Ako zamestnať hlavu počas prvého trimestra?
Ahojte,
Chcela by som sa opýtať čím ste si zamestnali hlavu v 1.trimestri. Ja viem týždeň že som tehotna. Ale hlava neskutočne pracuje a je tam samozrejme strach či bude všetko ok. Ako ste zvládli tento čas, čo ste robili aby ste na to až tak nemysleli.
Nám sa podarilo po IVF, včera som bola na kontrole som 5+3tt a doktor potvrdil že je v maternici. Len zatiaľ videl len gestacny vak a zltkovy vak. Ďalšiu kontrolu mám o 2 týždne. Ďakujem za všetky rady ako zamestnať hlavu.
Mysli pozitivne. Vizualizuj si, ze je tam srdiecko a ako sa na babo tesis. Nic negativne nepripustaj. Chod von, medzi ludi..
Snaž sa myslieť tak,se bude všetko ok 🙂 stres ani tebe ani bábätku nerobí dobre 🙂 aj stretká s kamoškami alebo rodinou pomôžu, pokecas , rozptýliš sa...
Keď som zistila co všetko sa môže stať a nie len v prvom trimestri, prestala som na to myslieť, lebo by mi preplo.
Nevieme co máš rada, no chod do prírody, za kamoškami, na rande s mužom, prechádzky, atď...
V tomto stadiu je to primerane tyzdnu, co tam ine. Musis len pozitivne mysliet, velmi sa tym nezaoberat. Hlavne mat z toho uz mensiu radost. Ci je vsetko oki uvidite neskor a potom vieme, ze ten dealbreaker je okolo toho 12/14tt, ze vidia hadam vsetko to zavazne. Mne to strasne rychlo preslo, clovek stale nieco robi a tak zrazu ides cez tie checkpointy. Ja uz to idem valid na 33tt a to uz len klud a rozvahu, prave uvazujem co s vecami z tehu mody.
Tak mas snad na vyber a nezvladnut to? Chodila som do prace a to mi zamestnalo hlavu dost. Vobec som sa neofukovala ani nepozorovala.
No mne nepomohlo ani myslieť pozitívne, ani si nejak zamestnať hlavu, ani nič .. Je to proste strach, zvlášť keď som mala predtým MA. Teraz som v 26tt a stále sa bojím,ale vnutorne nejak viem, že všetko bude v poriadku. Držím palce nech ti to dobre dopadne
Ďakujem Vám za odpovede. Máte pravdu musím myslieť pozitívne. Mala som kúsok strach sa tešiť lebo sme si už veľa zlými vecami prešli a vždy keď som myslela že to dobre dopadne tak to bolo naopak. Teraz som konečne prvý krát uvidela pozitívny test po 2 rokoch.
Mala som rovnako strach ako ty,ked som nasla po 3rokoch vysetreni, zakrokov konecne //.V tom obdobi potratili 2 moje kamosky s rovnakou diagnozou, do toho mi prisli zle vysledky z reproimunologie. Dr mi vtedy povedal,ze bude ako bude, uz s tym nic nespravime. Snazila som sa preto mysliet pozitivne, nestresovat. Stiahla som si appku a ocami tlacila kazdy den a tesila sa z kazdeho prejdeneho mylniku🤭 Kym som necitila pohyby, mala som dopler,cize ked ma prepadla uzkost,ci je ok, stacilo mi na chvilku pocut srdiecko. Inak z opatrnosti sme tehotenstvo kamaratom oznamovali az v 5.mesiaci.
Ahoj, ako pokračuješ, kedy máte ďalšie sono? Ja som dnes 6+0 tt, bola som len na krvi 14 dní po transfere (HCG 1008) a nič viac sa momentálne nedeje, iba na sono mám ísť o dva týždne, čo budem akurát 6+5 tt, zavolali ma tak preto, že už by malo byť vidieť srdiečko. Skôr vraj nemá zmysel chodiť. To čakanie mi tiež príde hrozne dlhé, lebo mám za sebou už MA a rôzne ťažké skúsenosti, takže ten podvedomý strach mi tiež stále nahlodáva myseľ, akokoľvek sa snažím myšlienky rozptyľovať. Myslím že v tomto nám nepomôže nikto, ozaj len vydržať a medzitým normálne fungovať.
Ahoj, ako pokračuješ, kedy máte ďalšie sono? Ja som dnes 6+0 tt, bola som len na krvi 14 dní po transfere (HCG 1008) a nič viac sa momentálne nedeje, iba na sono mám ísť o dva týždne, čo budem akurát 6+5 tt, zavolali ma tak preto, že už by malo byť vidieť srdiečko. Skôr vraj nemá zmysel chodiť. To čakanie mi tiež príde hrozne dlhé, lebo mám za sebou už MA a rôzne ťažké skúsenosti, takže ten podvedomý strach mi tiež stále nahlodáva myseľ, akokoľvek sa snažím myšlienky rozptyľovať. Myslím že v tomto nám nepomôže nikto, ozaj len vydržať a medzitým normálne fungovať.
@frida1990 ja som mala v piatok veľký šok pretože som začala krvácať. Takze som hneď letela na pohotovosť našťastie všetko ok. A od vtedy som sa dala do kľudu. Ja mám ďalšie sono budúci týždeň čo by som mala byt v 7 týždni. Dúfam že už bude všetko vidno pretože na pohotovosti ešte srdiečko nebolo ale tak to bolo veľmi skoro a dúfam že už nebudem krvácať. Držím aj tebe palce aby všetko bolo ok 🙏🏻 a hlavne myslieť pozitívne že všetko bude ok🙂
Aj vieš z čoho krvácaš, hematóm? Užívaš Clexane alebo aspirín alebo čosi také? Držím veľmi palce. Ako vysoké bolo HCG a chodila si aj na opakovaný odber krvi na HCG? Ja som bola iba jednorázovo teraz v piatok, a stále mi mysľou prebehne, či nemám ísť aj zajtra, aby som si bola istá, že HCG rastie ako má. Len zas nechcem sa stresovať zbytočne.
Dnes si presne koľko od vkladu?
Ja som sa v predošlom príspevku pomýlila, ja som dnes 5+0 (nie 6+0 ako som písala) , takže ja za sebou nemám ešte žiadne sono, ostáva len dúfať.
Aj vieš z čoho krvácaš, hematóm? Užívaš Clexane alebo aspirín alebo čosi také? Držím veľmi palce. Ako vysoké bolo HCG a chodila si aj na opakovaný odber krvi na HCG? Ja som bola iba jednorázovo teraz v piatok, a stále mi mysľou prebehne, či nemám ísť aj zajtra, aby som si bola istá, že HCG rastie ako má. Len zas nechcem sa stresovať zbytočne.
Dnes si presne koľko od vkladu?
Ja som sa v predošlom príspevku pomýlila, ja som dnes 5+0 (nie 6+0 ako som písala) , takže ja za sebou nemám ešte žiadne sono, ostáva len dúfať.
@frida1990 hematóm nevideli tskze asi len nejaká cievka. A neberiem nič na riedenie krvi, hematologiu som mala ok. A na opakovanom odbere som už nebola ja som mala na 14 deň 1029 a potom som mala pár dni na to sono a keďže tam bolo vidieť to čo malo v tom týždni tak to už asi veľmi nemalo zmysel. Ale tento týždeň mám odbery na tehotenskú knižku tak mi asi povedia čo ako. Podľa ms som 5+4 a podľa ivf kalkulačky 6+0.
Podľa mna už sa nestresuj odbermi radšej počkaj či ne všetko ok a na sone to zhodnotia 🙏 držím palce
Tak to si presne týždeň predo mnou ☺️ no siiiilno držím palce nech máte o chvíľu na sone akciu srdiečka a nech všetko pokračuje najlepšie ako sa len dá ♥️ drž sa a daj potom vedieť, ako ste dopadli

Myslela som pozitívne. I keď som sa bála. Normálne som robila to či aj pred tým. A to som mala rizikové tehu a od začiatku jeden zadrhel za druhým. Tak sa daj do pohody a tes sa že sa podarilo.