icon

Ako oznámiť tehotenstvo partnerovej matke, keď je na neho príliš naviazaná?

blondina_1
11. mar 2019

Som v 5 tt. Krásne 2 čiarky na teste o týždeň na gyndu mám ísť len je tu druha vec.. tešíme sa s priateľom, z jeho strany to bude prvé babo po 20 rokoch cca. Jeho mamu nemám nejako extra v obľube, prílišná starostlivosť z jej strany aj keď spolu sami bývame. Mám pocit že to bude horšie po oznámení lebo zabŕda do nás kontroluje naše potraviny, chodí nám na nákupy aj keď si to neželám, nečakane návštevy od nej sú samozrejmosť pre ňu. Moji rodičia sa budú tesit lebo už raz tak bolo a iba moji to vedeli ale neudržalo sa tak ako by malo. Ich reakciu poznam. Jeho mama je proste dobrý človek ale neskutočne sa do nás oboch stará a kontroluje nás čo sa mne nepáči. Mám strach ako zareaguje a aké to bude keď to už budú vedieť (plánujeme obe rodiny zobrať na spoločný obed) bojím sa že bude viac zabrdať a budem v strese. Viete niečo poradiť? Pripadne ako riešiť situáciu? Prikladám fotku dnešných testov 😊

Ako oznámiť tehotenstvo partnerovej matke, keď je na neho príliš naviazaná?
fokuska
12. mar 2019

@blondina_1
1. Nie je to tvoja svokra, nie ste manzelia

2. Mozno jej vadi aj to, ze ste spolu dlho, zijete spolu, ale nemate sa velmi k svadbe, ale planujete dieta - neviem ci to mate medzi sebou vyriesene, ci svadbu chcete, ci nie a ci jeho mamka vie aky ma postoj, ci sa chce ozenit. Moze to mamka vnimat tak, ze kym nema manzelku, tak o neho nie je postarane a nesuhlasi s vasim stylom byvania "na hromadke". Neobhajujem ju, len vysvetlujem aky na to moze mat ona pohlad.

3. "Poriadok" s nou musi urobit priatel. Vysvetlit si ocakavania a nejake pravidla spolocnych navstev a fungovania. Asi im tu vyrazne zlyhava komunikacia.

4. Tehotenstvo by som oznamila az po navsteve lekara - najblizsim a ostatnym po prvom trimestri.

saslavka73
12. mar 2019

@fokuska Súhlas.

soldi
12. mar 2019

@blondina_1 mam podobnu svokru. Dost dlho mi davala najavo ako nie som hodna jej syna 😀 a to on bol vzdy na mojej strane. Casom sa to vsetko utriaslo.
Ja som prestala za vsetkym hladat problem a naucila sa brat veci s nadhladom.

V mnohych veciach sme urobili kompromisy.
Napr tam chodime “povinne” kazdy vikend.
Vzdy nam na cestu navari, ale ja si zazelam co by sme si dali a ona nam to cela stastna urobi. Chce sa len citit uzitocna.
Vzdy pekne podakujem, obcas jej kupim nieco drobne pre radost.

Az ked som zmenila ja svoj postoj, tak sa zmenil aj ten jej

nicemary
12. mar 2019

Ja som mala podobného svokra, ale s ním sa nedalo dohodnúť, ani vychádzať. Myslím, že z jeho strany to bolo už chorobné - neohlásené návštevy, kontroly chladničky, hrncov, nákupov, premiestňovanie nábytku, keď sme boli v práci. My sme sa potom presťahovali cca 100km, ale inak neviem, ako by sme dopadli, manželovi trvalo dlho, kým si uvedomil, akého má otca...

blondina_1
autor
12. mar 2019

@fokuska tak plánovali sme svadbu o rok vie o tom informovaná o tom bola aj ona že má chce požiadať o ruku no idem v pondelok na kontrolu, priateľ im to chce hneď po kontrole povedať obom rodinám. Aj keď by som to presunula na neskôr nemôžem ho nútiť to tajiť má neskutočnú radosť z toho. Ja tiež ale skôr chcem aby to nevedeli a ona najlepšie do pôrodu 😃👌🏼Bývame sami dvaja v prenajme, riešime toto teraz už za pochodu všetko.

blondina_1
autor
13. mar 2019

@saslavka73 tak nakoniec aj tak budúci týždeň im to pznamime dostavili sa mi bolesti brucha, kŕče, bolesti hlavy, spinenie... 😢 mám náročnejšiu prácu takze asi to skôr budú vedieť

blondina_1
autor
13. mar 2019

Baby k tejto téme ešte ... Robím v bare/krčme , alkohol a fajciarka zóna ke každý deň.. bar mám síce nefajčiarsky ale k veci.. stane sa že príde niekto opitý.. Občas sudy treba premiestniť naraziť. Preberanie tovaru, príležitostne zvady so zákazníkmi. Ide o to že sa po pravde bojím tu aj robiť ak viem aké je tu riziko občas robím sobotu večer niekedy aj do 2-3 rana som tu. Mám občas veľa a dosť pripnutých ľudí. Myslite žeby má dal na pn? Aj keď nechcem neviem ako vyriešiť situáciu prácu mám rada bojím sa ostať na pn a nič nerobiť.

saslavka73
13. mar 2019

@blondina_1 Ja si myslím, že áno, to je ťažká práca.

eliska13
13. mar 2019

@blondina_1 nerozumiem vete v úvode pre neho to bude prvé bábo po 20r cca.?
Určite by som s oznámením počkala po prvom trimestri.Ak žila svokra sama so synmi určite je na nich naviazaná.Ako mama ju chápem, že Vám chce navariť nech máte čo jesť, keď pridete z roboty, aspoň sa cíti užitočná, ale sú veci, ktoré by mala rešpektovať.Odtial potiaľ....babom sa to zhorší nečakaj zmenu, ale možno budeš rada, keď budeš unavená, že pokocikuje či trebárs navarí, alebo raz postráži.....
Tak evidentne si pre syna predstavovala niekoho iného a neviem prečo Ti vykrikuje koľko zarobis... .možno si myslí, že si mladá, nič nevieš....muž by jej mal dať hranice nevyradit ju z Vášho života, ale nájsť kompromis.Svokra bude vždy svokra málokedy sa nájde, že tie dve ženy si rozumejú.Matky sú na synov naviazané až chorobne a vedia urobiť v celej rodine peklo.

eliska13
13. mar 2019

@blondina_1 podľa mňa by Ti dal PN

beky1813
13. mar 2019

@blondina_1 to sa pytas vazne? Ti nie je prostredie pre tehotnú

zabka1987
13. mar 2019

@lubik87 keď sa to ma stat tak to môže prísť hocikedy, u mňa 22tt, sestra porodila a predsa malý zomrel. To sú strašne povery

lubik87
13. mar 2019

@zabka1987 aká povera ? Ja píšem o vrodených chybách pri ktorých sa ukončuje tehotenstvo po prvom veľkom sone ..zomrieť môže aj 10 minút po narodení..čítaj s porozumením

zabka1987
13. mar 2019

@lubik87 tak máš nylnu info lebo testy môžu vyjsť dobre a tehotenstvo sa ukončuje ver mi oveľa najskôr! Nie po prvom veľkom sone a nie po jednom! Ver mi, prešla som si s tým a do 22tt ma potiahli a prehadzovali z jednej strany na druhú

lubik87
13. mar 2019

@zabka1987 sa nemáš s kým doma rozprávať ? Ja hovorím o niečom celkom inom ....choroba.sa.moze.ukazat aj po narodení.. hovorím o Tom že sa neukáže akcia srdiečka , že sa.zisti že dieťaťu chýba mozog , že nemá vyvynute končatiny , má.deformovane telo , stačí ?

kassandra25
13. mar 2019

@blondina_1 8 km je dost, vidiet, zeze nema co robit a nudi sa, ze je primitivna.

zabka1987
13. mar 2019

@lubik87 ty mi asi nerozumieš!!!! Prešla som dosť utz, 3lekari a na sone všetko ôk.... Rozumieš už? Co sem pletoes prvé veľké sono? Amnio sa robí najskôr po 18tt a až potom sa tehotenstvo ukončuje! A prejde ešte dosť dní od tej amnio. O čom ty píšeš, že po veľkom sone!

kassandra25
13. mar 2019

@blondina_1 jednoznacne chod na pn, nezostavaj v hentakej robote

kassandra25
13. mar 2019

@nicemary otras

lubik87
13. mar 2019

@zabka1987 ach to je ťažko s tebou ideš si svoje lebo tebe sa to stalo potom...a teraz čo akože . tehotenstvo sa ukončuje v ktorom.kolvek týždni ..prvé 3 mesiace sú rizikové najviac...a predstav si že chorobu dieťaťa zistíš aj keď ma.uz 5 rokov a bola vrodená

zabka1987
13. mar 2019

@lubik87 hej no ideš poučovať takého, čo si tým prešiel 🤣 a co teraz, tie tvoje reakcie stoja za to 👎 co bude tajiť koli tomu celé tehotenstvo aj pôrod lebo co keď?

lubik87
13. mar 2019

@zabka1987 jasné ešte aj aspoň do 10 rokov ..ako prepáč ale ty si fakt mimo

zabka1987
13. mar 2019

@lubik87 jasne 🤣 ty si potom, čo? Jaj pardon ty si ešte v utajení pre istotu 🤣 už potom chápem tvojim konentom

lubik87
13. mar 2019

@zabka1987 😂👍

nini1010
13. mar 2019

Hlavne by som odporucala pockat do 12tt.ked uz starej pani privodit sok, tak aspon nie zbytocne.vacsina zien ktore boli kedy tehotne vie ze tehotenstvo chvilu je a za chvilu uz nemusi byt,urcite by som v 5-6tt nic neoznamovala.dievcata ti isto dobre poradia,ale ja radim,pockajte kym sa dietatko dobre usadi v maternici,nie je sa kam ponahlat.drzim palce aby vsetko dobre dopadlo 😊❤

alienkami
13. mar 2019

Tiež si myslím, že rodine stačí aj neskôr oznámiť a nie už v 5.tt. Ale zamestnávateľovi by sa to zišlo oznámiť čo najskôr - písomne. Ideálne aby ti potvrdil na kópiu prevzatie.

alienkami
13. mar 2019

Samozrejme: gratulujem a držím palce 😇

zuzanka66
13. mar 2019

@blondina_1 musis to nejak vysporiadať teraz totiž toto čo čítam je brutal,veď ona je snáď všade . To je veľmi zle budeš stále trpieť lebo si bude veľmi nárokovať o dieťa,nebudes mat pravdu v ničom čo sa bude týkať tvojho dieťaťa...viem o com hovorím a budeš len plakať a plakať.Co sa týka partnera nebudes ho ani spoznávať čo sa týka jeho mamičky (naozaj,odputaj seba a aj partnera od nej lebo si vy dvaja zničíte vztah) možno nie si ešte v takomto,,odvážnom” štádiu ale je to naozaj tak . Neprahnam,nie nadarmo sa čokoľvek hovorí o svorkách :( sú svine a ty sa psychicky zrútis. Veľa sil

fokuska
13. mar 2019

@zuzanka66 To NIE JE jej svokra!

zuzanka66
13. mar 2019

@fokuska ako sa to vezme( záleží teraz na oslovovaní?!)