Ako zvládnuť prvý trimester tehotenstva?
Ahojte, zaujima ma ako ste zvladali prvý trimester aktualne som 12tt celu noc sa prehadzujem 3-4 krat sa zobudim ked konecne zaspím vstanem na cikanie 🙏🏼 a ked konečne poriadne zaspim tak 4:15 mi uz zvoni budik potom cely den nemam energiu v praci ledva prezijem a pridem domou musím si ísť lahnúť lebo nevládzem fungovať, ano viem bude to este horsie ale ja uz teraz nevládzem 🙈
@anonym_autor pre mna bol prvy trimester najnarocnejsie obdobie v zivote. Pri oboch tehu
@anonym_autor a keď sa narodí tak budeš unavená tak isto lebo vkuse bude v noci hore. Vlastná skúsenosť.
@anonym_autor a keď sa narodí tak budeš unavená tak isto lebo vkuse bude v noci hore. Vlastná skúsenosť.
@anonym_333d4c vôbec to tak byť nemusí. Tehotenstvo bolo pre mňa neporovnateľne náročnejšie ako starostlivosť o malé dieťa. A to som mala dieťa, ktoré vstávalo každú hodinu a ráno o 4-tej sme boli finálne hore. Vlastná skúsenosť.
@anonym_333d4c vôbec to tak byť nemusí. Tehotenstvo bolo pre mňa neporovnateľne náročnejšie ako starostlivosť o malé dieťa. A to som mala dieťa, ktoré vstávalo každú hodinu a ráno o 4-tej sme boli finálne hore. Vlastná skúsenosť.
@anonym_2d3cf8 áno nehovorím že tehotenstvo nemôže byť náročnejšie než materstvo, podľa mna určite viac vyčerpávajúce je vstávanie v noci k bábätku, a každú hodinu? Však to musí byť hrozné a ráno by som bola ako zomrie. A to mi dieťa vstáva menej než každú hodinu a cítim sa tak.
@anonym_2d3cf8 áno nehovorím že tehotenstvo nemôže byť náročnejšie než materstvo, podľa mna určite viac vyčerpávajúce je vstávanie v noci k bábätku, a každú hodinu? Však to musí byť hrozné a ráno by som bola ako zomrie. A to mi dieťa vstáva menej než každú hodinu a cítim sa tak.
@anonym_333d4c bola som ako na umretie ale v tehotenstve viac. Prišla som ráno z krvi a už som musela ísť spať. Toto sa mi pri dieťati nedialo. Že by som musela spať minimálne 2x denne. Ja som nemala v tehotenstve energiu lebo som chudla z vracania. Čiže nemala som mať z akého jedla energiu. Toto neviem či je prípad autorky ale môj to bol. Zjedla som pár malín za deň a to bola moja výživa.
@anonym_autor ja som nevedela celý prvý trimester že som tehotná takže som to zvládla v nevedomosti ale potom keď som to zistila a zamyslela sa nad tým tak bolo mi síce zle od žalúdka ale ja som to vtedy pripisovala stresu, aj unavená som bola celkom dosť ale tiež som si povedala že to bude tým že bol január, zima , trochu stresujúce obdobie som vtedy mala, dochádzanie za prácou atď . Bola som akurát na začiatku 14 tt keď mi bolo potvrdené tehotenstvo a poviem ti že druhý trimester bol najlepší. Neviem odkiaľ ale toľko energie som mala a cítila som sa veľmi dobre, chodili sme v pohode na výlety a ľahšie túry. No a potom 3 trimester už bolo zase horšie ale až tak koncom 8 mesiaca+ celý 9 mesiac 😀
@anonym_333d4c pre mňa bol úplne najhorší 9 mesiac. Už mi bolo veľmi ťažko, zle sa spalo, kríže boleli, otočiť sa na druhý bok a vstať z gauča bol športový výkon. Ja teraz vstávam v noci k 2 týždňovému bábätku ale radšej toto ako byť v 9 mesiaci 😀
@anonym_333d4c bola som ako na umretie ale v tehotenstve viac. Prišla som ráno z krvi a už som musela ísť spať. Toto sa mi pri dieťati nedialo. Že by som musela spať minimálne 2x denne. Ja som nemala v tehotenstve energiu lebo som chudla z vracania. Čiže nemala som mať z akého jedla energiu. Toto neviem či je prípad autorky ale môj to bol. Zjedla som pár malín za deň a to bola moja výživa.
@anonym_2d3cf8 no áno keď neni žiadna strava s všetko šlo von tak to sa nečudujem že únava bola. Akože mala som obdobie aj ja že som v noci sa budila alebo som nemohla spat a potom ráno jasne že som bola rozbitá a na obed som si zvykla pospať aj každý deň v rámci oddychu. Ale po pôrode sa cítim ako vyhorena cigareta. V noci časté vstávanie 4-5x pre mna to je až až každý 1,5-2h. Prerušovaný spánok je pre mna smrť. Nemám čo iné spraviť. Cez den mi dieťa spi 30minutovky takze aj keď si s ním lahnem tak nestihnem ani zaspať a on už je hore. Často som vyčerpaná a spala by som.
@anonym_2d3cf8 no áno keď neni žiadna strava s všetko šlo von tak to sa nečudujem že únava bola. Akože mala som obdobie aj ja že som v noci sa budila alebo som nemohla spat a potom ráno jasne že som bola rozbitá a na obed som si zvykla pospať aj každý deň v rámci oddychu. Ale po pôrode sa cítim ako vyhorena cigareta. V noci časté vstávanie 4-5x pre mna to je až až každý 1,5-2h. Prerušovaný spánok je pre mna smrť. Nemám čo iné spraviť. Cez den mi dieťa spi 30minutovky takze aj keď si s ním lahnem tak nestihnem ani zaspať a on už je hore. Často som vyčerpaná a spala by som.
@anonym_333d4c chápem ťa. Ja už mám škôlkara a občas sa zamýšľam, že ako som to vstávanie pri bábätku mohla zvládnuť. Manžel ma aspoň nechal vyspať keď sa mu skrz prácu dalo, to moc pomohlo. Prejde to, je to len obdobie. Aj keď môj nie je spáč do teraz. Bývame bežne hore o 5-tej. Cez deň nespí od roka a pol.

Tomu sa musíš len prispôsobiť, častokrát tá únava z prvého trimestra potom pominie, žena začne mať viac energie.. ale je to veľmi individuálne. 🙂