a skoro som hodila tyku ked som citila alkohol. A cigaretovy pach mi strasne vadi.

Dufam ze v utorok na utz bude cosi uz vidiet. Som nedockava. Budem koncit siesty tyzden, tak snad

aspinka
24. apr 2010

baby prechadzka pomohla posedela som si na slniecku pri fontane zbehla nakupit ale len tak rychlo ale kym sme dosli domov tak uz mi doslo fakt nevolno. Postavila som na hovadzi vyvar snad mi bude chutit. Mne srdiecko videli 6t5d

andryy
24. apr 2010

Dakujem aspinka, ja uz si totiz nepamatam pri malej kedy to bolo ale myslim ze to bolo az po 6tt.Tiez varim fazulovu polievku, uz si nanu chutim, ale tiez mi niekedy byva zle. Nechodim zvracat, len tak sa mi toci hlava a je mi nevolno, ale to vzdy len chvilku a potom to zase prejde.

sasettka
24. apr 2010

biela, chleba s maslom a hrozienkami 😀 a teraz ako o dusu struham zemiaky, budu plackyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy 🙂
som rada, ze ti je fajnovucicko 😉
inak som zvedava na svojho zubara, ci mi tiez nebude ako sukromnik uctovat preventivku....ale ved tusim uz vsetci zubari su sukromnici...ci? 🙂)) ale mam svojho rada, on je taky tucnucky sympaticky smejo 🙂)))

aspi, nooo, taky vyvar nie je nikdy zlyyy, urcite ti spravi dobre daco teple v zaludku 🙂 teda...mne by spravilo 😅

biela
24. apr 2010

ahojte, christie, ďakujem za palčeky, podobne aj ja ti prajem všetko dobré, pozrela som, že to vyzerá na dvojičky 🙂 super!!!!
andryy, ja som bola na normálnom sone v 5+4tt, 5+6tt a v 6+2tt, ale doktor nič nevidel, iba vačok, a v 6+3 som bola na 3D a tam bolo srdiečko krásne a silné a drobček mal 3,8 mm 🙂
ale možno by to už bolo vidno aj na normálnom sone, za ten deň, dva, bábenko rýchlo rastie... ale doktorka mi povedala, že zruba 5 týždňov od oplodnenia by to malo byť vidno určite. no zase, plus mínus, lebo každá žena je iná.

biela
24. apr 2010

sasetka, chleba s maslom a s hrozienkami? 😀 taká kombinácia by ma v živote nenapadla, už máš riadne chute, alebo to jedávaš normálne?
a kde bývaš? pošli mi pár placiek 🙂

lauri
24. apr 2010

ahojte dievcata 🙂
biela, znie to hrozostrasne, dufam, ze uz mas vsetko zle za sebou ☹ a ten "zakrok".. pripada mi to byt od dr. hrozne necitlive 😖
snad uz bude vsetko ok..

ja sa mam podozrivo dobre 🙂 jem, dobre spim a skoro nic ma neboli... co viac si mozem zelat? asi len to, co my vsetky, aby bolo vsetko dobre... tie tyzdne letia, coskoro sme vsetky v 12 tt a potom uz je riziko len minimalne 😵

andryy
24. apr 2010

dakujem ti biela, trosku si ma ukludnila. drzim vam vsetkym palce a dufam, ze aj mne to spinenie prejde. musim utekat k malej je chora , lezi v posteli a nudi sa . musim s nou ist hrat pexeso. 🙂 tak sa majte krasne zatial.

sasettka
24. apr 2010

biela, tak to bola moja hrozienkovochlebova premiera 😀 neviem, co ma to napadlo....ale ja odkedy som tehu, jem chleba na vsetky sposoby....hrozienka ma same o sebe nezasytia, tak preco ich nezajest chlebom? jaaaaaaaaj 😀

som smutna, postruhala som si necht ☹ 😝 som trnavacka....neviem, poslem postou? 😀

biela
24. apr 2010

ahoj lauri, ďakujem pekne, verím aj ja,že to bude už len dobré.
ináč, minule sme sa bavili o tom cestovaní... tak si predstav, že čo sme mali letieť do toho nórska, tak nešli by sme tam kvôli môjmu stavu, ale aj okolnosti nám priali... mali sme letieť v stredu, no nóri mali ešte v stredu uzavretý vzdušný priestor, tak nám ryanair vrátil peniaze ... 🙂
ja osobne by som už nad žiadnym cestovaním v tehotenstve ani neuvažovala, neviem si predstaviť, žeby sa mi toto stalo v cudzej krajine. hrôza pomyslieť.

andryy, držím palce nech ti to prejde 😉 a nenakaz sa od dcérky, mysli na to, že máš oslabenú imunitu...

biela
24. apr 2010

sasi, nemusíš posielať, aj tak ich všetky zješ 🙂 len si ich nedávaj s hrozienkami. 😀

sasettka
24. apr 2010

biela 😀 😀

mirkita
24. apr 2010

kocky ja si idem spravit pizzu z listkoveho cesta....rybky uz vytravili po vydatnom spanku 🙂
moje brucho uz zacinam nemat rada, pripada mi uz teraz pekne velke a napuchnutu...ale cim skor si zvyknem, tym lepsie, nie...?

inak uz aj vasi muzickovia sa zacali o vas tak pekne starat?

lauri
24. apr 2010

jeeej, placky by som si dala 🙂 ale absolutne sa mi nechce nieco take vyrabat... no, mozno zajtra 😉

biela, do norska sa este dostanes... neskor 😉 😉 a dobre, ze ste nesli autom, to by bolo hrozne, ak by sa nieco prihodilo na tej nekonecnej ceste... ja tu moju letenku stale mam ale este som ju nestornovala..nebola draha, asi bude storno stat viac ako cela letenka..

a este som sa chcela spytat... zavinac je surova ryba, ze??? takze sa nesmie?

aspinka
24. apr 2010

tak prisiel mi muzicek a urobil mi hot-dog bolo mi uz tak strasne zle ale to jedlo mi pomohlo. Baby aj vy ste precitlivele zda sa mi to nejako skoro ale niekedy sa mi chce plakat ani neviem preco 😒

lelagula
24. apr 2010

Ahojte baby 🙂 pridavam sa aj ja k vam aj ked len s malou dusickou este nemam tehot.knizku... 20.4 som mala dostat mrchu a nic inak celkom priznaky ako keby som ju mala dostat. tak som si v piatok 23.4 rano spravila test a hned // 🙂 hned v piatok som isla doktorovi, spravil mi ultrazvuk a na monitore bola mala cierna bodka 🙂. zarazilo ma ze mi nebral krv aj ked mi povedal ze mam prist o tyzden ze spravi znova ultrazvuk (asi ci plod zije lebo to by malo byt uz vidiet aj srdiecko). Termin som si len tu na nete vypocitala. na jednej stranke 28.12 a na druhej 29.12 ale to nechcem vobec predbiehat aby som to nezariekla. na jednej strane sa tesim a na druhej strach lebo sme vobec nepocitali ze otehotniem (v septembri mi vybrali lavy vajecnik mam tam 14 cm jazvu). tak sa drzme babenky a vela energie 🙂 je tu niekto kto ma predbezne podobny termin porodu? 🙂

lelagula
24. apr 2010

fattamorgana - na kedy ti pripada termin porodu 🙂 ja by som mala byt tiež v 4 tt a 4 dni. stale ma pobolieva v podbrusku vlastne v celom bruchu picha krce.. mate alebo mali ste aj vy nejake podobne bolesti?prsia ma bolia ale da sa to vydrzat, stale pijem a hocikedy ma chyti pocit hladu, zle mi nie je zatial ale tie pachy vsetky bleee. o tom ze som tehulka viem od vcera a nechcem to povedat este ludom okolo mna vie to len moj partner. je super ze tu je uz rozbehnuta tema. 😵

avanka
24. apr 2010

ahojte, vitam nove tehulky..

tak mne je dnes blbo cely den, cez obed som vracala kyselinu 😝 a mam strasne nizky tlak 100/56, tak sa len motam, akosi tazko sa mi dycha..
tesim sa, ze ulozime maleho a lahnem si....

aspinka
24. apr 2010

lela pichanie v brusku sme mali vsetky mimi si robi miestecko este nas bude natahovat pocitam do 15tt potom uz pocitime kopanceky. hroooozne sa na to tesim vraj druhorodicky ich citia skor 😉

fattamorgana
24. apr 2010

lelagula - ahoj, ja tiež ešte veľmi nevyskakujem, lebo som ešte nebola u lekárky. Teda bola som práve vtedy, keď som mala ovu a som sa s ňou rozprávala, že plánujeme bábo. Povedala , že keď nebudú problémy, stačí prísť, keď 2.x nepríde menštruácia, vraj skôr aj tak nič neuvidí. Tak dúfam, že nebudú problémy a koncom mája ma tam má ako na koni 🙂
Ja som si podľa tehu kalkulačky vyrátala termín na 30. 12., tak uvidíme. Bolesti zatiaľ nemám, len stály pocit smädu a únavy. Nič ma nebolí, ani prsia, ani podbruško, len mi prekážajú pachy a mám stále chuť na citrón 😀