icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

slady
14. nov 2012

@janulka327 no nechcem vyvolávačku lebo chcem čo najprirodzenejší pôrod - čiže bez akejkoľvek chémie, nástrihu, atď. a chcem aby malá prišla na svet vtedy, kedy bude chcieť a nie aby ju niekto vyháňal z brucha 😀 asi to znie smiešne ale tak to cítim, a potom, tie kontrakcie po vyvolávačke sú iné - nie len silnejšie a bolestivejšie pre mňa ale aj stresujúcejšie pre dieťa - keďže sú silnejšie a takmer neprestajné (aspoň tak to popisujú) tak pre bejby je to stresujúcejšie, ja si to predstavujem ako si tam nič netušiac pláva a zrazu namiesto miernych občasných kontrakcií ktoré sa pomaličky zosilňujú a posúvajú ju dole prídu dáke brutálne sťahy a zľakne sa ani sa nespamätá a pop - je vonku... 😀 a moja hrádza sa asi tiež poteší ak to pôjde kúsok po kúsku a nie nasilu... neviem, ja som za prírodu 🙂

cenculinka
14. nov 2012

@sliwi neboj, podla tvojho pasu to uz nebude dlho trvat 😀 vlastne to uz vcera malo skoncit 😀 priznaky porodu ziadne zatial nemas? malemu sa asi na tento zly svet nechce 🙂 a kam sa chystas rodit? asi nie na kramare, co? ☹

slady
14. nov 2012

@sliwi presne viem o čom hovoríš! ani ja už toho veľa nenaspím a ja zase chytám kŕče do ľavého zadku 😀 bolí to ako šľak!

cenculinka
14. nov 2012

@slady bejby sa zlakne, sup sup a od strachu sa mu zhorsia ozvy a mamicka pekne kluse pod noze 🙂 aspon takto dopadli vsetky moje "poterminove" kamosky, ktore dostali rano vyvolavacku, lebo sa nic spontanne nedialo a vsetky do jednej boli o 16:20-16:30 na sale pod skalpelom ☹

slady
14. nov 2012

ja sa už vidím ako budem hore dole po schodoch šprinty dávať v pôrodnici 😀 alebo stavím na ten ricínový olej, ale kto mi tam pálenku prinesie k nemu? 😀

sliwi
14. nov 2012

@cenculinka veru sa mu asi nechce.. žiadni poslíčkovia, akurát tak tvrdé brucho jak kameň mám..ja sa chystám rodiť na antolskej.

monameri
14. nov 2012

@cenculinka Ahoj, to vazenie je iba orientacne tak z toho si urcite nic nerob. Bud mu minuly tyzden pridal, alebo tento tyzden ubral. No urcite je vsetko v poriadku inac by to hned dr. riesil. Drz sa

alyze
14. nov 2012

@slady tak asi nie som sama v strese 😀 ale som na tom podobne, v noci sama doma manžel v práci, pôrodnica hodina cesty autom a ešte je tu riziko, že si budem musieť isť po manžela sama autom, lebo chodí do prace firemným autobusom km 😀 😀 😀 😀

slady
14. nov 2012

ja už som skoro úplne rozhodnutá že im tam zostanem na hoteli a uobím tržbu kým sa malej neuráči, ale ešte to musím prediskutovať s naším daddym, či si trúfneme nechať malého tak dlho so svokrou doma 😀

alyze
14. nov 2012

@slady ak môžem vedieť, to ťa poslal doktor do nemocnice, alebo ako to funguje ? veď prenášať sa môže tuším až dní či ? 😲

slady
14. nov 2012

prenášať sa môže tuším 2 týždne, ale ja som už vraj fest otvorená a krčok mám celý pripravený na pôrod, a mám to ďaleko do pôrodnice, preto si ma tam chceli nechať + vyvolať, s čím som nesúhlasila. čakať len tak na pôrod to ma tam nechceli nechať, že to nech idem teda radšej domov, ale s tým, že keď to začne tak mám rýchlo utekať lebo je dosť možné že to nestihnem pri tom ako som už celá ready. zjavne to čakajú každú chvíľu lebo mi povedali že zajtra mám prísť zase na kontrolu (bola som včera). mne už brucho tvrdne skoro v kuse a celkom to aj začína bolieť, v BŠ majú pri pôrodnici aj hotel pre maminy a ich rodiny čo sú z ďaleka a chcú tam rodiť, tak som rozmýšľala, že ak mi povedia že som zase ešte viac otvorená (neviem či sú 3cm fakt také dramatické ale budiž) ale že pokiaľ chcem čakať tak ma nehospitalizujú, tak pôjdem na pár dní do toho hotela a už sa dáko hádam sama rozbehnem 😀

cenculinka
14. nov 2012

@slady mne anesteziologicka povedala, ze ked budem otvorena na 3 cm, tak si mam pytat pichnut epiduralku, lebo potom uz budu silne kontrakcie a nebudu ju uz vediet podat 🙂 tak vidis, niekto s 3 cm v hoteli a niekto s kanilou v chrbte 😀

alyze
14. nov 2012

@slady to so zvedava ako dopadnem este ja, ked dokor mi uz tri krat povedal na poradni, ze nooo vy sa neotvarate, tak za tyzden sa uvidime, snad mi to nebude hovorit do vianoc 😀 😀 😀

bonin
14. nov 2012

Ahojte tehulky ja som mala 13 .11 a mala sa mi narodila 9.11 takze sme uz aj doma 🙂 Pisete tu, ze sa bojite vyvolavacky, ale nic strasne to nieje ja som mala obidva porody vyvolane a poviem vam, ze to ma svoje vyhody..Prisla som do nemocnice otvorena na 3 palce a bolesti ziadne a ani to nepostupovalo dalej, tak mi prepichli vodu, supli vyvolavacku, ja som 2x zatlacila a mala bola vonku.Netrvalo to ani 45 minut a bolo po vsetkom..Nicoho sa nebojte ani ta vyvolavacka nieje nic co by ste nezvladli a hlavne sa male dostane vonku vcas, lebo moja by sa bola udusila.. bola dlho v porodnych cestach a mala modru celu hlavicku ☹ .Drzim vam vsetkym palce a nech to mate rychlo za sebou a drobcov pri sebe 😉

alyze
14. nov 2012

@bonin Gratulujem, prajem nech ste zdravučké 🙂 inak taký pôrod by bol fajn, prísť a za minút to mať za sebou 😉

gabikaadam
14. nov 2012

Tak dievčatá ja som stále doma. Dnes ctg a sono v pôrodnici, ale všetko v poriadku, tak ma poslali domov s tým, že v piatok mám prísť na príjem, tak uvidíme, čo vymyslia. Zatiaľ som stále zatvorená, len krček sa skracuje, ale ja už chcem ísť, lebo už nevládzem. 😉

slady
14. nov 2012

@bonin fju to znie strašidelne 😨 no možno preto si ma zavolali zase na kontrolu - pre istotu. Prietoky aj ozvy som mala okej a aj pohyby dáva riadne takže sa zatiaľ neznepokojujem ale keby niečo tak jasné že je lepšia vyvolávačka ako problémy. No veď uvidím a dám vám vedieť 🙂 a gratulujem k bábätku, ako sa volá?

slady
14. nov 2012

@gabikaadam no to ti verím, veľa sily prajem, drobcom je dobre v tých našich bruškách 🙂

sliwi
14. nov 2012

@bonin gratulujem a veľa zdravíčka.. taký rýchly pôrod by som aj ja prijala 🙂

jgiovanna504
14. nov 2012

Ahojte. uz dlhsie citam vasu debatu , kedze aj ja patrim medzi novembrovky 🙂 a kedze doteraz som vzdy nasla odpoved na moje otazky v hlave,tak som nemala potrebu pripajat sa do nejakej diskusie.az doteraz.. ja osm otvorena na 5cm 😀 a tiez mi dali moznost vyberu,ci vyvolat dnes porod alebo cakat kym to nepride samo..tak som vyvolavanie odmietla, kedze byvam 10min od porodnice,tak to hadam stihnem...aky mate na to nazor? brucho mi tvrdne,sem tam aj krize zabolia, aj zatka uz odvcera odchadza..no vsetko nasvedcuje bliziacemu sa porodu..avsak kontrakcie v pravidelnych intervaloch ziadne,ani bolesti..som prvorodicka,tak budem rada ak mi k tomu nieco napisete 🙂

alyze
14. nov 2012

@jgiovanna504 ahoj, fuha na cm je už asi aj dosť 😅 no neviem, ja byť tebou by som zajtra už zostala v nemocnici, bude to istejšie 😉 ja by som mala otázočku, aj si nejako cítila to otváranie, alebo nie 😒 Dosť ma to zaujíma, lebo ja som celkom zatvorená a neviem kedy to konečne začne.

slady
14. nov 2012

@jgiovanna504 na 5? a mna tu stresuju s tromi no dik! tak ty tiez uz cakas vlastne len na kontrakcie, podla mna pridu vtedy ked ich bude treba, si len v 39 a hned pri nemocnici, to by som si vyvolavat nenechala urcite a v tvojej situacii by som sa tesila z toho, ze ked uz raz pridu tak nebudu trvat dlho bo bude mat maternica menej roboty s otvaranim (teoreticky) 😉

jgiovanna504
14. nov 2012

@alyze no ja by som radsej kontrakcie predychala doma,ako v nemocnici,ked nemusim..myslim,ze ak by to bolo take akutne,tak ma tam poslu hned a nie este mi daju moznost vyberu..tak hadam som nespravila chybu..a otvaranie som necitila vobec. a to sa otvaram od minuleho tyzdna,kedy som bola otvorena na prst...teda vzdy ma nieco boli,ale co ja viem,ci to bolo to otvaranie ?! 😀

jgiovanna504
14. nov 2012

@slady tak je ine byvat hodinu od nemocnice ako 10min,tak asi preto ta stresovali 🙂 ved to,ze vyvolanie ma tiez nelaka...doktori mi vsak vraveli ze to pojde u mna rychlo,kedze som dobre roztiahnuta...no kto vie..dufam,ze nie az tak velmi rychlo,ze aj tych 10min bude vela 😀 a okrem toho som mala na ultrazvuku zaznamenanu aj kontrakciu,no ja som nic necitila..tak kus stresujem kvoli tomu,ze ci vobec ucitim tie kontrakcie..ale tak hadam hej... 😀

bona
14. nov 2012

@jgiovanna504 ahoj🙂 neboj,vsetko postihas..ja som sa pri Terezke tiez otvarala postupne,kazdy tyzden od 37tt kusok..😀 Potom mi jedno rano praskla voda,postupne zacali kontrakcie a do 3hod.bola mala vonku..a pri prijime som bola otvorena na 6cm..😉

jgiovanna504
14. nov 2012

@bona jooj,tak to dufam,ze aj ja budem mat tak rychlo za sebou ako ty 🙂 mna len tym riadne doktorka vystresovala,ze som si hadam aj tych poslickov privolala.no niekedy doktori riadne prestrelia a potom len cloveka nastrasia a vystresuju..ja uz som cela nedockava po tychto informaciach a ono to asi moze este par dni trvat,co?

bona
14. nov 2012

@jgiovanna504 myslim,ze budes,pri prehliadke porodnice nam tam vraveli,ze najdlhsie trva,kym sa zena otvori na tych prvych 5cm,potom to uz ide rychlo..😉 a ktovie,mne moja dr.vravela cca 2 tyzdne,ze to moze byt kazdy den a nakoniec som rodila 4dni po termine..a ja som naviac nemala,resp.necitila ani ziadnych poslickov,takze som fakt bola v napati,ze kedy?? A potom mi len praskla voda a uuz to islo..😀

jgiovanna504
14. nov 2012

@bona no tak to si ma teda velmi nepotesila touto info..alebo potesila? no v kazdom pripade vystrasila 😀 ja som na 5cm otvorena od vcera,resp.odvcera to len viem,kedze som mala prehliadku. a krcok mam na 0,5cm. teda ak to ma postupovat teraz rychlo, tak som este viac v strehu...no keby aj mne odtiekla voda,tak aspon by som vedela ze uz treba ist,a tak teraz neviem ked len poslickov mam..jooooj

bona
14. nov 2012

@jgiovanna504 neboj,myslim,ze ked to zacne,spolahlivo to budes vediet,urcite..😉 a hadam to zas az taka bleskovka nebude,ze by ti tych 10min do nemocnice nestacilo😉 hlavne klud a ver svojmu drobatku,ze si vyberie ten najspravnejsi cas🙂 Drzim ti/vam palce,nech ide vsetko hladko a super!🙂

bonin
15. nov 2012

@slady Vola sa Zoja 🙂