icon

Kedy ísť na prvú kontrolu v tehotenstve?

majkal2019
15. nov 2021

Ahojte žienky sme v zahraničí som tehotná to ktorého TT musim ísť na prvé vyšetrenie?

ninapat
15. nov 2021

Neviem o tom, ze by to bolo nejak takto stanovene? A v ktorom tyzdni si? Nemozes ist tam u vas na prehliadku?

ckatka
15. nov 2021

Reálne nemusíš..
Zisti si však urýchlene na nejakom úrade (sociálnom alebo akom), ci nie je nejaké podmienenie lekárskych návštev kvôli prípadnej materskej alebo iným dávkam..A tam ti presne povedia.
Píšeš ze si v zahraničí...nepíšeš kde.
Také Rakúsko ma predsa určite úplne iné zákony ako Azerbajdžan...

majkal2019
autor
15. nov 2021

Sme v Holandsku ale nemám tu pobyt

sapetka
15. nov 2021

neviem ako to je v Holandsku ale myslim ze sa vseobecne odporuca medzi 9-12 t podstupit vysetrenie.

majkal2019
autor
15. nov 2021

@sapetka ďakujem 🙂

gelory
15. nov 2021

Podľa mňa nie je prekážka to, že tam nemáte pobyt. Však na vyšetrenie môžeš ísť aj ako samoplatca si myslím. Ak nemáte cestu domov, tak lepšia voľba, ako čakať do neviem kedy.

zuzliq
15. nov 2021

@majkal2019 ahoj, pravidelné prehliadky sú podmienkou pre vyplatenie pôrodného. Ja vždy chodím až v 12 tt, to úplne stačí. Už mi rovno urobili prvý ultrazvuk a dali knižku. Skús si zavolať a spýtať sa, či môžeš aj neskôr.

michaelamomla
15. nov 2021

No ja by som isla cca okolo 8tt, lebo jedna vec je pozitivny test a druha vec, ci je to uhniezdene tam kde ma byt. Moze ist o mimomaternicove tehotenstvo.