Ako môže niekto neplánované otehotnieť?
V poslednom čase sa tu ako huby po daždi množia témy, v ktorých autorky neplánované otehotneli, "podarilo sa", "nechceli sme, stalo sa", ako štátnicovať/maturovať tesne pred pôrodom, resp. s novorodencom, nemáme kde bývať a čakáme druhé, tretie, štvrté, x-té dieťa.
Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, ako je toto, preboha, v dnešnej dobe možné? Veď keď nechcem dieťa, tak si dávam pozor. Vyspelá antikoncepcia, všetky možné metódy, tak kde je problém? Prečo ženy takto ľahkovážne pristupujú k tak vážnemu životnému kroku, akým je mať dieťa? Keby to boli menšiny z osady, tak pochopím. Ale mnohé ste VŠ vzdelané, považujete sa za moderné...
Ako sa dá neplánovane otehotnieť? Napríklad aj takto: http://klocher.sk/babatko-antikoncepcne-teliesko/
@thoughtfulweirdo vies, temy kde hladam skusenosti su ok a podla mna presne na toto mk by mal sluzit ( a kedysi davno aj sluzil )... ja tiez mam len 3 deti a ked mam otazku, ktorej odpoved moze suvisiet so skusenostou vacsieho mnozstva ludi, tak ju polozim ( aj ked ja si skor vyhladam temy k danej otazke a nasledne ju uz nemusim klast, kedze odpovede su v nej )... mna skor sokuju otazky jednoduche, kde staci do vyhladavaca zadat slovo a mas odpoved... pripadne nechapanie fakt normalnych slov bezne pouzivanych v novinach, v tv... o tych pojmoch ci temach z biologie 7 rocnika ZS uz ani nehovorim...a teda niektore otazky fakt hranicia s urovnou casopisov pre pubertalne deti .
@dai tak to je bez debaty, tiež mám dojem, že minimálne polovica MK nemá vychodenú ani základnú školu, či už kvôli pravopisu alebo vedomostiam. Takisto mi prídu dosť otravné a zbytočné otázky typu "kedy vám ukázal test druhu čiarku" a podobne, prípadne tristo očúraných negatívnych testov, kde chcú silou-mocou vidieť tehotenstvo. Ale nebudem predsa o tom zakladať diskusie, aby som tie ženy mohla zosmiešňovať, veď to nemá nijaký význam.
@thoughtfulweirdo naozaj si myslíš, že príspevok bol založený za cieľom tie ženy zosmiešniť?
@thoughtfulweirdo tak iste... ako som pisala - tato tema asi nic svetoborne a prevratne neprinesie - je to tema na diskusiu ... ja mam diskusie rada, preto sa do nej zapajam🙂 skor mi ide o filozoficku stranku temy, ktoru extempore zalozila ako sa vysmievanie nejakej konkretnej osobe ( nikto tu ani konkretne nie je menovany )
@extempore Skôr z toho trochu cítim akési povýšenectvo a nadradenosť, ale samozrejme sa môžem mýliť. Ale stále neviem, načo bol príspevok založený 🙂 veď v takejto téme sa nedá nič nové vydiskutovať a objaviť. Nijaké nové vedomosti, poznatky to neprinesie, nič užitočné do života. Rada diskutujem, preto sa zapájam, ale skôr sa mi páčia témy, kde sa môžu porovnávať rôzne uhly pohľadu. Toto má len jeden- nezodpovednosť. Tu nič iné nevymyslis.
@thoughtfulweirdo nezodpovednost by bola, sa nepostarat o dieta, nie neplanovane otehotniet..
@thoughtfulweirdo mozes v tom najst ten apel... moja dcera sa vzdy smeje, ked sme niekde v obchode a niekto sa predbieha a spustim pre nu prednasku o ludoch, ktori sa predbiehaju, ako dufam ze ona to nebude robit a podobne - samozrejme tak nahlas, aby ma pocula aj dana osoba - a ked nic ine, nech sa aspon hanbi😉
a fajn je precitat si skusenosti zien, ktore teda nechcene otehotneli a dopadlo to dobre - ja verim, ze su aj zeny, kde naozaj ta antika zlyhala, ale urcite ich nie je tak vela ako sa prezentuje na mk🙂
Je taky vtip: myslite ze dvojicky si niekedy uvedomia ze jedno z nich je vlastne neplanovane😆 no presne toto sa stalo nam. S manzelom sme chceli tri deti a tretie tehotenstvo bum dvojicky, takze vlastne ano mam jedno dieta neplanovane😉 no kedze piate uz naozaj nechceme davame si sakra pozor, ale ja uz som v niektorych veciach fatalista a asi sa neda vsetko v zivote naplanovat, tak nekric hop
Este sa nenarodil clovek, ktory by cely svoj zivot prezil bez jedinej chyby. Takze taketo moralizovanie je smiesne, ba az trapne. Ale ked sa niekto nudi a potrebuje poukazovat na chyby inych (mozzno aby zabudol na tie svoje), tak nuda sa da zabijat rozne😕
Nie vzdy je neplanovane tehotenstvo aj nechcenym tehotenstvom, niekedy je to ozaj mile a stastne prekvapenie
No úplne normálne, teda sexuálnym stykom. Ani jedna anitkoncepcia nie je účinná na 100%.
@jana_eyre niečo podobné som písala aj ja v jedinom komentári 🙂
@evittam ty citaj diskusiu celu nie to co som pisala tretie , nikde som netvrdila ze dojcenie je antikoncepcia, ze bez MS nemozem otehotniet a podobne. Pisala som ze zivot je nevyspytateľný a niekto stihne hned prvu ovu bez MS a otehotnie ze sa to stane 2 x za sebou aj podla dr to proste bolo zvlastne a malo pravdepodobne . A cely cas pisem dookola, ze ja som sa zamerala na slovo nechcene a neplanovane nie na antikoncepciu
Ako sa to moze stat!? Jednoducho! Predsa neplanovane! ;) ja to tak mam, kondom praskol a ukazalo sa, ze tabletka po nezaucinkovala. Co dalej? Statnice za rohom, 18 za horami dolami.
Skoda, ze som vtedy netusila o MK, isto by si mi TY , odbornicka na zivot, skvelo poradila.
Peace
@uglybetty1234 vám praskol kondóm a ešte aj tabletka po nezaúčinkovala? Určite bol problém v tom kondómy a v tej tabletky 😂😂😂😂😂

@extempore nie nepadla, moje dve deti teda jedno este v brusku, boli planovane a chcene, vytuzene, dokonca pod dozorom lekara... ale takej odbornicke na sexuologiu, urologiu, gynekologiu, gramatiku, statistiku, odbornicke na dlhodobe uzivanie Hak a kondomov, odbornicke na predejakulat, samozvanej mentalistke a psychologicke a cim dalej citam aj velkej stand up komicke to asi nema vyznam vysvetlovat, ved aj tak sme vsetky sliepky lebo sa doma mojkame a sproste lebo kade chodime klameme a spravame sa nezodpovedne😂🤟👏🏻👏🏻👏🏻