Je možné určiť pohlavie dieťaťa v 13. týždni?
Ahojte ženy, dnes som mala poradňu, čakám prvé dieťa a som v 13. týždni. Lekár mi hneď povedal že už vidí pohlavie. Že je to chlapec. Potom sa na chvíľu zapozeral a hovorí že tu je pipík, ale chýbajú semenníky. Potom mi to ukázal a videla som medzi nôžkami dlhú viditeľnú čiarku smrujúcu na hor alebo ako to nazvať :D Povedal že pupočník by to nemal byť. Tak som sa potešila a už som nič neriešila. Ale teraz až doma premýšlam, ako to mohol mylieť že chýbajú semenníky ? Trochu ma to znepokojuje. Ďakujem za rady 🙂
Mne tiež tak povedala lekárka a sedelo
No povedala, že si myslí
Nie že to tak je určite
@anonym_autor Bude to eunuch. 😨😂😂😂
V 13 týždni ti s istotou ešte nevie povedať pohlavie. Nespoliehaj sa na to. Na 99,9% ti to povedia len genetické testy.
Vzdy nam povedali spravne medzi 12.-14. tyzdnom. Vlastne som Dr a sama som to na obrazovke videla skor nez povedali. 🙂
A ano, je to uz pekne vidiet, za podmienky, ze je usg kvalitne a dieta v polohe, kde to krasne vidiet.

V 13.tt moze dedukovat podla pohlavneho vybezku len, lebo vyvin pohlavnych organov sa dokoncuje o dost neskor. Ja nechapem toto, ked si nie je isty, ma byt ticho, iba zbytocne polemizuje. Cakam piate babo a vzdy mi povedal spravne, ked uz naozaj si bol isty. Vacsinou od 17.tt do 22.tt, jedno dieta teda aj v 13+4, teda prebiehajuci 14 tt., ale to mi povedal na 80%, ze to vyzera na dievca, lebo ja som si chcela dat robit krvny test na pohlavie, kvoli dcerke, lebo velmi chcela sestricku a ja som sa chcela pripravit, ak to bude znova chlapec, ze ako jej to poviem, tak mi povedal takto, ze nie je to 100%, ale ze mam este pockat par tyzdnov a nevyhadzovat na to peniaze. Nakoniec to naozaj bolo dievcatko. Inak by mi ani nic nehovoril, len ked si je isty na 100%.
Takze to pohlavie z krvi je naistejsie, ak chces vediet cim skor, alebo pockat.
Ono, niektori to vedia urcit aj podla toho vybezku, tvaru lebky atd., ale to musi byt skuseni odbornik a mat kvalitne sono.