icon

Doktor nevidí akciu srdiečka v 6 týždni

zabka55
2. feb 2013

Ahojte som maminka synčeka..musím povedať, že naozaj vymodleného....Prvý krát som otehotnela veľmi mladá a 28 týždni prišiel potrat...bolo to strašné a trpela tým celá moja rodina...o druhom potrate nevedel celkom nikto, nakolko som potratila úplne v rannom štádiu a to som len cítila, že som tehotná, ale dr. nič nevidel, potom mi len po telefone oznámil, áno boli ste tehotná, ale potratili ste. Potom prišlo tretie tehotenstvo, pichala som si injekcie a dávala som si tabletky pre udržanie tehotenstva, našťastie sa skončil výborne a mám nádherného synčeka. Keď som porodila, tak ako prvé som sa musela manželovi zdôveriť, že som bola tehotná a nechcela som ho znovu raniť, tak preto mu to hovorím až ked máme synčeka na svete. Tak strašne ma to celé tehotenstvo trápilo, tak veľmi som sa chcela niekomu zdôveriť...teraz som zostala znovu tehotná, zistila som to naozaj v začiatkoch a myslela som si, že ked máme už jedno dieťako, tak že tentokrát tiež dopadne tehotenstvo dobre...no žial..neviem či to tak bude..začala som trošku krvácať, tak som hned bežala k dr., ten mi povedal, že tehotenstvo vyzerá na 6 týždeň ale že nevidí akciu srdiečka....teraz mi stekajú slzy po tvári a bojím sa toho čo bude...čo mi povie dr. ale modlím sa, aby všetko dobre dopadlo. Stále si kladiem otázku prečo?prečo práve ja? kde som spravila chybu?bojím sa, tak strašne sa bojím ☹ ☹ ☹ ☹ , čo teraz budem robiť...mám síce synčeka ale túžba mať dalšie dieťatko je tak veľmi silná ale zároveň sa bojím čo ma bude čakať ak mi povie, že je to iba anjelik.....

rolak
6. feb 2013

@zabka55 kazdopadne ti drzim palce a kazdopadne si myslin, ze ti radsej mohol doki polopate vysvetlit co a ako, nieze merie meria a ty si z toho jelen... Aj tak musis len cakat... Ci s usg alebo bez... Drzim tebe aj drobatku palce! Je to boj...

elzu
6. feb 2013

@zabka55 Jo, jo, mě se to před tím deslalo dříve, než jsem chtěla...je jasné, že když hrozí zdravotní komplikace matce, tak se na nic čekat nesmí! Moc na tebe myslím!

zabka55
autor
6. feb 2013

@elzu ďakujem

petri22
6. feb 2013

@zabka55 hmm tak prirátame ešte 2t, tak je to okolo 7+pár dní, ešte počkaj do toho pondelka,čo ukáže ultrazvuk, myslím,že keď nebude srdiečko ☹ , HCG už nie je nutné robiť, v tomto týždni tehu sa robí, iba na vylúčenie mimomaternicového tetu,keď nie je stále vidieť plod, postup tvojho doktora je správny, a reči načo chodíš tak často nie sú opodstatnené. Len, že ti ustúpili tehu príznaky /prsia/ 😖, to je zlé.Nebola si chorá na začiatku tehu?
Ale držím ti palce 😉 , a hlavne nevešaj hlavu, keď príde ten správny čas dievčatko mať budeš 🙂 🙂 🙂

zabka55
autor
7. feb 2013

@petri22 no práveže oni ma tak trošku zas pobolievajú a aj dnes ráno som trošku vracala ale i nadalej mám krvavý výtok, nemala som teraz 2 dni a dnes znovu ☹ ☹ a áno bola som chorá, ale lieky som nebrala žiadne, len ma strašne drhlo od kašlu, tak som pila cibulový čaj, jedla cibulu s medom, cesnak....ale jedine čo som si raz dala paralen...inak celkom nič...a ked si aj teraz spravím tehu test, tak stále mi ukazuje 2 čiarky

monanan
7. feb 2013

V 7 týždni je už srdečná akcia patrná niekedy aj neskor, to nás učili na LF fakulte🙂Vždy je to individuálne, nikdy sa na 100% nedá zistiť presne ako starý plod je🙂Trpezlivosť🙂

vendullka
7. feb 2013

@petri22 na ustoupení takového příznaku jako jsou prsa bych nic špatného neviděla....

fenrirr
8. feb 2013

Tak já se s Vámi loučím, právě jsem se vrátila z nemocnice po kyretáži, moje mimi to prostě nezvládlo a začalo se rozkládat, takže s kyretáží nebylo proč otálet. Přeji Vám, aby to u Vás, co na srdíčko ještě čekáte, dopadlo všechno dobře.

romantika
8. feb 2013

@fenrirr to je mi moc lito. vim, ze to ted moc boli, ale verte, ze to tak melo byt a uz tam ceka dalsi nachystane vajicko udelat diru do sveta. tak at se brzy zadari a hlavne at je zdrave, to je nejvetsi dar co muzete mit. drzim palce

tatanka1
8. feb 2013

@zabka55 citala som si tvoje prispevky, a podla mna by si mala vymenit lekara. 1. na prvom sone bolo babo mensie, lebo bolo priblizne na 6t a o tyzden bolo uz na 7t, co znamena ze narastlo a tym padom je zive a schopne.
Nasa lekarka pred 9 tyzdnom ani neobjednava preto ze casto sa stava ze srdieck je vidiet az v 8-9t a nechce mamicky stresovat zbytocne....takze sa nestresuj a radsej vymen lekara!

fenrirr
8. feb 2013

@tatanka1 Je to těžké, on mě chtěl vidět často, protože už jsem právě jeden zamlklý potrat měla. A doktora j sem právě od posledního zamlklého vyměnila. Teď už je to za mnou a musím jít dál. Určitě se sem z fóra "Začínáme znovu" určitě kouknu, abych Ti mohla pogratulovat, až se srdíčko rozbuší jako zvon. Přeji pevné nervy a užívej si těhu.

tatanka1
8. feb 2013

@fenrirr ja nemam problem 🙂 my uz mame 7cm bubaka 🙂, len som pisala svoje skusenosti, a aj to ze skutocne to velmi stresuje maminy a kto uz len ma tomu drobcovi doverovat ak nie jeho mamina, a povzbudit ho? Aj keby mu nikto neveril na svete, tak my musime 🙂 . to co bolo terba nechat vzadu, toto je nove babo a ono potrebuje stastnu maminu, ktora ho ocakava a tesi sa na neho. a ver ze babo spravi vsetko pre to aby v poriadku prislo na svet v spravnom case

petri22
8. feb 2013

@petri22 počkaj teda do pondelka na ultrazvuk, ťažko je teraz polemizovať, ale stratenie tehu príznakov, je vždy varovným príznakom, že niečo nie je v poriadku, držím palce 🙂

zabka55
autor
8. feb 2013

@fenrirr držím palce aby si to zvládla a pevné nervy...všetkým čo takéto niečo prežili alebo prežívajú držím palce...a ako ti na to prišli, že sa začalo rozkládať?moja držím ti palčeky, aby si onedlho sa tešila z úspešného tehu

ifkael
8. feb 2013

V 6tt este neuvidi srdiecko

bettynka222
8. feb 2013

@zabka55 vies vsetko závisí od toho, kedy si mala ovulaciu. Ak na 12 DC, vtedy platí ten 6 tt, ale ak máš oneskorenu ovu, srdiecko moze byt aj neskôr 😉
Chápem ťa a viem co prezivas. Po dvoch potratoch som mala synceka. Pred rokom som neplánovane zase otehotnela, vsetko bolo v poriadku. Dokonca som prvýkrát počas tehotenstva nekrvacala (dve tehu som spinila a pri malom som bola hospitalizovana mesiac kvôli nepretrzitemu krvacaniu - doslova sa zo mna liala krv).
Ty máš trombofiliu? Pisala si ze si si pichala injekcie - myslíš tým fraxiparin? Aj teraz si pichas ci nie?

zabka55
autor
8. feb 2013

@bettynka222 teraz mi predpísali fraxiparine, ale mám si ho začať pichať až ked budem na 100= si istá, že je všetko o.k., a že som tehotná...no ja som im na hematologii hovorila, že to mám aj potvrdené z krvi...no tá dr. sa tomu iba jak sprostá smiala, že som prišla a nemala som tehu knižku...a že sme na to tak skoro prišli...

janinapd
9. feb 2013

U mě viděl dr.srdíčko až v 8.týdnu,přišla jsem k němu brzo,kvůli práci s rentgenem.Hcg bylo asi 3000 a neviděl nic,myslel si že je to mimoděložní,nakonec nebylo.Potom jsem začala špinit,tak mě nechali ve špitále,pořád brali Hcg které špatně rostlo a neviděli srdeční akci,jen náznak plodových struktur.Pořád se jim to nezdálo,dr.mě už pomalu posílala na revizi.Pak jsem se nechala pustit na víkend a v pondělí jsem si šla k mému dr.pro léky a udělal ultrazvuk a viděl krásně miminko i se srdíčkem.Bylo to v osmém týdnu už.Vůbec jsem to nečekala,když v nemocnici pořád říkali jak je to špatný,navíc to špinění,hcg se zvedalo úplně jinak než mají v tabulkách,ob den jen tak o třetinu,mělo se nějak násobit nebo co.Tak mi to pak připadlo jako zázrak,že to vyšlo.A to mám za sebou taky jedno zamlklé těh.Takže vždycky je naděje.

lindda
9. feb 2013

Ahojte, neviem kam ale musim to uz niekam napisat myslim, ze a to som celkom hodi .... Som tehu cca 7-8tt vsetko bolo ok az do predvcerajska ..... Dostala som sopel kasel horucku kedze isla cez 38 stup. rozhodla som sa ist na pohotovost preistotu ! Prisla som tam vzali mi krv vysetrili ma dychanie kasel a pod klasika :-/ a potom ze musim ist na gyndu ja ze ok ved aspom budem kludna .... prisla som na gyndu dali ma na kozu lekarka hovoriaca velmi zla slovensky / s madarskym velmi silnym prizvukom / my po 5 min špárania oznamila ze plod je mrtvi ☹ ☹ skorom som omdlela tak sme isli este na iny ultrazvuk tam prislo 5 sestriciek + dalsia lekarka vrtali sa 10 min a ze je nam luto zamlknuty potrat ze kyretáž ja ze to snad nie rev vycitky nervi no koniec .... ze rano mam ist k svojmu doki a na vyskrab . Tak do rana som nespala a isla dom k mojmu lekarovi tam ma dali na ovela starsi ultrazvuk chvilku pozerali a potom ze POHYBY OK SRDCE OK !!! co vy na to ?? ja fakt nechapem vy hej co by ste spravili ako by ste sa zachovali ... Dakujem za odpovede 🙂 za pripadne chyby sa omluvam sedi mi syn na kolenach 😀

loafeer
9. feb 2013

@zabka55 ahoj, nepročítala jsem celou dskuzi, ale v 6.tt je na srdíčko opravdu brzy....chce to ještě alespoň 14 dní.....měla jsem to úplně stejné

kettynka1234
9. feb 2013

@lindda Ahojky to je síla! Chudinko, ty nervy, ale naštěstí mimi je v pořádku. Dej na sebe pozor a nestresuj se.

evaviki
9. feb 2013

@lindda no ak to mas od tej blbej dr.na papieri, tak by som podala staznost.. Ak nie, tak s tym asi nic neurobis, hlavne sa uz nestresuj.. Takychto dr. by som niekam kopla.. Ja som tiez taku zazila v nemocnici, ze ma posielala na laparoskopiu, ze mam mimodelozni tehu.. Ked som odmietla a chcela odist na reverz, tak sa so mnou hadala.. Nakoniec som musela cakat asi 6 hodin na pani primarku, lebo ona ma odmietla pustit..

amouramour
9. feb 2013

mna tiez doktor posielal pomaly na kyretaz ale ja som sa nedala🙂trvala som na svojom, ze je to vsetko len posunute o 2 tyzdne a isla k inemu...a tak aj bolo a mam dcerku🙂drzim palce

lindda
9. feb 2013

@evaviki ahoj, jasme mam to cierne na bielom ,ale obavam sa ze oni sa vedia tak zasivat ze by sa vyvliekli hadam aj s tohoto este dnes s prepacanim ma hnacku z nervou ... dost ze mam sopel kasel a este na dve dr . natrafím a 4 setričky kukali na mna ako na idiota vazne vam poviem ze to nikomu ani tomu najhorsiemu nepriatelovi ...

evaviki
9. feb 2013

@lindda '☹

zabka55
autor
10. feb 2013

@lindda ja by som išla za tú dr, ktorá ti to povedala a keby som ju nezabila, tak by som jej pri najmenšom dobre vynadala...či sa nehanbí byť dr....držím palčeky, nech to aj tebe všetko dobre dopadne

lindda
10. feb 2013

@zabka55 pocakm do strey idem k Dr. mojmu a potom zvazim co dalej isto to nenecham iba tak to je100% vzala mi aspom 5r so zivota a to nehovoril o mojej mame a muzovi ktori cakali vonku a tu noc na ktoru nikdy nezabudnem 😠

zabka55
autor
11. feb 2013

Tak žienky, nedopadlo to dobre a ja sa lúčim zo svojím anjelikom...nakolko som bola dnes u dr. a povedal mi, že plod sa zmenšil...na poslednej kontrole mal veľkosť 8,5mm a teraz 3mm, takže o týždeň idem znovu a rozodne sa čo dalej...lúčim sa s Vami nakolko už tu nemám čo prispievať a lúčim sa aj s myšlienkou na dalšie deti do budúcnosti..., nakolko som sa zaprísahala, že ak po š krát potratím, tak už premňa nemá zmysel bojovať ...ešte že mám môjho synčeka, ktorý ma tak veľmi potrebuje... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ a naozaj každá takáto bolesť ti nielen zobere roky zo života, ale po psychickej stránke to nieje lahké a nechcem mladá zostať na depresívach... ☹ ☹

petri22
11. feb 2013

@zabka55 ahoj ako si dopadla?

tomiholjubavi
11. feb 2013

@petri22 o jeden prispevok vyssie si precitaj :(