Ako prebieha prvá návšteva u gynekológa počas možného tehotenstva?

3. sep 2020

Dobrý deň chcem sa len opýtať ako prebieha prvá návšteva gynekológa keď som údajne tehotná ? Posledná menstruacia bola 1.8 idem za týždeň lekárovi 😊 už aj výpise tehotenskú kartu?

denden77
3. sep 2020

so mnou pokecal a spravil sono na potvrdenie tehotenstva.. knizku som dostala az po 12tt 😊

mtoth
3. sep 2020

Odporuca sa ist medzi 6-8tt skor sa ani neoplati. Ja som bola v 7tt prvy krat, urobila mi utz, skonstatovala v ktorom som tt a objednala ma o mesiac na poradňu v 11tt - az vtedy mi dala tehu knizku. Maloktory dr da tehu knizku skor. Niekto aj neskor. Vies, oni to beru tak ze nemusi to babo prezit. Ja som tam prisla natesena ze mam babatko v brusku a schladila ma, ze nech sa tesim ked sa TO udrzi. Aj preto mi dala knizku v 11tt.

jaskolka
3. sep 2020

Obvykle tehotensku knižku vypisuje doktor, keď potvrdí bijuce srdiečko na usg,teda v 8-9 týždni na prvej poradni. Niektori dokonca, až po ukončení 12 týždna, čiže to je individuálne podľa zvyklosti ambulancie. Na prvej prehliadke len doktor potvrdí uhniezdenie v maternici, odoberie pripadne krv na vyšetrenie. Potom objednáva na prvú poradňu, kde už je klasika, váha, moc, tlak. Zvyčajne vtedy už sa pýta na rodinnú anamnezu, ochorenia a podobne. Tipujem, že ty si tak v 5-6 týždni, zrejme knižku ešte ti nedá, ideš na vyšetrenie, nie na poradňu.

adinka1986
4. sep 2020

Ja som bola v 6T3D keď mi dala knižku je pravda že srdiečko už bilo

veronika1234512345
7. sep 2020

Volala som na gyn, že mi mešká menzes povedala som kedy som mala naposledy a sestrička ma objednala. To som bola v 8tt keď som šla na potvrdenie. Už bolo aj srdiečko a lekár mi dal aj knižku.

autor
7. sep 2020

@veronika1234512345 no bola som skôr kvôli zdravotným problémom a srdiečko ešte vidieť nebolo vlastne ešte nič poriadne ale lekár povedal že som tehu knižku dostanem vraj až keď bude srdiečko bit a aj snímku vtedy dostanem lebo pán doktor že je poverčivý 😊

veronika1234512345
8. sep 2020

Chápem. Sak môjmu bilo zato vystavil knižku.
Vraj co sa ma stat stane sa 🙂 žiadna knižka to neovplyvní.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre