V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
prajem pekny vecer, tak s tym tlakom som podobne, len moj akoze normalny teda bezny je 70/40, a ja sa cudujem, preco sa v tehotenstve zaoberaju len zenami, ktore maju vysoky tlak, ved my co mame nizky sme tiez rizikove, ved hocikedy mozem odpadnut, byt v bezvedomi a to je akoze v poriadku?
a s tymi nevolnostami, tak to je este beh na dlhe trate, mne skor vadi to, ze mam navaly hladu, a ked som mimo domu, tak rychlo musim utekat niekam do obchodu, a stale si vyberiem nejaku hlupost, napr. sladky rozok od ktoreho mi je potom neskutocne zle, tak toto jedine je dost blbe, a inak prsia neskutocna bolest, naliate su,ako keby som uz normalne mala mlieko.
tak sa baby drzte, maly sa ma dobre, pomaly mu to odpuchlo, len musime pockat do pondelka, aby to zmizlo uplne, lebo ak to nezmizne, budu to operovat, tak snad bude vsetko ok, papa
lelagula - áno, testy som si robila od 21. do 23. apríla. Vtedy som mala dostať MS, ale som predpokladala a dúfala, že nepríde. Keď som mala ovulku, bola som na preventívke u gynekologičky, tá mi ukázala, že mám ovulku a máme sa snažiť. Povedala, že keď sa podarí, netreba utekať hneď, lebo keď tam prídu baby deň po tom, ako im mešká MS, tak nič nevidí, jedine môže zobrať krv a dozvie sa to, čo ony už dávno vedia z tehu testov - že sú tehotné. Potom ich zavolá najskôr o 3 týždne, kedy bude už aj na ultrazvuku niečo vidieť. Takže keď nebudú problémy (bolesti, krvácanie, špinenie), stačí prísť až keď 2.x nepríde MS. A to bude u mňa koncom mája. Potom by už malo byť vidieť bábo, možno aj srdiečko by už mohlo biť.
Okrem toho si nemôžem dovoliť bežať každý týždeň k doktorovi, kvôli práci. Takže kým je všetko OK, nebudem to siliť a budem dúfať, že to OK aj zostane 😉
ahojte tehulky 😵
nestiham citat mali sme narocny den ..najprv rano mi bolo hrozne na figu 😝 tocila sa mi hlava a mala som tlak 90 / 60 ....strasne nieco myslela som ze odpadnem 🙄 este ze je sobota a bol muz s malym ...poobede trosku sa mi ulavilo ked sa vycasilo takze uz je to o nieco lepsie 😉 boli sme u svokrovcov na dvore tak sa Petko vyblaznil a ja som KO takze idem pekne do polohy lezmo a hajuskat 😉
pekny vecer
Ja som doktorovi isla hned/ teraz v piatok/ ako som to zistila z testu ze som tehu. bala som sa ze to moze byt mimomaternicove a moj doktor mi hned spravil ultrazvuk a videla som ciernu bodku na monitore ze ma 4mm bolo to super! 🙂 a ze mam prist o tyzden to by mu malo byt uz srdiecko a malo by to byt videt. mne nerobil testy krvne a dufam ze bude o tyzden snad nezabudne 😠 v praci nemozem vymeskavat stale sefka nadava ale proste je moje zdravie dolezitejsie a uz nic neodlozim. ako som uz vyssie pisala neskoro som prisla s krvnou 5 cm cystou s bolestami a museli mi ju hned vyoperovat (výplach zaludka.../sa to skomplikovalo a museli mi vybrat vajecnik. inak ja tomu ani nemozem uverit ze som tehulka 😵 som mavala same zapaly vytoky, a zeby?jaj nech nam to len vse dobre pokracuje. idem uz do postielky som straasne unavena ahojky 🙂
ahojte
netiham reagovat na vase prispeky 🙂 🙂 🙂 🙂
dnse mi bolo strasne zle 😝 od rana zaludok ako na vode, tocila sa mi hlava a k tomu som musela byt s malym, lebo manzel bol po nocnej. no a na obed sme isli sadit zemiaky, ja len tak akoze sadim aby si ostatni nic nevsimli...ze nerobim.....keby daco vyhovorila by som sa na maleho. no ten sa v zemine priam vyzival a hadzal zemiaky z jednej rady do druhej 😀 takze nas zdrziaval, ale aspon sa riadne unavil a spinkali sme potom spolu 2,5hod, co je u neho nezvyk spat tak dlho. aspon som si aj ja odpocinula.
onac dnes po vsetkomco som zjedla mi bolo zle, uz som schudla 2 kg. vracat som zatial nevracala,...no tak sa spolieham, ze to bude dievcatko. lebo pri chlapcovi som take priznaky nemala. co sa tyka prs, ja mam citlive len bradavky, prsia sa mi zatial nezvacsili, ja ich mam aj tak male, a aj ked som kojila, som ich mala len o trochu vacsie a kojila som 13 mesiacov. takze ani teraz neocakavam vyrazne zvacsenie 😀 😀
brucho som si nevsimla, zeby som mala zvacsene...mne sa akurat zhorsila plet, po kazdej vyrazke mi ostava taky hnedkasty fliacik...a nejak ma vlasy neposluchaju, nijak mi nestoja, zeby som sa uz mala ist strihat???
a este jedna otazocka. spite este na bruchu???ja este ano, aj ked si budem uz musiet pomaly zvyknut na inu polohu.... 😒
a este jedna: ci neviete nahodou ci sa sme mat pocas tehu akrylove nechty???
Ahojte babule...uz asi vacsina zvas pekne krasne spinka 😀
Vitam vsetky nove tehulky a prajem krasne tehulkovanie 😀
Baby co ste zacali spinit, tak prajem, aby sa vam to spinenie zastavilo a bolo to len z roztahovania maternice alebo z niecoho podobneho...viem ako sa citite, pretoze ja sama som na zaciatku spinila asi tyzden ale nastastie sa to zastavilo a zatial musim poklopat nevratilo...akurat mam momentalne taky biely vytok, ale to som citala, ze v 8 tt je to uplne normalne...baby snazte sa mysliet pozitivne a hlavne sa vykaslite na robotu a snazte sa vela oddychovat 😀
Babenky, neviem cim to bude, ale mne sa posledne dni zda, ze tie moje nevolnosti akosi sa ustaluju a zdaju sa byt znesitelnymi...prsia ma bolia len fakt minimalne a to ak si ich pritlacim a nevlnosti pocitujem skor vecer ako pocas dna, ale pocas dna mi pomoze ked sa napapam...akurat stale byvam unavena, ale aj ta unava sa uz nezda nejaka taka neznesitelna ako na zaciatku...a moje brusko uz zacina trochu vykukovat a vecer je ako maly sudok....baby, ja mam pocit, ze mi z toho uz zacina poriadne hrabat...ja by som najradsej chodila na utz asi kazdy tyzden, aby som videla, ci je drobcek naozaj v poriadku a rastie ta ako ma 😉
Andyika...,ja mam gelove nechty a myslim, ze by s tym nemal byt problem 😀
dobre ranko prajem, tak andyika ja mam presne to iste ako ty, len mna nenormalne bolia prsia, pri prvom tehu som take nemala, a tiez som mala prveho chlapca, tak mozno nas fakt caka v brusku dievcatko, to by bolo super, presne aj tie vyrazky, nieco strasne, v zivote som nemala vyrazky a teraz cele celo mam posiate s vyrazkami, a bolia juuuj, no a na bruchu nespim, z toho dovodu, ze ma bolia prsia a tlaci ma to na bruchu, inak pri prvom tehu mi brusko vykuklo v piatom siestom mesiaci,ale aj tak som nespala na bruchu, uz som si nejak zvykla spat na boku, lebo inak sa neda, na chrbte absolutne neviem zaspat,ale to s tym som mala problem aj v prvom tehu, a co sa tyka nevolnosti, tak este len oci otvorim a uz mi je zle, a to ze chodim v noci 5x na WC ani nehovorim, tak prajem pekny slnecny dnik
Ahojte!
Vitam nove tehulky 😉
andelik aj ja mam gelove nechty 😉
Ako sa meme????
Ja teda gracam ja obimam tak zachodovu misu 😀 😝 Ale sak december je zachviluno nie??? 😀
nanuska no tak to ti nezavidim ale mas pravdu december uz neni daleko 😉
krásnu nedeľu vám prajem babenky tehuľky 😵
s tými gelovými nechtami ste ma potešili, lebo my ideme v júli kamoške na svadbu, tak by som si chcela nechať urobiť zas po dlhšom čase...
nanuska verím, že grcanie prejde čoskoro...
baby aj vy cítite podbruško? lebo ja dosť často, nie sú to nejaké intenzívne silné bolesti - skôr také niečo slabé - ale cítim to dosť často, tak či to je normálne?
Ahooojte, peknú nedeľu aj ja prajem. Už dokončujem obed, sparvila som dva nech májm veget zajtra.
Zuzu- aj ja mávam pobolievanie bruška, ako na mrchu a včera mi tvrdlo. Som sa moc zľakla, ale už je to v pohode. Nech už je 28 a viem na čom som.
ahojte. v noci som mala divne sny asi som nemala vecer pozerat toho iron mana 😉 Vy ste schopne navarit ved ja vstanem z postele najskor o dvanastej a varit ved by ma rozdrapilo od hnusu. ja verim ze tie nevolnosti po 10tt polavia este tyzden som na PN a potom idem do roboty tak dufam ze dovtedy sa to zlepsi proosiiiim jak som to pri malej zvladla od 5-15tt!!! teraz mi je horsie dva tyzdne a uz som z toho nervozna. Muzik ide varit svieckovu verim ze mi bude chutit a poobede ideme na hody tak snad sa budem drzat nech nam nepokazim nedelu
Idem si s malým ľahnúť, drieme sa mi. Pa moje zlaté.
este som sa chcela spytat sassetka ty beries ten emesin na nevolnosti kolko tabletiek denne si davas ja som to najskor pochopila ze len jednu a krabicku som vyhodila ale teraz som si vsimla ze tam je jednu tabletu zapit pri tazkostiach 😅
ahojte babule,
ako sa máte? ja dnes celkom v pohodičke, navarila som obed, ale ma mierne nadrapovalo, lebo som robila ryby 🙂 len som to predýchavala ako keď som mala kontrakcie a pomohlo.
včera večer som šla uspávať malého a zaspala som s ním, ako dobre... pekne som si pospala od ôsmej do siedmej. 😔 to sa mi nestalo nepamätám kedy.
dnes pôjdem aj vonku, hádam mi malá prechádzka neuškodí, chceme ísť s malým na zmrzlinku. vonku je krásne a už mi nestačí sedieť pri otvorenom okne a nasávať slniečko.
zajtra príde moja mama a bude mi pomáhať s malým, budú sa striedať s mojim manželom a svokrou ešte tento týždeň, keď musím ešte polihovať.
fuha baby vy ste tu toho popísali 🙂 ja som od štvrtka doma chorá tak sa liečim a tie tažkosti neskutočne ma bolí žalúdok mala som pred rokom žalúdočné vredy a stale mam prebytok zlce samozrejme že lieky som musela vysadit tak tazkosti sa uz dostavili .. bola som aj vo štvrtok u lekára a veselo bolo, podľa gastroenterologa a bol taký ľudský, že na všetko čo sa zmohol bolo, že len prežívam tehotenstvo a druhý sa ma pýtal či mi urobí vyšetrenie hadičkou tak zhodnotte akych mame vyskolenych lekarov .. ja normalne nevychadzam z udivu normalne som tam slzicky pustila
aspinka toto poznám daj vedieť ako dopadli hody 🙂 to ja by som ísť nemohla ja tak nanajvýš prechádza so psom 🙂
dobry vecer 🙂 dnes nejako poskromne ste popisali, sak sa ani necudujem, ved aj ja som bola cely den vonku, tam je taaaaaaaaaak kraaaaaaaaaaaaaaaaaasneeeeeeeee, no nemozem z takehoto počka 😅 😵
skoda tej unavy, od pol 6 doteraz som lezala....
aspinka, max. 1 tabletu dennee, viac ee
sasettka ale v pribalovom nie je jednoznacne 1x denne ale pri obtiazach zapit 1 tabletu vodou http://www.lekarennawebe.sk/lieky/kratky_obr.ph... ja som si dnes dala tri a konecne som mala pocit ze mi to pomohlo takto ked si dam jednu rano tak poobede a vecer mi je zle tak to mi potom vobec nefunguje ginger sa napriklad ma 4x denne.
Hody som prezila i ked tie smrady klobas a ciganskych robilo svoje ale zase som si pochutila na kukurici ci makovej loksi 😀 ale dnes ma podbrusko riadne potahuje takze si tam robi miestecko cervicek 😉
aspi, ja len pisem, co je na krabicke 😉 a so zazvorom to netreba tiez velmi prehanat.... dakto to tu spominal...tak neviem 😅
ja si supnem jednu a tak po pol hodke sa mi polepsi....ale posledne dni /klop klop klop/ mi netreba vobec 🙂
fuuuj, ja by som klobasky urcite neprezilaaaaaa 😝
no mne stačí aj smrad praženice neviem si predstaviť klobásky 🙂 našťastie nevraciam inak neviem asi by sa u nás ani nevarilo 🙂
mne teraz vadi vsetok pach z masa , vnutornosti / krk , pecienka, srdcia / ale zatial nevraciam a ani som nevracala pri Petkovi ale byva mi tazko ako teraz 😝 a pritom nezjem viac ako kedysi len asi s vacsim hladom a potom mi to nesadne 😖 budem musiet asi zacat jest po menej a castejsie 😅
ja nepijem ziadne tabletky ani doplnky nejake vynimocne jedine si denne davam kyselinu listovu 😉
ahojte babenky 🙂 mna strasne napinalo vcera z kurata ked sa davalo piect a potom ked sa vytiahlo ani nehovorim.inak neviete ci to je normalne - v noci som sa zobudila na strasne stahy maternice 😠 krcove a potom to postupne ustupilo.. strasne som sa zlakla co sa deje..najblizsie idem v piatok k zenskemu jaj vlecie sa to straasne.dobru nocku prajem
ja potom co som si zazila pri malej som za tie tabletky na nechutenstvo vdacna lebo to bolo hrozne bolo mi zle 24hod 10 tyzdnov vkuse nic som nejedla zaludok ako keby mi praskol vred. Inak mam problem s vyprazdnovanim az sa cudujem lebo kolko zeleniny a salatov teraz jem by som cakala ze to travenie podpori. baby ja stale horekujem uz sa neviem dockat utz este tri tyzdne ved to je dlhoooo 😒
ja nemam stahy maternice ale ako keby ma tahali krce vo vajecnikoch 😕 a k doki idem tiez az v piatok 🙄 hrozne sa to aj mne vlecie ..........som nervozna ako kon lebo ma stale nieco boli , taha , picha ...krize ma bolia , prsia uplne hrozne ...jaaaaaaaaaaj a najhorsie je ze si neviem spomenut ako to bolo kedysi pred 3 rokmi ked som cakala Petka 😔
lelagula a fattamorgana - tak to vyzera ze ak bude vsetko OK, mali by sme mat male naraz 😉
bejca ako keby si mi hovorila z duse aj ja sa stale sledujem a nad vsetkym spekulujem ci je to ok ale ja som mala v 10tt MA a teraz som dost ustrachana 😖

Dakujem avanka 🙂 s tym tlakom som na tom podobne ale ja som ho mavala nizky uz aj pred tym normalne 90/60
je dobre teraz casto odpocivat a hlavne ked mas este maleho sibala to musi byt vycerpavajuce ja kazdy den v robote od 13:00 len bdiem co by som tak lahla a hned zaspala 🙂
aspinka - do 15 tt? 😲
fattamorgana - uz si si robila tehu test si pisala ze?preco si neisla hned dokimu?ja som hned naklusala nevydrzala by som ani den aj ked mi povedal ze o tyzden bude vidiet viac a tak ale aspon som tu bodecku videla kraaasna 🙂 😵 az koncom maja ides? asi aprila nie?