Dawnov syndróm - nerozumiem tomu.
@alojzova v 11tt možno ešte nebola, neviem. Pozri si na nete kedy sa vlastne vytvára kosticka. Ja si to vôbec nepamätám, keď bolo dobre všetko neriešila som. Nemá byť 1 veľké sono v 13tt?
@sasanka605 asi hej no ja som bola uz v 11tt lebo ginekolog ma tam poslal a aj CRL som mala preto mensie vies ima 22mm
@alojzova dievca zlate ty si mala najskod dospiet a potom si robit dieta. Jak citam tvoje odpovede stale omielas to iste dokola. Otvorit usta u lekara nevies. Ved ked neviem alebo nerozumiem mam usta pytam sa. A ked si uz tak uplne mimo tak si tam zober niekoho dospeleho ( pretoze podla tvojich odpovedi si nevyzrete dieta) co sa tomu rozumie a mozno uz taka mimo nebudes.aj tak si neviem predstavit ako sa o to dieta chces postarat. Nikto ti nezaruci, ze dieta bude vzdy zdrave. Ja ked som sa mala narodit tiez vsetko bolo super a bum narodila som sa a zrazu sa zistilo, ze zdrava nie som ale mam postihnutie. Ale som tu a moja mama nefnukala
@bielavlcica mozno mas pravdu spravam sa jak decko no bojim sa
@alojzova keď som bola v 13+0tt. Opakujem ešte raz, tripple testy sú dosť často falošne pozitívne, ak bolo na morfo všetko v norme, tak to vypust z hlavy. Aj tak ti žiaden Dr. Nezaručí, že dieťatko bude zdravé. Sú aj také prípady, kedy mala žena všetko v poriadku, všetky výsledky aj bezproblémove tehotenstvo a narodilo sa jej chore dieťa. Každá mamička ma v sebe obavy, či bude dieťatko zdravé ale zároveň každá mamička verí, že áno a nepripúšťa si žiadnu inú možnosť 🙂
@alojzova ano a vsetko dopadlo katastrofalne...sestra povedala ze ved ona si to necha tak ci tak,v nemocke ju prehovarali aby si to dala zobrat jej gyn povedal ze nech nestresuje a mal pravdu.babule su zdravucke obe jedna ma uz 8 a druha 4 a nevladzeme za nimi...a to mladsia sa vypytala o 6tyzdnov skor a ani v inkubatore nebola len na infuzkach.zelam ti nech nie si doplasena a ver tomu ze to naozaj skresluje.ja som dva krat potratila a teraz som tehu, a doktor mi hned pri prvych testoch povedal ze nech to beriem s rezervou....a ze triple mi ani neodporuca 🍀🍀verim ze budes mat zdrave krasne miminko.hlavne sa nedaj stresovat, lebo drobcek to citi ❤❤❤
@alojzova este raz a naposledy:
1:90 je pravdepodobnost. ja som mala menej, ako 1:50. na amnio som nesla, ale zaplatila som si morfo sono u Grochala. ty si odignorovala amnio aj termin na morfosono a riesis to AZ KED JE UZ NA COKOLVEK NESKORO.
na papieri mas napisane, ze vysledok znameny zvysene riziko vyskytu, ale ze vacsina zien s takymto vysledkom (rozumej drviva vacsina 89 z 90) ma dieta zdrave.
minule si sa amnia bala ty, teraz to zvalujes na muza, tak uz to neries.
a este: sam doktor ti povedal, ze podla sona vyzera vsetko byt OK. to znamena, ze by si mala byt medzi tyni 89. keby ti nameral vyssiu NT, povedal by, keby bol problem s nosovou kostickou, povedal by.
zaver:tak uz nestresuj, uz rit palovu urobis. max obvolaj vsetkych lekarov v okrese/kraji (kedze ku Grochalovi ti je to daleko, ako si pisala ....) a upros ich, nech ti urobia UTZ za platbu. alebo zavolaj do firmy, co robi trisomy testy,ci ti ich urobia aj v takomto vyssom stadiu a zaplat si za to vyse 300.
mne je uprimne luto, ze sa trapis a bojis, ale je tvoja chyba, ze si veci neriesila, ked sa dali. stiahla som si tu zle odfotenu prevratenu fotku, aby som ju vedela precitat - ved to na tom papieri mas jasne napisane a asi 593 z nas ti to tu na fore napisalo po lopate. tak sa vzchop a uz neries.
@alojzova ukludni sa a tes sa na babo. Mala si len 1:90, ja, som mala 1:2. Bola som na amnio a vsetko bolo v poriadku. Morfologicky ultrazvuk ako dopadol? Tam by znaky downa videli. V kazdom pripade krvne testy su len a len statistiky. Mne po prvych odberoch vyslo 1:2, skoro som sa zrutila, hnali ma na genetiku. Hned na amniocentezu. Ta vsetko vyvratila. To uz som cakala na vysledky z druhych odberov kde to riziko vyslo 1:5. Takze taketo su to testy. Narodila sa mi zdrava dcerka, aj ked predcasne, ale to nema s tymto testovanim a vysledkami nic spolocne. Drzim palce a hlavne treba mysliet pozitivne
@alojzova nie nespravas sa ako decko, spravas sa ako retardovana. 3rocnemu decku lahsie vysvetlis veci, ako tebe ...30x sa pytas, kedy sa robi 1 UTZ - to najdes na nete (aj na tej stranke grochalovej to mas vsetko popisane - medzi 11 a 13 tt aj co vsetko sa zistuje) . ak ti doktor povedal, ze v tom 11 tt na UTZ vyzeralo vsetko OK, tak vsetko OK bolo. keby tam videl priznaky downa, mala by si to napisane a vyznacene cervenym! ak je NT napisane v norme, tak bolo v norme. to je pre teba nedostatocna informacia?
@alojzova tak navstiv psychologa, ine sa uz neda poradit, vsetko tu odznelo tak 100krat
Mne pri prvom synovi vysla pravdepodobnost na dow.syndr.1:250,vylakalo ma to,dnes nikdy nevies a tak,som sla na podrobne vysetrenie do Hlohovca k panovi doktorovi Brestastenskemu,ktory po detailnom zmerani baba zistl,ze je zdrave.Tiez som odchadzala od svojho dr. prelaknuta,co je to ,ze je tam pravdepodobnost
@suparinpai viem aki.si mala pocit lebo teras mam ho ties s strasne sa bojim
@suparinpai lenze ona nic strasne dlho neriesila a teraz je uz na vsetko neskoro.
Musi len porodit a hotovo.
@alojzova prosim ta dospej! Cakas dieta, tak sa nechovaj tak ako sa chovas -- rady si dostala tu, tak isto aj v minulej teme, takisto v dalsej o dawnoch. Co cakas??? Ze vytiahneme vestecke gule a budeme typovat, ci mas chore dieta, ci nie??
Mala si to riesit skorej a ist na dalsie sono.
@veronikaszabova nemusis byt taka
@alojzova ved ale normalne napis, co cakas od MK??? Rady si dostala.
@alojzova nechapem ta. Ak sa tak velmi bojis a chces si byt ista a nechces amnio, chod na test, ktory ti s 99.5 percenta odhali ci je postih alebo nie. Ja som na nom bola, stal 500 a mala som istotu. Nepamaram nazov, len viem ze krv posielali do Ciny. Nestresuj tu a nezakladaj temy o strachu. Rob nieco, alebo sa zmier s tym, a cakaj do porodu. Vychutnavaj si tehotenstvo. Neprivolavaj si problemy a choroby....
@janula12345 ok
@janula12345 ak myslis trizomy testy, robia sa do 22tt. Ona uz ten cas presvihla - je 24tt. Ak by to riesila hned po vysledkoch, tak by mala cas 🤔
@veronikaszabova tak za opytanie nic neda. Myslim, ze mysli Nifty, tie su za 480 a posielaju sa do hongkongu, tie mam aj ja 🙂
@queen_mary len treba aby to riesila s gynekologom - ked tomu nechape, nech neodchadza z ordinacie, pokial jej vsetko nevysvetli.
1x to riesila vo stvrtok - uz vtedy mohla ist gynekologovi, aj vcera...
@veronikaszabova ja som niekde zbadala prvý príspevok od nej s dátumom 11.9. 🙈

@alojzova nie, chvalabohu ja som nebola v rovnakej ani podobnej situácii, screening som mala negatívny, ale vieš jak to je. To, či je bábo naozaj zdravé sa dozvieš až na sále, keď ho porodis