Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
tak ahojte novembrovky .....2.11. o 22.30hod. sme sa stali rodičmi krásneho syna Filipka, s mierami 3400g a 52cm 🙂 , zatiaľ sme zdravý a veľmi šťastný, že to máme za sebou.
@tete ahoj gratulujem...nech ste zdravucki a stastni...ako to prebiehalo ak smiem vediet?
Baby dnes na 3 cm otvorena zajtra chceli vyvolavat ale ja to chcem prirodzene tak idem dom a cakam dalej. Dufam ze to nebudem lutovat...
@slady jej to je super. a nejako to aj citis, teda mas bolesti alebo nic. Lebo ja mam take bolesti ako na MS teraz znovu uz asi 2 hodiny, ale podla mna kontrakcie to nie su, lebo su stale.
no mne tvrdne brucho celkom kvalitne ale bezbolestne, len tlaky riadne, takych riadnych poslov som mala len raz minuly tyzden, aj celkom pravidelnych, tak uz som sa chystala naskakovat do auta ale potom to preslo, asi hodinu a pol, no ja citim ked mi mala tlaci na krcok a ked sa krcok skracuje take popichavanie v tych miestach, ajaj brucho ma boli ako pri menziku ked sa mala hmyri a tlaci dole, a to niekedy citim aj take tlaky uuplne tam dole, ako keby uz uz mala vykuknut hlavicka, ja viem ze je to fyzicky nemozne sa tak citit ale je to ako keby mi uz tlacila na pisulu z druhej strany 😀
Dakujem Vam veľmi pekne, ja Vám prajem, ktoré Vás to ešte len čaká aby to dobre dopadlo a veľa síl.... 🙂
no ja som dnes bola na poradni. záver - otvorená stále na jeden prst, krčok krásne dozretý, prietoky absolútne perfektné.. tak už by sa mohol malinký aj vypýtať von.
@adel22 diki za podporu, prúser je ten, že keď som im povedala odkiaľ som (hodinu autom od pôrodnice) tak sa na mňa kukali akože čo vôbec vymýšľam a povedali mi (dvaja doktori nezávisle od seba), že keď to príde budem sa musieť veľmi veľmi ponáhľať aby som neporodila v aute lebo že 3cm je dosť a všetko je ready na pôrod, už sa čaká len na kontrakcie. tak som z toho trošku v strese. vo štvrtok mám ísť zase na kontrolu takže v stredu v noci vyvolávam ako viem 🙂
ou, a s pôrodným plánom ma pôrodník zrušil s tým, že plán je hovadina, že čo tam chcem plánovať, že nikto nemôže naplánovať ako sa pôrod vyvinie a či bude potrebný nástrih alebo cisár, tak som sa ho spýtala na ostatné veci, ako bonding a pupočník a tak a povedal mi, že to robia automaticky aj bez plánu, tak dúfam že naozaj 😀
no mám tam že chcem byť o všetkom informovaná, prítomnosť partnera, odmietnutie oxytocínu počas pôrodu a neodmietnutie po pôrode, orálne podanie vit. K, dopulzovanie pupočníka, priloženie hneď po pôrode a samozrejme nesúhlas s rutinnou epiziotómiou, s tým, že všetko zvážim na odporúčania lekára v prípade ohrozenia zdravia - čiže nič extra. Nakoniec som mu ho ani nedala, len som sa na tie veci popýtala lebo sa na mňa kukal že čo otravujem, to by som ale asi mala mať podpísané - odsúhlasené... či?
to preto, že tam nebol primár, keby tam bol primár tak ten je taký dáky ochotnejší... a ja by som tiež mala byť asertívnejšia.
@slady Ani mne to nepodpisali, ale nechala som im moj podpisany....a este pridem do porodnice s dalsimi, cize ak budem v pohode a bude priestor, urcite sa o tom porozpravam s porodnou asistentkou co bude so mnou...v podstate tam mam to co ty, akurat oxytocin vobec nechcem, ani ziadne lieky a ani vit. k po porode, ani oralne, a nechcem aby babo umyli a chcem aby ho vysetrili na mne a merali a vazili az neskor, inak jedna PA mi povedala, ze je dobre ten vit K dat orapne az po prvom prisati, lebo chuti vraj hrozne a babatka potom nechcu moc k prsniku, tak ze to tak robia aj tu.....a to su veci, ktore sa naplanovat daju.....je jasne ze nejdem diktovat ak by doslo na sekciu...ale toto su podmienky za predpokladu normalneho prirodzeneho porodu bez komplikacii....
Nepodpisali mi to preto, lebo mi doktor povedal, ze on tam mozno ani nebude, ale niekto iny....a ze pokial bude vsetko ok, tak sa budu snazit aby to bolo podla mojich predstav, zalozil mi to do karty...no ved uvidime co bude
tiez som to tak brala ze naco to budem davat doktorovi ktory tam mozno ani nebude, no mam ho v knizke, dve podpisane kopie a pri porode im ich tam budem buchat o hlavu az kym si to vsetci neprecitaju 😀 aj pre chlapa som si ho prelozila do anglictiny, aby vedel na com bazirovat ked budem ja mimo 😀 len sa obavam ze fakt dojdeme na poslednu chvilku a nestihnem ani dobry den povedat, nie to este diktovat co nemaju robit 😀 po porode uz to bude okej.
@slady to poznam obcas mam pocit ze ked sa umyvam v drepe ze uz ju pomaly hladkam po hlavke 😀
vo stvrtok im to tam necham aj keby nechceli a bude. a mozno sa u nich ubytujem na hoteli do porodu aby som zbytocne nestresovala mojho chlapa, lebo ked som mu povedala, ze porod vraj pojde rychlo tak zbledol a myslim ze vystresovanejsieho ako po tieto dni som ho este nevidela 😀
@cajova_lienka haha, mne zase pri obede obcas "klope na stolicku" 😀
Ahojte baby, vcera na poradni, nic nove, stale zatvorena ☹ horsie je ze kazdy vecer mam dost zvlastne bolenia a krce, ale mozno to bude aj tym ze manzel ma nocnu a stresujem, ze co ak nahodou 😀
ahojte baby 🙂 tak po poradni pondelok som mala slabe spinenie a otvorena na spic prsta.v noci som mala bolest krizovale to mam skoro kazdy vecer no a dnes rano som mala vyto akoby taky priesvitny hlien vyzeralo to skoro ako zele... baby moze to byt hlienova zatka?
Ahojte zienky.tak ako?ja som už od včera v nemocnici,ale ešte furt kinderko.zatiaľ má napichali dvomi inj.vyvolavacky, no zatiaľ nič.síce mám nejaké zvláštne pocity,ale uvidíme.dnes by som sa aj na to konečne dala,len či sa malému chce?deň je ešte dlhý tak sa necháme prekvapiť.držte sa a rodime rodime🙂😉
ja neviem co mam robit, ked mi zajtra zase navrhnu aby som tam ostala, na jednej strane nechcem vyvolavacku a na druhej strane sa bojim ze ak pojdem domov a zacnem rodit tak nestihnem prist do spitalu bo ma s tym vsetci strasia. keby som vedela ze uz to pride do konca vikendu tak ostanem u nich na hoteli ale zase tam nechcem oxidovat a cakat a cakat... co by ste robili vy?
ide o to ze uz som dost otvorena aj krcok mam dozrety a ked zacnu kontrakcie tak uz to pojde ako "stupel zo sampana", uz len na tie cakam vlastne. este je moznost ze by som si nechala pustit vodu, ale sa bojim ze ked po tom nenabehnu kontrakcie tak mi budu musiet predsa len svihnut tu infuzku a to ja velmi nechcem.

ahojte, my sa chystame dnes na monitor a kontrolu. Tak som zvedava 😉