Ako môže niekto neplánované otehotnieť?
V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...
@zulazu tiež mi to tak pripadá...😉
Žiadna antikoncepcia nie je 100 percentná ale aj tak sú to väčšinou ženy, ktoré ju nepoužívajú a spoliehajú sa na plodné a neplodné dni
@dankovicova nič nie je na sto percent, len smrť.. a podľa mňa tie ženy si ani plodné dni nesledujú... Jediné čo robia, že sa každý mesiac modlia aby dostali menzes.
@extempore keď som otehotnela mirenu som nemala, gynekológ mi dal inú antikoncepciu, kvôli veku z nižšou hladinou hormónov, tá mi však neudržala cyklus, musela som m vysadiť a dal mi termín na vloženie mireny a ja som už došla tehotná. Chceli sme tri deti, ale nie v tomto čase.
Môj názor je, ak niekto dieťa nechce môže ísť na potrat, porodiť anonymné.... ak tak neurobí, tak ho zrejme chce.
Ja to tiez nechapem. Su metody, co ani hormony neuzivas, lacnejsie nez HAK, ani sex nestraca na kvalite, vysoko bezpecne, napr. tie nove nehormonalne spiraly a stale sa toto vyskytuje 100x viac, nez je ten Pearl index.
@zdenka67
@extempore mne nejak z toho cuci, ze vy otehotniet nemozete, alebo sa nedari, tak sa rozculujete na tie co otehotneju len tak. tak ako ty @extempore hovoris, ze sa tu vsetky stretli na MK, ktorym zlyhala anti, tak tak ja hovorim, ze moja gyne sa necuduje. tak ktora gyne ma pravdu? ku kondomom sa vyjadrovat nebudem, to je ako lizat nanuk cez obal. co sa tyka inych metod, samozrejme, ze ich je par, ale ziadna nie je 100%.
a uz nebudem ani spominat vieru. niektore zeny sa chranit ani nemozu z tohto dovodu. ale to neschvalujem, len hovorim, ze aj to je moznost...
..minule som sa nad tymto "pozastavovala" aj ja.. ok sme spolu uz s manzelom 10 rokov.. nie nezostala som po cely tento cas tehotna, davame si pozor a pristupujeme zodpovedne ku vsetkemu..co cert nechcel stalo sa ze sa zvliekol kondom a ostal vo mne (nikdy nic podobne sa nam nestalo)..ok "nieco" dnu nieco von..ano mohla som ist kludne do lekarne a kupit si tabletku "po".. (viem ze som mala plodne dni akurat).. ale keby som ostala v tom neberiem to uz ako tragediu ze neviem co mam robit atd..preto som ani nesiahla po tabletke po..sice bolo by to mimo "planu" povedzme, ale viem ze som mohla ratat aj s touto moznostou, takze by som nerevala a nechodila s tym ze co mam robit? Kedze viem ze ista sanca tu bola..
Mne to zas skôr príde ako stránka o potratoch, lebo každá sa tu sleduje až prehnane a prichádzajú na fórum v 4tt čo je tak skoro, že to by som si pamätala ešte čo som v ten deň jedla na večeru :D tiež som neplánovane otehotnela, aj napriek tomu nebudem do seba pchať antikoncepciu (je to humus) a sex s priateľom si nemienim užívať s kondómom, pretože spavame len spolu a nepotrebujem sa chrániť pred nejakými chorobami.. 5 rokov sme spolu spávali rovnako a motyka vystrelila :D neriešim..
Som rada,ze nie som divna len ja😂dakujem autorke,ze nacala tuto zaujimavu i ked pre niekoho osemetnu temu..tiez nechapem dnesnu dobu,kedy je milion moznosti,ale zaciname sa podla reci ludi v okoli mnozit ako kedysi..ako množme sa,to treba..ale netvrdme,ze nahodou..ved ked dieta chcem,mam ho(ci je to hned aleb to trva roky)..ak ho nechcem,tak sa chranim a nemam ho..tiez nechapem reci typu..zadarilo sa,ani neviem ako..nechceli sme a som v tom..fakt ma zaujima ako sa tato diskusia vyvinie..autorke👍🏻
@berginkan moja, dve detičky mám, plánované.. a keby som nemusela hľadieť, že práca, peniaze, zabezpečenie... Tak ich mám ešte aj päť, lebo som ľahko otehotnela, bezproblémové tehotenstvá, ľahké a rýchle pôrody..
A k tým kondómom.. ty ako vieš, že je to ako lízať nanuk cez obal? To je typická chlapská výhovorka aby nemuseli nič robiť a prevziať zodpovednosť. Ja ako žena nevidím žiadny rozdiel medzi sexom s kondómom a bez, práve naopak, teraz sa už predávajú rôzne kondómy s výčnelkami a pod. a to je celkom sranda. Aj môj muž sa vyjadril, že mu kondóm neprekáža, vraj v pohode. A kamarát, ten zas povedal, že s kondómom aspoň dlhšie vydrží.
@natalushka nesuhlasim- kedysi mali ludia v priemere 11 deti, z toho za dozili dospelosti 2 - vobec sa na to nechytame (okej mozno osadnici ano..)
@extempore zato, ze ty si planovala, tak vsetci co neplanovali su zli? si na MK kde je velka koncentracia zien a je normalne, ze sa tu najdu rovnake pripady. a co sa tyka kondomu. no tak mne teda vadi, dokonca mam z neho mykozu, moj muz sa na nic nevyhovara. tu vyssie baba spomenula zvleceny ci prasknuty kondom. aj nato mas odpoved ze bola nezodpovedna?
@extempore akože nie každému ta guma medzi nohami pasuje.. keď sme spolu začínali tak sme spali s kondómom, raz.. tie výtoky po nohách sú otras :D mne príde prirodzene spolu normálne spať a normálne otehotnieť a vyplakávať :D skôr mi je neprirodzene oštievať ovulačne testy, plakať kvôli ma v 5tt alebo chodiť na nejaké vklady embrya :D

@zulazu prečo? Mne len nejdú do hlavy tie príspevky nezodpovedných žien, čo tu vyplakávajú, že ako to zvládnu s dieťaťom a pritom boli nezodpovedné. A keď im človek napíše do príspevku pravdu, tak celú diskusiu zrušia..