icon

Začíname pracovať na bábätku v lete 2012

alka127
27. jan 2012

Ahojte...mam 1,5ročného chlapčeka, bývame v Ba...V lete by sme chceli zacať pracovať na druhom babatku....Prida sa k nám niekto? Rada sa podelím o moju radosť ešte s niekým 🙂 🙂 🙂

mentolka28
15. sep 2012

@karingalova a ktory den cyklu si? mozno je este skoro na testovanie 😉

karingalova
15. sep 2012

@mentolka28 no tak to neviem ktorý den cyklu mrchu mám dostať 20teho to by bolo 28dni ale teraz posledné 2mesiace my meškáva

kukku
15. sep 2012

Vaječníky sa začínajú ozívať, ovulka sa blíži 😉

mentolka28
15. sep 2012

@karingalova tak podla mna je este fakt skoro, musis vydrzat. 😉 a aj sa citis tak nejak "inak"?
@kukku tak drzim palce 🙂

drnduliak
15. sep 2012

@karingalova mas cas este je skoro aj podla mna, skus toho 20. to by uz mohlo byt smerodajnejsie 😉

willy_wonka
16. sep 2012

Dobre rano dievcata🙂
pripajam sa k snazilkam, zial zatial za dva mesiace nic, tento mesiac neviem - cyklus mam akysi cudesny, bazalna teplota pri ovu pekne stupla, drzala sa vsak iba jeden den,(aj lekar mi v tom case potvrdil ovu) potom vyrazne klesla, tyzden na to zas vyrazne stupla a tak sa drzi +-0,10°C a stale sa mi objavuje a mizne tahavy hlien, ovu testy su od ovulacie stale pozitivne, dokonca vcera bol vyrazjnejsie pozitivny ako pocas ovu. Kdesi som citala ze ovulka moze byt aj dva x za mesiac, ale v rozpati nie viac ako 1 az 3 dni..A to som si myslela, ze sa poznam,skutocne mam pocit, ze od kedy sme sa zacali snazit moje telo si robi co chce, zmenilo zabehnuty sposob fungovania :(.....nemali ste niektora podobne problemy?

helka193
16. sep 2012

@karingalova ja som sa netestovala asi týžden takže neviem....mrchu mám dostať 24-26.9. tak asi počkam.

jaruska8
16. sep 2012

@willy_wonka Ahoj!! Presne ako ja!! Tiež od kedy sa snažíme, tak mi môj cyklus blbne, napr. minulý mesiac som pred mrchou špinila 7 dní a prišla mi skôr o 4 dni. ☹ Teraz čakám, mám už tretí deň bolesti v podbrušku... 😒 Ale prsia ma nebolia... Takže sa uvidí...

willy_wonka
16. sep 2012

@jaruska8 je to od nasho tela nepekne🙂
jaj na prsia som pozabudla, ja mavam pred ms tazke prsia, teraz pre zmenu ma dost bolia bradavky na dotyk. A s tym cyklom, mne minuly mesiac prisiel o tyzden skor,co sa mi doteraz nestavalo. Ale tak dufam a prajem tebe aj sebe a ostanym snazilkam, nech sa coskoro podari 😉

willy_wonka
16. sep 2012

wunderschön, ja uz mam z toho aj zvysenu teplotu,manzel mi povedal ze som nezvycajne tepla,kedze je u mna zvykom byt studena🙂,tak som si zmerala teplotu, citim sa dobre a mam 37,2°C . Co vsetko spravi psychika:(

kukku
16. sep 2012

@willy_wonka Vitaj medzi nami 🙂 Ako tu čítam Tvoje príspevky ... no neviem 😵 ... nemôžeš byť tehotná??? Kedy by si mala dostať mrchu?

lencika2
16. sep 2012

@karingalova dakujem pekne 🙂 aj vam sa to zachvilu podari a ver tomu, ze prave taky mesiac, ked to budes najmenej cakat 😀 drzim palceky 😉

willy_wonka
16. sep 2012

@kukku dakujem za privitanie🙂
S manzelom sa snazime treti mesiac o babatko, tak by tehotenstvo pripadalo do uvahy,len sa bojim dufat, aby som potom zas sklamana nebola. Mrchu mam dostat 25.9. Telesnu teplotu mam stale nad 37....ja uz neviem,musim pockat ci mrcha bude meskat🙂.

drnduliak
16. sep 2012

@willy_wonka no, to cakanie je dlhe veru, radsej sa tym ani netreba zaoberat 😖 aj mne sa nejako posunula ovulacia tento mesiac a odvtedy mam stale dost hlienu, cyklus je veru nevyspytatelny 😅

willy_wonka
17. sep 2012

@drnduliak Mas pravdu, lepsie je sa tym nezaoberat, ale da sa to?🙂 Ako dlho sa snazite? Ja si uz tiez nie som ista tou ovulaciou, bola som u lekara, pozeral "vajicka" a povedal ze ovulovat budem - minuly vikend, plodny hlien som mala v ten tyzden pred tym vikendom,ale podla teploty skutocne neviem. Vsetky priznaky ovu som mala od toho 11 DC do 15 DC ,ale BT sa tvari inac:/ Takto to vyzera:

10 DC - 36,5°C
11 DC - 36,6
12 DC - 36,4
13 DC - 36,5
14 DC - 36,8
15 DC - 36,7
16 DC - 36,4
17 DC - 36,4
18 DC - 36,3
19 DC - 36,4
20 DC - 36,5
21 DC - 36,7
22 DC - 36,7
23 DC - 36,6
24 DC - 36,8

telo si robi co chce, uz sa nemozem prirovnavat k spolahlivosti svajciarskych hodiniek ☹

elzu
17. sep 2012

@drnduliak Ahoj .) tak mě se to oje špinění rozjelo v regulérní mrchu-dostala jsem ji na 14DC...čemuž fakt nerozumím...začínám uvažovat, že si začnu měřit BT, protože bez toho tu svoji ovu asi nepoznám 🙂

elzu
17. sep 2012

@willy_wonka
@jaruska8
Soucítím s vámi holky 🙂 u mě je to přesně tak-všechno se mi rozházelo...měla jse radost, že i alchemilka zkrátila cyklus z 47dní na 27, ale následně jsem dostala MS hned za čtrnáct dní...takže už fakt neví, co si o tom myslet 🙂

kukku
17. sep 2012

Ja už čakám každý deň, kedy sa mi BT zvýši, ale stále sa drží dole 😠 Keď to bude rovnako, ako minulý mesiac, mám ešte 2-3 dni, kým sa ovu spustí 😝

willy_wonka
17. sep 2012

@elzu presne tak...

k tomu meraniu teploty, ak si si vyssie vsimla pisala som tie svoje hodnoty za poslednu dobu a tiez mi to je na 2 veci, ked mi lekar povedal jedno, BT podla teorie hovori druhe:D teraz neviem co si mam mysliet, ci sme sa "trafili" do tych spravnych dni. 😠

karingalova
17. sep 2012

@mentolka28 necítim sa nijako zvláštne neviem asi to nevyšlo tento mesiac

elzu
17. sep 2012

@willy_wonka Kdo ví, možná jsi už těhotná a ještě o tom nevíš 🙂 pokud máš pozitivní ovu test, celkově zvýšenou teplotu...to by mohlo být, hm? 🙂 ale chápu, že se k tomu ještě nechceš upínat, protože to "zklamání" je pak o to větší...ale budu ti moc držet pěsti!
Já se asi objednám k Dr. a třeba mi nějak poradí...

lencika2
17. sep 2012

baby podla mna sa podla ovulky nesnazte, ja som ju vzdy mavala na cca 17den a minuly mesiac ako som mala ten mikropotrat tak sa mi posunula az na 21den, tak sme sa ani nesnazili, ze naco ked o tyzden dostanem a nestihne sa to zahniezdit a tak a prd makovy s prepacenim stihlo sa a uz som MS nedostala 😝 takze po MS sa milujte minimalne kazde 3dni a raz sa to uz musi predsa podarit 😀

willy_wonka
17. sep 2012

@elzu uplne presne to chapes, ani si to nechcem pripustat, je to sice relativne kratko - 3ti mesiac co sa snazime, ale vzhladom na to, ze som mlada (24) som myslela, ze to pojde na prvy sup a to sklamanie je vzdy velke, musim povedat, ze to naozaj v den ked pride mrcha velmi zle znasam, potom ma manzel upokoji a som OK 🙂 Ale teraz ked vidim, ze aj ten cyklus si robi co chce....
Mne doktor tento mesiac v ramci prehliadky povedal kedy budem ovulovat, a povedal, ze ak sa nam do konca roka nepodari, tak sa tomu zacneme venovat :-/ snad to zvladneme bez pomoci lekara...hold, treba dufat, ze to pride pekne samo, a uz coskoro.
Vy sa ako dlho snazite?

jaruska8
17. sep 2012

@willy_wonka Nechcem ti nejak radiť v tom zmysle, že sa robím ,,múdra", ale na tvojom mieste by som sa vyprdla na grafy BT a proste si užívala snažilkovanie, ja si sledujem len ovu hlien, nikdy som si BT nemerala, len by som zbytočne stresovala a vidíš jednu babuľu už máme. 🙂 Snáď sa zadarí aj druhá. 😉

elzu
17. sep 2012

@willy_wonka My se snažíme tak nějak přerušovaně...asi v dubnu jsme se s mužem shodli, že teda druhé ano 🙂 ale pak jsme měli takové malé krizové období-málo energie kvůli práci, jeho škole, mojí škole a státnicím...takže jsme na sebe nějak neměli čas ve správnou dobu, pak jsme měli trochu pochybnosti, jestli už druhé zvládnem, a tak jsme aktivně začali v červenci 🙂 jenže kvůli kojení mám cyklus dost vachrlatý, alchemilkou jsem si to ještě více domotala, protože jsem nevěděla, kdy mám ovu , tak jsem ji pila vždy jen čtrnáct dní...

drnduliak
17. sep 2012

@willy_wonka podla tej tvojej teploty veru nie som velmi mudra, a merias si ju tak jak treba?vzdy rano o tej istej hodine, po aspon 6 hodinach spanku? lebo tam su odchylky dost mozne, ak ides predtym neskor spat, si prechladnuta, alebo ak co-to popijes 😅 ...ja si teplotu nemeriam, riadim sa len hlienom ale tento mesiac som si neni ista ani tym, lebo ho stale mam, uz asi 6 dni...divne 😒 a pritom ja som mavala ovulaciu uz na 12. den...a teraz mam uz 20. den a stale hlien, tak uvidime 😉 drzim palce, este sa nesnazite dlho, isto sa vam cochvila zadari 😉

drnduliak
17. sep 2012

@elzu to je dost skoro na menzes, ja by som na tvojom mieste asi zabehla k tomu doktorovi, nech ti vyluci tu cystu...drzim palce 😉

willy_wonka
17. sep 2012

@drnduliak ja som tiez z tej mojej teploty magor, meriam si ju pravidelne o 5:30, z postele nevstavam, proste hned po zobudeni, aj cez vikend sa kvoli tomu budim🙂 alkohol nepijem vobec, spavat chodim uz okolo 21-22 🙂 ani nie som chora, ani som nebola🙂 teda az na to ze teraz mam posledne dva dni zvysenu teplotu, ale necitim sa vobec zle. Este som rozmyslala ci sa mi nemohla spravit cysta a ze by to ovplyvnilo BT . len to by sa mi musela spravit teraz niekedy, kedze u lekara bolo vsetko ok.
@jaruska8 uplne rozumiem tomu co hovoris🙂 len ta tuzba po babatku je taka velka, ze tazko to nechat len tak "na nahodu" o to viac, ked samotna intenzita nasho sexualneho zivota dva krat velka nie je 🙂
@elzu dobre ze hovoris s tou alchemilkou, ja som ju pijavala kazde rano ako "ranny cajik" kvoli silnejsiemu PMS - krce, tie po case zmizli ale na alchemilku som si zvykla, tak som ju neprestala pit🙂 takze 14dni od ms do ovu? ci od ovu do ms?🙂

jaruska8
17. sep 2012

@willy_wonka No, tak v tom prípade chápem, len aby si na to veľmi nemyslela, lebo psychika tobí veľa. 😉 😉 Ja som na tom podobne, nechcem sa upínať na myšlienku o druhom bábätku, ale nejak sa mi nedarí... 😝

willy_wonka
17. sep 2012

@jaruska8 je to tazke, nemysliet na to 🙂 uprimne obdivujem baby co si po case povedali, ze "kaslu na to" a bum boli tehotne🙂 celkovo uz dlhsiu dobu tuzim po babatku, len som sa k tomu chcela postavit zodpovedne spolu s manzelom a najskor pripravit vhodne zazemie, to vsetko sme splnili a teraz... ako na potvoru nemame co do toho "zazemia" dat:(
Ale verime,verime... coskoro sa nam vsetkym podari🙂