Ako ste volali svoje bábätko, keď bolo ešte v brušku?
Ahojte žienky, len tak ma napadlo ako ste volali svoje bábätko v brušku, keď ste ešte nevedeli či to bude chlapček alebo dievčatko 🙂?
Kiwi 🙂
zlatko,bubačík,slniečko az do porodu kedze sme nevedeli pohlavie:o)
drobcek, ďobo, babuliatko 😀 a ked bolo uplne malutke tak fazulka 😀
sofinka ofinka 🙂
Krtko, chrústik, bobuľka, pidižlík, chrobáčik a ešte čo ja viem aké pomenovania sme mali. Proste čo nám práve prišlo na um, to sme v danej chvíli použili😀
az do 27.tyzdna - Kopkadlo, Mrvidielko, Fazulka, Drobec... teraz uz je Adelka (ked moc kope, tak Adelajda) 🙂
he...manžel vymýšľal mená zásadne končiace sa na -dlo....kopkadlo, kotúľadlo, babuladlo
a teraz je to behadlo, kričadlo, pišťadlo, kakadlo, cikadlo, okadlo, pusinkadlo, vlasadlo... 🙂 🙂 🙂 🙂
niekedy sú to riadne zaujímavosti
manžel volal naše malé ešte v brušku Hugo, ale už 14 mesiacov je to Samko, Samino, miláčik, Samuel, láska a podobne 😉
naše bábo bolo dlho Tomáško až do 20tt a na sone sme zistili že nedorástol pipík. A teraz je to Dominika už 4 mesiačky.
babetienko 🙂
Samuel a ked sme zistili, ze je to baba, tak sme jej zacali hovorit Pipeli - tak sa v nasej oblasti po nemecky vola kuriatko, resp. malicke vtacatko.
My sme od prvého dňa vedeli že to bude chlapček. Preto sme ho volali "papček" (chlapček) alebo maličký. A teraz ho voláme Pipo.
no my sme s polovičkou naše bábätko volali "bublinka" hoci sme nevedeli, či to bude chlapček alebo dievčatko. Nakoniec z toho bolo dievčatko a až do konca tehu to bola bublinka, lebo meno sme nemali vybraté do poslednej chvíle. Ale ak by som bola zistila, že je to chlapček, bol by "žabčo" 😀
ňuňko - a aj po narodeni mu to ostalo 😀DD volam ho aj menom, ale ňuňko je sila zvyku🙂)))
"Babatenko naše maličké", "Drobček","Drobniačik"
sestra moju malú v bruchu volala Júlia... 🙂
šťuplik 🙂
prve tehu-mrňúsok,vrtichvostík,bumbúrik,babulka,babu,tmolinka.prebiehajuce tehu-pimpások,drobček,babulátko,sympatík,......
Natalka a Nelinka 🙂 a vyslo 🙂
bodka 🙂
my sme vedeli hodne brzo že to bude holčička takže jsme ji říkali beruško 🙂 ale taky to byl bříškáček 😉
Vrabcek 🙂)
Drobec a Marko,, vedela som od zaciatku, ze bude chlapec 😉 sono nam potvrdilo chlapca az v 28 tt
he-she 🙂 , kým sme nevedeli, či je to on alebo ona
alica a je z nej maxim 😀
do 20. mesiaca miminko moje zlatučké, potom ihneď menom, naozaj to funguje, malý aj keď bol v umelom spánku a ja som sa mu prihovárala ako v brušku a dala mu na chrbátik svoju ruku, tak reagoval.Krásne mu bilo srdiečko-ako podľa príručky-videli sme to na prístrojoch.Nádherný pocit.Nádherný...
drobcek / aj ked som nevedela ci to bude chlapec alebo dievca / milacik, zlaticko, bublinka, a vsetky mozne zdrobneniny,.. ale najcastejsie drobcek
Momentalne bubu alebo english bean alebo len bean (fazula) 😀 a potom ked budeme vediet co vlastne bean bude, tak snad menom, ale to ma este cas 😉
anielik,milačik 🙂

žubrienka - keď bolo bábo maličké, potom dostal "pracovné meno" Hugo 😀 a bol z toho Alexander 😀 , pri druhom - len bábo - miminko - ako povedal starší braček Alex - takže len miminko naše.... 🙂