icon

Fajčenie do 10. týždňa tehotenstva

radusssa
7. máj 2016

Dobrý deň,
Baby, dievčatá, žienky..mam otázku, ak máte niektorá s týmto skúsenosť. Včera sme zistili, že som tehotná, som už v 10. týždni tehotnosti ale kedže som mala normálne menštruáciu , tak ma to ani len nenapadlo. Som fajčiarka a az do včera som fajčila krabičku denne (slimiek) , nepila som vôbec žiadny alkohol ale fajčila, pochppitelne od včera nefajčim a babatko si chcem urcite nechat, len mam strasne velky strach , kedze som do vcera fajcila :( aby neboli nejake vyvinove vady a podobne..ake su sance, ze bude babatko uplne v poriadku?? Nemate s tym niektora skusenost prosim Vas? Dakujem Vam

marcelatje
8. máj 2016

@sarase ty nie si schopná obmedziť 1-2-3 cigy denne lebo absťák a keď dieťaťu pôrodom utneš prísun nikotínu ono to má zvládať s prehľadom 🙄 Ak už nevieš prestať fajčiť aspoň maj gule akceptovať realitu. Pretože nech akokoľvek kopeš, chŕliš jed a pichľavé komentáre fakt je že dieťaťu to škodí nech robíš čo robíš.
@zlatarybka29 citujem "je to tvoje telo a vies ci ti nieco skodi ci nie" skutočnosť je však taká že nejde len o jej telo ale aj o dieťa a to situáciu mení

sarase
8. máj 2016

@marcelatje ty si preco necitas pozorne co pisem ked vyskakujes?! Ja hovorim ze fajcenie dobre nie je tak ako milion dalsich veci. tyyyy sa o moje dieta neboj..z 3cigariet nemalo este ziadne dieta abstak po narodeni 😂 netrap sa..bud rada ze si neni jebnuta jak ja a zi si svoj zdravy zivotny styl.. Ty si das 3horalky ja 3cigy a sme si fifty fifty🙂 kazdy ma nieco coho sa nevie vzdat ani vdaka dietatu..niekto sa nevie vzdat sladkosti a niekto par slukov nikotinu.co uz, ale ako hovorim bud vklude! 🙂

marcelatje
8. máj 2016

@sarase ja som úplne v kľude pretože ja pred realitou oči nezatváram....

sarase
8. máj 2016

@marcelatje odzaciatku som pisala ze trebalo prestat skor a je nezodpovedne otehotniet pocas fajcenia tak neviem kto zatvara oci..ci ja pred realitou alebo ty pred mojimi vyjadreniami;)

santeema
8. máj 2016

@mircalla co uz s tym narobim, vysokovat som ta nechcela🙂...ono to nebolo dajake velmi caste a dennodenne, ale sem tam som si cigu s tym najnizsim obsahom nikotinu dala...

marcelatje
8. máj 2016

@sarase keďže si si vedomá že treba prestať je udivujúce že si neprestala. Argument že už si aj tak tehotná nie je argument.

buckeye
8. máj 2016

Ono nejde len nikotin, ale to ze pri spalovani vznika kopec karcinogenov

sarase
8. máj 2016

@marcelatje nie :D uz sa citim jak hlupa ze mi stale nerozumies :D povedala som ze som chcela prestat aj som prestala, ale nebolo mi z toho dobre tak som neprestala len sa obmedzujem.. este nieco? :D udivujuca je tvoja schopnost nerozumiet jednoduchym vetam

marcelatje
8. máj 2016

@sarase môžeš tu zo mňa robiť hlupáka koľko chceš v podstate je mi úplne jedno čo robíš len nezavádzaj.
A to že si prestala a opäť začala znamená že si neprestala, akokoľvek sa s tými slovíčkami pohráš výsledok je rovnaký 😀

sarase
8. máj 2016

@marcelatje s ciim som zavadzala? povedala som v jednom jedinom prispevku ze fajcenie je ok ? odzaciatku som tvrdila to iste a tvrdim to doteraz...paaaaaane boze :Dreagujem na poslednu vetu..neverim ze niekto moze toto napisat:D ved som priznala ze fajcim a ty ma tu ides nazyvat ze zavadzam a ze som neprestala no jasne ze som neprestala..:Dneviem ci mam na to dalej pokracovat v debate s mamami perfekcionistkami ktore si ani caj neocukruju:D

sova76
8. máj 2016

@radusssa Skús fajčenie postupne obmedziť a možno by nebolo zlé sa poradiť s gynekologičkou. Radikálne riešenia v takomto prípade neprinášajú ovocie. Absťák ohrozí dieťa viac, než nikotín.. a teda môže spôsobiť problémy aj tebe. Kto zažil abstinenčné príznaky z čohokoľvek (napr. lieky pri prechode na inú liečbu... alebo ukončovaní liečby), tak vie o čom hovorím. Hlavne Ty musíš byť v poriadku, aby sa dieťatko vyvíjalo správne, takže žiadne experimenty!

sarase
8. máj 2016

@sova76 ach dakujem boze ze hlupi ludia este nevymreli a nepozeraju sa na vec len ako "ona sa nechce vzdat cigariet ani kvoli dietatu!"mna sa tu za tento nazor snazia znicit ale nedari sa im :D

marcelatje
8. máj 2016

@sarase máš pravdu, hlúposť je nezničiteľná ....
v jednom príspevku tvrdíš že keď máš absťák ty má ho aj dieťa takže zapáliť si musíš v ďalšom označuješ matky ktoré na to upozorňujú za drbnuté 🙄

sova76
8. máj 2016

Nerozumiem, prečo sa v týchto fórach hádate. Je fajn vyjadriť svoj názor, ale osočovať sa? Veď sa to vymyká slušnosti, dievčatá. Každá máme svoj životný štýl a diktovať niekomu svoje predstavy, tiež nikam nevedie. Tu skutočne môžete len vysloviť svoj názor alebo odporúčanie..., podiskutovať v rámci slušnosti a ješitnosť sem neťahať. Tento priestor nie je predsa určený na expresívne vystúpenia. A zamyslime sa: "Ktorá z nás je bezchybná?"

tobnuf
8. máj 2016

Boze zeny mate lekaraky potvrdene ze ked zena fajci pocas tehotenstva je to dieta zavisle? Ziadny lekar mi toto nepovedal.. a pozam X zien a deti boli v pohode

sova76
8. máj 2016

@tobnuf Je to tak.

sarase
8. máj 2016

@tobnuf zavisle su asi len deti zien ktore brali tvrde drogy..tiez som vzivote o abstaku novorodeniatka z nikotinu nepocula..

marcelatje
8. máj 2016

@tobnuf a je Y ďalších ktoré v pohode neboli 🙄

zlatarybka29
8. máj 2016

@marcelatje oozri je to jej telo, jej baby a aj kebyze sa tu vsetky hodime ritou o zem a povieme aby prestala fajcit je to len a len na nej...ked si mysli ze je to ok tak nech fajci 😉 easy peasy 🙂

marcelatje
8. máj 2016

@zlatarybka29 ja nikde nepíšem aby prestala veď nech fajčí koľko chce, ale akceptácia reality je krok k dospelosti.
Nebudem tvrdiť že fajčenie je ok keď ok nie je.

sarase
8. máj 2016

@marcelatje uz som sa ktebe nechcela vracat ale skus mi prosim ta skopirovat prispevok kde tvrdim ze fajcenie je ok🙂 diky

kitty88
8. máj 2016

@tobnuf ja som takyto abstak novorodenca zazila na vlastne oci, potvrdila to aj lekarka a sestricky na nedonoseneckom, kde som mala dcerku... Jednej mamicke, silnej fajciarke, sa narodilo babatko, vplyvom jej silneho fajcenia pocas tehotenstva malo dievcatko v 41tt len nieco malo cez 2 kg, muselo byt v inkubatore a abstinencne priznaky sa prejavovali tak, ze bola strasne nekludna a neuveritelne pistala, taky piskot som este u babatka nezazila... Ked matke nabehlo mlieko a zacala ju kojit, abstaky sa zmiernili, lebo uz dostavala svoju "davku" nikotinu cez mlieko.

marcelatje
8. máj 2016

@sarase nie takto to nepíšeš nikde no tvoj postoj je celý o tom že je to ok.

tobnuf
8. máj 2016

@kitty88 😨 akoze to fakt pocujem prvy krat ... boze to strasne nezodpovedne .. chifatko babatko uz trpi od narodenia.. zbila by som tu zenu.. ja som bola tiez silna fajciarka .. nevedela som si predstavit den bez cigarety ale pre svoje dietatko som to spravila..

sarase
8. máj 2016

@marcelatje keby som si myslela ako ty tvrdis ze fajcenie je ok tak by som sa nikdy neuskromnila na2-3cigarety denne ked som bola zvyknuta vyfajcit krabicku, nerob zomna krkavciu mater ktorej je jedno co do seba da. keby som sa necitila bez cigarety tak zle ako som sa citila, nemala by som problem nechat to a seknut s tym.

pes123456
8. máj 2016

nikotín ale je tvrdá droga
:DDD

kitty88
8. máj 2016

@tobnuf ja som to tiez vtedy videla prvykrat, dovtedy som o tom nikdy nepocula, bola som zhrozena 😲

marcelatje
8. máj 2016

@sarase keby prestat bolo jednoduche nebolo by tolko fajciarov. Ja som isla zo 40 na 0 takze viem o com hovorim. Ak je toto tvoje maximum ok beriem to no treba si priznat aj chybu. To akoby som ja tvrdila ze 3 horalky denne mi neskodia ked vsetci vedia ze ano. Nebudem predsa zo seba robit hlupaka.

simonezet
8. máj 2016

@radusssa babatko urcite nebude mat vyvinove chyby. Fajcenie sa viaze "len" na choroby dychacieho systemu- laringitidy, astma, problemy s dychanim a pod. Ak zena fajci cele tehu dieta moze byt pridusene- nedokrvenie mozgu, poruchy osobnosti, hyperaktivita, znizena inteligencia. Znama fajcila cele tehu, petry slimky, krabicku denne - maly ma velke problemy s laryngitidami, plodova voda pri porode bola uplne zelena a maly bol lahko priduseny. Nevidela som ju dva roky, ale isto ma aj ine problemy s dych.

slavciatko
8. máj 2016

@pribinak ja som o tom čítala tu na koníku si predstav, žena bola silná fajčiarka a veru, musela fajčiť v tehu, dokonca jej to odporučil lekár!!! mala za sebou asi 4potraty, zakaždým keď prestala fajčiť kvoli tehotetenstvu tak potratila, potom spravili pokus že fajčiť neprestane a ona nepotratila!! tiež som pred tehu fajčila ale tak 3-4 cigy denne takže pre mňa to tiež nebolo až také ťažké prestať, hlavne keď mi bývalo príšerne zle, teraz som v 15tt a už mi príde na cigu chuť ale nezapálila by som si, nebudem si údiť dieťa, ale fajčila som asi do 8tt len som to potom obmedzila asi na 2xdenne nejakú polku, ale tak že som si odstrihla z tej cigy lebo neviem či by som prestala v polke 😀 potom som prestala úplne lebo mám zdravotné problémy a nechcem si zavraždiť dieťa. Takže tak, dôkazy sú a tu na koníku je ich dosť, zo života žien ktoré niečo také fakt zažili...