icon

Začíname pracovať na bábätku v lete 2012

alka127
27. jan 2012

Ahojte...mam 1,5ročného chlapčeka, bývame v Ba...V lete by sme chceli zacať pracovať na druhom babatku....Prida sa k nám niekto? Rada sa podelím o moju radosť ešte s niekým 🙂 🙂 🙂

huncut
14. okt 2012

@typa juj ja som si už toľko článkov naštudovala, asi zajtra zančnem merať teplotu, ty si kombinovala meranie teploty so sledovaním hlienu?

dasiacik
14. okt 2012

@zabka888
Hneď zajtra tam volám 🙂 Mojko súhlasí 🙂 ja papám kyselinu listovú super,ale idem ju vymeniť za femibion 800,zda sa mi oveľa lepší,aj podľa toho čo som sa dočítala.A môj zatiaľ nič,len také vitamíny kde je zinok,ale to už dávno papá kvoli niečomu inému.Ale,chcel by radšej nejaký čajík ako tabletky,našla som mu cez google,tak sa stavím zajtra v lekárni 🙂

typa
14. okt 2012

@zabka888 to sa neda takto povedat,pretoze kazda zena ma inu vnutornu teplotu tela - ja mam okolo 36,6. Po ovulke mi teplote vyskocila na 37 a potom sa drzala okolo 38,8 -36,9. Ale je to velmi rozne. Musis merat aspon 2 cykly,aby si mala prehlad 🙂

typa
14. okt 2012

@huncut cim viac toho kombinujes,tym lepsie pre Teba. U mna je to s hlienom trochu divoke,pretoze ho mam stale a najma po keksiku. Mna zacalo pocas ovulky bolier podbrusko,cize som vedela,ze ju mam. Ale musela som sa sledovat 3 mesiace,aby som zistila,co to znamena.

huncut
14. okt 2012

@typa to mi je jeasné, že čím viac vedieť tak je to lepšie, v tomto som však nováčik, tak sa hádam čo to podučím a vyjde to 🙂 tebe to vyšlo po koľkých mesiacoch snažilkovania?

typa
14. okt 2012

@huncut som vysadila hak a ja som to nejak neriesila,ci budem tehotna teraz alebo az o rok. A podarilo sa po 3 mesiacoch 🙂

huncut
14. okt 2012

@typa juj tak super, veď aj ja som chcela, ísť nato takto len nejak som sa začítala tuto na stránke a dostala som obavy ☹a vtedy sosm začala riešiť čo sa vo mne deje. ale pomohla si si teda meraním teploty, že?

zabka888
14. okt 2012

@huncut no ved práve ☹ ani nevieme čo sa deje s našimi telami 😖 myslíme si, že sme zdraví a pritom máme všeliaké choroby o ktorých ani nevieme ☹ lepšie je asi nečítať 🙂

zabka888
14. okt 2012

@dasiacik Tak super 🙂 vidíš ved aj ja papám kys.listovú 🙂 som na nu aj zabudla 😀 už 3 mesiace..tak daj potom vedieť ked nájdeš nejaký čajík vhodný pre mužov, to by som aj ja mojmu nordinovala 😀

huncut
14. okt 2012

@zabka888 to máš pravdu, nikto nevie čo sa v nom deje ☹ niekedy to zistí uplnou náhodou, preto treba chodiť pravidelne aspoň na tie preventívky, aspoň to môžme pre seba urobiť 🙂 ja sa teda snažím to dodržiavať. teraz mi to skomplikovala asi tá HAK, rozhodla som sa, už to neužívať, tak uvidím či mi to vyjde

zabka888
14. okt 2012

@typa ahaaa, dakujem 🙂 vyskúšam 😉

zabka888
14. okt 2012

@huncut hej hej ja tiež chodím pravidelne 😉 a išli sme s priatelom preventívne na tú štítnu zlazu a vidíš o nemal dobré výsledky 😢 ale lepšie skor ako neskoro na to prísť 😖 ja som HAK nikd neužívala a ani mi nejako nechýbala, ved sa dá chrániť aj inak 😅

huncut
14. okt 2012

@zabka888 no len ja som nebrala preto, aby ma chránila ale hlavne zo zdrav dovodov, mám silnú menštruáciu, v puberte až neunosnú, dokonca mám z toho nedostatok železa a tie bolesti čo som pritom mala ☹ preto HAK, ale teraz až sa zadarí bábo tak po pôrode už HAK nechcem

zabka888
14. okt 2012

@huncut jaaaj tak to je ete ten horší prípad ☹ a nejako inak sa to nedá riešiť? čo ked potom budeš mať zas také problémy s menštruáciou? 😖

huncut
14. okt 2012

@zabka888 nooo tak to neviem, nechám si odporučiť od lekára niečo iné, len nie HAK

zabka888
14. okt 2012

@huncut tak možno potom po porode sa ti to dá doporiadku a nebude to už také hrozné 😉

huncut
14. okt 2012

@zabka888 aj to je možné, ale mám jeden porod za sebou a neupravilo sa to, tak uvidíme.... teraz sa však sústredím nato, aby som mala ďalšie bábo 🙂

dasiacik
14. okt 2012
drnduliak
14. okt 2012

@huncut ahoj, tak ako menzes?uz presiel? asi to budes mat tou vyvolavackou rozhadzane... 😖 co sa tyka tej ovulacie, skus si nastudovat symptotermalnu metodu, na nete je toho celkom dost, tam sa sleduje hlien spolu s teplotou, symptomy sa zapisuju do tabulky a vyhodnocuju..ja som to tiez kedysi sledovala a velmi mi to pomohlo pri poznani cyklu, ze co sa vlastne deje, ako to prebieha...teraz sledujem len hlien, lebo teplota sa mi nechce merat... 😉

drnduliak
14. okt 2012

@zabka888 mozes vyskusat aj tu Macu pre muzicka, vraj to podporuje tvorbu testosteronu 😉

huncut
14. okt 2012

@drnduliak tak večer som už nemala a dnes poobeda sa zasa kusok objavil, tá vyvolávačka mi narobila riadnu šarapatu ☹ tak som si povedala že HAK už radšej nechcem ani vidieť ☹ hádam sa to dá do normálu a bude, môcť v pohode otehotnieť 🙂 začnem sa viac sledovať, možno to trošku pomôže

drnduliak
14. okt 2012

@huncut ja som tiez neni bohviekaky fanusik hak, hlavne nechapem, ako to niekto moze uzivat cele roky rokuce, vysadit, a po mesiaci sa divit, ze nie je "v tom" podla mna je to riadny kentus 😝 kazde telo reaguje inak, ja som to tiez brala, ale len rok a tiez uz nikdy viac neplanujem... 😅 bolo to svinstvo... 😖 som ovela spokojnejsia, ked veci plynu prirodzene, tak ako to ma byt 😉 drzim palce, nech sa tvoj cyklus chytro umudri 😉

huncut
14. okt 2012

@drnduliak to máš pravdu, ja som to brala hlavne na lekárske odporúčanie, kedže som mala až anémiu z nedostatku železa ☹ som jedna z tých "šťastných" ktoré svoje dni prežívajú dosť intenzívne, jednak kvôli bolesti ale aj intenzite... mám kamošky, ktorým stačí aj slipová vložka, čo u mňa nikdy nehrozilo ☹ ale po tejto vyvolávačke som videla, že menzes môže byť ešte omnoho silnejšíííííí a už to zažiť nechcem 😠 niektoré zasa po vysadení otehotneli hneď, každá sme iná...

elzu
15. okt 2012

Ahojte holčiny, tak jak se máte?

Mně stále bolí podbřišek, MS furt nikde, už mě to neba, raději, ať přijde, než ať dělá cavyky...

kristinka9
15. okt 2012

@drnduliak ďakujem za privítanie 🙂 No u mňa je ale problém, že neviem, kedy mám ovu ☹ Hlien sa snažím sledovať, ale neviem ho rozoznať, či je to práve ten plodný hlien. Podľa info, čo som tu čítala, by mal byť bielkový a ťahavý a ja vždy cítim len také mokro a žiadne ťahanie ☹ takže neviem...No a testy sú stále negatívne... ☹ ☹

drnduliak
15. okt 2012

@kristinka9 tak skus aj merat teplotu, ked stupne je to znak za ovulacia prebehla...a predtym nejaky den dva tri by si mala pozorovat ten plodny hlien. ja ho mavam taky vodnaty akoby som si dala lubrikant a musim si aj nohavicky menit, lebo mi je neprijemne sediet v mokrom 😅 chce to trochu cviku, ale urcite to coskoro rozoznas 😉 hlavne nepouzivaj slipove vlozky, lebo tie ti ho zachytia a potom ho nevies dobre rozoznat 😅

drnduliak
15. okt 2012

@huncut ja som tiez mavala silny a bolestivy menzes za mladi 😀 😀 😀 😀 niekedy som aj vracala 😝 po porode je to zlahka lepsie, ale nejaky extra zazrak to nie je...ale krvacam ovela menej, vacsinou len prve dva dni tak intenzivne a potom mi uz staci aj ta slipova vlozka 😔

drnduliak
15. okt 2012

@elzu a skusala si uz aj test? kedy mas statnice, drzim palce 😉

huncut
15. okt 2012

@drnduliak no tak to si na tom dobre, mne slipové stačia akurát tak možno 5. a 6 deň ☹ uvidíme, možno sa to raz dá do normálu ☹ inak dnes som si 1.krát merala teplotu, mala som 36,5

huncut
15. okt 2012

@drnduliak aha, no ja som to asi preto nepozorovala, lebo tie slipové často používam keď mám pocit, že mám akoby výtok a to je asi ten hlienik 🙂 teraz to skúsim bez vložiek