Ako oznámiť tehotenstvo partnerovej matke, keď je na neho príliš naviazaná?
Som v 5 tt. Krásne 2 čiarky na teste o týždeň na gyndu mám ísť len je tu druha vec.. tešíme sa s priateľom, z jeho strany to bude prvé babo po 20 rokoch cca. Jeho mamu nemám nejako extra v obľube, prílišná starostlivosť z jej strany aj keď spolu sami bývame. Mám pocit že to bude horšie po oznámení lebo zabŕda do nás kontroluje naše potraviny, chodí nám na nákupy aj keď si to neželám, nečakane návštevy od nej sú samozrejmosť pre ňu. Moji rodičia sa budú tesit lebo už raz tak bolo a iba moji to vedeli ale neudržalo sa tak ako by malo. Ich reakciu poznam. Jeho mama je proste dobrý človek ale neskutočne sa do nás oboch stará a kontroluje nás čo sa mne nepáči. Mám strach ako zareaguje a aké to bude keď to už budú vedieť (plánujeme obe rodiny zobrať na spoločný obed) bojím sa že bude viac zabrdať a budem v strese. Viete niečo poradiť? Pripadne ako riešiť situáciu? Prikladám fotku dnešných testov 😊

Takze dal mi tabletky a dal má pn. Zamestnávateľovi to zajtra oznámim keďže aspoň ešte zajtra budem robiť. O 2 týždne na prehliadku ako postupujeme
rovno teraz jej to povedzte do tváre že si tehotná, neviem na čo čakať 3 mesiace. Potom to bude myslím horšie, že ona to tie 3 mesiace nevedela. Zabrdať bude tak či tak, tam si musí spraviť poriadok muž ak si nespraví poriadok alebo to nevie tak dopadnete ako my pre záchranu rodiny a zdravého rozumu-zrušiť kontakty. Keď príde bábo zblázniš sa z nej.
@zabka1987 ale ved tu nejde ani tak o poveru, ze by sa nemalo hovorit🤦🏼♀️ Ja by som pockala 3m len preto, ze kedze su najrizikovejsie a nahodou by to skoncilo zle aby ma potom vsetci nelutovali a nehovorili o tom a podobne...psychicky by som sa s tym lepsie vyrovnala len s priatelom ako keby o tom mala vediet cela rodina.
@blondina_1 drzim palce aby to dobre dopadlo🍀😊 a ked uz si raz mala ma, tak by si mala byt rizikova a byt pn, ci nie? A pri tvojej praci duplom, tahat 50l sudy🙈 a s tou svokrou, skus byt trochu flegmaticka...ked si neda povedat a posiela jedlo, co chces zjes, co nie vyhodis a neriesis. Hlavne si myslim, ze si vela nechas od nej, musis mat na vsetko hned odpoved. Alebo jej hovor co ides dalsie dni varit. Treba ju zaskocit skor ako ona teba. Nech vidi, ze sa vies postarat a jej syn pri tebe netrpi😊
Môžem povedať len jediné - dúfam, že priateľ ti za to stojí, lebo svokra vyzerá byť podľa opisu riadny vred na riti! I keď - mal by to byť on ako syn, ktorý za teba vykomunikuje veci s mamičkou.
@blondina_1 vy ste manzelia??
lebo ked nie,tak ani ziadnu svokru nemas. 😉a zase aj mne by to vadilo, ale ako vas moze ona vnimat ako samostatnu jednotku s vlastnym nazorom, ked ste si to ani sami poriadne vo vztahu neupratali a ziaden zavazok a vazny krok vo vztahu ste neurobili. len ste spolubyvajuci co cakaju spolu dieta a ona a stale pocit ze sa musi o vas starat.... Nekritizujem,len konstatujem.
@zulumilo on sa jej asi mesiac dozadu pýtal čo by povedala na to keby sa zasnubime vytiahla to na ďalšej návšteve pričom som o tom nevedela že plánuje.. tak vyšlo to z nej
@blondina_1 a on ma kolko rokov?
@blondina_1 pri tvojom veku asi nieste spolu dlho. a prepac, ale najnezodpovednejsie je otehotniet len tak na nahodu... nemas normalnu robotu, nieste zobrati,ved len nedavno si zmaturovala.... sa ani necudujem,ze jeho mama ma vkuse snahu sa do vas starat a kontrolovat.
@blondina_1 ty by si verila 20rocnej frajerke svojho syna? brala by si ju vazne? a este keby oznamila,ze je tehotna, bola by si stastim bez seba?? 😉
@blondina_1 a naco udrziavate take blizke vztahy? Nekomunikujte, neotvarajte, nezdvihajte telefon..a ona pochopi. Potom pristupi na rozumne dohody a kompromisy medzi vami.
Na to aby sa mohla hadat potrebuje niekoho s kym sa moze hadat.
@luccy89 píšem o tom, že to aj tak neovplyvnís. Ja som prišla o babo v 22tt. Myslíš si že by som sa s tým lepšie vyrovnala keby to nevie nik? A zase asi mam dobre vzťahy s rodičmi a svokrovcami, neviem si predstaviť ze by to nevedeli a hlavne moja mamina. A vedela to iba rodina, okolie ešte skoro vôbec. Moja sestra si nič celé tehu nekúpila, čo keď sa niečo stane a predsa sa stalo po pôrode.
@blondina_1 gratulujem, nech tentokrát všetko dopadne dobre. Neoznamovala by som to hneď, ale tak až keď budem mať knižku v ruke. Tak som to spravila ja. Moja svokra je podobný prípad v tom ohľade, že nie je zlá, je starostlivá a všetko to okolo...ale tiež je naviazaná na mm viac ako je zdravé....ale odmietla som bývať niekde blízko nej, lebo by bola stále u nás, resp mm u nej...bývame 30km ďaleko a je to OK. Radila by som buď sa odsťahovať ďalej kúsok ak by partner súhlasil, alebo si vyjasniť situáciu a postoje, lebo s bábätkom sa to všetko len zhorší...tie vzťahy a jej zasahovanie....to je bohužiaľ realita...
@zulumilo ved ma 20r nie 15, ze ich ma mama kontrolovat, co, kde, ako, kedy?...su dospeli? SU, tak naco tie reci okolo toho, ze nedavno zmaturovala a ze ake to je nezodpovedne, ak otehotnela nahodne a aku ma robotu atd...ozaj zvlastne konstatovanie...
To sa dvaja, podotykam DOSPELI ludia, musia zobrat, aby mali nejaky vlastny nazor? Aby ich rodicia brali vazne? Keby bola uz vydata, tak je vsetko v poriadku a uz by nevadilo, ze ma len 20 a robi v bare? 🙄
Kedysi to bolo uuuplne bezne, ze nas mali nasi rodicia v 20tich. A ked uz mali zeny 25 a nemali este deti, uz to bolo neuveritelne.
Mam kamaratku, ked mala 20 a jej priatel 19r narodil sa im chlapcek...podotykam, ze bol planovany. Teraz ma 10r a je to jeden uzasny, vychovany chalan. A oni sa zobrali az predminuly rok. Nikto nikdy nepochyboval o ich schopnosti dokazat sa postarat o seba a maleho. Tu nejde o nich ale o buducu svokru. Ona by sa mala uvedomit a skludnit sa, lebo takymto stylom nic nedosiahne...skor to, ze sa s nou nebudu chciet stretavat a pride o nich...
@zulumilo ja som si to teda PORIADNE precitala a napisala som to, co som mala na mysli po precitani toho, co si napisala. Absolutne som na teba neutocila a nenapisala som nic, co si ty netvrdila-nekonstatovala...ostatne boli len moje otazky, ktore z toho vyplynuli...porozumenie asi chyba na tvojej strane...
@blondina_1 Najviac je úprimnosť. Mne to pomohlo aj vdaka mojej mame. Ver mi, že je to lepšie teraz ako ked už ju nebudeš môcť ani cítiť....lebo k tomu to speje, ak sa maminka nezmení. časom môžeš mať takú averziu, že ti bude jedno ako jej niečo povieš, a jasné že medzi Vami bude stáť manžel, pre ktoré ste obe dôležité.
Dohodni sa pred obedom s manželom a ako oporu sa zver aj svojej mamine. Ona ťa pochopí a poradí Ti viac ako my všetky na MK a na obede Ti može byť oporou.
Ak si určíš hranice už teraz, vyhneš sa hádkam po narodení dieťaťa. Lebo to babkám zvykne prepnúť a nevnímajú to správe :D.

@zuzanka66 Ako sa to vezme? Nie, neda sa to vziat inak, nie su manzelia = nema svokru.
Je to matka jej priatela. Nie su rodina, vztahy su ine.