icon

Začíname pracovať na bábätku v lete 2012

alka127
27. jan 2012

Ahojte...mam 1,5ročného chlapčeka, bývame v Ba...V lete by sme chceli zacať pracovať na druhom babatku....Prida sa k nám niekto? Rada sa podelím o moju radosť ešte s niekým 🙂 🙂 🙂

typa
1. okt 2012

@elzu priala by som Ti,aby to bol priznak 🙂 Snad to nie su tie tvoje hormony po kojeni ...

drnduliak
1. okt 2012

@elzu mozno si tehotna, kedy mas dostat?

elzu
1. okt 2012

@typa Noooo, já netrpělivka netrpělivá jsem si dneska udělala test a je negativní...nedávám tomu moc velkou náděj...měla bych se zklidnit, za tři týdny mám poslední státnici, tak se po ní objednám ke gyndošovi a kouknem se, jak to se mnou vypadá :D

elzu
1. okt 2012

@drnduliak Ještě mám čas nejméně čtrnáct dní...ale spíš si těhu jen namlouvám, pamatuju, že mě s Johie bolela prsa, to vůbec nemám...unavená sice jsem (ale to je učením do rána) a zvracela jsem jednou (ale to bude nějaká akutní žaludeční nevolnost), teď už je to lepší...aspoň že tak 🙂

typa
2. okt 2012

@elzu tak ja som mala pred statnicami podobne stavy - zle od zaludka,taka ticha vnutorna nervozita. a ak mas este 2 tyzdne do menzesu,je strasne skoro este testovat 🙂

drnduliak
2. okt 2012

@elzu ja si tiez pamatam tie citlive prsia, ale to az tak neskor okolo 6 tt...inak som na sebe dovtedy nic nepozorovala. je to nanic ked sa clovek moc sleduje 😖 tak drzim palce na statniciach, toto obdobie mam uz chvalabohu za sebou a stihla som to este bez dietatka 😉

drnduliak
2. okt 2012

babyyy ja idem byt asi choraaa 😖 uz som sa bala ze ma to tuto jesen nechyti 😒 boooze, vsetko ma boliiiii 😠

huncut
3. okt 2012

@drnduliak ja som mala prvé štátnice ešte ako sloboná a tie doktorantské už so svojou dcérkou, čakala ma na chopdbe 🙂 takže to bola riaadna podpora, len tá príprava, učenie bolo ťažšie ke´dže som sa venovala hlavne malej :ň zvládla som to však...

huncut
3. okt 2012

baby tak, ja som mala poslednú MS 3. septembra a mala som taký 26.-27 dňový cyklus a teraz stále nič, žiadna ms neprišla, len bruško sem tam pobolieva, chute mám divoké a tie pachy čo vnímam, horšie ako stopársky pes 😒 takže počkám ešte chvíľku a idem testovať 🙂

sipka87
3. okt 2012

ahojte..pridávam sa do diskusie nakoľko sa snažíme s manželom o dieťa. Lekárka mi nasadila Duphaston na podporu udržania oplod.vajíčka, pocas ovu týždňa. Tak som zvedava ci sa nam podari. Mate niektora s tymto liekom skusenosti? 🙂

drnduliak
3. okt 2012

@sipka87 ahoj a vitaj medzi nami detmi chtivymi 😉 a to ti ho nasadila len tak preventivne alebo mala na to nejaky dovod?

drnduliak
3. okt 2012

@huncut vyzeras byt horucim adeptom na pridelenie tehotenskej knizky 😉 sprav test a daj vediet 😉 ja mam inak tiez taky kratky cyklus ale posledny som mala az 30 dni - to bolo asi tou Macou co som brala, lebo sa mi posunula ovulacia a vlastne ani neviem, ci isto bola 😒 uz ziadne byliny 😝

sipka87
3. okt 2012

@drnduliak ahoj 🙂 nasadila mi to preto, lebo som mala po cykle este slabe krvacanie niekolko dni a mi povedala ze ak aj doslo k oplodneniu, tak kvoli tej krvi sa mi to stale vyplavuje a ze duphaston vyrovna estrogen a zabrani tomu krvacaniu a uz by sa nic nemalo vyplavit , ale udrzat tam kde ma 🙂 tak som zvedava, lebo akurat mi prebieha ovu tyzden

sipka87
3. okt 2012

@drnduliak Ja beriem, alchemilku v caji a nic sa mi neposunulo, takze predpokladam ze je to neskodna bylinka a to ju pijem uz cca 3-4 mesiace a cyklus v pohode a beriem este nejake vitaminy take pre otehotnenim

huncut
3. okt 2012

@drnduliak nooooooo neviem, uvidíme ako to dopadne, ja sa bojím, že je to len reakcia na vysadenie HAK, to že mi mešká MS, uvidíme... robila som si test pred týždňom a len jadna palička, ale bolo to asi skoro, uvidíme ako dopadneme teraz 🙂

drnduliak
3. okt 2012

@sipka87 no ja mam tiez spinenie ale pred menzesom, nie po nom...tiez som zvedava, ci to nebude problem pri otehotneni, zatial sa snazime len 3. mesiac, tak este je skoro uzatvarat nejake zavery...ani som nebola u dr. brala som duphaston ked som bola tehotna lebo som asi v 6. tyzdni zacala mierne spinit tak mi ho dr. pre istotu nasadila, ale predtym nie...a beries to az v 2. polke cyklu po ovulacii, ci?

drnduliak
3. okt 2012

@sipka87 jaaaj, no a tie byliny, u mna zleee 😠 ale tusim som aj presvihla davku, lebo balenie na mesiac mi vydrzalo ledva 20 dni 😅 rozhadzalo mi to cyklus, tak som si povedala, ze uz nic nebudem riesit 😒

karingalova
4. okt 2012

@typa gratulujem tak vás tu pekne pribuda no ja sa ešte nemožem takto pochváliť ☹

typa
4. okt 2012

@karingalova dakujem Ti krasne. Neboj sa, kazda pride na rad 😉 Niekto skor, niekto neskor. Vazne na to skus nemysliet - ja viem, ze sa to tazko hovori, ale myslim, ze to naozaj pomaha. My sme tento mesiac vobec nemysleli na to, ze ideme sa snazit. Mali sme dovolenku a isli sme k mojim rodicom a myslela som, ze plodne dni mi vychadzaju na tie dni. A nepredpokladal som, ze moj drahy sa bude vediet uvolnit u mojich rodicov. A tak to vyzera, ze plodne dni boli este doma a nakoniec sa podarilo. Vobec som to necakala 🙂 Ja verim, ze kazdej sa to podari a bude mat krasne vonavucke mimino 🙂

huncut
4. okt 2012

@typa no bodaj by si mala pravdu 🙂

huncut
4. okt 2012

@drnduliak no, tak testík zasa len 1 čiaročka a fakt som si myslela, že som tehulka a nič...tak ja neviem, MS nikde :( už neviem čo mám robiť

typa
4. okt 2012

@huncut tak este vydrz, ako dlho TI uz meska?

huncut
4. okt 2012

no posledná MS bola 3.9. a cyklus som mala 26-27 dnový vďaka HAK. takže teraz je už 32 deň a nič takže fakt neviem, dnes som si robila test a ani náznak druhej čiarky, žeby swom mohla byť ešte tehu?

huncut
4. okt 2012

@typa no posledná MS bola 3.9. a cyklus som mala 26-27 dnový vďaka HAK. takže teraz je už 32 deň a nič takže fakt neviem, dnes som si robila test a ani náznak druhej čiarky, žeby swom mohla byť ešte tehu?

typa
4. okt 2012

@huncut poznam jednu holku, ktorej test ukazal az po 3 tyzdnoch meskania. Ale ved uvidis, ked Ti neprijde do 10 dni po meskani a test bude stale negativny,tak by som behla k dr.,ci je vsetko ok.

huncut
4. okt 2012

@typa takže sa čaká 10 dní? ok, počkám a uvidím, potom zavolám doktorovi že ako ďalej, len on mi možno povie že to bude prehádzaný cyklus po vysadení HAK. veď uvidíme

typa
4. okt 2012

@huncut ja neviem kolko sa caka, ale ja by som to urobila tak. Moze byt, ze je to vysadenim HAK. Mozno si mala nejaku silnejsiu, ktora mala viac hormonov a Tvoje telo sa s nou este nevyrivanlo. Ja som mala hnes po vysadeni pravidlene 28 dnove cykly. Kazda na to reagujeme inak 🙂

huncut
4. okt 2012

@typa nemala som silnú HAk, práve naopak, mala som slabšie hormony, doktor mi dal novú a ja ani silné nemožem brať, bolo mi z takých dosť zle :( tak uvidíme, bruško ma bolí stále akoby mala každú chvíľu prísť, len to čakanie je najhoriše, nech teda príde a môžme začať snažilkovať ďalej 🙂

drnduliak
4. okt 2012

@huncut no, to je veru najhorsie, ked vies, ze zrejme nie si tehotna a menzes v nedohladne 😠 aspon by mohol byt seriozny a prist nacas aby v nas zbytocne nepestoval plane nadeje 😖 ja som mala tiez tento cyklus oneskoreny ale u mna za to isto mohla ta Maca...keby aspon pomohla, ked mi posunula menzes 😠 a teraz by sme sa uz aj mohli zacat snazit ale neviem ci si nepojdem k dr. po atb 😖 mam strasnu nadchu a bolia ma dutiny 😒 zatial sa snazim liecit prirodnymi prostriedkami ale akosi sa to nelepsi ☹ odkedy sme sa zacali snazit je to ako zacarovane, v auguste mocove cesty a teraz toto...trpezlivost moja neopustaj ma 😅

huncut
4. okt 2012

@drnduliak no ja som si myslela že sa to podarilo ale testy nejako neposlúchajú :( a ani tá ms nechce doraziť, ach jáj...zasa len čakať a čakať :( veru chce to trpezlivosť ale stojí to zato 🙂