Začíname pracovať na bábätku v lete 2012
Ahojte...mam 1,5ročného chlapčeka, bývame v Ba...V lete by sme chceli zacať pracovať na druhom babatku....Prida sa k nám niekto? Rada sa podelím o moju radosť ešte s niekým 🙂 🙂 🙂
ahojte, nesmelo sa k vám pridávam aj ja 🙂 nesmelo preto, že hoci už hovorime o babatku a o tom, že v lete sa začneme snažiť, stále mi to ale pripadá také neskutočné, nereálne... bolo by to totiž naše prvé a stale si akoby neviem predstaviť, že JA by som mala babo 🙂. Mam už sice 27 rokov ale nejak sa stale citim ako dievča a asi až keď sa mi podari otehotnieť uvedomim si, že som žena... Neviem presne vyjadriť tie pocity... snaď ma niektora pochopila 🙂. Až normálne cítim teraz chvenie keď tu píšem, neviem či je to strach, vzrušenie alebo čo... 🙂 Takže koncom leta ideme do toho 🙂
@burelka ahoj....tak ta tu pekne vítam medzi nami...Ja som taketo pocity mala, ked sa zacal blizit termin porodu...nevedela som si predstavit, že budem vychovavat dietatko, že budem mat za niekoho zodpovednosť, že bezomna bude stratene...ale ked sa Samko narodil, všetko zo mna opadlo a všetko prislo tak nejako samo 🙂 nikdy, ale aj stale je ten správny cas, nad tymto sa netreba pozastavovať...prosto cakaj co pride a to ostatne k tomu pride samo🙂
@burelka ahoj. presne viem ako sa citis, ja som na to uplne rovnako 🙂
tiez sa casto doma rozpravame o babatku ale rovnako ako ty, mam z toho take ako keby obavy. aj teraz ked pisem mam take steklenie, motyle v bruchu.... asi si hovorim ze citanie tohto fora ma viac nakopne 🙂
neviem ci este niekto iny, ale ja este stale beriem HAK... planujeme ze koncom leta vysadim a po prvej MS tomu nechame volny priebeh... ale uz len ta predstava ze naozaj vysadim ma - znervoznuje, nie je to spravne slovo... mozno je to take vzrusenie, ze vazne ideme do toho a mozno sa to aj hned podari...
vyzera to tak ze v tom mam o vela vacsi zmatok ako ty.... 🙂
@alka127 ďakujem pekne 🙂 no ja by som to babo už chcela len stale je to čosi take abstraktne premňa. Dufam, že sa mi podari skoro otehotnieť a začne to byť realita, s ktorou sa budem môcť zžiť 🙂 asi by sme začali snažilkovať aj teraz ale v septembri bude svadba tak sa chcem zmestiť do šiat 🙂 takže preto sme sa dohodli na lete, že začneme lebo veď malokomu sa to asi podari na prvu šupu... a keby sa aj podarilo tak sa budem vytešovať a na svadbe to ešte nebude vidieť....
@misena01 tak som rada, že nie som sama... vyzera to tak, že mame presne rovnake pocity 🙂 ja som HAK vysadila vo februari lebo som chcela nech sa telo trochu zregeneruje do leta - každy ma na to iny nazor niekto hovori, že je treba prestavku niekto zas, že nie. Ale mne moja dok. povedala, že ona to odporuča tak som si povedala že už ju beriem dosť dlho tak mi to neuškodi už vysadiť. Takže terez si "davame pozor" ešte 🙂 . Ale presne už len ten pocit, že už neberieš HAK a môžeš otehotnieť je taky zvlaštny... Ťažko to opisať slovami ale myslim, že to citime veľmi podobne 🙂
@misena01
@burelka ahojte divčatá, ničoho sa nebojte,to príde samo. Keď sa dieťa narodí po tých pocitoch nebude ani stopa . Každá žena je neistá, nevie ako to zvládne. Je to niečo nové a to vždy prináša aj pochybnosti. Je to prirodzené 🙂
Dieťa je najväčší zázrak a ten zázrak bude rásť vo vašom tele takže .... Ja som mala 23 a zvládla som to.Naozaj deti stoja za všetky strasti sveta 😉
@burelka Aj my sme sa brali v septembri a mesiac a pol po svadbe som otehotnela...tento rok budeme mat 3.vyrocie:-)Ja som otehotnela na prvý šup a to jeden den po mojich dnoch🙂bolo to presne 4mesiace po strate babatka, ktoré sa nám podarilo po 2rokoch, my s manželom sme si od začiatku nasho chodenia vobec nedavali pozor, nejako sme si sadli a nechali to na volno🙂A prvý krat som tiez otehotnela, a to myslim, že bolo v poseldný den alebo den po mojích dnoch....je to neskotocne, že po dvoch rokoch to bol prave takýto den🙂je to také čudne,ale všetko to cakanie stalo za to, za našho Saminka🙂
@alka127 nooo tak too duufam velmi tuzim po babaatku, verim ze sa mi uz nestane too co predtym 😢 , tak too si mala tazke keby si prisla neskor tak uz by si nezazila taku radost z deti ako mas so Samka, tak ako moja kamoska uz prisla po hodine 12 uz bohuzial nebude mat detii ale teraz jej skusili nasadit liecbu tak uvidi ci sa too podari, buduci tyzden mam ist na kontrolu k dokt. tak sa pozrie ci je vsetko v poriadu a potom na geneticke a na hematol. a sup sa na lezne snazilkovanie 😀
@alka127 dakujem,pokusame sa ale ja sa pomaly vzdavam ze ked sa nepodarilo doteraz,ale aspon ze mam toho mojho vymyselnika
@tynamartina dakujem,skusim to maas uz deticky?
@drobcek1506 Áno ja mám 5 a 7,5 ročných chlapcov. A radi by sme ešte jedno 🙂 Nevzdávaj to odsleduj si cykli a uvidíš kedy máš ovu ak máš dlhšie cykli tak aj ovu je neskôr , lebo tá fáza po ovulácii býva rovnako dlhá v priemere 12- 16 dní.U každej ženy inak. A ak máš krátke tak ovu môže byť aj na 7 den cyklu ked to človek nečaká a ani sa nesnaží.
@maryennn1 tiez by som rada bola pekna stihla tehulka, len ja stale priberam, nedari sa mi schudnut.
vysetrenie u mna bolo tak, ze mi urobili odber na stitnu zlazu a potom este sono.to sono dopadlo dobre, tam nebolo ziadne zvacsenie, len tak krv.
@alka127 dakujem.nikolka sa narodila 5.7.2010, o par dni skor 😉 no ja chcem preto, lebo v maji ma caka este vysetrenie tej stitky, takze cakam, co povie doktor
tak ja som pri prvom tehu nabrala 18kg, ale hned 12 som nechala v nemocnici, takze som bola velmi rychlo na svojej povodnej vahe.len teraz v decembri mi zistili tu stitnu a odvtedy to ide so mnou dolu vodou.ale asi by som to tolko nemala riesit, potom budeme chudnut spolu.
a ked si schudla tou delenou stravou 14 kg, nenabrala si ich spat?dodrziavas ju nadalej?mne by sa patrilo dat dole tiez tak 15kg
tak sme aj rovnako vydate, tiez to bude na jesen 3 roky 🙂3.10 sme mali svadbu a hned v ten mesiac sa nam na prvy sup podarila nikolka
@burelka tak ja som sa citila presne tak isto
@lusyla1 dakujem. teraz beriem thyrozol, ale ked som potratila, tak som brala propycil
@zuzik1983 no budem si musieť tam už konečne zájsť nech istia, či náhodou nie je práve s tou štitkou nejaký problém, ale tak snáď nie. Ja som na odbery už bola, ale asi pred 8 rokmi, takže to už je dávno. Ja som dosť pribrala cez Vianoce a potom som zistila, že som tehu, tak už som nechudla, no a teraz som si povedala, že je čas dať to všetko dole, nech som pekná 😀 trošku som si upravila jedálniček a tiež rozmýšľam nad delenou stravou ako @alka127. Začnem aj cvičiť, hneď ako mi doktor dovolí, lebo teraz som sa musela len šetriť, málo chodiť, málo stáť, tak dúfa, že už mi povolí aj cvičenie, lebo bez pohybu to asi dole nepôjde 🙂 Do leta mám čas dať sa do formy a potom huráá snažilkovanie 🙂
@maryennn1 radsej tamiac zajdi, 8rokov je dlha doba.aby si nahodou nieco nepodcenila.
bez cvicenia to dole nepojde, ale mne to nejde ani z cvicenim 😖 kazdy druhy den cvicim na orbitraku cca pol hodiny a nic 😖 .
ked ja akosi dietam neverim, sa bojim, ze potom po skonceni diety, ked zacnem jest normalne priberiem este viac
@zuzik1983 no ja ani nediétujem ja nemôžem, lebo ja sa počas celej diéty teším, kedy skončí, aby som si mohla dať to, čo som počas nej nemohla a to je potom jojo efekt, ako vyšitý 😀 ja som si proste povedala, že nahradím niektoré potraviny inými a začnem trošku zdravšie variť. Vynechala som napr. bielu múku, olej, palmaríny, cukor a začala som jesť 5 krát denne a hlavne veeeľa zeleniny a ovocia, snažím sa veeeľa piť (čo u mňa bol večný problém) a keď k tomu začnem aj cvičiť, tak dúfam, že sa váha pohne dolu. Moja životospráva totiž predtým nebola bohvie čo 😀
@zuzik1983 My sme mali svadbu 5.9.2010 a vlastne tiež v oktobri sa nam na pry šup podaril Sami...No pocas tej prestavky co som spomminala, som jedla uplne všetko a pribrala som len 900g, co je super, chcela som vyskusať ako to bude na mna posobit, úpotom som pokracovala a tesne pred vianocami som ju skoncila uplne, dodrziavam, len to že doobeda jem iba ovcie, alebo pijem iba dzus....Od kedy som ju skoncila mám + - 1kg hore dole sa pohybujem, podla toho aký mam jedavý den...Ale na každeho to posobi inak 🙂
@alka127 no jasné, veď doštuduješ za chvíľočku 🙂 ozaj ako pokračuješ s diplomovkou? A kedy máš štátnice? Ja by som tiež bola radšej tehotná a chudla až potom, ale človek mieni, Pán Boh mení, tak som si povedala, že najprv schudnem a potom budem tehu 😀
@zuzik1983 aj ja sa v tej svojej pevnej vôly musím trénovať 😖 ale je pravda, že keď sa raz zatnem, tak to ide 🙂 len dokopať sa k tomu zatnutiu je problém 😀
@maryennn1
@zuzik1983 Dievčatá, niekedy to ide lepšie ak sme viacere a podporujeme sa navzájom, tak ak by ste mali záujem možme niečo podniknut spolu🙂
@maryennn1 s DP som na tom dobre, dnes by som rada dopisala teoriu, nie je toho vela, výskum mam velký a hotový na komplet, zajtra si to vytlacim, skontrolujem chyby, v pondelok idem na konzultaciu do skoly, ak to bude ok tak v utorok to ide do tlace a ja sa možem začat ucit na statnice🙂

@zuzik1983 Ja som zase po porode pekne schudla a ked sme sa prestahovali do svojho, Samko mal vtedy 1mesiac, tak som sa asi dostala do takej pohody že kilá išli nenormalne rýchlo hore...Tak som sa v min.rok v marci rozhodla ist na 90dnovu dietu, drzala som ju 2krat 90dní, s prestávkou 3mesiace a schudla som takmer 14kg, no mažel mi povedal, že som sa mu pacila aj tak aka som bola, že jemu je jedno ako vyzeram, povaha sa dietou ani priberaním nemení...Ale ty to neries, daj si dokopy zdravie, prived na svet zdrave babetko a potom uvažuj nad postavou,možno budem spolu🙂neviem ako to bude teraz ale pri Samkpovi som pribrala iba 5kg, takže teraz možem viac atiez budem potrebovat chudnut, tak potom zacneme spolu😀