Doktor nevidí akciu srdiečka v 6 týždni
Ahojte som maminka synčeka..musím povedať, že naozaj vymodleného....Prvý krát som otehotnela veľmi mladá a 28 týždni prišiel potrat...bolo to strašné a trpela tým celá moja rodina...o druhom potrate nevedel celkom nikto, nakolko som potratila úplne v rannom štádiu a to som len cítila, že som tehotná, ale dr. nič nevidel, potom mi len po telefone oznámil, áno boli ste tehotná, ale potratili ste. Potom prišlo tretie tehotenstvo, pichala som si injekcie a dávala som si tabletky pre udržanie tehotenstva, našťastie sa skončil výborne a mám nádherného synčeka. Keď som porodila, tak ako prvé som sa musela manželovi zdôveriť, že som bola tehotná a nechcela som ho znovu raniť, tak preto mu to hovorím až ked máme synčeka na svete. Tak strašne ma to celé tehotenstvo trápilo, tak veľmi som sa chcela niekomu zdôveriť...teraz som zostala znovu tehotná, zistila som to naozaj v začiatkoch a myslela som si, že ked máme už jedno dieťako, tak že tentokrát tiež dopadne tehotenstvo dobre...no žial..neviem či to tak bude..začala som trošku krvácať, tak som hned bežala k dr., ten mi povedal, že tehotenstvo vyzerá na 6 týždeň ale že nevidí akciu srdiečka....teraz mi stekajú slzy po tvári a bojím sa toho čo bude...čo mi povie dr. ale modlím sa, aby všetko dobre dopadlo. Stále si kladiem otázku prečo?prečo práve ja? kde som spravila chybu?bojím sa, tak strašne sa bojím ☹ ☹ ☹ ☹ , čo teraz budem robiť...mám síce synčeka ale túžba mať dalšie dieťatko je tak veľmi silná ale zároveň sa bojím čo ma bude čakať ak mi povie, že je to iba anjelik.....
@zabka55 taky jsem neměla v 6tt srdeční akci, čekalo se na 8tt, každý týden se, kontroloval růst, v 8tt na velkém utz konstatovali neprosperující těhotenství a musela jsem na kyretáž - to bylo březen 2010, v březnu 2011 se nám narodil Vojtíšek .-), Vitek pak říjen 2012 - a tam mě taky dost hlídali, protože těhotenství bylo o měsíc mladší než dle ms, takže jim to vůbec neodpovídalo, chodila jsem na utz každý týden, než byla vidět srdeční akce..tak držím palce
@fenrirr tak uvidis, vyckej, jak kazdy pise do toho 8tt tehu porad jeste je nadeje. drzim palce, vim ze se to asi tezkoposloucha, ale vzhledem ke komplikacim co jsem mela u prvniho jsem pochopila, ze priroda vi proc co dela a zdrave miminko je to nejdulezitejsi co muzes prdolkovi do startu dat. Drzime palce a at vse dopadne nejlip jak ma.
Baby pridavam sa k vam, tiez som bola na sone v 6-7 tt a srdiecko vidiet este nebolo.. Dr. vobec nestresoval a povedal ze kazde tehotenstvo je ine a kazdy plod je iny, ze to nikto mu nerozkaze kedy ma zacat bit srdce a je to na nom.. Povedal, ze sa to nemusi na 100% skoncit dobre ale to pri kazdom tehu nie je iste a netreba stresovat.. Cakala som 2 tyzdne, asi najhorsie v zivote, lebo som sa cely cas bala a zajtra idem na sono, ci zacalo srdiecko bit.. Drzte mi palce ☹
@zabka55 ahoj, ja by som tiez mala byt v 6 tt, v pondelok som bola na sone - to som bola 5tt+3 a bolo vidiet len velmi maly gestacny vacok, ktory nezodpovedal 6. tyzdnu... ☹ inak mam uz skoro trojrocneho synceka, ktory sa nam podaril na prvy krat, tehotenstvo bolo uplne bezproblemove...minuly rok som uz prekonala zamlknuty potrat v 9 tt, no a po niekolkomesacnej pauze sa mi opakovali biochemicke tehotenstva...teraz to vyzeralo nadejne, fazulka sa sice drzi, ale je velmi mala...menila som gynekologa, v piatok idem k nemu, tak som zvedava co mi povie ten, aj ked uz tomu velku sancu nedavam... ☹ a drzim ti palceky nech to tentoraz dobre dopadne...
ja som zistila že som tehotná v 6 tt a tiež dr. srdiečko nevidela asi až do 8 - 9 a mám zdravú dcérku úplne v poho. Držím palce aby ti to vyšlo
@zabka55 ahoj, chcem ťa len povzbudiť v tvojom trápení a dúfam, že sa mi to aj podarí. Ja som sa 5 rokov snažila o bábo a teraz konečne som tehotná, bola som u dr. v 6 tt prvýkrát, tak mi povedal ešte horšie ako tebe, že plodový vačok je veľmi nízko a v zlej polohe, že môžem potratiť, o srdiečku ani slovo nepadlo, bolo to zbytočné asi, lebo ho nevidel a to by ma dorazilo úplne, aj som sa hneď rozplakala, dal mi Duphaston a o týždeň som mala kontrolu a teraz mám 16-ty týždeň a bábo je húževnaté, je tu so mnou 🙂 Neboj sa, bude to aj tvoj prípad, neviem prečo ťa zbytočne plaší, veď o tom srdiečku nemusel ani hovoriť, mne tiež nepovedal, hoci viem, že ho nevidel, potom som na to prišla, keď v 8 tt povedal, už aj srdiečko vidím 🙂
@monikahan77 ďakujem ti....sa teším s tebou, že je všetko v poriadku...ja stále dúfam, že aj to moje bábatko bude o.k....ja stále verím tomu, že tentokrát budeme mať dievčatko a že sa to podarí...zatial ho nejak ignorujem toho dr., ale teraz inak nechápem prečo mi neurobí napr. HCG, alebo ked mi meria plod, tak stále sa mi zdá, že oproti minulej návšteve narástol a keby bol odumretý plod, tak by hádam nenarástol...neviem či je to iba moje namýšlanie...v pondelok idem znovu a som zvedavá či narástol alebo nie a teda či tam uvidím srdiečko...už nešpiním...teraz posledné 2 dni ale cítim sa tak akokeby som ani tehotná nebola, pretože mi je úplne dobre, teda neviem či chápeš, myslím tak že nemám žiadne nevolnosti, bolenie v prsiach, bolenie v podbrušku atd...ale určite ani zomňa nič nevypadlo, takže verím, že plod je stále vomne...takže u mňa nádej umiera posledná..
@zunolu ďakujem za povzbudenie, stále dúfam a verím, že tam to srdiečko bude, len sa trošku bojím toho nepravidelného vajíčka, aby nebolo postihnuté ☹
@horalocka tiež ti držím palčeky, aby bolo všetko v poriadku a daj mi vedieť ako si dopadla...
@petri22 nie ja som nemala PM 2.1. ale okolo vianoc to bolo takže okolo 22 mi skončila...ja som len napísala, že okolo 2.1. som otehotnela...hcg mi robil, vyšlo mu že som tehotná a na kontrolu chodím niekedy aj 2x do týžna...najprv som tam mala gestačný vačok, po troch dnoch som išla zas, gestačný vačok bol väčší a po týždni mi povedal, že som teda tehotná, čo som mala aj potvrdené z krvi , ale že to vajíčko je grabaté, nepravidelné a plod je umiestený na kraji toho vajíčka...na čo ma upozornil, kedže som začala aj krvácať, že môžem cez víkend prekonať potrat....nestalo sa, v pondelok som išla znovu a povedal, že nieje tam vidieť akcia srdiečka a že plod vyzerá na 6-7 týžden, možno začiatok 8 týždna a vtedy je srdiečko už vidieť....no a mne ho nieje...predpísal mi dupaston a teda povedal, že znovu mám prísť za týždeň že ma skontroluje....jedine čo nechápem je, že prečo mi nespravil HCG, či mi stúpa lebo nie....neveddela som, že takéto niečo sa robí...a tiež aj sa mi stále zdá, že kd som tam bola v piatok tak mi povedal, že plod má 7,5mm a v pondelok mi povedal, že mám cez 8mm...takže sa tie 2 dni narástol a keby bol odumretý, tak by nenarástol...ja neviem či si to už všetko iba namýšlam....teraz sa momentálne cítim dobre, nebolia ma prsia, nebolí ma podbruško, cítim sa tak ako keby som síce ani nebola tehotná ale zas somňa ani nič nevypadlo a to si myslím, že by som to zbadala, lebo sa teraz až moc sledujem....v pondelok sa uvidí, ale verím v to, že budem mať dievčatko....ale zas som povedala, že ak by sa teraz niečo stalo, tak už určite by som dalšie nechcela, pretože to by boli 3 potraty a naozaj je to na psychiku dosť a každá bolesť niečo zanechá...
@zabka55 To bude určitě dobré, musím Tě podpořit, sama jdu zítra do nemocnice na ultrazvuk a prý mám jít na lačno, kdyby si mě tam rovnou nechali...u mě by to byl už druhý potrat a doma ještě žádná radost. Také to nechápu, můj plůdek má údajně jen 1,5mm a chtěl by u něj už vidět srdíčko. To HCG bych si určitě nechala nabrat, já ho zítra budu také vyžadovat, jestli od pondělka stouplo, nebo kleslo....jde o to jak moc mi to bude platné☹. Držím palce a pevné nervy nám všem, co jsme na tom stejně.
@zabka55 to je normálne, ja som dokonca v takom ranom štádiu sa čudovala, čo to vravia, aké nevoľnosti, aké bolesti pŕs, len som bola neskutočne unavená a prsia som mala okrúhlejšie. Ale potom cca v 8 týždni to prišlo plnou parou, neboj, aj si budeš priať aby to už konečne skončilo 🙂) Dnes mám od rána pichanie v bruchu, pod pupkom a tlaky v podbrušku, ale už to ignorujem, lebo to mám stále a u dr. všetko ok zatiaľ napriek tým bolestiam. Plne ťa chápem, ja som prvé 3 mesiace každý deň sa modlila, nech už prejde to kritické obdobie a budem si istejšia, aj teraz sa stále bojím a vraj to tak bude celé tehu, takže tým strachom si nepomôžeš, len budeš slabšia a ťažšie znášať ťažkosti. Ak sa dá, skús to trochu zľahčovať, pozitívnym prístupom si len pomôžeš.
Kocky ja som dnes isla na usg s malou dusickou a akciu srdiecka som ani necakala ked som dnes 6tt+0, ale bolo to tam, srdiecko bilo o 106, drobizg ma 6mm a dalsiu kontrolu mame o 14 dni. Nebojte sa, aj u vasich sa srdiecka objavia ked uz to aninebudete cakat.
súhlasím, nevešať hlavu. Pri synovi bolo srdiečko 6tt+2, teraz pri druhom som bola na kontrole 6tt+0 a ešte nebilo... ale lekár si zjavne z toho ťažkú hlavu nerobil, keďže ma objednal až na termín, keď už budem v 11tt 😕
Brucho rastie, grcám ako blázon, tak zrejme sa nám to srdiečko rozbúchalo 🙂
Nebojte sa!
@zabka55 ja sa divim, ze chodis k lekarovi ako na klavir... Ja som bola asi v 5tt,bolo vidno len mimi pidi bodku, plod nezodpovedal tyzdnu podla mrchy, lekar povedal, ze bud zacinajuce alebo odchadzajuce tehu a objednal ma o 3 tyZzdne... Male je tam, zatual sa drzi... Naco je dobre tolke ozarovanie a sprtanie na zaciatku tehu? Aj tak bude, ako ma byt.... Drzim palce a nenervuj sa. Hlavne, ze dokimu to preplati poistovna; kazde sprtanie do teba...
@rolak taq zase uplne s tebou nesuhlasim, ja xodim tiez kazdy tyzden na USG, ale je to individualne. Ak ma baba za sebou nejake biochem. tehu alebo MA, pripadne nejake ine zdrav. problemy (stitka, cukrovka, hematoproblemy) tak to nieje len o doktorovi a poistovni. jednoducho ak sa da predist nejakym problemom tak aj za cenu, ze tam budem kazdy den;o(
Já mám teda negativní zkušenost u dvou kamarádek. Obě neměly vidět srdíčko v 6tt a měli přijít o týden dva později na kontrolu. Bohužel u obou to byl zamlklý potrat.. 😢 Ale může to dopadnout i dobře, jak tu psaly nějaké holky, že opravdu srdíčko bylo vidět později. Třeba je tam to embryjko jen nějak více schované 😉
@xlucia no ja tu nexcem nikho stasit, ale u dvoch znamych usg dost pomohlo. To uz su extremy... Ale odumrety rozkladajuci sa plod so zacinajucou otravou krvy a mimotelove tehu... Myslim, ze su to dost zavazne problemy.. Obidve by nemuseli skoncit xle keby lekari neodkladali usg, sice vdobrej viere, ze drobca netreba taq skoro a casto trapit. Ale to su fakt extremy a verim. Ze ziadna k nim nepride
@kacicqa ale ved zabke uz potvrdil, ze tehu je v maternici... Uz by sa asi do vajickovodu nepresidlilo... Myslim, ze nemyslime to iste... Prve ultrazvukove potvrdenie ok, ale naco ho kazdy tyzden merat? Len sa zabka trapi nicim neopodstatnenymi spekulaciami... Aj ja som mala v prvom tehu hematomy a musela som chodit na usg castejsie; e tu je to asi o inom.... Proste niekedy treba vyckat ba zivot sam, neda sa to nijako urychlit....
@rolak
@kacicqa
@kacicqa
@rolak musím chodiť tak často takolko som mala 2 krát missed, prvý krát to bolo v 28 týždni, to už išla nastupovať na materskú...druhý krát v rannom štádiu , to bolo okolo 4 týždna...a teraz sa uvidí čo a ako, ale tiež ma napadla tá myšlienka, prečo mi nepovie radšej prídite za 3 týždne a budeme múdrejší..
@elzu určite áno...dokedy nemám žiadne problémy počkám aj 9 mesiacov 🙂...a teda prvý krát čo som mala potrat už bol pomaly z hroziacim rozkladom plodu a skoro otravou krvi...

@romantika Já ani nekrvácela, ale na laparoskopii mě poslali protože jsem měla vysoké HCG a v děloze nebylo nic vidět, za to pod vaječníkem byl asi centimetr a půl nějaký útvar (nakonec corpus luteum - tedy prý žluté tělísko), což na ultrazvuku prý nešlo poznat. Jinak nemocnici jsem odložila zatím do čtvrtka, doktor říkal, že by chtěl věřit, že tam ještě akci srdeční uvidí, ale už tomu prý moc nevěří. V nemocnici prý uvidí a kdyby se jim prý zdálo, že to ještě není ztracené, tak také ještě počkají. Jinak ze zprávy čtu, že jsem včera měla gestační váček 11mm, žloutkový váček 2,7mm a zárodečný terčík 1,5mm. Ptala jsem se, že se mi nezdá, že by u 1,5mm plodu mělo být vidět srdíčko a říkal, že prý ano. Před týdnem byl vidět pouze žloutkový váček, takže nějaký posun tam je. Tak asi vážně nezbývá než věřit miminku.