Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012
Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.
@martineluska Juuuj, tak sa setri a oddychuj 😉
@binka79 no mne sa to tiez nepaci, a hlavne to, ze nielenze nevedia, ale este z teba budu robit somara, ze take neexistuje, ze co vymyslas. Ze existuje iba klasicka jednotna materska 6 tyzdnova, akurat ze pred tym ta moze dat na 2 tyzdne na PN, clovece, este aj v kazdom zakone stoji ze existuje aj 8tyzdnova materska pred porodom a ako citam aj vy ju mate aj moje zname....nemam rada ze sa so mnou este aj hadat budu...ale nevadi v ostatnom su dobri tak uz menit nebudem..........
@ingeborgnicol No ved toto, ze ked nemas prestudovane zakony, tak ti navypravaju rozpravky .. ale ked im zacnes hovorit na co mas pravo, tak hned stichnu a daju ti aj nemozne 🙂
@binka79 Mas 100% pravdu v tomto je to poriadna hanba, ale co uz narobime, este ze mam cas povrtat sa v tych zakonoch 🙂)) Ak by som mala na nich cakat tak idem na matersku pri 5 rocnom dietati az 🙂)) Martineluska drzim palce aby si to potiahla co najdlhsie, tiez.
@ingeborgnicol Len niekedy je aj toho casu malo a niekedy ani nevies aky zakon potrebujes ... akurat si zistujem uver co mame ze ake mame moznosti dalej, sice ho splacame este kratko, ale tak predsa aspon trosku 🙂
No to verim, dnes sa clovek musi obracat sam, nic nedostane zadarmo a bez toho aby si sam za tym nechodil a nezistoval. ludia robia iba do vysky svojich platov co je mizive a teda info si bud zistis sama, alebo nemas...najhorsie je ako v tomto pripade ze si aj zistis a ani tak ho nemienia respektovat az kym im zakonnikom neotrieskas o hlavu 🙂)))))
Ahojte dlhsie som tu nebola 🙂 .boli sme na poradni vcera tak vazime priblizne 1600g 🙂 vsetko mame ok .az nato ze mi zistili slabinou herniu ☹ takze ma caka operacka vraj az po porode ...
Ahojte, takže zostava nám už len 46 dní 🙂 ...ale váždne už nevládzem ...všetko ma bolí chrbat najviac .... a ešte ma bolí z vnútra stehna až v okolí šušury taky pocit jak svalovicu keby som tam mala alebo čo ., neviete prečo ma to tam može pobolievať ?...je to nepríjemne aj pri chodzy 🙂 ale nič iné mi nezostáva len vydržať ale chcem to už mať za sebou 🙂
@siposova ahojky, ani nehovor, som na tom rovnako. 😒 na posteli sa ani poriadne nedokážem pretočiť z boka na bok. musím sa popoťahovať za pyžamo. 😀 😀 vstanem a tiež ma tam dole tak bolí, že mám pocit ako keby mal malý jednu ruku vonku. ha ha alebo že sa pretrhnem napoly. ach jo. najhoršie posledné týždne...bolesť, ťažoba a dlllllllllllllllllllllllhe čakanie kedy to už príde. ale na konci bude to krásne malé stvorenie na ktoré sme tak dlho čakali. nech už je november!
a bolí ťa to preto asi, že malý hlavičkou tlačí dole a už to bude len častejšie. také milé a povzbudivé čo? 😀 😀 to vydržíš.
Baby nevadi ze som vam sem vpadla? ja len ze som si vas teraz precitala a som prekvapena ze mame rovnake pocity. ja som si myslela ze som hypochonder, alebo co, ale mam presne tie pocity co tu pisete hlavne vi3ka a siposova. presne. boky si necitim ale uz vobec a o tlakoch na spodku ani nehovorim...tiez mam pocit ze ked urobim este par krokov naviac, iste babo vypadne alebo mi pretrhne brusko...a boli to poriadne 🙂)))))pomaha Vam na to nieco? ci ani nie?ja som neprisla na nic, strarsne mi pomaha, ked mi synator, skrabka vecer chrbatik, alebo idem na masaz chrbta....ale to len na chvilku.... 😝
Juj dámy, keď čítam tie vaše ťažkosti, tak som aj rada, že ma to zatiaľ obchádza, ale príde to určite? Termín mam 28.11. Zatial mi len vadi, ked /neviem ci ruka alebo koleno/ beha po boku bruska...to je take neprijemne, ale nestava sa to casto zatial. Inak vsetko ok🙂 Tak sa drzte/drzme!
@ingeborgnicol myslím, že sme vačšina na tom rovnako. 😒 🙂 už len vydržať, nič iné nám neostáva. mne na to nič nepomáha, ani na masáž neidem-v tehu by sa nemalo. ale veľmi by som si takú fajnovú dala. už sa teraz zaprisahávam, že po porode určite pojdem, tak som zvedavá 😀 vačšinou na to po čase prestanem myslieť-bolesti. keď sa rozchodím, tak to už nevnímam, ale až to začne byť zase neúnosné, tak si sadám a rozdýchavam. už sa niekedy cítim ako rozheganá embéčka 😝 😀
@vi3ka , @ingeborgnicol ... no aj mne pomaha trosku ked si sadnem a priatel mi trosku pomasiruje chrbatik alebo mi ho skrabka .... v tedy sa tak uvolnim a chvilu aspon an to nemyslim .... a dneska vecer som len predýchavala uz priatel mal stres ze co mi je ci ideme uz rodit :D :D ...ale asi to boli poslíčkovia lebo netrvalo to dlho .... ale citim sa jak velika bublina ktora nevie sama nic ... a najhorsie je ked varim alebo pri niecom dlhsie stojim aj pri umyvani riadu tak umieram od bolesti ..... nuž baby nic ine nam nezostáva len to vydržať , šak samé sme si to vybrali nosiť tých našich krpcov v brušku .... teraz nadavame že nás všetko bolí ked sú vo vnútry a potom si tu budeme písať jake sme unavené, nevyspaté, že kde su tie časy ked boli v tom brušku :D :D :D ....
@vi3ka,siposova, mozes mat masaz, ale len taku jemnu, po lopatky cca a lezis na boku to je normal masaz pre tehotne, ale to je viac menej take uvolnovanie ako riadna masaz a poskrabkanie chrbatiku mnam to tiez poriadne uvolni, lebo brusko neuvolnis ani podbrusko a hladkat velmi netreba, lebo si mozes vyvolat zase kontrakcie tak si vyber 🙂))) asi nam fakt ostava le vylozit labky a cakat 🙂)) aj ja si niekedy myslim ze uz idem tak sa tlaci a potom to prejde len musim lahnut a vylozit labky, alebo posediet a predychat......ja asi poletim pri prvych poslickoch zbalena do porodnice he
@ingeborgnicol ja som mala vcera tiež už na male :D som myslela že začnem budiť všetkých v dome že ideme už rodiť , ale chvala bohu prešlo to ale nevedela som celú noc potom zaspať co som sa bala ze co bude dalej ci to nepride ešte a horsie bolestivejsie a v častejších intervaloch :D .... ved ma ešte čas 🙂) .... ale nuž drobcom nerozkážeme kedy si vyberú ísť na swet 🙂))
verim, ja som bola hospitalizovana v 26-27tt ako predcasny porod a ledva som to rozchodila, a teraz mam strach tak isto ako ty....ked na mna pridu krce, tlaky, alebo bolesti uz pratam domcek ze reku co ked do rana 🙂))) len nech pekne drobci posedia tam kde maju neboj, oni vedia kedy maju prist na svet 🙂)))) aspon dufam ja mam vecsi strach z toho ze ja mam ist na cisarsky, nesmiem normalne rodit a co ked to pride kvor a samo ci ma stihnu zcisarstit 🙂))) 😀
tak ked mas cisarskys naplanovany to mas dobre .... ale tak ked ti uz pride velmi velmi zle tak hadam stihnu no ska su neni hadam hlupaci :D :D ...ale enboj vsetko dobre dopadne....
@ingeborgnicol
@siposova ja si to tiez myslim, ale poznas, ked to pride mozno pride aj panika 🙂))buduci tyzden mam kontroly tak budeme mudrejsi . vy idete na prirodzeny porod? vybrali ste si nejaky alternativny ci klasicky? a davate si aj epidural?
tak mne zatial povedal ze to vyzera na klasicky porod .... malý je otočený dolu hlavičkou tak ak nenastanú žiadne komplikácie tak pojde normlane .... a keby mam mat cisarsky tak si dam celkovu anestezu nedam si epiduralku .... 🙂 ale hadam pojde klasicky von teda tak by som to chcela ....ved uvidime a vy ako ?
ahoj baby no ako pokračujete v tehulkovaní? už sa nám to blíži tešite sa?? 🙂
@zdenin Ahoj, teším sa, ale aj trochu obávam, ako to dopadne. Len nech vydržíme do toho 38. týždna a všetko bude v poriadku. Už len 5. týždnov a môžeme ísť rodiť 🙂 . Už sa nevieme dočkať 😉 .
@gabikaadam ja mám podobné pocity 🙂
Ahooj ja mam termin 11 novembra su tu nejake baby na zoznamenie poradenie s takym terminom ...🙂)) Z Trnavy nejake 🙂
my budeme mat princeznu... teoreticky 11.11 ,myslim ,ze neskor to nebude !!! 😅
my budeme mat termin okolo 15teho 🙂 ale cez tyzden nam na uzv povedia presnejsie
@ingeborgnicol my mame tiez 15teho termin, a este nic nemam ready! 🙂

@binka79 ahoj ja sa trocha otváram tak musím oddychovat a ja mám naštastie matersku z dnpo tak by som ju mala mat dobru 🙂