Je možné screeningové vyšetrenie v 9. týždni tehotenstva?
Pekný večer baby 💐
Som momentálne v 9tt tehotensva, no mám veľmi rizikové tehu. Predtým spontánny potrat, prosím vás dá sa už g 9tt spraviť to screeningove vyšetrenie či je malé v poriadku? Ďakujem
Nie. Lebo scteeeningive hodnoty nie sú nastavené na 9tt
Gynekológ ti urobí normálne sono, kde skontroluje akciu srdiecka, ale screening nie
ja som bol ana trisomy testoch tusim 10-11tt. Skôr sa nedá, čo ja viem
Nie, tam este vela nie je vidiet, povedala by som, ze pozriet mozu to, ci je dutinka a vsetko pritomne, ako je na tom tep srdca, ale detaily vidis naozaj v 12tt, povedala by som od toho 11tt uz mozu detailne pozerat. Tiez mozu hned nasadit lieky v tom 9tt a skusit to udrzat a podporit. Nipt sa tiez robi az od 10-11tt, nakolko tam musi byt dostatok materialu v krvi matky. Tiez odber klkov he is 11-12tt co viem. A to tiez radsej cakaju aspon do 13tt skrz bezpecnost.
Ja som si zaplatila súkromne gynekologické vyšetrenie, bola som riziková a bola som v 11tt mala som aj iný problém, pre ktorý som tam v podstate išla a vrámci tohto vyšetrenia mi už dr. v tomto 11tt spravila rovno aj sreening. U svojho gynekologa som nič nepovedala a robil to isté v 13tt 🙂

U dr. Grochalu v Martine som takéto vyšetrenia absolvovala 3x. Každý trimester.