icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

barcelonka
2. mar 2012

@baby2009 ten morfologicky ultrazvuk sa robi v ktorom tyzdni? A Ninke bilo srdiecko v ktorom tyzdni? Prepac ak ta zatazujem otazkami ale som uplne out v tomto.

baby2009
2. mar 2012

bilo srdiecko v 8tt a morfologicky myslim ze v 13tt, musim pozriet na fotky 🙂

cristi
2. mar 2012

@barcelonka mam v plane v nedelu ,ale zrejme to tiez posuniem az potom ,ak mi nepride ms 2-3dni

barcelonka
2. mar 2012

@cristi tak silno drzim palce aby boli 2// 😉

cristi
2. mar 2012

@barcelonka dakujem krasne,taaaaak velmi rada,by som zostala v tejto teme 😵

keischa
2. mar 2012

dobre ránko 🙂 ... trošku som pospávala ... taka som bola unavená včera, že bolo 21.00 a už som vylihovala v postielke ... v noci ma opäť budili haluzné sny ... nechápačka ... dnes keď som vstala som mala strašné bolesti jak na mrchu, tak neviem či je to normálne, teraz je to už ok ... pred 2 dňami sa mi urobil na ústach opar a dnes druhý, ale z vnútornej strany pery, je to normálne? BT stále chvála bohu 37,2 ... ale tie bolesti ma mätú ...

barcelonka
2. mar 2012

@cristi ved teplotky co si pisala mas vysoke, tak je velka nadej 😉

cristi
2. mar 2012

@barcelonka nadej bola vzdy, kazdy mesiac,teploty sa mi ani tak nezmenili,...len tento mesiac som mala teplotu ako pri uhniezdovani embria...z 37,3 som klesla na 36,9 a dalsi den uz opat 37,2...tak sa necham prekvapit,ci sa zadarilo.. 🙂

keischa
2. mar 2012

@cristi tak to som nevedela, že má klesnúť a opäť stúpnuť ... hneď som pozrala svoje BT ... 22.2. som sa v noci zobudila na pichanie v podbrušku a presne vtedy som klesla z 37,2 na 36,8 a potom opäť na 37,2 ... fíha ... zasa 1 pozitívna informácia ... nechápala som prečo to tak kleslo ... 🙂 ďakujem za info ... opäť sa trošku teším

pusikh
2. mar 2012

@barcelonka ahoj, pokial ma pamat neklame tak morfologicky ultrazvuk mi robili v 20tt.

pusikh
2. mar 2012

@andulqa AHOJKY, kazda kalkulacka na vypocitanie terminu porodu dostupna cez net aj tebe ukazuje termin 31.10.,vsak? ked vezmeme do uvahy ze teraz mame prestupny rok, tak PCexperti na to asi zabudli 😀 Ja som az teraz listovala v knihe o tehu ktoru som si kupila pred 9rokmi ked som sa vydavala 🙂 a tam pri tabulke s vypostom terminu porodu upozornuju na prestupny rok. Vychadza mi tam termin 31.10. ale je tam uvedenych pocas februara 28 dni 🙂 a pod tabulkou upozornenie na prestupny rok. My sme vlastne take oktobronovembrovky 😉

lucinka1104
autor
2. mar 2012

@cristi zostaneš ja som dnes na 8 DPOklesla z 37,1 na 36,9 tak dufam, že zajtra stupneme 😀

lucinka1104
autor
2. mar 2012

inak dnesnu noc som ajja mala haluzné sny som aj muža zobudila čo som kričala zrazu som si sadala.....nepamätám si že by som toto mala v prvých dvoch tehu v prvom sa mi nedala spavať vobec a pri druhom mi luky nedovolil

cristi
2. mar 2012

@keischa @lucinka1104 tento pokles teplot nie je pravidlom pri uhniezdovani embria...su cykly aj bez neho a tiez mozu skoncit tehu 😉

lucinka1104
autor
2. mar 2012

@cristi j a viem meriam už 6 rokov

cristi
2. mar 2012

@lucinka1104 a robis si aj grafy? ja meriam len tri mesiace, 😝 s porovnanim s tebou som uplny zaciatocnik 😅 skor by si ty mne mohla davat rady... 😉

barcelonka
2. mar 2012

baby mam si kupit nejake vitaminy alebo pockat co mi odporuci lekar?

lucinka1104
autor
2. mar 2012

@cristi robila som si , ale už nemám na to čas ale tento cyklus som mala celý daky divný lebo mi ostala dosť vysoko teplota aj po mrche klesla len v den ovu a od 2 DPomam 37,1 až dodnes aleajto bolo merané o Hodiny skôr takže ten poklesnemusel byť spôsobený inplantáciu vajíčka ,ale tým,že bola meraná skôr ako jasom presvedčená že som tehu ale už sa mito stalo a nebola som takže aj ked sa teraz neviemdočkať vysledku ak nahodou nie nevadí skusime v lete aby bolo aj tretie aprílovčatko

lucinka1104
autor
2. mar 2012

@barcelonka určite kyselinu listovu ak sa stravuješ pestro nemusíš ak by si však zvracala a nemohla jesť tak ano centrummaterna,ale calibrum baby plan alebo Famibion 800

cristi
2. mar 2012

@barcelonka teraz je dolezite zvysit prijem kyseliny listovej..bud v tabletkovek forme alebo v strave...a v lekarni si kup vitaminove preparaty pre tehulky 😉 lekar by ti ich tiez mal sam doporucit pri prvom vysetreni.. 😉

lucinka1104
autor
2. mar 2012

Inak čo sa týka morfologického robí sa na dva krát- prvý je plánovaný v 20tt a ten druhý v 30-32tt tehulkovania

dôležité je sono v 12 tt vtedy sa určuje presný datum pôrodu

cristi
2. mar 2012
barcelonka
2. mar 2012

dakujem 😉 tak baby pozitivne myslenie, aby sme boli vsetky v tejto teme 😵

cristi
2. mar 2012

@lucinka1104 zajtra urcite stupnes...viem ze okrem IP su aj ine priciny,,dufam,ze to nebude moj pripad ☹ 😢

lucinka1104
autor
2. mar 2012

@cristi podľa mna ti 10-tkový test už rano niečo ukáže ja by somna tvojom mieste už aj dnes skusila lebo by si mala byť 4 dni po zahniezdení

mna teraz tak bolí bruško ako ked som bola tehu a bolelo ma takto tak som ho vždy na druhý den mala väčšie 😀

lucinka1104
autor
2. mar 2012

@cristi pozor prvý raz ti okolo 4-5 dna môže klesnúť za to že vajko vstupilo do maternice a medzi 6 až 11 dnom býva IP samozrejme nie je to pravidlom graf vyzerá nadejne ale napríklad aj moje vyzarajú vždy do 14 DPO ako tehu grafy 😠

lucinka1104
autor
2. mar 2012

5 tt
Si už v druhom mesiaci tehotenstva (5. týždeň) a tvoje vyvíjajúce sa bábätko v 3 týždni (ak nerozumieš prečo tam 5 a tu 3, prečítaj si náš článok o prvom týždni tehotenstva). Bábätko je asi 1.25 mm dlhé. Formuje sa mozog, miecha, svaly, kosti. Je dôležité, aby tvoje telo malo dostatočné zásoby kyseliny listovej. Tá sa nachádza v prenatálnych vitamínoch.

Môžeš začať cítiť nutkanie na zvracanie a aj zvracať. Obvykle ráno, ale nie je to pravidlo. Ranné nevoľnosti obvykle ustanú na konci 1. trimestra ale u niekoho môžu pretrvávať aj počas celej tehotnosti. Môžeš cítiť tlak a šteklenie v prsiach a ztmavnutie aeroly - pigmentovej oblasti okolo bradavky. Uvedomíš si zvýšenú potrebu močenia. Časté behanie na záchod bude pretrvávať počas celého tehotenstva, je spôsobené tlakom rastúcej maternice na močový mechúr a zvýšeným príjmom tekutín. Vnútro dlaní a chodidiel môže svrbieť a zafarbiť sa do červena, čo sa nazýva palmárny erytém.

Ak pôjdeš k doktorovi a ten zistí že si tehotná, pravdepodobne objedná krvne testy: Hematokrit, hemoglobin, leukocyty, krvnú skupinu, Rh faktor, protilátky na krvne antigény, VDRL, protilátky proti rubeole, hepatitíde B, toxoplazmóze, močovú mikrobiológiu a HIV.

cristi
2. mar 2012

@lucinka1104 moje tiez kazdy mesiac vyzerali nadejne a nic z toho... 😒 a to som nevedela,ze BT poklesne uz pri vstupovni do maternice..zasa som o nieco mudrejsia..vdaka za informaciu...takze ,aj keby som si dnes 10DPO robila test, nemala by som este //ciarocky..nemuselo prist k implantacii vajicka a tym padom sa este nevytvara HCG...tak?

lucinka1104
autor
2. mar 2012

ano ale u teba simyslím že k IP došlo už na 6 den a dnes byti malo už viditelne ducha ukázať nič za to nedáš ak testneš ja keby som mala na testy tak testujem od 9 DPO no vydá mi ledva na jeden