V decembri 2010 budem maminou
Ahojte 🙂
Dufam ze ked sa teraz posnazim mozno budem raz v tejto teme.Rada by som 😉
fatmira toto dôverne poznám 🙂 nemôžem spať na bruchu :(
fatmira, ja ešte spávam, ale jednu nohu mám vždy pokrčenú a potom netlačim na bruško
tehulka, mooooc držíme palčeky 😉
Akoze baby vy aj nieco robite ci len konikujete ved tu stran pribuda vzdavam to a necitam dozadu ved pritom zostarnem mne zacina byt zle lebo som straaaasne hladna ale co si mam dat 😠
aj na mna zasa lezie opica,dam si pomarance a ide trocha lahnut,hadam to prede 😉
Ahoj dievcata, pisete ako zandarky 😉
Fatmira, tiez mam Maternu, uzivala som ich aj pri prvom tehu, aj dlhsie ako prvy trimester. Teraz som kupila to vacsie balenie na 3 mesiace, tak vyuzivam toto a potom uvidim, ci este kupim 🙂 Tou vahou mas na mysli ze si schudla? Tiez som v piatok na poradni bola o kilo lahsia, pri prvom tehu sa mi to nestalo, to som len priberala. Ale teraz mi tak nechuti jest, mozno je to tym...Inak tiez mam akesi velke brucho a teda od napchavania to si nie je, ked mi nechuti, sa mi to zda nejak skoro, uz si to nepamatam, ako to bolo pri prvom tehu 😉
Tiez spavam rada na bruchu takze zatial to tiez riesim ako balambi 🙂
ahojte, Christie, gratulujem k dvojickam 😉 perfektna sprava
mne brusko este nevykuka a som zvedava, kedy zacne, lebo pri Lukaskovi mi az v 6 mesiaci, aj ked som isla rodit, som ho mala male....
ja som na bruchu prestala spavat pri prvom tehu, po porode ma zase bolela jazva a teraz uz mi to nepride....
Fat, ja som brala centrum Maternu, ale az od 2. trimestra....ale vitaminy ti pribrat nepomozu 😅
inak s vahou si starosti nerob, ja som zatial pri kazdom z mojich 3 schudla najprv 3-4 kila a potom som zacala pomalicky naberat.......
tak ja si odbehnem pospať a vás nie a nie dočítať 😲
christie, strašne gratulujééééééém 🙂
balambi ja spávam presne tak isto na bruchu s jednou nohou pokrčenou 🙂
aspinka, ja som si práve dala halušky s kapustou 😝
mariro držím palce, keď pôjdeš ku lekárovi na uzv, nech sú tam dve 🙂
linduska určite ti to vymazali, lebo sa to vôôôôôôôbec netýka detičiek a tehotenstva, manžel tam isto patrí, aj rodinné fotky z osláv detí, ale psík isto nie, ten predsa s tehotenstvom a deťmi nemá nič spoločné, neuraz sa ale deti sú deti a pes, je pes, 😉
baby a fakt ste ma s tými bruškami potešili, to som si len ja myslela, že to iba mne tak rýchlo rastie 😵
avanka som sa až zasmiala, že v 6 mesiaci, veď to som už chodila, ako keby som išla rodiť a keď som povedala, že mám ešte čas, tak sa ma pýtali, či náhodou nečakám dvojičky 😀
a ozaj baby sme niekde v začiatkoch písali, ž
ale som to skôr odoslala, ako dopísala 😠
že sme písali, že začneme fotiť a porovnávať brušká, ako rastú, tak kto začína? 😀
mariro mne dnes na tú opicu trošku zabrala zelenina s bielym jogurtom, taká strašne studená, skús 😉
mamama, bola som v tych mesiacoch na tom podobne ako Ty 🙂 a som si hovorila, ze boze co bude este do toho 9teho, ked uz teraz som ako slonik 😉
hmmm pomaranče tie mi chutili pri synovi teraz zase slintam po jablkach no tiež by mi nevadili dvojčata keby čakam nakolko i ja mam brata ktory bol somnou v brušku ale sme dvojvaječny totalne rozdielny ale v rodine mame aj jednovaječne zatial ale pan doktor povedal že srdiečko videl len jeno 😝
len jedno
mamamama, mozno aj preto na tehu spominam ako na krasne chvile, bolo mi jednoducho dobre, nic ma nebolelo, netlacilo.....a pribrala som len 9 a pol kila 😉
lucia, viem ze z toho nepriberiem, ale tak aspon pre dobry pocit to zacnem brat.... normalne mavam vahu tak 52-53... a toto som schudla za mesiac... ☹ ale ja by som aj chcela papat, ale ono to nejdeeeee.. aj ked dneska musim klop klop ze mi je celkom fajn.....
Mne chutili pomarance aj pri prvom aj teraz a ked nie su pomarance, musi byt aspom pomarancovy dzus v zasobe 😉
fatmir, ja tak isto, aj som hladna ale vobec nic mi nejde na chut, tak sa vzdy len napijem toho dzusu a je...a preto aj tie vitaminy, lebo s tou mojou stravou je to take vselijake...ja som po prvom tehu prisla na 58kg, ale pred vianocami sme sa stahovali a nabrala som tu 5 kil!!! takze tehu mi zacina od 63 ( pri mojej vyske je to este v pohode, ale ked som mala menej, citila som sa este lepsie) ako aj pri prvom, len pribrat by som teda tolko ozaj nemusela, lebo to bola hruuuuza, no uvidime...
lucia ja by som uz aj chcela pribrat..ale zatial sa to nedari.... pri mojich nevolnostiach.... ale ja si stale hovorim, ze priberem tak, ze este plakat budem 😉
ach jaj, ved to 🙂 ...ale ku podivu tie kila isli super dolu, ani neviem ako, snad to bude aj teraz tak 🙂 aby som to nezakrikla, co tam po kilach, nech su deti zdrave 😔
Idem si pospať s Erikom, potom ho pôjdem von vyvetrať a večer sem mrknem. Pekný dnik moje...
aspinka ale ja si platim to dobrovolne od 30.03, este nie som v osmom tyzdni,ale ked pojdem na pnku, tak nemam platit to dobrovolne, tak z coho mi to vypocitaju?a vymeriavaci zaklad sa berie za minuly rok, alebo za tento rok? dakujem
ahojte,
fecova, jednoducho im tú výpoveď nepodpíš, choď na pn, vtedy ťa nemôžu vyhodiť, potom choď na materskú a je to... neber na zamestnávateľa zbytočné ohľady, ani oni neberú na nás.
sonicka, som sa zasmiala, s tými pomarančami a mandarinkami som mala pri prvom tehu presne to isté 😀 už keď som bola krátko pred pôrodom, tak sa to nedalo ovládať, každý deň som tehotná s obrovským brušiskom merala cestu cez pol žiliny, len aby som si kúpila dobré mandarinky, lebo nikde inde nemali také dobré, ako v jednom stánku, tak som tam musela ísť a postupne ako som šla domov som si ich lúpkala a papkala 😀
christie, strašne blahoželám, k dvom bábätkám a prajem bezproblémové tehotenstvo. super, že vám to ivf vyšlo na 1x a takto pekne 😉 držím vám moc palčeky...
my sme boli dnes tiež na vyšetrení. malý drobec má už 8mm, rastie ako z vody. 🙂 vyzerá byť všetko v poriadku. na kontrolné sono idem zase o dva týždne. ach jaj, taký dlhý čas to je...
ahojte maminky.
som tu dlhsie nebola a nestiham citat, mozno vecer, potom zareagujem. chcem vam len napisat, ze som bola od piatku v strese, lebo mi presli vsetky tehu priznaky, v nedelu som si spravila pre istotu tehotensky test a vysiel mi negativny! som sa skoro psychicky zrutila, preplakala som celu noc, vcera som volala dr. a dnes som bola rano na krvi. prave som volala ze ake su vysledky, a ze vsetko v poriadku, hcg vyse 1300 (v piatok bolo len 300). normalne sa bojim tomu uverit, ze este stale som tehu. az 13.5. idem na uzv., pripada mi to neskutocne dlho.
jéééj biela, ty máš termín presne ako ja 😵
yaninna, tak to musel byť šok, nie len tie príznaky, to by nevadilo, ale ten negatívny test, tak to by asi aj mňa zložilo, držkaj sa a neboj ubehne to ako voda a uvidíš si bábätko na uzv. 🙂
yanina: netrap sa, ak vysla krv 1300, tak musel byt tehu test nejaky chybny 😉 Ale museli to byt teda stresy
ahoj mamama, super, teším sa, že sme dve. 😉 kukla som tvoje fotky, máš krásne dcérky 🙂 a ty si odkiaľ? aj my chodíme často do Gadera, je to moje obľúbené miesto.
yanina, chúďatko, musela si mať riadne nervy, no ak hcg stúpa, tak je to všetko v poriadku, neboj 😉
Ahojte babaenky.
dlhsie som tu tiez nebola, vy pisete ako drak 🙂, nestiham vas tiez citat
yanina : neboj nic, podstatne je co povie ujo dotore
christie : tiez blahozelam k dvojickam, kamoska ma dvojicky - dvoch chlapcov a su uplne uzasni
my ideme zajtra k lekarke na krvicku, tak tiez tajne dufam, ze rastieme a vsetko je v poriadku lebo posledny tyzden bol pre mna dost narocny - hlavne psychicky ☹ 😖

ahojte baby..vy ste toho ale popisali 🙂 nestiham citat...
ale ako vidim, mame prve dvojicky... christie blahozelam 😉
trosku asi odbocim od temy, ale sa chcem opytat ci mate niektora skusenosti s Centrum Materna.. dneska som si to kupila, kedze som sa vcera postavila na vahu a som bola troska zdesena..ze 48,5 a to som bola oblecena a v papuciach 😒 a pri vyske 168 cm... no uz dlho som takto nevyzerala..inokedy by som sa asi potesila, ale teraz moc nie...
inak ja mam pocit, ze mi trosku brusko uz vykuka, lebo aj rano mam tam cosi...a sadielko to byt nemoze 😉 ale si aj tak myslim, ze je to skoro, nie?
a este sa chcem opytat, ze ci spavate este na brusku... sice ja nemozem kvoli bolavim prsiam, ale aj napriek tomu sa na to zobudim v noci, ze lezim na bruchu a ma prsia neskutocne bolia 😖