icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

martineluska
19. sep 2012

@binka79 ahoj ja sa trocha otváram tak musím oddychovat a ja mám naštastie matersku z dnpo tak by som ju mala mat dobru 🙂

binka79
19. sep 2012

@niquska Aha, takze takto to mas .. no tak sa drzkaj 🙂

binka79
19. sep 2012

@martineluska Juuuj, tak sa setri a oddychuj 😉

ingeborgnicol
19. sep 2012

@binka79 no mne sa to tiez nepaci, a hlavne to, ze nielenze nevedia, ale este z teba budu robit somara, ze take neexistuje, ze co vymyslas. Ze existuje iba klasicka jednotna materska 6 tyzdnova, akurat ze pred tym ta moze dat na 2 tyzdne na PN, clovece, este aj v kazdom zakone stoji ze existuje aj 8tyzdnova materska pred porodom a ako citam aj vy ju mate aj moje zname....nemam rada ze sa so mnou este aj hadat budu...ale nevadi v ostatnom su dobri tak uz menit nebudem..........

binka79
19. sep 2012

@ingeborgnicol No ved toto, ze ked nemas prestudovane zakony, tak ti navypravaju rozpravky .. ale ked im zacnes hovorit na co mas pravo, tak hned stichnu a daju ti aj nemozne 🙂

ingeborgnicol
19. sep 2012

@binka79 Mas 100% pravdu v tomto je to poriadna hanba, ale co uz narobime, este ze mam cas povrtat sa v tych zakonoch 🙂)) Ak by som mala na nich cakat tak idem na matersku pri 5 rocnom dietati az 🙂)) Martineluska drzim palce aby si to potiahla co najdlhsie, tiez.

binka79
19. sep 2012

@ingeborgnicol Len niekedy je aj toho casu malo a niekedy ani nevies aky zakon potrebujes ... akurat si zistujem uver co mame ze ake mame moznosti dalej, sice ho splacame este kratko, ale tak predsa aspon trosku 🙂

ingeborgnicol
19. sep 2012

No to verim, dnes sa clovek musi obracat sam, nic nedostane zadarmo a bez toho aby si sam za tym nechodil a nezistoval. ludia robia iba do vysky svojich platov co je mizive a teda info si bud zistis sama, alebo nemas...najhorsie je ako v tomto pripade ze si aj zistis a ani tak ho nemienia respektovat az kym im zakonnikom neotrieskas o hlavu 🙂)))))

ankat
20. sep 2012

Ahojte dlhsie som tu nebola 🙂 .boli sme na poradni vcera tak vazime priblizne 1600g 🙂 vsetko mame ok .az nato ze mi zistili slabinou herniu ☹ takze ma caka operacka vraj az po porode ...

siposova
20. sep 2012

Ahojte, takže zostava nám už len 46 dní 🙂 ...ale váždne už nevládzem ...všetko ma bolí chrbat najviac .... a ešte ma bolí z vnútra stehna až v okolí šušury taky pocit jak svalovicu keby som tam mala alebo čo ., neviete prečo ma to tam može pobolievať ?...je to nepríjemne aj pri chodzy 🙂 ale nič iné mi nezostáva len vydržať ale chcem to už mať za sebou 🙂

vi3ka
20. sep 2012

@siposova ahojky, ani nehovor, som na tom rovnako. 😒 na posteli sa ani poriadne nedokážem pretočiť z boka na bok. musím sa popoťahovať za pyžamo. 😀 😀 vstanem a tiež ma tam dole tak bolí, že mám pocit ako keby mal malý jednu ruku vonku. ha ha alebo že sa pretrhnem napoly. ach jo. najhoršie posledné týždne...bolesť, ťažoba a dlllllllllllllllllllllllhe čakanie kedy to už príde. ale na konci bude to krásne malé stvorenie na ktoré sme tak dlho čakali. nech už je november!
a bolí ťa to preto asi, že malý hlavičkou tlačí dole a už to bude len častejšie. také milé a povzbudivé čo? 😀 😀 to vydržíš.

siposova
20. sep 2012

@vi3ka ach jaj , neviem sa dočkať dna kedy pride na svet .... 🙂 no mna to boli hlavne ked dlhsie chodim a tak a potom je to neznesitelne .... a o tom pretáčani z boka na bok v noci mi je do plaču už ....

ingeborgnicol
21. sep 2012

Baby nevadi ze som vam sem vpadla? ja len ze som si vas teraz precitala a som prekvapena ze mame rovnake pocity. ja som si myslela ze som hypochonder, alebo co, ale mam presne tie pocity co tu pisete hlavne vi3ka a siposova. presne. boky si necitim ale uz vobec a o tlakoch na spodku ani nehovorim...tiez mam pocit ze ked urobim este par krokov naviac, iste babo vypadne alebo mi pretrhne brusko...a boli to poriadne 🙂)))))pomaha Vam na to nieco? ci ani nie?ja som neprisla na nic, strarsne mi pomaha, ked mi synator, skrabka vecer chrbatik, alebo idem na masaz chrbta....ale to len na chvilku.... 😝

adel22
21. sep 2012

Juj dámy, keď čítam tie vaše ťažkosti, tak som aj rada, že ma to zatiaľ obchádza, ale príde to určite? Termín mam 28.11. Zatial mi len vadi, ked /neviem ci ruka alebo koleno/ beha po boku bruska...to je take neprijemne, ale nestava sa to casto zatial. Inak vsetko ok🙂 Tak sa drzte/drzme!

vi3ka
21. sep 2012

@ingeborgnicol myslím, že sme vačšina na tom rovnako. 😒 🙂 už len vydržať, nič iné nám neostáva. mne na to nič nepomáha, ani na masáž neidem-v tehu by sa nemalo. ale veľmi by som si takú fajnovú dala. už sa teraz zaprisahávam, že po porode určite pojdem, tak som zvedavá 😀 vačšinou na to po čase prestanem myslieť-bolesti. keď sa rozchodím, tak to už nevnímam, ale až to začne byť zase neúnosné, tak si sadám a rozdýchavam. už sa niekedy cítim ako rozheganá embéčka 😝 😀

siposova
21. sep 2012

@vi3ka , @ingeborgnicol ... no aj mne pomaha trosku ked si sadnem a priatel mi trosku pomasiruje chrbatik alebo mi ho skrabka .... v tedy sa tak uvolnim a chvilu aspon an to nemyslim .... a dneska vecer som len predýchavala uz priatel mal stres ze co mi je ci ideme uz rodit :D :D ...ale asi to boli poslíčkovia lebo netrvalo to dlho .... ale citim sa jak velika bublina ktora nevie sama nic ... a najhorsie je ked varim alebo pri niecom dlhsie stojim aj pri umyvani riadu tak umieram od bolesti ..... nuž baby nic ine nam nezostáva len to vydržať , šak samé sme si to vybrali nosiť tých našich krpcov v brušku .... teraz nadavame že nás všetko bolí ked sú vo vnútry a potom si tu budeme písať jake sme unavené, nevyspaté, že kde su tie časy ked boli v tom brušku :D :D :D ....

ingeborgnicol
21. sep 2012

@vi3ka,siposova, mozes mat masaz, ale len taku jemnu, po lopatky cca a lezis na boku to je normal masaz pre tehotne, ale to je viac menej take uvolnovanie ako riadna masaz a poskrabkanie chrbatiku mnam to tiez poriadne uvolni, lebo brusko neuvolnis ani podbrusko a hladkat velmi netreba, lebo si mozes vyvolat zase kontrakcie tak si vyber 🙂))) asi nam fakt ostava le vylozit labky a cakat 🙂)) aj ja si niekedy myslim ze uz idem tak sa tlaci a potom to prejde len musim lahnut a vylozit labky, alebo posediet a predychat......ja asi poletim pri prvych poslickoch zbalena do porodnice he

siposova
21. sep 2012

@ingeborgnicol ja som mala vcera tiež už na male :D som myslela že začnem budiť všetkých v dome že ideme už rodiť , ale chvala bohu prešlo to ale nevedela som celú noc potom zaspať co som sa bala ze co bude dalej ci to nepride ešte a horsie bolestivejsie a v častejších intervaloch :D .... ved ma ešte čas 🙂) .... ale nuž drobcom nerozkážeme kedy si vyberú ísť na swet 🙂))

ingeborgnicol
21. sep 2012

verim, ja som bola hospitalizovana v 26-27tt ako predcasny porod a ledva som to rozchodila, a teraz mam strach tak isto ako ty....ked na mna pridu krce, tlaky, alebo bolesti uz pratam domcek ze reku co ked do rana 🙂))) len nech pekne drobci posedia tam kde maju neboj, oni vedia kedy maju prist na svet 🙂)))) aspon dufam ja mam vecsi strach z toho ze ja mam ist na cisarsky, nesmiem normalne rodit a co ked to pride kvor a samo ci ma stihnu zcisarstit 🙂))) 😀

siposova
22. sep 2012

tak ked mas cisarskys naplanovany to mas dobre .... ale tak ked ti uz pride velmi velmi zle tak hadam stihnu no ska su neni hadam hlupaci :D :D ...ale enboj vsetko dobre dopadne....
@ingeborgnicol

ingeborgnicol
22. sep 2012

@siposova ja si to tiez myslim, ale poznas, ked to pride mozno pride aj panika 🙂))buduci tyzden mam kontroly tak budeme mudrejsi . vy idete na prirodzeny porod? vybrali ste si nejaky alternativny ci klasicky? a davate si aj epidural?

siposova
22. sep 2012

tak mne zatial povedal ze to vyzera na klasicky porod .... malý je otočený dolu hlavičkou tak ak nenastanú žiadne komplikácie tak pojde normlane .... a keby mam mat cisarsky tak si dam celkovu anestezu nedam si epiduralku .... 🙂 ale hadam pojde klasicky von teda tak by som to chcela ....ved uvidime a vy ako ?

zdenin
23. sep 2012

ahoj baby no ako pokračujete v tehulkovaní? už sa nám to blíži tešite sa?? 🙂

gabikaadam
23. sep 2012

@zdenin Ahoj, teším sa, ale aj trochu obávam, ako to dopadne. Len nech vydržíme do toho 38. týždna a všetko bude v poriadku. Už len 5. týždnov a môžeme ísť rodiť 🙂 . Už sa nevieme dočkať 😉 .

zdenin
23. sep 2012

@gabikaadam ja mám podobné pocity 🙂

lilax
23. sep 2012

Ahooj ja mam termin 11 novembra su tu nejake baby na zoznamenie poradenie s takym terminom ...🙂)) Z Trnavy nejake 🙂

alex1983
23. sep 2012

@lilax ahoj,ja som z TT a termin mam 28.11. Ak budes nieco potrebovat kludne sa pytaj 😉

dossy
24. sep 2012

my budeme mat princeznu... teoreticky 11.11 ,myslim ,ze neskor to nebude !!! 😅

ingeborgnicol
24. sep 2012

my budeme mat termin okolo 15teho 🙂 ale cez tyzden nam na uzv povedia presnejsie

slady
24. sep 2012

@ingeborgnicol my mame tiez 15teho termin, a este nic nemam ready! 🙂