icon

Dawnov syndróm - nerozumiem tomu.

alojzova
5. okt 2019

Baby co si o tom mislite ...uz tomu vazne nerozumiem a kde su napisane ultrazvukove merania

Dawnov syndróm - nerozumiem tomu.
queen_mary
5. okt 2019

@ceklis ano, je neskoro, ale aspon bude vediet a nebude sa takto stresovat.

queen_mary
5. okt 2019

@ceklis myslim na trisomy, amnio by bola hlupost teraz.

alojzova
autor
5. okt 2019

@maminuska vies ja sa bojim amiocintezu som nepodstupila lebo.aj manzel s tym nesuhlasil.ani nikto z rodiny hovoria ze dieta bude zdrave....snazim ss na to nemisiet a verit ze moje dievcatko je zdrave len vies boli ma to ze prave mne visli take to testy chcem svoju princeznu ale ch em abi bola zdrava

ceklis
5. okt 2019

@queen_mary už ani trisomy nespravia, tie sa robia do 22tt a ona je sa mi zdá v 24tt. Tak ale mala čas riešiť to skoro 5-6tyzdnov, ja toto nepochopím 🙈
Keby bolo čokoľvek, na ultrazvuku by už niečo našli, minimálne na tom veľkom v 20tt, dieťa je na 99,1% zdravé aj podľa tripple testov, tak načo si toto robí?

maminuska
5. okt 2019

@ceklis tak už nič nevyrieši , to som si nevšimla.
@alojzova musíš počkať na výsledok pôrodu . 1:90 nie je také vysoké riziko , ja som mala dvakrát po sebe 1:7 , jedno dieťa mám síce postihnuté ale u toho som mala testy dobré a tie zvyšné 4 deti tak tam mám amnio a všetko je v poriadku .

alojzova
autor
5. okt 2019

@ceklis co ty mas proti mne hm??? Ked sa ti nieco nepaci tak mi tu nekomentuj nikto ta o to neprosi

queen_mary
5. okt 2019

@ceklis no, nemusia to vidiet. Zavisi od lekarov, aki ju vysetrovali a ci vobec teda.

alojzova
autor
5. okt 2019

@maminuska mala si velke rizika

maminuska
5. okt 2019

@alojzova no a ked nebude zdravá , čo ju necháš tam alebo čo ? Jednoducho vezmeš ju so sebou domov a budeš sa starať. Z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať že postihnuté dieťa nie je koniec sveta ani života a už vôbec pri downovom syndrome.
Musíš s tým prestať , lebo takto privodíš tomu babätku ešte iné problémy.

queen_mary
5. okt 2019

@ceklis ja som mala hranicne testy, a isla som rovno do Medirexu na konzultaciu, nifty, morfo, atd atd..

alojzova
autor
5. okt 2019

@ceklis podla triple testov mam riziko

alojzova
autor
5. okt 2019

@maminuska rtvoje dieta ma dawnov

ceklis
5. okt 2019

@alojzova klud hlavne, skús byt viac pozitívna a nefnukat tu ako malé decko. Pokial čítaš čo pisem, nijakým spôsobom ta tu neurážam ani nič, ale snažím sa ti pomôcť tým, že si otvoris oci a pozrieš sa na veci racionálne. Ak sa ti to nepáči, zatvor sa na záchod a vyplakavaj tam až do pôrodu, tým spôsobis dieťaťu oveľa viac zlého ako prijatím danej situácie. Narodí sa neurotické dieťa, ktoré bude cely život trpieť tvojimi zbytočnými stresmi. Každý ti tu radi a ty len fnukas namiesto toho, aby si prijala situáciu aká je!!! Dieťa máš zdravé, tak sa prosím zobuď a prestaň sa ľutovať stále. Napísala som, že na 99,1% máš zdravé dieťa!!! Ideš veriť tomuto alebo radšej tomu 0,9% že je choré?

alojzova
autor
5. okt 2019

@ceklis len som s toho na prasky ze mi v 11tt nemeral nosovu kosticku len Nt

ceklis
5. okt 2019

@alojzova pýtala si sa ho na to?!?!?

alojzova
autor
5. okt 2019

@ceklis poviem ti tak mam 20rokov prve tehotenstvo nevedela som ze co mi ma merat a co nie a uz ked som sa to tu docitala tak vtedy som vedela ale uz bolo neskoro

ceklis
5. okt 2019

@alojzova on to ma zaznačené v papieroch, tak na ďalšej poradni sa ho na to opýtaj.

alojzova
autor
5. okt 2019

@ceklis vies tie ultrazvuky mi nerobi moj vinekolog ale iny pan poch alebo ako sa vola neviem ci on nato ma certifikat alebo nie no v tom tizni mi nic nehovoril ze je nieco zle no v teh. Knizke mam naznacene len NT ale NB nie tak preto sa dost toho bojim a aj NT mam napisane ze v Norme nic viac a venoval sa mi mozno len 5min ale platila som plnu sumu

queen_mary
5. okt 2019

@alojzova preboha, tak ber so sebou na vysetrenia niekoho kompetentneho so sebou. Mamu, babku, svokru... 🤦‍♀️

maminuska
5. okt 2019

@alojzova nemá , má vývojové vady na mozgu , epilepsiu , mentálnu retardáciu .
Normálne žijeme s určitými obmedzeniami

alojzova
autor
5. okt 2019
maminuska
5. okt 2019

@alojzova mala som 21 ked sa mi narodila a mala som všetky testy v poriadku . Pri ostatných som bola o dost staršia , testy naprd a deti mám nádherné a zdravé .

alojzova
autor
5. okt 2019

@maminuska no to sa tesim s tebov

veronikaszabova
5. okt 2019

@queen_mary tiez ma to napadlo...

sasanka605
5. okt 2019

@alojzova tebe je ťažko radiť, samé neviem a nedá sa. Oboch si sa mala opýtať keď si tam bola, ak ti raz povedal ze je všetko v poriadku keď po meral tak s tým bud spokojná. Ja som bola u neho tiež 5 minút, keď povedal ok som neriešila. Keď som chcela vedieť som sa opýtala. Véd pôjdeš ešte na jedno sono tak nech niekto ide s tebou a sa pýtajte. Nememu decku ani vlastná mat nerozumie.

alojzova
autor
5. okt 2019

@sasanka605 a prvi ultrazvuk sa robi vetsinov kedy

alojzova
autor
5. okt 2019

Baby moze bit ze ked mi robil v 11 tt ultrazvuk tak este nemusela bit vidno nosova kosticka ale NT v norme

sasanka605
5. okt 2019

@alojzova veď si už bola na dvoch nie? Tak tretí ultrazvuk v 30tt asi? Nepamätám ani, ved to ma na nástenke pred ordináciu vycapene aj s cenovkami

alojzova
autor
5. okt 2019

@sasanka605 hej ale vies ja som bola na prvom v 11 tt podla MS tak sa pitam ci aj preto nemoze bit ze nemam napisanu tam NB ale len NT

sasanka605
Autor odpoveď zmazal