15-ročná sestra je tehotná.
Ahojte musím sa s vami podeliť o túto situáciu ktorú nevieme zvládnuť mám mladšiu sestru ma 15 rokov a je tehotná s chlapcom ktorý má už 18... Keď som sa jej ja alebo mama pýtali či spolu spali a že keď hej tak je to normálna vec len nech to kľudne povie aby sme jej mohli nasadiť antikoncepciu ale chápem asi ktorá mladá pubertáčka sa zverí o 10 rokov staršej sestre a mame ale teraz je už neskoro a mama ju núti ísť na potrat čo na nejako neschvaľujem kvôli tomu že sa bojím aby mohla mať v budúcnosti ešte deti a som zásadne proti tomu poraďte čo si vy myslíte o tomto
Už tomu rozumiem, kedysi bolo tolko 16 - 17 ročných matiek a interupcií preto, pretože rodičia im to dovolili. Vôbec to nebolo pre to, že čím vačšie tabu sexualita je, tým horší dopad to má na mladých a aj na spoločnosť. Všetky čísla to potvrdia, že kedysi boli mladí zodpovední a určite nemali styk pred svadbou. (Toto je irónia. Pozrite sa do obdobia nedávno minulého. Koľko ľudí nás tu je potomkami 17 ročných matiek? U nás som to ja aj muž a vlastne naozaj naozaj veľké množstvo ľudí. Koľko našich matiek sa vydávalo menej ako 9 mesiacov pred pôrodom? Čím viac sa zakazovalo, tým viac neželaných tehotenstiev a potratov bolo. Ľudia sú proste zvieratká. Keď to zavolá, budú to robiť.)
@lia_nka ja b, som teda za potrat nebola. Ajked ma 15. Keď píšeš ze ju finančne vieš podporiť tak by som pomohla. A osobne takto že mám 2 ročnú dcéru už, a keby som mala sestru v tak je situácii tak kľudne by som si to dieťa aj zobrala ku sebe a vychovávala ho. Ale to je len samozrejme môj osobný názor.
@dovozadokoca vies kedysi sa byvalo po 3-4 generaciach v jednom dome, do skoly sa chodilo po 9 triedu a o nejakych medzinarodnych hraniciach ani nebolo ani vidu, ani slychu. Dieta nepotrebovalo ani plienky, ani mlieko a detska umrtnost bola normalka, preto sa so sexom zacinalo skor, aby sa stihlo naplodit tak, aby aspon 2 deti sa dozili dospelosti. Antikoncepcia bola vynajdena v 70tych a pre nase mamky to bol skor siedmy div sveta ako dnesna samozrejmost. A hlavne chlapi sa k cinu aj postavili (az na nejakych par vynimiek). V dnesnej dobe ti treba peniaze, strechu nad hlavou a pomoc - hlavne v tomto veku a veru, drviva vacsina dnesnych chlapov ti necha "tuto starost" raz-dva na pleciach. Je potrebne ist z dobou, a to co bolo kedysi, dnes neobstane....
Matka nadava dcere. V 15tich sa kurv.t vies, ale ze Tvoja mama ma dnes 30-te narodeniny, na to si zabudla. :D
@majkeel asi tak
Na potrat nech nejde.. Zdá sa ze je jej jedno co bude s nou aj dieťaťom.. Ak si jej ty ochotná pomôcť pomôž jej.. Keď tak nech býva s tebou pokiaľ ju mama núti ísť na potrat. Žiaľ je tam ozaj riziko že by už deti nemohla mať a to by jej ozaj mohlo zničiť raz život.. Píšeš ze aj ty si tehotná, mohli by ste si byť oporou plus ak by tebe nevadilo sa starať aj o neter/synovca podľa mňa by popri tebe zvládla dokončiť v pohode aj školu.. Podľa mňa ti bude raz ešte veľmi vďačná ak si to dieťa teraz nechá.. Je ešte veľmi mladá, ale to neznamená ešte ze musí byť zlou matkou ak jej ty pomôžeš sa ňou stat.. Napríklad ja som túžila po deťoch už v 15, v 18 som sa starala celé leto kamoške o dcérku a normálne ma skrelo že nie je moja 😁 prvýkrát som rodila až v 25 síce, ale stále s mužom hovoríme že sme nemuseli toľko čakať. Držím palce 🙂
Mam 2 známe co otehotnela v 15.
Jedna si dieťa nechala, rodiča jej pomáhali, dokončila školu s tým priateľom sú doteraz už je tomu 15 r. A inak aj ja som s mužom od 15 r 😉
Druhá išla na potrat. Už deti mat nemôže. Niečo jej tam porubali. Co je v tak mladom veku obzvlast veľké riziko. Už je eln na vás či dokážete to zvládnuť, alebo to risknut

Toto ked pocujem,ze co je toto za doba???prepanajana....jasne,ze sexuju a VZDY sexovali...tie co cheli sexovali...a ano aj s mladymi aj so starymi sme tu viac ako 2000 rokov...sex bol tiez..lebo inak by sme tu neboli...ja mam 31...a dcera ma 12...a teraz si spominam ked som ja mala 12 tak som mala "kamosku" ktora mala 24 rocneho frajera...samozrejme v 13tich otehotnela v 14tich porodila ....teraz ma ta baba uz 17....ale ked s nou bola v kociku na kupalisku, boze moj my beztarostne decka blaznive tam, a ona s kocikom...no myslim,ze vtedy skoncila...nehenvajte sa na mna...aj ja som mala dceru mlada...pred 20tkou...ale bolo to nesmierne skoro...a v 15tich...poviem Vam narovinu drblo by ma!!!! A hlavne keby sa to stane dcere,tak by ma drblo tisickrat silnejsie...lebo to dieta budes riesit ty ako matka...nie ona...ale ty...jej sa nebude chciet, ona bude unavena, ona bude chciet ist von a neviem co este....proste toto je tak zavazna zivotna sracka,ze to bez dosledkov uz nevyriesi...ja som zasadne proti potratom....ale nikdy nechcem skoncit v situacii,ze by som to musela riesit...ci uz so sebou alebo s dcerami...mojej dcere zasadne vsetko vysvetlim...teraz este je spravanim vobec nie na svoj vek...ale ked budem vidiet,ze dospieva tak s az nou razne porozpravam....a urcite jej dam antikoncepciu ked bude mat frajera...jasne,ze v prvom rade jej poviem necch pocka...ale spoliehat sa na to nebudem....uz len z toho dovodu,ze je rozdiel mat dieta s chalanom,ktory ta miluje a chce a vezme si ta ....ako sama...mame na krku...a plus spomente si na seba ,pri kolkych prilezitostiach ste aj vymohli len tak otehotniet...takze nerobte tu zo seba svete a ,ze ste s muzom spali vo svadobnu noc,tak tu nekamenujte...cest vynimkam!!!!
No a ak je jej to jedno, tak nech ide rodit ako anonym a podaruje dietatko niekomu kto by dal zan vsetko....urcite to je lepsie ako ho zabit...ona sa to len zda,ze to situaciu vyriesi...ale moze to mat daleko siahle dozledky skor na psychiku ako na telo...bude s tym zit az do smrti...ale vdakabohu,ze to nie je moj problem...musi to byt tazke...