Som v 30. týždni a nemala by som nosiť čierne oblečenie
Ahojte, som v 30 TT a vyskytli sa mi kožné problémy. Nejde o to ale Dr mí povedala ze by som nemala nosiť nič čierne. Avšak problém je v tom, ze všetko tehu oblečenie mam čierne.
Viete mi poradiť, co hy som mala nosiť? 😁
Ani tmavomodre. Je tam vela farbiv, skodlivin, ktore sa hlavne pri poteni uvolnuju do pokozky a do tela. Nosit kvalitne, bavlnene veci. Svetlejsie a hlavne, aby nadmieru nepustali farbu. Zrusit rozne avivaze a chemicke hluposti, ktore sposobuju alergie a ekzemy.
Mam psoriazu 20rokov. Ono to je ozaj neprijemne. Dolezity je podla mna samotny material.
Urcite iba bavlnu. A hlavne volnejsi material 🙂
@nika_val pretože čierne oblečenie je dofarbované oveľa viac ako biele, prípadne béžové, čo je štandardná farba bavlny. Pridané farby reagujú s pokožkou oveľa viac a môžu zhoršovať kožné ochorenia.
@a_alexandra_a wau takto som sa na to nikdy nepozerala 🙂 ďakujem za vysvetlenie 🙂
teraz tak nejak nechapem, aky je vlastne problem. ved si kup teda oblecenie inej farby, zas ked sa to tak vezme, nepotrebujes ho neviem kolko
@nika_val preto aj oblečenie pre novorodencov by malo vyť svetle. Pocula som, že aj niektorí pediatri neradi vidia bábätka v ordinácii v čiernom. Inak nemám rada tmavé farby a 75% tehu veci je čiernych a tmavých. Nechápem prečo.
@orangiiina no dobre a take ako cervena, ružova, modra,.. proste farby ved to musi byt potom tiež dost silno farbené nie?
Som rada že som sa sem zapojila aspon sa kopec novych veci dozviem 😁
@orangiiina presne toto, ze veľa je tmavých veci, hlavne tie tehu legíny.
@vasjar snad ich nemienis nosit bez dlheho vrchneho dielu. Nemusi byt biele ale tak ako pisu baby, ine, svetlejsie farby nez cierna.
Ja som kupila dobre teho veci aj v sekacoch. Vyperies v prasku na farebne plus dezinfekcny gel a nosis ( ja tak periem vsetko, aj nove veci a vsetko co nejde na 60*).
Veď si kúp napr. biele/telové tenké legíny a tričko s dlhým rukávom, a to si daj ako prvú vrstvu 🙂 a na to si môžeš dať hocičo, na kožu to neprejde, ak sa teda nejako extrémne nespotíš

@vasjar biele oblečenie.