icon

Fajčili ste v tehotenstve?

elisella
29. jan 2020

Caute kocky chcem sa opytat.som v 13 tt podla lekara a tiez si pofajcim cigaretu este.s genetiky som mala dobre vysledky aj krv.tak sa chcem opytat,ci ue medzi vami nejaka co si v tehotenstve obcas zapali a ci mala vsetko v poriadku,co sa tyla dietata hlavne

katkaba1
29. jan 2020

@elisella Ja som fajčila pred tehu cca 10 cigariet za deň ale po pozitivnom teste som prestala.
Švagrina fajčila v tehu - dieťa má sice 2 ruky, 2 nohy ale alergicka pomaly aj na čistu vodu, imunita žiadna, chorá neustále, v škôlke z mesiaca je 3 týždne doma.. je nezvládnuteľná, nervná... ja to pripisujem jednoznačne fajčeniu.
Snaž sa nefajčiť, kúp si lizatká, keď dostaneš chuť daj si lizatko. Prve dni su najťažšie, ak ich zvládneš maš vyhrate. Držim palce

drozdajkahra
29. jan 2020

@elisella tak fajči ďalej keď nemáš výčitky, len aby si tu o rok neplakala že máš choré dieťa, potom už bude neskoro búchať hlavu o múr

nnnuuunnn
29. jan 2020

Ja som dospela, ale ked zacitim ako niekto fajci, snazim sa zadrzat dych kym okolo neho prejdem, vytoci ma to. Vyrastat v tele takejto matky, je velmi zly startovaci bod ☹ Aj keby dietatu "nic" nebolo, "na pohlad" mu mozno nic nebude, ale kazda chce pre dieta to najlepsie, predhanaju sa tu mamicky, ktora bude mat luxusnejsi kocik.. co z toho, ked dieta sa vytvara v tele plnom dechtu. Samozrejme, ze mu to skodi a velmi. Ja som mala problem dat dietatu mrkvu, obycajnu postriekanu z obchodu, ten krehky cisty orgaznimus, moje dieta malo strasne ekzemy z toho. Pisem vseobecne, nejdem urazat autorku, ale zrejme si tie zeny neuvedomuju aky dar dostali a ako ublizia nevinnemu stvoreniu. Toto spravit.. ani cudziemu.. To dieta je chudiatko, keby mi niekto fajcil v obyvacke na kojenca, tak ho asi zabijem. Takto mu pojde nikotin priamo do krvi, dieta zavisle, vinou matky ☹ Akoze autorka si nevie odopriet cigaretu, ale dieta moze mat po narodeni abstaky? Ci bude sa fajcit na neho? Bude mu to stacit zrazu "iba" pasivne fajcenie? Ked teraz fajci aktivne?

nnnuuunnn
29. jan 2020

A to ze taka a onaka fajcila a ma dieta zdrave, to je ako povedat, ze tamten a henten jedol slaninu s cokoladou a nepribral, cisty alibizmus, len kazdy z nas ma ine geny. Jeden znesie, druhy nemusi. Ja by som bola velmi nahnevana na taku matku. Aj Robo Mikla hovori, ze jeho matka bola alkoholicka a ze je zavisly od alkoholu kvoli nej. Proste uz to ma kdesi podvedome v sebe...

ruzovakrava
29. jan 2020

@elisella podľa tvojich príspevkov si chceš prečítať že je to okej lebo výsledky máš v poriadku. Chápeš že geneticky v poriadku môže byť ale fajčením mu môžeš privodiť iné ale rovnako vážne ochorenia? Na genetike vyšetrujú trizómiu a podobné, závažné ochorenia ktoré fajčenie neovplyvní ale to neznamená že sa ti pre fajčenie nenarodí predčasne, že nebude alergik, astmatik atď. Sama som bývalá fajčiarka ale v tehotenstve som si nezapálila aj keď mi prstami krútilo nie jeden raz, čo som mala takú chuť dať si jednu.
Ako zdravotník ti poviem - za to riziko ti tie 4 cigy denne nehrozia. Daj si radšej mrkvu do ruky a hryz.

ruzovakrava
29. jan 2020

za to riziko ti tie 4 cigy denne nestoja tam malo byť

queen_mary
29. jan 2020

@ruzovakrava a kolko deti ma alergie, ekzemy, aj ked matka nefajcila? Len druhy pohlad.

ruzovakrava
29. jan 2020

@queen_mary to je pravda. Ale na tom má podiel veľa faktorov ktoré človek ani neovplyvní. Tak prečo to neovplyvniť, ak môžem?

queen_mary
29. jan 2020

@ruzovakrava no ved prave, mrte vela faktorov. Ja teda priznavam, ze som si dala 1 cigu za tyzden/dva. Ale ak bude maly astmatik, alebo mat ekzem, tak neviem, ci to priradim prave tomuto. Mozu to byt pesticidy na zelenine a ovoci, genetika, tie cigarety, ovzdusie, kozmetika, ktotu pouziva, proste hocico. Samozrejme nie som na to hrda, ze som si parkrat zapalila, ani sa neobhajujem, ale proste moj pocit. Niekto si da poharik v tehotenstve, niekto sa moze hocicoho nadychat. Je to velka loteria. Ale pravda, ze je to jedna z mala veci, ktoru buduca matka moze ovplyvnit.

elisella
autor
29. jan 2020

@queen_mary to je troska pravda bratrancova zena vobec nefajcila a jej dcera je stale chora a druhy syn nevie rozpravat.musi chodit na logopediu.aspon co mi poradila znama ak by som uplne prestala tak mozem uskodit plodu,zo zaciatku som fajcila 7 a postupne to znizujem a potom prestanem uplne

queen_mary
29. jan 2020

@elisella ja som v podstate prestala hned, len som si kazdy/kazdy druhy piatok vecer dala doma pred spanim jednu. Posledne 2 mesiace uz vobec. Je to na nasom svedomi. Moja mama fajcila pri mne aj bratovi. Vazne chori ani alergie nemame, brat je nefajciar, ja fajciarka. Neobhajujem to, tiez som si pofajcovala tajne a vedela to len moja mamina. Moze to nieco spravit a nemusi.

jeliz59
29. jan 2020

Fajčila som minimálne krabičku denne....ako náhle som sa dozvedela že som tehotná už som si nezapalila....fajčila som krabičku aj 2 .....9 rokov...a prestala som...za prvé bolo mi tak zle do 5 mesiaca že ani vodu som neudržala nie to ešte fajčiť ale kebymi aj nebolo zle nefajcila by som nedalo by mi škodiť môjmu dieťaťu to určite nie...dúfam že aj v tebe sa taký pocit prebudí 🤗🤗🤗 držím palce

elisella
autor
29. jan 2020

@queen_mary ja zas fajcim s 0,001 mnozstvom nikotinu.tie mi poradila susedka ze to je na oklamanie hlavy.ani neciyim ze to ma nejaky nikotin.susedka to fakcila pri prvom babu a maly je zdravy a ma zdrave aj priedusky.teraz cqka druhe a fajci tiez a tie iste co mi poradila.fajcim po menej ale aj kvoli tomu,nech sa mi aj zbrzdi vaha .som v 11 tyzdni a pribrala som 15 kil a to je vela na mna

queen_mary
29. jan 2020

@jeliz59 hm, inak tela fajciarok su podla mna celkovo tak zamorene nikotinom, ze to ze prestanes ked si tehotna je uz neskoro. Ale aj tak ta obdivujem, ja som si niekolkokrat cigu dala.

elisella
autor
29. jan 2020

@queen_mary to si len myslis fajcila som iqos vyse roka prwsla som na normalne bola som pred vianocami chora a lekar mi sam povedal ze pluca mam ciste

queen_mary
29. jan 2020

@elisella ja nehovorim o plucach. Myslim celkovo, ze mas telo zamorene vsetkymi tymi latkami, ktore cigarety obsahuju.

majah212
29. jan 2020

@elisella podla toho co pises mas asi celkovo problem so sebakontrolou, skus sa zamerat na to, pomoze ti to aj do buducnosti. FAJCENIE SKODI DIETATKU, na to nie je ziadna vyhovorka (zrejme mas asi okolo seba same vedkyne, doktorky ked veris tomu co povie suseda)

ivca88
29. jan 2020

Inak, len tak, medzi nami.
Genetika , že už 13 týždni máš vysledky, to akú myslíš ? 🤔

queen_mary
29. jan 2020

@ivca88 to su pravdepodobne tripple. Pripadne nifty, trisomy, .. 🙂

terka224
29. jan 2020

@elisella hneď by som s tým sekla na tvojom mieste. Ja som do 5. mesiaca byvala s "priateľom", ktorý mal absolútne na saláme, fajčil aj v spálni. Nakoniec som od neho utiekla. Chcem tým povedať, že som bola pasívny fajčiar.
Malá má 4 mesiace a má vrodený stridor, samozrejme nemusí to byť kvôli tomu. Ale keď ešte aj ochorela a skončili sme v nemocnici, malá ledva dýchala, tak potom som to všetko brala na seba! Pretože aj keď som ja nefajčila mala som vidieť aký je on K, keď sa takto správa.

drozdajkahra
29. jan 2020

@elisella žena oháňaš sa tu genetikou ako je dieťatko v poriadku a snažíš sa ospravedlniť svoje konanie ale uvedom si ze si len v 13tt to je ešte hoodne ďaleko kým sa to babo narodí, teraz sa mu vyvíja mozog, zmysly, potom pľúca a všetko všetulinko, to ako vážne chceš ďalej vypalovat zobák a škodiť mu??? A ďalšia tvoja suseda... Oháňate sa tu "nulami" nikotínu a hlupostami, ty vieš co je v tej cigarete? Iba ďalšia s prepáčením sliepka ta v tom podporí.. A co otec dieťaťa? Ten akože nato nič? Žena normálne by som ti jednu strelila aby si sa prebrala, žeby si prehltla aj ten iqos...akože čo si čakala na fóre pre mamičky? Vieš koľko žien tu je v situácii že by zapredali dušu aby boli v 13tt a mohli sa tešiť na babo? Hod s tým svinstvom a radšej za tie prachy si kúp vitaminy alebo niečo bábätku, lepšie spravíš

elisella
autor
29. jan 2020

@drozdajkahra moja zlata beriwm aj vitaminy .aj zdravo sa sttavujem uz dlhe roky.skus pribrat 1
5 kil do 11 tuzdna a potom pochopis ze ake to je.a mne v mojom najtazsom zverokruhu sa bude velmi tazko zhadzovat.fajcim tu chvilu preto aby som zdrzala vahu.ja viem ze babu skodim,ale tiez nieje dobre hned prestat,ale postupne obmedzovat.aj na tom pracujem.ja som sa len slusne opytala a niektore sa tu na mna navazaju,ako b6 som im zjedla veceru.

montemotherone
29. jan 2020

@elisella čo ti myslíš zistia na genetike? Že tvoje dieťa bude o 5, 10, 15 rokov trpieť na alergie, že sa mu môže časom spustiť astma, problémy s dýchaním, či šelest, alebo niečo vážnejšie so srdiečkom? Alebo že tvojmu dieťaťu bude smrdieť oblečenie a celá skrinka v škôlke, lebo má mamu fajčiarku? ...tak to ti poviem aj ja a to aj bez genetiky 😉 ...a nie, ja som počas tehotenstva nefajčila, ale po dvoch potratoch by som zjedla aj klince ak by mi povedali že to pomôže udržať bábätko... 🤷‍♀️

elisella
autor
29. jan 2020

@montemotherone povi3m jedno s kociarom a cigaretou v ruke urcite chodit nebudem .bratrancova zena n3fajcila a mala je casto chora.k comu to mam pripisat ked nefajcila?hm alebo jej druhy syn ani rozpravat nevie a uz ma 6 rokou

vinejka6
29. jan 2020

@drozdajkahra nemá význam tejto žene nič ani písať, ona fajčí preto aby nepribrala tak veľa??? Škodí dieťaťu aby nepribrala??? Wtf???!!! Nemám slov akože🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

marika1165
29. jan 2020

Jednoznacne Prestat!!! Riskujes vela!!! Ja som fajcila 15 rokov a skoro balik denne,hned ako som sa dozvedela ze som tehotna som stym skoncovala..

klejkaez
29. jan 2020

@elisella uvedom si ZE MÁŠ V SEBE I PĽÚCA BÁBÄTKÁ, SI MYSLIS, ZE MU IDE KYSLIK CEZ TVOJ KONEČNÍK??
VŠETKO CO DYCHAS ONO TIEZ. ROVNO PRI PORODE HO VEZMI NA RUKY, A FUKNI CIGARETOVÝ DYM.
CI V BRUCHU ALEBO REALNE NENI TAM ROZDIEL, CHÚĎA

OVEĽA OVEĽA HORŠIE ZE NESEKNES TYM HNED KOKOS. Všetko záleží od zdravotného stavu a genetiky rodičov ake decka su.
Ale fajcenim??? Dovidenia, lutujem tie male plucka v tebe.
Sorry úprimnosť boli!

A TO VEĽA ROZUMNÝCH ŽIEN, ZODPOVEDNÝCH HLAVNE, NEMÔŽE DETICKY MAT, TIE CO MAJU IM NAMIESTO OVOCNEJ STAVY DOPRAJU HLAVNE CIGARETOVY DYM AKO ČÍTAM
FUJ POPOLNÍK JEDEN, DUFAM ZE AJ TIE RUKY MAS TAKE VOŇAVÉ OD ŠPAKOV😫😫🤮

elisella
autor
30. jan 2020

@vinejka6 co si myslis ze chcem mat po porode 120 kil??????ja mam tazke kosti a dost som sa narobila aby som nieco predtym kym som ostala tehotna zhodila

vinejka6
30. jan 2020

@elisella ale toto je tvoj problém nie problém tvojho dieťaťa, dieťa zato nemôže, že máš nadváhu a vidíš, máš ju a aj tak sa ti podarilo otehotnieť. Aj tak nosíš v sebe dar - zázrak a vedome mu škodis a ubližujes tak už to pochop konečne o čom ja hovorím!!!

elisella
autor
30. jan 2020

@vinejka6 ja to viem dobre uz som si rano povedala co mam tych par kusov este si dam a prestanem.ja mam krabicku na tyzden