icon

Začíname pracovať na bábätku v lete 2012

alka127
27. jan 2012

Ahojte...mam 1,5ročného chlapčeka, bývame v Ba...V lete by sme chceli zacať pracovať na druhom babatku....Prida sa k nám niekto? Rada sa podelím o moju radosť ešte s niekým 🙂 🙂 🙂

alka127
autor
20. júl 2012

@drnduliak Ahoj, vítam ťa medzi nami🙂Aj ja mám dvojročného chlapčeka a tiež som uvažovala, či druhe alebo nie🙂spravny čas nie je nikdy, prosto sa treba do toho pustiť a hotovo🙂držím pršteky nech je to čím skôr🙂

alka127
autor
20. júl 2012

@lilli251 ahoj...tažko sa mi niekedy pise ked nemam nič nove🙂ale dobre, niečo naťukám🙂už mám po promóciach, bolo to velmi pekné, take noblesné, zažila som ich prvý krát nakoľko pri Bc. som nebola, lebo malinký mal iba týžden🙂takže už je po všetkom a ja si naplno užívam svoju rodinku🙂varujem kamoškinho 10-ročného chlapca, takže Samko má o zabavu postarane...Má ho velmi rád a vela sa od neho učí🙂Včera sme boli v Letnom Montesori kurze, sme s prihlasili od septembra a oni z casu na cas robia aj nejaké aktivity v lete, bolo výborne, Samkovi sa velmi pačilo, dam aj foto, tak možete kuk🙂za 2 hodinky sme dali iba 1€ za oboch, je to super🙂inak každu chvilu cakame prirastok do rodiny, našej Ferginke sa blíži termín porodu, potom vám pošlem foto🙂a ty co mas nove🙂resp. vy ostatne?🙂

janus24
20. júl 2012

ja som na tom podobne, mršku čakám zajtra zatiaľ žiadne príznaky ale nemávam pravidelný cyklus takže uvidím kedy dorazí ☹ prečo snaženie ubehne rýchlo a čakanie pred mrškou a po nej ide tak pommmmmmaly???? 🙂 ale už sa teším na snaženie prvykrát chcem vyskúšať ovulačné testy tak uvidíme čo z toho bude. Tak veľa zdaru snažilky 🙂))

typa
20. júl 2012

je pravda, ze sa tazko pise, ked nie je toho az tak vela noveho.Ja by som malal mat teraz plodne dni - aspon tak som sa docitala. Neviem, ako sa moje telo rozbehlo po antikoncepcii. Ja som totiz nikdy velmi nesledovala tieto veci a nechavala som to tak. Ale aj pocas brania antikoncepcie som mala take mokre a suche dni. Takze neviem. Este len zaciname, takze ovulacne testy si este robit nechcem - az ked by sa nam nejak velmi dlho nedarilo. S manzelom na babatku pracujeme takmer denne 😀 Uvidime ,co to urobi 😉 Drzime palce, aby sa nam to vsetkym vydarilo....Snayte sa dievcata 🙂

kukku
20. júl 2012

U nás tiež nič nového, stále mám bolesti v podbrušku, už tretí deň ☹ Menštruáciu by som mala dostať až o 2 týždne, tak to z toho nebude. V kútiku duše verím, že sú to príznaky, ale zatiaľ nič iné. Ako viete, kedy je deň oplodnenia? My sa snažíme každý druhý deň, niekedy sa podarí aj každý deň 🙂 , tak to by bolo dosť ťažké určiť, po ktorom milovaní sa podarilo ... či? Držím palce každej z nás, nech je toto leto plné šťastia 🙂

alka127
autor
20. júl 2012

Dievčatá, možno hlúpa a smiešna otázka, ale DC sa začne rátať od dna kedy mám dostať kamošov?čiže v prvý den ked mám dostať kamošov je 1 DC?dakujem🙂

lilli251
20. júl 2012

@alka127 ja sa tesim ze je koniec pracovneho tyzdna, aj ked taky oddychovy vikenda ma necaka...pracujem na socialke a poobede robievam nechtiky...teda aj cez vikendy....ale ma to svoje vyhody, okrem nevyhod, ze neviem velakrat kde mi hlava stoji,setrim na babanko 🙂))

lilli251
20. júl 2012

ja chodim dnes akosi moc cikat....zeby????? :D hehe, ale nie...snazim sa na to nemysliet, nech nie som sklamana...

janka9900
20. júl 2012

@alka127 ano, 1.DC je prvy den kamosov 😉

lilli251
20. júl 2012

@alka127 jj, presne tak 🙂

karingalova
20. júl 2012

no tak mrška dorazila dneska dala si načas 🙂 už sa nemusím stresovať a po mrške hor sa na snažilkovanie 🙂 🙂 🙂

tynamartina
20. júl 2012

@kukku pokial nemáš ovulačné bolesti , sú len dva sposoby ako zistiť kedy ovuluješ a to sú buď oulačné testy alebo meranie bazálnej teploty. Ja si napr. merám bazálnu teplotu a graf si môžeš pozrieť v mojom albume a aj vďaka tomu viem už 8 dní po ovulácii že som tehotná 🙂

kukku
20. júl 2012

@tynamartina No, keby som sa v tom aj vyznala ... bolo by dobré 😝 Tú tabuľku si vymyslela Ty, alebo je na to nejaký program? Ďakujem

kukku
20. júl 2012

@tynamartina Pozrela som si Tvoju tabuľku, ale vidím, že je anglická, a ani neviem, čo všetko znamenajú tie skratky. A asi by som potrebovala aj návod na tú teplotu: pri akej teplote sú plodné dni, kedy môžem byť tehotná a pod. 🙂

tynamartina
20. júl 2012

@kukku nie na to je program je ich viacej táto je anglická ale je aj česaká womenzone cz. No najprv. Bazálna teplota sa meria v pošve alebo v ústach- v pošve je presnejšia. Vždy v tú istú hodinu max. 30 min rozdielom, vždy henď po prebudení, nevstávaš lebo to teplotu zvyšuje. teploty pred ovuláciu sú nižšie, tá červená čiara je den ovu keď príde k uvoleniu vajíčka tak sa začína zvyšovať progesteron a ten drží teplotu hore. Keď nepríde k oplodneniu tak teplota začne klesať pár dni pred menzesom alebo až v den menzesu to je individuálne. Nevieš síce kedy bude ovulácia ale vieš kedy bola až ked stúpneš, a ešte fáza pred ovuláciu môže byť rôzne dlhá ale tá drhá luterána fáza býva rovnaká tak +-1 deň. takže vieš kedy máš čakať menzes.

kukku
20. júl 2012

@tynamartina Ďakujem, kukala som na českej stránke, je tam toho dosť, ale skúsim, aspoň tú teplotu, uvidíme, dokedy ma to bude baviť 😀

kukku
20. júl 2012

@tynamartina A teraz ma napadlo, čo keď otehotniem mimo plodných dní, veď aj to sa stáva... vtedy je teplota tiež vyššia?

tynamartina
20. júl 2012

@kukku nemôžeš otehotnieť mimo plodných dní vajíčko žije len 12 až 24 hodín môžeš otehotnieť max den po ovu inak je to nemožné spermie dokážu pri vhodných podmienkach žiť aj 5 dní ale oplodniť môžu až vtedy ked sa vajíčko uvolní 😉

zuzik1983
20. júl 2012

@tynamartina snad to tak bude 😉
@karingalova tak konecne aspon vies na com si a potom mozte zacat odznova 🙂
@drnduliak chcela som ti napisat preeesne to iste, co @alka127 😉
@janus24 ja tiez idem prvy krat skusat ovulacne testy, tak snad si tu ovulaciu nejako odsledujem

tynamartina
20. júl 2012

@kukku no veď skús nič za to nedáš 😉

alka127
autor
20. júl 2012

@tynamartina ja som napr. so Samkom otehotnela v posledný den kamošov a ked som bola prvý krat tehu, tiež toto bolo predposledný alebo posldený den kamošov, čiže všetko je možné🙂
@janka9900
@lilli251 dakujem dievčatá🙂

tynamartina
20. júl 2012

@alka127 jeh ale iba v tom prípade že spermošky prežijú do ovulácie ktorá môže byť aj skôr niekto má aj na 8 DC. menštruácia a ovuláciu naraz sú hormonálne nemožné na každú treba iný hormón 😉

drnduliak
20. júl 2012

@alka127 dakujem, tiez si myslim, ze clovek si vzdy vie najst milion vyhovoriek preco este teraz dieta nie a tie preco ano sa obcas hladaju tazko...ja som nikdy nechcela jedinacika, vzdy som chcela mat aspon dve deti, okrem toho nie som ani za velky vekovy rozdiel, medzi mnou a sestrou bolo 5 rokov a to sa mi zdalo priepastne vela, teda aspon v tom detskom veku, terz uz nie, jasne...takze najvyssi cas zacat sa snazit, ale zatial to velmi neprezivam..uvidime 😉

lencika2
20. júl 2012

@kukku aj ja mam take jemne bolesti a som po ovulacii par dni tak dufam, ze to su len dobre priznaky, uvidime 😉
takze nam ostava uz len cakat na mrsku, ktora dufam nepride 😀

adka12
20. júl 2012

caute baby, tak my sme sa tento mesiac snažili, ovulka bola 16.7. a od vtedy ma pobolieva podbruško. Tak som zvedavá, dcérku sme zvrtli na prvý raz 😀

lencika2
20. júl 2012

ahoj @adka12 🙂 aj my sme sa tento mesiac zacali snazit a ovulka bola 18.7. a tiez ma odvtedy boli stale podbrusko, tak dufajme 😉

adamedik
21. júl 2012

@tynamartina
len taký malý dotaz prečo potom vychádzajú napr. dr. Jonášovi plodné dni úplne mimo ovulky??? Asi to nebude len tak.... ci??? na margo toho, ze otehotniet sa dá len počas ovulky...

tynamartina
21. júl 2012

@adamedik to ja netuším a ani neriešim, fyzicky je to nemožné 🙂 každý má na to svoj názor a nikomu ho neberiem 😉 Ovulácia je tak hormonálne zložitý proces a potrebuješ k nemu takú hladinu estrogénu ktorú nie je možné dosiahnuť ani počas menštruácie a ani po ovulácii keď už prevláda progesterón ktorý ovuláciu blokuje.

karingalova
21. júl 2012

@lencika2 @adka12 držím prstíky,aby vám to vyšlo 🙂

karingalova
21. júl 2012

zajtra pekne domka ideme pracovať dufam,že buduci mesiac sa to víde 🙂