icon

Ako môže niekto neplánované otehotnieť?

extempore
25. máj 2018

V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...

luxikate
27. máj 2018

@ah1234 no ved ,aj to moze byt 100perc ochrana ale musi to muz vediet a zena sa vyznat v plodnych dnoch,nie ako niektori babraci a babracky,vsak @extempore. Nam to tiez planovane slo ah bez HAK

luxikate
27. máj 2018

@xxxkatka vyborne napisane

dai
27. máj 2018

@luxikate moja mila ja sa angazujem za chcene deti ak si si nevsimla😉mne je jedno ako si zeny zabezpecia plodenie/ neplodenie deti...

jana_eyre
27. máj 2018

@tinaa64 alebo "ak chces rozosmiat Boha, povedz mu o svojich planoch"..

tinaa64
27. máj 2018

@jana_eyre 😂😂.presne tak...

diana20
27. máj 2018

@extempore niekedy je to o nezodpovednosti ako ja keď som otehotnela prvýkrát.. Ale moje dieťa bolo chcene, ľúbim ho najviac na svete a vždy som sa naň tešila.. Keď niekto píše, že sa bojí maturovať s bruškom tak je, to hlúposť.. Bez brucha aj s bruchom sa môžem rovnako naučiť a odpovedať alebo písať testy.. Ja som tak maturovala, ohľad na mňa nebrali a ani som nechcela.. Druhé bábo mam tiež neplánované.. Brala som antikoncepciu, vždy správne na cas, mala som budík na mobile, na minútu správne som to vždy brala.. Aj tak mam druhé bábo.. Takže niekedy aj keď dávaš pozor tak sa zadari.. ☺️ Problém je vtedy, keď je to nechcené a teda žena chce ísť na potrat.. Alebo sa nechce on starať, alebo je mladá hlúpa a stará sa jej mama atď.. Nevidím co je zle na tom mat neplánovane babo keď sa on dobre staráš.

extempore
autor
27. máj 2018

@luxikate ty čo spletáš o babrákoch? Čo si to vôbec dovoľuješ, takéto osobné útoky? Verím tomu, že keby som aj nebrala hak, tak si možno vystačíme aj s metódou plodných dní a meraním bazálnej teploty, ale ja som na manažérskom poste a už si ďaľšie dieťa naozaj neželám. Preto sa snažím spoľahlivosť antikoncepcie maximalizovať a najspoľahlivejšia je hák. Ale áno, jej používanie predpokladá istý stupeň inteligencie, lebo ju nestačí len každý deň zjesť ale treba brať do úvahy aj interakcie a fakt, že prechádza tráviacim ústrojenstvom a pri hnačke, resp. zvracaní sa nemusela vstrebať dokonale. A vtedy treba použiť v tom cykle aj bariérovú metódu antiky. Mimochodom, existujú už aj kondómy pre alergických na latex.. ale vy si určite ďaľšie dôvody prečo "nie" nájdete..no a keď už niekto nemá prachy na hak, resp. jeho IQ nepostačuje na aplikáciu akejkoľvek sofistikovanejšej

extempore
autor
27. máj 2018

metódy plánovaného rodičovstva, tomu už neostáva nič iné, len modliť sa, že sa chlapovi nepošmyknú kolená a stihne vytiahnuť...

dskjhfdlkdjhl
27. máj 2018

Z niektorych prispevkov tu ta inteigencia priam srsi😲

xxxkatka
27. máj 2018

@extempore uvedomujes si kolko ludi ma v dnesnej dobe alergie, intolerancie, HIT...kedy je sprievodnym prejavom napriklad aj hnacka? Hnacka kedy nevies kedy s cim zareagujes? Budes pchat do seba este aj svinstvo ako je HAK? Bez ohladu na to, ze ked mas hnacku (npr. z HIT), ucinok HAK ide rapidne dolu a aj tak musis pouzit kondom, cize ju beries uplne zbytocne. Latex nie je jedina zlozka kondomu, na ktoru mozes mat alergiu. A stale si mi neodpovedala ci pred uzivanim atk ti lekar robil vysetrenia na trombofilne mutacie a teda vies, ze je pre teba bezpecna. Za mna je HAK svinstvo.

extempore
autor
27. máj 2018

@xxxkatka áno, predstav si, pohybujem sa v manažmente zdravotníctva a prešla som všetkými možnými testami. Ja len stále neviem, prečo je hak "svinstvo". Mnohým ženám, naopak, pomohla...a keďže si zbehlá, predpokladám, že vieš, pri akých diagnózach sa indikuje hák aj ako liek. Podľa mňa by mala byť platená z verejného zdravotného poistenia.

extempore
autor
27. máj 2018

@xxxkatka a ešte - ja mám Nuvaring, čiže mňa už hnačka ani zvracanie netrápi 😊

ah1234
27. máj 2018

@extempore Ved ty si na svojom managerskom poste kludne do seba cpi tolko HAK kolko chces a nechaj ostatnych zit ;)

jajka257
27. máj 2018

Nuz, niektore prispevky su studnicou mudrosti a inteligencie. Zname heslo: zi a nechaj zit ci nesud ineho, lebo budes sudeny, zrejme niektori ludia nepoznaju....

dskjhfdlkdjhl
27. máj 2018

@jajka257 tu by sa este hodilo: nevrav hop, kym nepreskocis🙂

jajka257
27. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl ved toto😂😂😂nikdy nikto nevie, co ho moze stretnut.

evittam
27. máj 2018

@extempore No len na tie chlapove kolena sa mozu fakt spoliehať len tie čo sa vedia dobre modlit a poznajú len jednu polohu.😋😁😉

xxxkatka
27. máj 2018

@extempore odkedy Nuvaring brani hnacke a zvracaniu, kedze ty uz ho mas takze teba sa hnacka a zvracanie z akehokolvek dovodu netykaju? ...no nemusis odpovedat, tvoje odpovede doteraz mi uz uplne stacili. Len taka mala rada na zaver, nesud ine zeny, aby si nedostala aj ty ich topanky...

zuzanockamt
27. máj 2018

@diana20 asi si niekde pri uzivani spravila chybu

cottonwomen
27. máj 2018

@zuzanockamt 🙈🙉🙊

ukulela
27. máj 2018

@xxxkatka no alew zeny, ktore maju HIT, resp ine problemy spojene s hnackami a pod si zrejme po konzultaciach nenechaju predpisat HAK - to da rozum, nie? neodsudzujme HAK, mnohym pomohla, pomaha a pomoze.

khkt
27. máj 2018

@xxxkatka Symptotermálna metóda má nízky Pearlov index porovnateľný s HAK, takže prirodzené metódy regulácie plodnosti nie sú všetky nespoľahlivé. Táto metóda je ale dosť náročná pre ženu a treba ju dobre ovládať. Ale je to alternatíva pre tie páry, ktoré nechcú/ nemôžu iné formy antikoncepcie. Nám s manželom stačí Billingsova metóda+ naše 2 antikoncepcie (3,5 a 2- ročné.) 🙂

diana20
27. máj 2018

@zuzanockamt tak neviem kde.. Mala som 28 dňovú antikoncepciu a každý deň son brala o 18:00... Ale to je jedno, ja som rada, že mám dvoch synčekov.. ☺️ Teraz mam nehormonalne vnutromarernicove teliesko takže som si istejšia ☺️

cuttina
27. máj 2018

@extempore Boze, ty si teda inteligent! Stale verim, ze karma je zdarma...

extempore
autor
27. máj 2018

@xxxkatka myslela som to tak, že keďže Nuvaring obchádza tráviaci systém tak už ma prípadná hnačka netrápi 😂😂😂😂

extempore
autor
27. máj 2018

@cuttina ja to volám božie mlyny 😂😂😂 a nechápem, čo teba do mojej inteligencie..

xxxkatka
27. máj 2018

@ukulela ved o tom pisem, ze ak ma niekto zdravotne problemy ( od HIT a po neviem co) nebude si davat HAK a takych zien je dnes veeelmi vela. HAK je antikoncepcia a ako je v nazve uvedene hormonalna, mala by sa uzivat (ak sa niekto teda po dokladnych vysetreniach rozhodne- btw dokladne sa u nas ani standardne nerobia, max pecenove testy) len na antikoncepcne ucely, to, ze sa predpisuje na upravy cyklu a nehlada sa pricina alebo na akne a opät sa nehlada pricina (tou moze byt od celiakie cez spominanu HIT az po ochorenia stitnej zlazy hocico), je doslova chore. Takze neberiem nikomu, ak chce uzivat, ak sa citi, ze mu pomohlo...ja za seba na antikoncepcne a pletove ucely by som si takyto kokteil do tela nedavala. Pri hormonalnych by som najprv patrala po pricine...a potom by som veeeelmi zvazovala.

xxxkatka
27. máj 2018

@khkt tato metoda je pre zeny s pravidelnym cyklom, pravidelnym cyklom dna (striedanie nocnych a dennych smien nie je najvhodnejsie), s dostatocnym casom sledovat sa a zapisovat, plus treba brat do uvahy ovulaciu, ktora moze prist pocas silneho orgazmu. Zrechnovane: je to metoda pre pary, ktore su schopne sa dalsie dieta postarat a prijat ho 🙂. Tym netvrdim, ze je to zla antika, ale treba tam spojit velmi vela faktorov, aby bola naozaj ucinna. A ak to paru vyhovuje, nie je o com 🙂 Ale podla zakladatelky by si aj ty bola nezodpovedna (co podla mna nie si, ak dokazete s muzom dieta prijat). A tu antiku co spominas poslednu tiez poznam, ta je najspolahlivejsia 😀

bolavyzub
27. máj 2018

Tiež tu pridám odpozorovanú životnú skúsenosť, ktorá sa mi hodí aj k tejto pohoršujúcej sa téme a znie asi v tomto duchu: Nečuduj sa človeče preveľmi, lebo príde situácia, keď ti bude dopriate pochopiť..

khkt
27. máj 2018

@xxxkatka Samozrejme, ja by som bola 1. nezodpovedná v zozname. 🙂
My ešte jedno dieťa chceme, takže to neberieme nejako tragicky, aj keby prišlo neplánovane.
Pre mňa je hlavné plus, že je to úplne bio a bez vedľajších účinkov.
Ale práve z dôvodov, ktoré si napísala, sa mi nechce do PPR naplno pustiť, merať si teplotu každý deň je dosť náročné.