Som v 22 týždni a pohyby cítim veľmi nízko

angi07
1. jan 2013

Ahoj. Zaujíma ma, či ste mali vy taký pocit... Som v 22 tt. a posledné dni cítim strašne nízko pohyby, až v konečníku alebo v pošve. Je to taký zvláštny pocit, nie je to nepríjemné, len každú chvíľu cítim, že musím na záchod. Takto nízko som necítila pohyby , zvyčajne cítim v okolí pupka alebo v podbrušku, ale keď sedím, alebo stojím tie pohyby sú extrémne nízko... Bolesti nemám, takže si myslím, že je len bábo tak zvláštne otočené....hmm?

kikaski
1. jan 2013

aj ja niekedy cítim pohyby veľmi nízko a neviem, či je to normálne alebo nie...ale ja to mám skôr nízko v podbrušku keď sedím, ale pri ležaní sa mi to nestáva...ale dúfam, že je aj v tvojom aj mojom prípade všetko okej 🙂

malapepka
1. jan 2013

@angi07 Aj ja som mala pohyby veľmi nízko. Malý sa neskutočne tlačil dolu. Síce mi už ku koncu začal pohyb robiť problémy, ja som bola rada - tým, že sa príliš tlačil, tak po vyvolaní pôrodu bol o 1h a 50 min vonku. Pre mňa neskutočne rýchly pôrod a to som prvorodička. Takže sa nestresuj, všetko je tak, ako má byť (teda ak nemáš nejaké iné problémy).

katulka1141
1. jan 2013

angie07 aj ja citim pohyby dole a mam ten isty problem s castymi navsevami toalety.najhorsie je ked sa jej tam dole cikutka 🙂

siara22
1. jan 2013

Neboj bude to v poriadku ak nemáš bolesti je to ok.Ja mám velmi nízko bábenko takže stále mám divné pocity tam dole a hlavne ked je moc aktivné.

janulienka77
1. jan 2013

@angi07 aj ja citim pohyby nizko dole a tiez chodim dost casto na wc a este co sa tyka tych pohybov tam nizko dole, niekedy ma to tam dost aj boli hlavne ked sa mi tam spravi taka vypuklina, to viem ze niekde mi to tlaci. doktor mi aj povedal, ze mam sa viacej setrit, viacej oddychovat a od 30 tyzdna mam nariadeny kludovy rezim. povedal mi , ze porodim skor, ze do 36 tyzdna urcite nevydrzim a to mam termin az 23. aprila.

ladybirdie
18. jan 2013

Ja som mala podobny problem pred Vianocami. Lekar mi povedal, ze mala lezi velmi nizko a to moze posobit, ze sa zacnem otvarat. Odprucal mi, ze sa mam viac setrit a mam dvihnut nejak zadok aj nohy pri spani. Tak sme to vyriesili, ze sme pod moj matrac dali dva velke vankuse. Po asi tyzdni som zacala citit malu viac hore a teraz je uz asi otocena a citim ju uplne hore. Tak si uz viem predstavit, ze vydrzim tie 2 mesiace🙂. Kym som malu citila dole, mala som dost velke bolesti, ani chodit som nevedela, ked kopala.

ajabaja
25. jan 2013

Ahojte, tesim sa, ze nemam podobne pocity sama... ja mam malinku velmi nizko. ked sa hybe a stojim, alebo chodim, mam pocit, ze mi vypadne.. prve tehotenstvo bolo absolutneok. prenasala som 10 dni a pracovala este v den terminu... teraz mam nariadenyklud a ked to presvihnem mam faktbolesti a tlaky. tvrdne mi v noci brusko a robia sa mi taketie tvrde gule. na bruchu, akoby sa pomaly prevalovala. vtedy ju citim ovelatazsiu ako ma realne byt. no a pomaha parkrat pocas dna lahnut a vylozit si nohy a aj v noci sa pokusit spat nachrbte s vylozenymi nohami.

soofias
22. feb 2013

Ahojte, ja som tiež v 22tt a mám ten istý problém, malý je stále len dole a vždy len na pravej strane. Mám aj bolesti v chrbtici - tie sú tiež iba na pravej strane, také pichanie pár krát do dňa...
Na ultrazvuku mi povedali, že je všetko v poriadku, aj placenta je v takej polohe ako má byť...
tak ja len dúfam, že všetko o.k.....mám obavy, keďže u nás je zdravotníctvo na tom dosť biedne :( Nikto ti nič nepovie ani ťa neupozornia....až keď príde to najhoršie....aspoň ja mám zatiaľ také skúsenosti.
Máte tiež bolesti v chrbtici????

katey
22. feb 2013

@angi07 ja si myslim, ze sa ti kludno mohlo bejby otocit. ze pred tym bolo dolu hlavickou, takze ta kopalo do pupka a ked sa dalo hore hlavickou tak kopka dolu. aj mna maly kope vsade aj dolu-to skor boxuje a je to nieekyvelmi neprijemne aj do konecnika az take pichanie citim.

tanag
28. júl 2018

Ahojte dievčatá som v 21tyzdni a mám tiež podobne problémy ako vy plus cítim take akoby brnenie zdola,pohyby v oblasti posvy ,ako ste to riešili vy?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre