icon

Ako môže niekto neplánované otehotnieť?

extempore
25. máj 2018

V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...

natalushka
25. máj 2018

@vevesh mas pravdu..ja som to myslela skor obrazne..ze kedysi tiez sexovali bez ochrany..mozno nejake plodne,neplodne dni..neiwem..kazdopadne vedomosti,osveta a ochrana ziadne..tym padom to bolo logicke..pan boh dal,pan boh vzal..v dnesnej dobe informacii a moznosti,kedy sexualna vychova nie je uz div ne v skolke..aby sme museli vo velkom riesit v okoli tolko “nezelanych”tehotenstiev..toto mna zaraza..a zasa meviem,ci je vyhoda mat 11deti,z toho zive 2..ja by som to asi rychlo vzdala ..ale diba bola ina,to chapem..ale proste ako moze v dnesnej dobe niekto povedat,ze stalo sa..no stalo sa len preto,lebo sa nedaval pozor(statisticke vynimky nepocitam,tie vzdy boli a budu)

extempore
autor
25. máj 2018

@natalushka tak to som aj ja zvedavá... Podľa mňa by farmaceutické firmy riadne čumeli keby videli, koľkým ženám zlyhala antika 😂😂😂😂
V Amerike sa predáva úplne rovnaká hak ako u nás, to si ani neviem predstaviť to množstvo súdnych procesov o náhradu škody spôsobenú zlyhaním hak. 😂😂😂😂

bluka2
25. máj 2018

@lenadka Ten medi sa uvolnuje menej, nez tej medi zjes normalnymi potravinami. Predtym nez som si to dala, som si hladala infosky. Jasne, aj to moze byt najlepsie riesenie v istej situacii, ale asi nie napr. pre 20tnikov alebo skorsich 30tnikov, kedy este fakt nevies, co zivot prinesie.

lenadka
25. máj 2018

@luxikate dávam ti za pravdy o tomto bol dokument v tv. Plodnosť mužov sa znižuje aj z dôvodu užívania hak. V pitnej vode v niektorých mestách namerali alarmujúce hodnoty estrogénov.

berginkan
25. máj 2018

@nadazdi si velmi necitliva. v dnesnej dobe, ked statistiky skor ukazuju neplodnost, je normalne to takto riesit. nie kazdy otehotnie len tak, tak preco tomu nepomoct?

natalushka
25. máj 2018

@extempore tak to by bolo velmi zaujimave😂😂😂hlvne ako by to tie zeny dokazovali..sak len v mojim okoli je vlastne kazde dieta zlyhanim antikoncepcie..takze vlasne populacia nasich deti mi vychadza,ze je proste len omyl😂ako z tohoto mi rozum stoji,fakt..

extempore
autor
25. máj 2018

@luxikate jáj, keby sme prírodu inak neznečisťovali... 😂😂😂 Ja mám s hak len a len dobré skúsenosti, tým ale netvrdím, že vyhovuje každému.. sú ale predsa aj iné metódy

lenadka
25. máj 2018

Treba sa zmieriť s tým, že ľudia sú rôzni a áno niektoré otehotnieju neplánovane lebo sú nezodpovedné.

bluka2
25. máj 2018

@lenadka Jasne, lebo cisticky neodstranuju metabolity HAK z mocu nijako, to je problem so vsetkymi liekmi...

nadazdi
25. máj 2018

@berginkan ukazujú neplodnosť ? A nevzrasta skôr každým rokom počet chcenych potratov? Sa mi zdá že každý si robí štatistiku aká mu vyhovuje.. pre mňa je to neprirodzená vec a aj to pre mňa vždy tak ostane.. cely ten proces je zdĺhavý a náročný pre partnerov, nech si tam dajú vložiť všetkých 10 embryi, veď take embryjko keď sa uchytí tak ostatne hodia do koša ako keď ide zdravá žena na potrat, je to to iste, tiež to mohol byt život ;)

ankare
25. máj 2018

Žiadna antikoncepcia nie je 100%. Ja mám síce jedno a plánované babo, ale na takéto vyjadrovania si dávam v živote pozor, lebo sa to zvykne človeku vypomstiť. 😉 Drž sa!

elizita
25. máj 2018

Mam jednu kamosku, co si kladla tuto otazku. A ked treti krat otehotnela tak povedala: doteraz som nechapala ako sa moze niekomu smyknut 😀 ja som nikdy antiku nebrala, kondomy len v mladosti, s manzelom sme 14 rokov a mame jednu planovanu dcerku na prvy sup 🙂 ked dam do percenta moje kamosky, tak antiku uziva 10% ked aj prezeniem, vacsina uz ma deti, vsetky naplanovane a chcene.. a ku kondomom, vec nazoru a pocitu oboch.. niekto radsej kozku na kozku 😀

berginkan
25. máj 2018

@nadazdi neviem kde si to pocula, a nie nevyhovuje mi. statistiky a seriozne media nepustia. ludstvo vymiera. https://academic.oup.com/humupd/article-abstrac...

bluka2
25. máj 2018

@nadazdi Vidis svet nejako cierno-bielo.
Pre teba asi aj skoda vsetkych tych znicenych spermii pri sexe, tiez by to mohol byt zivot ;)

berginkan
25. máj 2018

@nadazdi a viez mozno keby si ty nemohla mat deti, tak by si k tomu inak pristupovala.

berginkan
25. máj 2018

@bluka2 aj tych prehltnutych 😀 😀

danalop
25. máj 2018

Po pravde s mojím drahým sme nikdy nepoužívali kondóm a ani antikoncepciu. Môj drahý si dával pozor a vždy stihol vybrať. Keď sme si povedali, že ideme na plno robiť bábätko tak až potom sme to neriešili a podarilo sa. Tiež tomu nechápem ako to niektoré môžu povedať, že sa im podarilo. Väčšinou sú to také baby čo idú na plno a neuvedomujú si dôsledky toho. Ale je to ich chyba a nie toho, že sa to "podarilo"

alex49
25. máj 2018

toto je stránka o tehotenstve a deťoch, ale nie sú tu všetky ženy, ked sa už oháňaš tou štatistikou. Je tu zaregistrovaná povedzme pätina slovenských žien, ale logicky sú tu bud tehotné, už z deťmi, dúfajú, že nie sú tehotné a podobne. Nie sú tu rovnocenne zastúpené všetky ženy zo Slovenska, nie sú tu tie, ktoré otehotneli kedy chceli, nie sú tu tie, ktoré žijú v spokojnom vzťahu a neriešia či bude alebo nebude dieťa atd.

extempore
autor
25. máj 2018

@danalop vieš, vy ste mali šťastie v tom, že tvoj drahý nemal v predejakuláte dosť spermií na oplodnenie... Lebo v opačnom prípade je celá prerušovaná súlož riadna kravina. Čo z toho, že na konci vytiahne keď už predtým šiel predvoj plavcov? 😂😂😂😂

tianka
25. máj 2018

Tak napisem ako je to neplanovat , prvu dceru sme mali planovanu, druhu a tretieho nie. Cely cas som ukazkovo dojcila a nemala MS a ano bez MS som otehotnela 2 x teda trafila som ovu . A beriem to neplanovane ale nie neocakavane

extempore
autor
25. máj 2018

@berginkan nie ľudstvo ako také, len západná civilizácia... Číňanov a Indov je habadej ešte aj na tri planéty...

thoughtfulweirdo
25. máj 2018

@extempore Ty nerozumieš, ako môže niekto neplánovane otehotnieť, ja zase nerozumiem, načo je dobrá takáto téma. Jedine, že by si sa chcela hádať a nemáš s kým 🙂 je jasné, že väčšina neplánovaných tehotenstiev je z nedbanlivosti, načo o tom ďalej diskutovať?

tianka
25. máj 2018

dodam bez MS som bola 4,5 r , z jedneho porodu kojenia do druhého a tretieho , vsetko je mozne.

extempore
autor
25. máj 2018

@tianka a tebe nikto nepovedal, že aj počas dojčenia môžeš otehotnieť? 😁

katusikkk
25. máj 2018

@nadazdi
Az by si sa dvadsat rokov snazila o dieta a mozno vyskusala jest hlinu s dazdovkami,lebo niekto by ti to odporucil ( to pisem s nadhladom ) dakovala by si bohu a vsetkym svetelnym lucom za to,ze z 10 embryi by sa ti uchytilo aspon jedno.Zial vela zenam sa z tych 10 neuchyti ani jedno.
Na buduce neprehltaj.Aj oni mali pravo na pokus o zivot.

ankare
25. máj 2018

@tianka to, že žena dojci a nemá ešte menzes, nie je antikoncepcia. Ale už si to zistila ako vidím. 😉 všetko sa deje pre niečo a všetko je tak, ako ma byt. 😉

tianka
25. máj 2018

@extempore no predpoklad je ze prv by mala byt MS ja som ju vôbec nemala , takze predpoklad bol maly , ej ale dnes mas zlu naladu . Ale vsimam ze jedine kto sa tu hneva si ty

extempore
autor
25. máj 2018

@thoughtfulweirdo nie, mne ide o to, že najprv som nezodpovedná a otehotnieť, potom vyplakávam ako budem s bruchom maturovať a nakoniec to zaklincujem tým, že vlastne je všetko v poriadku a všetci sme šťastní, lebo toto všetko vlastne tak málo byť...vrrrr

tianka
25. máj 2018

@ankare netvrdila som ze pocas dojcenie a MS nemoze zena otehotniet , pisala som k teme neplanovanie . Nie ze dojcenie je antikoncepcia

tianka
25. máj 2018

@extempore a? a teba sere to ze niekto ked zisti ze je tehu ze nevie co bude ? Ved vyplakavat moze aj 15/18 a aj 40 r prvorodicka . Ty si skakala ako opica a vedela si ze vsetko pojde ako ma?