icon

Je objednanie u gynekológa naozaj potrebné?

pipimonterova
3. dec 2024

Ahojte..chcem sa opytat,ze ci to vazne prebieha tak ,ze tehotnu zenu gynekolog nezoberie bez objednania?Dnes som bola u gynekologa,vcera neordinoval-cez vikend som zistila ze som tehu a neuspela som,vraj cez email mam dat o sebe vediet ze co...ja uz fakt neviem ci som tak stara ci co ze ani neviem,ze nemam sancu na priehliadku.Ved vselico sa aj moze stat kym ma on objedna,este robim aj narocnu pracu.Chcela som uz konecne vediet nieco,mat to potvrdene,podla toho sa zariadit aj pracovne a...zas cakat

oceanahory
3. dec 2024

@pipimonterova Celkom nechapem tvoje zmyslanie, ked chodis napr. na rocnu prehliadku, tak sa objednas, ale teraz ked si tehotna si ocakavala, ze tam mozes kedykolvek nabehnut a hned ta zoberu? 🤔

lentilka
3. dec 2024

Neviem, ja keď som bola tehu, normálne som zavolala sestričke s tým, kedy som mala naposledy ms a ona mi dala taký termín, aby už niečo na sone bolo vidieť. Vždy, ku každému lekárovi, si radšej najprv zavolám, ako sa zbytočne prehnať. Pre moje dobro.

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@oceanahory uz som to tu pisala ze ano,tak neak som si to myslela.Preto som tu aj polozila tu otazku nie??A ja neviem preco som si to myslela.A nie,nechcem aby sa porad zo mna niekto poskladal ked ocikam test,len som bola proste v omyle ze tehotne zeny su vsetky urgent,...hlboko sa ospravedlnujem,niekedy to tak bolo,aspon tam kde chodim uz roky.Mozno by sa mohla odstranit digitalizacia aby si ludia vedeli viac porozumiet-Lebo niekedy ked zena otehotnela,isla na gynekologiu a tak mi to proste pride spravne.Uz aj ked nevideli nic na sone,aspon lekari podali info,urobili neake testy ci skutocne je to tak alebo neviem no...teraz mi vsetko pride take neosobne

veronikaszabova
3. dec 2024

@pipimonterova no neviem... Decka maju 15, 10 a 1.5 roka - a nikdy som nenaklusala ku gynekologovi hned po ocikanom teste. Vzdy som sa objednala a isla 1x okolo 10tt

oceanahory
3. dec 2024

@pipimonterova Tak prisiel asi cas na zmierenie sa s tym, ze digitalizacia je tu a funguje uz roky, za mna super vec, ak to samozrejme funguje a lepsie, ako cakat hodiny v cakarni ..na druhej strane nase zdravotnictvo je kazdym rokom na horsej urovni, takze mozeme byt radi, ze nas vobec ma kto vysetrit a to ze je to "menej osobne" je asi nas najmensi problem 🥴.

michaela329
3. dec 2024

@oceanahory mne veru objednávky tiež vyhovujú, ja ešte pamätám časy u gynekológa, keď sme stáli až na chodbe v šóre a nie vždy sa človek vybavil v ten deň 🤷🤦 Takže si to mohol ísť zopakovať. A LV v prdeli...

martul
3. dec 2024

@t1nusa a monžo potrebuje hneď riešiť tehotenstvo kvôli liekom....

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@oceanahory no a skoda toho,ze funguje...a niekedy aj nefunguje ze🙂Velmi sa vsetko nou zhorsilo😬

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@martul ano,pretoze o jedno dieta som prisla-zamlcany potrat kedy som skoro aj ja zomrela a druhe tehu bolo rizikove a museli udrzat plod...tak ja uz neviem no,kedy je ten najspravnejsi cas na vsetko.Plus som stara ako Praha a robotu mam velmi narocnu,fyzicky tazku...ale tak clovek sa docka len sprostych reci -ci sa ma niekto zo mna poskladat teraz..

ina2405
3. dec 2024

@pipimonterova na Slovensku je super starostlivosť o tehotné, máme v zákonníku práce zakotvených moc vecí na ochranu tehotných, ženy tu PN-kujú aj na požiadanie, s kazdou maličkosťou sme zvyknuté skočiť na pohotovosť, ak nás niekde niečo pichne. Ja som moc rada, že to aspoň takto funguje, v Írsku alebo UK sa na teba vykašlú do 10-12tt ani na teba nepozrú. By som dopriala veľa ľuďom, nech si skúsia starostlivosť inde, aké by boli spokojné.

mogaa
3. dec 2024

@pipimonterova máš pocit že akútne prípady sú len tehotné? aj bežná preventívka vie človeku zachrániť život, nehovoriac o tom ak má niekto bolesti či krvácanie mimo cyklus....

ronie338
3. dec 2024

Keď si teraz zistila, skôr ako v 6tt ti nikto nepotvrdi. Ja som spinila na začiatku tehu v 5tt, rovno mi vravela ze vidno vak ale nevie to ešte ani potvrdiť. To bolo na pohotovosti. O týždeň som šla na inú kontrolu k inému a tam ze vidno ale srdiečko ešte nie. A u môjho potom v 8tt potvrdene aj so srdiečkom. A predsa som potratila. Druhý potrat. A nebola som riziková aj napriek jednému potratu. Teraz som bola na kontrole po kyrete a čakajú ma vyšetrenia. Ak sa rozhodnem ze opäť chcem skúsiť, tak mam až keď budem mať všetky výsledky a až tak sa spraví včasné potvrdenie. Inak sa nechodí pred 7tt dovtedy nemusia srdiečko vidieť. A objednávala som sa vždy. Okrem akútneho aj keď som krvácať začala volala som ci k môjmu alebo rovno do nemocnice a tam mi sestrička ze rovno do nemocnice.

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@mogaa a ja niekomu beriem jeho akutnost??

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@ina2405 no neboli by sme spokojne ale preco sa porovnavat s tymi najhorsimi...zas v Nemecku sa o cloveka postaraju az tak,ze mu aj hypo zaplatia ak sa mu nieco stane a nemoze dalej robit....len priklad

diewcatqoo
3. dec 2024

Neviem, ale som jedina, komu sa zda objednavkovy system lepsi, nez system pridem a cakam? Ved sa objednam na konkretny cas a nemusim tam teda presediet pol dna tym padom.
Ak ta doktor odkazal na to, ze sa mas objednat cez mail, tak to je problem? Preco mu nenapises teda mail, kde popises, co je vo veci (ze si asi tehotna, potrebujes to cim skor potvrdit vzhladom na predchadzajuce tehotenstva a aj vzhladom na tazku pracu)? Urcite ta vezme skor. Namiesto toho sa tu rozhorcujes, ake je to blbe, ze ved si predsa tehotna, tak si urgentny pripad... nie, pokial nemas ziaden problem zatial a si "len" tehotna, tak nie si urgentny pripad.

mirkam3
3. dec 2024

@pipimonterova ale ved ti doktorka/sestrička NEPOVEDALA, že ta vyšetria o mesiac-dva. Len ta usmernila, že sa máš objednat emailom. Tak nechápem tuto zbytočnú drámu okolo (a to ja som prvorodička, navyše po IVF, takze mne by sa nik nečudoval kebyze takto reagujem).
Napis im stručný email, uveď termín poslednej menštruácie, jednou vetou predošlé ťažkosti a spomeň náročnosť prace + požiadaj z týchto dôvodov o čo najskoršie vyšetrenie a uvidis… Možno budeš prekvapená a dostanes prednostný termín o týždeň. Ale kým nemáš ani len odpoved tak fakt nechápem toto zbytočné zavzdušňovanie sa ani polemiku ohľadom digitalizácie (To ako vážne? Až taka stará byt nemôžeš…).

Btw stále máš možnosť zmeniť gynekológa ak ti poskytnuté služby nevyhovujú.

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@mirkam3 vies co je to otazka?A vies co je drama?Ja nerobim dramu,pytam sa ako to je...ty sa tu opytaj nato,naco chces ty.....a ta digitalizacia,to len tak mimochodom.Len taky dojem ze niekedy vsetko fungovalo lepsie,aj vztahy medzi ludmi.Ale to spominam len okrajovo,ne zeby o to islo...

mirkam3
3. dec 2024

@pipimonterova no tak asi posledný koment z mojej strany - podľa toho, kam sa začína uberať táto debata a tvoje reakcie, myslím, že s tebou si ešte lekári užijú …

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@mirkam3 ani nie,niaky lekar si moc toho so mnou neuzil...len ma vysetri a idem domov,co viac si mame spolu uzivat.Ja som tu len polozila otazku a ked podla toho vies,kto si co so mnou uzije tak ok

mondolina
3. dec 2024

@pipimonterova
tehotná žena je urgent? pravdaže keď má zdravotné problémy.
tak ako každý iný.
ja som bola tehotná pred 16 rokmi a predstav si, že na prvú prehliadku som sa objednala telefonicky.
ak chceš byť doma zober si na tie dva týždne dovolenku, alebo nech ťa vypíše obvodný. aj keď nechápem prečo.

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@diewcatqoo nie,praveze ja som jedina,ktorej sa paci viac system cisla na dverach...ale sak nech sa kazdemu paci co chce,ja som len napisala nazor co by vyhovovalo mne,nic viac,nic menej-ziadne dramy,aj ked by ich tu asi niekto velmi moc chcel

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@mondolina nie,tehotna nie je urgent,JA som si myslela ze je urgent a to je rozdiel...ved ste to tu vyvratili a ja neoponujem

ina2405
3. dec 2024

@pipimonterova hypo mu zaplatia ak sa mu niečo stane? To naozaj? Ale určite ani v Nemecku nemôže tehotná žena len tak prísť k doktorovi bez objednania.

trgypadl
3. dec 2024

Ahoj,kedy si mala poslednu menstruaciu?ak nemas tazkosti,tak sa bezne tehotna objednava,ono to ma nejake opodstatnenie

betulinka1
3. dec 2024

@pipimonterova podla mna to bolo mozno preto lebo mal plne terminy. Od lekarov žiadame aby sme nečakali a brali nas na cas a s tym suvisi aj fakt, ze ked nie si akútny pripad, tak ta objedná, lebo niekto sa pred dvoma tyzdnami objednával na cas. Podla mna ak by si povedala, ze si tehotna a krvacas, tak ta zoberie hned. System sa nezmenil, len uz málokedy vidis cakat 5 hodin na vysetrenie ludi v cakarni, vacsinou si uz lekar koordinuje pacientov objednávaním. Teda samozrejme su vynimky.

danyelia
3. dec 2024

4x som bola tehotná a čo si pamätám, na vyšetrenie som sa stále vopred objednávala. Aj po pozitívnom teste mi sestrička po telefóne oznámila, že najskôr v 10 tt ma objedná, skôr by aj tak nič dr. nevidel. Aj v prípade krvácania (nakoniec len prasknutá žilka) som volala, či ma zoberie a vyšetrí, prišla som, počkala, vyšetrili ma. Tehotná žena nie je chorá, ani urgentný prípad, mimo nejakých náhlych ťažkostí. Veď pre tehotné sú predsa poradne, predstav si, že tam príde naraz 10 žien a každá chce ísť dnu ,,prvá,, lebo ona je tehotnááá 😁 Ten objednávkový systém je podľa mňa v poriadku...

mtn112233
3. dec 2024

@pipimonterova cez víkend si zistila že si tehotná a už chceš vyšetrenie? V ktorom by si mala byť týždni? Čo by si ako chcela vidieť pokiaľ ešte na to nieje čas?
Áno objednava sa.. pokiaľ samozrejme nemáš niečo akútne krvácanie a pod. ale aj vtedy máš možnosť pohotovosti

sisska96
3. dec 2024

Ak nemáš žiadne ťažkosti krvácanie a podobne, dá ti termín cca o dva týždne. Nie je to akútny pripad

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@danyelia ja neviem,som bola naucena na iny system.Som nevedela,ze je to takto.Ale ak je to tak,nehadam sa.Termin som dostala o 2 tyzdne a neake dni,tak budem cakat no...Bolo to inak a teraz je to zas inak,neak od korony tie digitalne zmeny nesledujem.Ja som zazila karticky a ked som sa objednala na preventivku,som si ani nevsimla,ze karticky skoncili...a tu sa iba pytam,ci je to tak bezne...a vravite se je tak ok

pipimonterova
autor
3. dec 2024

@mtn112233 v 5tom alebo v 6tom...s tym datumom kedy chce aby som prisla,to aj vychadza ze aj bude nieco vidno...ja mam len obavy z prace lebo nemam doklad,aby mi dali robit nieco lahsie...Tazke veci,chemikalie,vonku robit,stale v pohybe.Keby som v kancelarii je mi to jedno