icon

Som v 30. týždni a nemala by som nosiť čierne oblečenie

vasjar
31. jan 2023

Ahojte, som v 30 TT a vyskytli sa mi kožné problémy. Nejde o to ale Dr mí povedala ze by som nemala nosiť nič čierne. Avšak problém je v tom, ze všetko tehu oblečenie mam čierne.
Viete mi poradiť, co hy som mala nosiť? 😁

babulkomale
31. jan 2023

@vasjar biele oblečenie.

stanulienkat
31. jan 2023

Ani tmavomodre. Je tam vela farbiv, skodlivin, ktore sa hlavne pri poteni uvolnuju do pokozky a do tela. Nosit kvalitne, bavlnene veci. Svetlejsie a hlavne, aby nadmieru nepustali farbu. Zrusit rozne avivaze a chemicke hluposti, ktore sposobuju alergie a ekzemy.

nika_val
31. jan 2023

@vasjar mňa velmi zaujima to že prečo si by si nemala nosiť čierne?
Ako čo obsahuje čierne a biele a farebne to neobsahuje? Niečo v zložení? Alebo v čom je problem?

maryetta
31. jan 2023

Mam psoriazu 20rokov. Ono to je ozaj neprijemne. Dolezity je podla mna samotny material.
Urcite iba bavlnu. A hlavne volnejsi material 🙂

a_alexandra_a
31. jan 2023

@nika_val pretože čierne oblečenie je dofarbované oveľa viac ako biele, prípadne béžové, čo je štandardná farba bavlny. Pridané farby reagujú s pokožkou oveľa viac a môžu zhoršovať kožné ochorenia.

nika_val
31. jan 2023

@a_alexandra_a wau takto som sa na to nikdy nepozerala 🙂 ďakujem za vysvetlenie 🙂

stanik_67
31. jan 2023

teraz tak nejak nechapem, aky je vlastne problem. ved si kup teda oblecenie inej farby, zas ked sa to tak vezme, nepotrebujes ho neviem kolko

orangiiina
31. jan 2023

@nika_val preto aj oblečenie pre novorodencov by malo vyť svetle. Pocula som, že aj niektorí pediatri neradi vidia bábätka v ordinácii v čiernom. Inak nemám rada tmavé farby a 75% tehu veci je čiernych a tmavých. Nechápem prečo.

nika_val
31. jan 2023

@orangiiina no dobre a take ako cervena, ružova, modra,.. proste farby ved to musi byt potom tiež dost silno farbené nie?
Som rada že som sa sem zapojila aspon sa kopec novych veci dozviem 😁

vasjar
autor
31. jan 2023

@stanik_67 ale nosiť biele tehotenské legíny resp nohavice, neviem no

vasjar
autor
31. jan 2023

@orangiiina presne toto, ze veľa je tmavých veci, hlavne tie tehu legíny.

babulkomale
31. jan 2023

@vasjar snad ich nemienis nosit bez dlheho vrchneho dielu. Nemusi byt biele ale tak ako pisu baby, ine, svetlejsie farby nez cierna.
Ja som kupila dobre teho veci aj v sekacoch. Vyperies v prasku na farebne plus dezinfekcny gel a nosis ( ja tak periem vsetko, aj nove veci a vsetko co nejde na 60*).

dixitka
31. jan 2023

Veď si kúp napr. biele/telové tenké legíny a tričko s dlhým rukávom, a to si daj ako prvú vrstvu 🙂 a na to si môžeš dať hocičo, na kožu to neprejde, ak sa teda nejako extrémne nespotíš

euka210
31. jan 2023

@vasjar tmave obkecko nie kvoli farbam. Nohavice tazko svetle v zime, ale vrch...biele bavlnene tielko pod tricko alebo tricko bavlna. Nic vlnene a syntetika na telo.
Moze to byt aj hormonmi...mne sa v tehu urobil exem na tvari 😭, co som v zivote nemala a po porode samo zmizlo.

zuzanaete
31. jan 2023

@nika_val Pre rovnaky dovod aj deti s atopickym ekzemom maju nosit iba blede farby. Tmave jedine tak podedene, co uz boli vela raz vyprane a zbavene skodlivin z farbenia.

andie2810
8. feb 2023

@vasjar lidl ma v pohode svetle sive tehu leginy