V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
Aspinka ved aj ja sa stale sledujem 😅 ale neboj ked sa narodia uz sa sledovat nebudeme 😉
Mirkita aj ja dost pijem a to je dobre 😵 mali by sme cca 3-4 litre denne vypit 😉mne tak doki tvrdi 😉 a my mame doma psa 😉 myslim ze ak psa poznas a neni " tulavy " klude ho pohlad 😉 macky ani ja moc nemusim hladkat mam " respekt " a muzik zlaty 😉
aspinka, neboj, tentokrát to bude OK....ale ten prvý trimester sa asi každý dosť bojí....my hlavne preto, lebo mám nejaké diagnózy, kvôli ktorým sme sa snažili 7 mesiacov a brala som (a stále aj beriem) nejaké lieky....Na UTZ idem teraz až na ten prvotrimestrálny screening - to bude skoro o mesiac - tak neviem aká budem dovtedy nervózna, či je všetko OK. Ja by som najradšej chodila na UTZ každý týždeň, aby som sa ukľudňovala, že srdiečko pekne bije ako má a všetko je v poriadku...ach jaj 😅
baby pozerám, že aj vás trápi smäd....to som rada...ja už som sa zľakla, či nemám nejaký zdravotný problém, že som stále smädná...ja som fakt nikdy toľko nepila ako teraz 😀
nebojte vsetky nase babatka budu oki 😵
no idem ja do polohy lezmo 😵 dobruuuuuuuuuuuuuuuuuu
ok dakujem aj ja idem bucat dufam ze bude pohodova noc 😎 brrrrru noc 😉
dobrú noc baby
dobru nocku
nebojte, zvladneme to...ja by som si tiez robila kazdy druhy den test....a k dr. idem az o dlhe 2-3 tyzdne...ale spolieham sa na dobre pocity 😉
Ahojte kočky, ako sa máte po víkende, ani som vás nestihla prečítať, toľko ste toho popísali, idem vás len pozdraviť a večer vás dočítam 🙂 lebo mám teraz kopu roboty 🙂
ale už aj mne je zle, od piatku poobedia som úúúúúúplne ako po opici, len zatiaľ nevraciam 😝
zatiaľ sa majte krásne, pá-pá! 😉
ahojte, tak ja som teraz prisla od lekara, som 8+0, termin mam 6. decembra, srdiecko krasne bilo.....takze som mala posunutu ovulku, lebo podla PM som mala byt dnes uz 8+6
ak bude vsetko v poriadku, kontrola 24.maja...
Ahojte kočky, nejako nestíham sem chodiť a čítať všetko čo popíšete, ale , postupne si toprečítamm.
Avanka veľmi sa teším, super..mňa to čaká denska o pol 3 tak Vám dám vedieť ako to dopadlo, dúfam že bude všetko ako má byť ...Ahojte a pekný deň Vám prajem 🙂
Ahojte babulky moje, tak dlho som tu nebola a nestihla som to ešte ani všetko prečítať, lebo ma nečakane vzali kôli špineniu do nemocnice ☹ poležala som si tam 10 dní a poviem Vám, že už mi z toho riadne hrabkalo... 🙄 teraz som už našťastie doma, ale stále som nervózna a vnútorne napätá...neviem sa vôbec uvoľniť, vždy mi chodia po rozume len samé zlé myšlienky a snažím sa ich všelijako odháňať...tak dúfam, že to bude už dobre...a dúfam, že aj vy sa všetky držíte a ste v poriadku, lebo som to ešte fakt nestihla prečítať... 🙂
tak vás všetky zdravím a prajem vám usmiaty slniečkový dnik 😵
ahojte,
avanka, pekný termín na mikuláša 😉
fenkalili, držkaj sa, mysli pozitívne, viem, že je to ťažké, aj ja som bola v nemocnici s tým istým čo aj ty, celý čas som myslela na to najhoršie. chvalabohu som už doma a myslím už len pozitívne, zlé veci si nepripúšťam, žeby sa mali stať.
skrátka, my sme si už zlé prežili, už bude len dobré, neboj 😉
berieš aj nejaké lieky?
ja som dnes totálne nevyspatá, Oli sa rozhodol, že bude ranné vtáča, je hore už od pol 5 😒 , našťastie je teraz s ním moja mama a ja si môžem oddýchnuť.
Ďakujem Biela, beriem duphaston...no ja som hore tiež od piatej, lebo už som si zvykla na ten režim v nemocnici 😀 o pol piatej už bolo meranie teploty, potom odbery krvy, kojenie bábätiek, takže plač ako hrom na chodbe a tak... snažím sa tiež myslieť pozitívne, akurát uvažujem nad tým, že pohľadám v knihovníčke nejakú pozitívnu knihu... 🙂
fenkalili, ja beriem utrageston, to je asi v podstate to isté...
ja som bola aj rada, že nemám v nemocnici internet, lebo by som si našla kadejaké články a to by ma ešte viac deprimovalo, takto som čítala knihy, počúvala rádio a ležala.
hlavne si dávaj na seba pozor...
No presne, ja už na internete ani nič nehľadám, lebo mi to nerobí dobre...vždy nájdem niečo katastrofické a už si to aplikujem na môj stav, no hrúza...máš s tým úplnú pravdu... ja som si zaplatila izbu, aby som mohla mať stále návštevy, lebo drahý zatiaľ ešte pracuje v zahraničí a prišiel domov, keď ma vzali do nemocnice, tak aby mohol byť pri mne čo najviac... a tam som mala aj telku, lebo na knihu som sa akosi nevedela sústrediť...
Ahojte!
Tak ja asi budem patrit k poslednym, co sa pridaju k tomuto termin 😅 Vychadza mi to na 31.12.2010, ale uvidime este co povie lekar. 😵
Ale aspon sa od vas poucime niecomu! Ja mam napriklad hnacku, pobolieva ma brusko ako pred MS, a nadranom sa budim a nemozem zaspat. Dufam, ze sa to nebude stupnovat, alebo ano? Kedy pride najhorsie obdobie?
aha sem patrim aj ja 😉
albao - ja budem mať asi rovnaký termín, ak sa nič nestane. Zatiaľ len veľa pijem a občas mi je ako keby som mala teplotu, z toho pitia chodím stále na záchod, napríklad dnes v noci asi 10x.
Inak včera sme to povedali mojim rodičom a ich reakcia: "Veď my sme to už dávno vedeli, Ade (moja sestra) sa o tom snívalo, tak sme nepochybovali." No a potom že prekvap ich niečím. 🙂 Ale veľmi sa tešia 🙂
fattamorgana: 😀 Tak to je parada, to je potom tazke prekavapit. Ja som zvedava koli to "budu vediet" ked im to povieme. Ale planujem az potom, ked uvidim srdiecko. Doktor mi kazal objednat sa tyzden po vynechani MS< takze asi az buduci tyzden uvidim buchat to mini-srdiecko 😵
Fenkalili a biela, chcem sa len spytat, tie lieky co beriete je na zastavenie spinenia, alebo na nieco ine? Ja totiz tiez spinim a bola som v sobotu v nemocnici ale len ma prezreli a poslali domov, zevraj ked zacnem krvacat vela tak mam prist. Je to hrozne ale tu v irsku to hrozne beru na lahku vahu. Aj pri malej som krvacala a tiez mi nic nedali vraj bud sa to udrzi alebo nie. Je mi z nich nanic.
ahojte babule..tak aky bol vikend?
mne je tak..raz slnecno raz oblacno... ☹ najviac co ma trapi je to, ze som nejako schudla..a na mne to je poriadne vidno, kedze po schudnuti mam 49 kil :(
ale baby, ja sa vas chcem nieco opytat.... 15. maja planujem ist s malou sestrou na majstrovstva slovenska v tanci... kedze s nou nema v tu dobu kto ist, tak musim ja...a sa chcem opytat, ci to nemoze nejako babatku uskodit tie decibely a hluk cely den.... ja sa uz vsetkeho boji, tak som si radsej prisla po radu.... 🙂
Pekný dnik želám všetkým 🙂 mne je dnes po dlhšom čase lepšie. Ráno ma síce napínalo, ale lepšie mi je dnes.
ahojte prajem pekny den vsetkym, akurat som prisla od neurologa, ze mam nieco s chrbticou tak mam chodit cele tehotenstvo na prehliadky k nemu, ze mi sem tam napravi ci co, lebo mam zablokovane nejake stavce, tak aby som nemala tou zatazou problemy, no inak som si kupila calibrum babyplan, ze to je dobre v prvom trimestri, neviem beriete nieco take? lebo lekar mi zatial nepovedal, len ze uvidi z vysledkov krvi, ake lieky mi da, napr, na zelezo, lebo som chudokrvna, tak uvidime, tak pekny den
fatmira-neboj sa nic, len pekne chod so sestrou,babetku to neuskodi, a zasa taky hurhaj tam nebude ako na 2 hodinovom rockovom koncerte 🙂 ,sestra bude urcite rada a ty budes mat zazitok.Baby neberte zasa vsetko vazne,uzivajte si tehotenstvo, napriek nevolnostiam, ktore niektore mame.
Mne je dnes celkom fajn aj vcera bolo dobre, tak dufam, ze to tak zostane. 🙂
kocky pomooc rano mi volala sestricka ze mam prist po vymenny listok na hematologiu lebo ze uz prisli vysledky krvy a ze este ma tam chcu poslat bojim sa...aj vas tak posielali?? ☹ ☹ ☹
fecova - ja beriem centrum matherna ale ze vraj nejaka lekarnicka povedala ze to neodporuca tak neviem teraz ci to mam brat alebo nie..mne to odporucil moj gyndoš ☹
mariro dakujem... uz som sa aj dozvedela ze babo este nepocuje, tak by mu to nemalo uskodit, tak dufam, ze bude vsetko ok 🙂
Mne este pred otehotnenim odporucal femibion 800, tak jem to. A uvidime co povie po prvej prehliadke.
vitezova: nieco so zrazanlivostou? Ja len viem, ze sa obcas spravi zrazeninka, to sa potom sleduje. Viac neviem, hm.
vitezova, neviem o vyšetrení na hematológii, ale zbytočne na nestresuj, uvidíš, čo ti povie tvoja doktorka, prípadne jej aj teraz zavolaj, že ti to vŕta v hlave, že o čo ide...
fatmira, na MS v tanci kľudne choď, je to krásny šport, užite si to s drobčekom. taký príjemný kultúrny zážitok určite neuškodí.
ja sa chystám v máji na Fragile, a aj v júli idem na jeden koncert.
andryy, ten utrogestan čo beriem to je v podstate hormón. ten liek obsahuje progesterón, je to na udržanie tehotenstva.
na zastavenie krvácania mi v nemocke dávali injekcie kanavitu - to je vitamín K. neviem, či sa dá kúpiť aj navoľno.
ten kanavit som musela dávať aj Oliverkovi prvé dva týždne ako sa narodil, kvôli krvácaniu do mozgu...
viem, že v anglicku a aj v iných krajinách európy, ale nielen tam, aj v niektorých mestách na slovensku nedávajú ženám nič na z týchto liekov. je to hrozne nespravodlivé 😒 len lež, lež, lež a oddychuj, ak sa ti dá.

kocky az mi je luto ked to citam ako vam je zle....a ja som vysmiata, nic mi nie je
prsia len uplne malo, ani sa nezvacsili...
akurat mi pride komicky ten moj vecny smad, ja v kuse musim mat poruke flasu vody a stale ju do seba lejem 🙂
a manzel je teraz strasne zlaty - chcem zobrat nejaku tasku, tak ju najprv vyskusa zi pre mna nie je moc tazka 😀 az potom mozem...a upozornuje ma ze nemam hladkat psov a macky