icon

Vytúžený poklad čakáme v novembri 2012

lucinka1104
28. feb 2012

Ahojte je tu už nejaká maminka čo si našla vytužené // na teste? Mysme len 5 DPO,ale poctivo sme sa snažili takže okolo 7.3 sa dozvieme vysledok.
Teším sa na Vás a dufam,že tu ostanem s Vami aj ja.

weissrose
3. nov 2012

@siposova ja to mam tiez a mam pocit ze mam niake mensie brucho :( ale dost mozne ze to uz si domyslam lebo sa bojim :( aj tvar brucha mam uplne iny, take hranatejsie ho mam ako inokedy... ty nie?

siposova
3. nov 2012

@weissrose co ja viem ? :D ja si každy den obzeram brucho a čudujem sa sama sebe jak to možem zvladať nosiť :D ...a nezda sa mi že ho mám menšie :D ....

weissrose
3. nov 2012

@siposova ja uz asi vidim to co ani nieje 🙂 som taka bojazliva ze sa cudujem ze sme esli do nemocnice 🙂 ale kedze v pondelok idem aj tak lezat pripada mi to zbytocne... len ak by sa malo nieco zmenit a to dufam ze uz do pondelka vydrzi 🙂

siposova
3. nov 2012

@weissrose tak uvidíš , držím ti palce aj drobcovi aby ste to úspešne zvádli 🙂)

weissrose
3. nov 2012

@siposova dakujem 🙂 aj ked je dot mozne ze pojdeme este teraz cez vikend lebo mavam niake silne krce v podbrusku a bojim sa :( a ty mas kedy v plane do nemcnice? alebo az ked budu kontrakcie??

siposova
3. nov 2012

no sak ked neporodim do pondelku pojdme na tu poradnu a uvidim čo mi tam poviedia .... ale ked pridu kontrakcie skor urcite uz aj utekam nebudem jćakat na pravidelneee že každych 10 min :D

weissrose
3. nov 2012

@siposova tak prajem pekny porod 🙂

siposova
3. nov 2012

@weissrose dakujeeeeeeem 😉

slady
3. nov 2012

@weissrose aj ja mam hranate 😀 ale pripisujem to tomu ze mala ma uz malicko miesta tak uz jej ruky nohy kade tade trcia 🙂 a k tomu kaslu som este chcela, moj krpec ked mal kaslisko na jesen tak som mu vysadila mlieko uplne aj jogurty a davala som mu cibulovy sirup - nakrajas cibulu a zalejes medom alebo ak nemas tak zasypes cukrom, cibulka si pusti stavu po hodinke a vznikne z toho taky redsi sirup a to som mu davala tri krat za den za lyzicku ten sirupcek a do dvoch dni ho vsetko preslo, dva krat mi kaslal tuto jesen a vzdy zabralo do dvoch dni zazracne 🙂 toho medu netreba vela, stacia dve lyzice.

slady
3. nov 2012

@siposova mne ked tak tri dni pred porodom odtekalo pomalicky a potom mi riadne praskla tak som jej tam mala este riadne vela, to sa moze zdat podla mna teraz ako ze jej vela odteka podla mna, ale v skutocnosti to nie je nejak vela... mne potom doma riadne rupla a v porodnici do porodu este desat hodin riadne odtekala ze som nechapala kde sa jej tolko berie a to sa s tym trojdnovym mokrym pocitom nedalo porovnat 🙂

slavusal
3. nov 2012

@ywula ahoj, ja mám presne tie isté pocity ako ty. Ako keby sa mu
mala každú chvíľa nožička vysunúť, a pod rebrami to isté tlačenie. Ani nie tak kopance ako také prevaľovanie. Tak neviem, mňa na 85% čaká tiež sekcia - na čo som ani myslieť nechcela - no ale má sa niečo stať, tak radšej sekcia. Bližšie info od lekára sa dozviem v utorok, a potom asi naplánovať pekný dátum, urobiť predoperačné a tešiť sa na drobčeka.

ywula
3. nov 2012

povedala som si, idem si užívať ešte stravu, ktorú si po pôrode budem musieť kvôli dojčeniu odpustiť...naparila som buchty s čokoládou...juj som sa najedla...a to ste mali vidieť čo sa dialo v noci...nevedela som čo to je...či rodíme, či čo...kŕče, nevedela som to ani pripísať, či je to trávením, alebo také ženské...tak sme čakali...ustúpilo...potom znova...pomyslela som si ... jak ja im tam na operačke tie buchty vybľujem ta to bude....ale nič...potom to prešlo, takže ŽIADEN PôROD....boli to len buchty....🙂))....ale dnes mám nejak často také menštruačné bolesti...juj...ale poviem Vám, nikdy som si nepomyslela, že budem takto túžiť aby to už prišlo...šak už to je o kečku...aj v noci som si preratávala, ak to bude ono...tak ráno už mám po...ale nič....tak čakáme ďalej...držte sa babule... 😀
@moonlightka predoperačné...to musíš mať vyšetrenie od interného lekára...EKG, tlak, moč. krv....a potom od Anesteziológa...tam zhodnotia stav a určia druh anestézy...my ideme druhýkrát na spinálku, takže budeme mať opäť pôrodný zážitok....🙂

ywula
3. nov 2012

@slavusal a už si mala sekciu?...však tie tlaky do rebier, to je dosť nepríjemné...už mi aj napadlo, či nebude mať vyležanú hlavičku, keď sa tak tlačí...no nič uvidíme... 😉 ...a kedy ťa to asi čaká?

weissrose
3. nov 2012

@slady no aj mne priatel stale hovori ze je to koli tomu ze uz ma mala minimum miesta, no bojim sa aj tak :( a ten sirupcek vyskusam, ale som zvedava ci mu ho bude davat aj teta kedze odzajtra je na prazdninkach :( uvidime, dakujem 🙂

slavusal
3. nov 2012

@ywula hej, aj prvý pôrod som mala na cisársky, ale to bolo tak na rýchlo, ležala som, že ideme rodiť - normálne a zrazu s prepichnutou plodovou vodou zbehla dole pred hlavičku aj šnúra, tak ma rýchlosťou blesku prevážali na operačku. A to som si od 10.hod. večer do 5.hod ráno užila aj kontrakcie. Ale dalo sa to v poho vydržať, ja som sa strašne tešila, nebála som sa. Až potom na konci to bolo dosť stresujúce, ked každý okolo mňa kričal, aby som netlačila. Mrzí ma to, mala som možno 10 minút do konca a bolo by po všetkom. Aj preto som to chcela znovu skúsiť normálne - no na pílu tlačiť nebudem, aby sa nám niečo nestalo. Termín mám až 28.11. ale uvidíme ako sa dohodneme s lekárom na termíne.

laluchova
3. nov 2012

dnes poradna v nemocnici, otvorená som stále len na jeden prst, malý je vysoko krčok sa nezmenšuje....podla sona by mal mať okolo 3600g..uvidíme....pásy už zaznamenávali dosť kontrakcii oproti pondelku ked som bola....aj doma mávam ale dá sa....ak neporodím do švtrka tak poradna a ak by bolo čo to tak v piatok to ukončme ak by bola poradna oki tak v pondelok 12.11.2012 už isto porodíme....

weissrose
4. nov 2012

tak babeny, ja uz som v nemocnici. Mala som kontrakcie, podla dr. Slabe takze sa este len uvidi. Krcok sa vobec neotvara a povedali mi ze vyvolavat sa bude najskor o tyzden v pondelok. A malinka ma cca 3600g. Tak sa majte dobre. Papa

jana497
4. nov 2012

@weissrose nech tu uz mate cim rychlajsie za sebou,drzim Vam palce

binka79
4. nov 2012

@poisonblu ahoj, ja mam bolesti hlavne vecer, tak dost velke, trva to dlho, ale nemam caste a ani cez den nie moc velke, naposledy ked som bola u lekara, tak som bola na cely jeden prst .. uff, tak som zvedava kedy sa malemu bude chciet na svet .. ale ked sedim, tak je to uplne v pohodke. Ked som cakala malu, tak som nemala tiez bolesti, len sa mi pustila plodova voda a bolesti prisli az potom v nemocnici vecer a rano uz bola mala na svete 😉 Uvidis ako sa ti vypyta von, drzim pastiky

ywula
4. nov 2012

@slavusal no tak aspoň vieš čo je to tá kontrakcia...🙂....ja som už rodila v roku 2010, ale tak ako teraz, plánovaná sekcia.....takže nič neviem, ani čo je to tá kontrakcia, ani plodová voda...:(...ale tak som vďačná za to, že sa to dá takto riešiť...u mňa je riziko s mojími očami....mohlo by dôjsť k poškodeniu zraku...takže žiadne tlačenie...:(...práve preto, teraz tak koketujem s možnosťou zažiť aspoň úvod pôrodu....🙂....držte sa....juj

slady
4. nov 2012

@weissrose tak sa tam neunud a vela stastia! A Dan vediet ako pokracujete sem tam 🙂

poisonblu
4. nov 2012

@binka79 mne dr. v utorok na poradni povedal, ze som na 2 cm otvorena tak ze to moze prist skor ako mam termin...ale vcera som uz citila dolu take bolesti, asi sa viac otvaram...kontrakcie necitim ziadne

weissrose
4. nov 2012

@slady dakujem. Nudim sa neskutocne a ked pocujem tie babenka plakat tak mam sto chuti si ist 1 pozicat. A stale som sama na izbe, co ma uplne deprimuje kedze na to niesom zvyknuta. Tak rychlo bezte niektora rodit lebo ta nasa mala asi nechce byt prva. Pa

binka79
4. nov 2012

@poisonblu Tiez to tak citim a uz ma bolia aj klby a nohy dost, uvidime ako nas to chyti, mozno sa stretneme aj v nemocnici 😉 A niekedy cez den aj krize, ale ked sedim a mam vylozene nohy, tak je to uplne v pohodke

laluchova
4. nov 2012

ahojte, chcem sa opýtať čo všetko je nutné vybaviť po narodení bábätka....dajte nejaký link kde by som to našla aby som to stiahla a spísala manželovi aby vedel....ďakujem

slady
4. nov 2012

@weissrose ja som sa dva tyzdne dozadu citila ze sa uz uz idem rozpadnut a teraz som mega velka ale citim sa uplne v pohode, ziadne bolesti, ziadne puchnutie, ziadne vytoky, proste ziadne znamenia ze uz by sa to malo blizit, takze ja ta asi nepredbehnem 🙂 tych par poslickov co mam sem tam to sa ani neda ratat :-/ snazim sa dojst na to ze na co este mala caka 😀

slady
4. nov 2012

@slady a na poradnu az v utorok bo zajtra si este musim bezat po kultivacie na ktore som uplne zabudla... mozno na to caka, ak je tam nejaky streptos aby sme o nom vedeli...

hanka123x
4. nov 2012

@siposova ja mam tiez furt pocit ze nieco zo mna postupne odchadza..nechame sa prekvapit ako sa to vyvinie..

hanka123x
4. nov 2012

@weissrose prajem Vam vela sil, drzte sa 😉