icon

Kedy mi urobia normálne sono?

2. máj 2025

Prosím vás ako dlho sa robí sono len vaginálne som 9 tt a vždy len vaginálne. Možno som mimo neviem ako to chodí a kedy bude robiť gyn normálne

anavixy
2. máj 2025

V prvom trimestri zvycajne.

jomarch
2. máj 2025

v 12tt na tej velkej kontrole po 1. trimestri mi robil uz to “normalne”. potom mi ho robil este raz kvoli krcku maternice.

caramellka
2. máj 2025

Tak ja som pri všetkých tehotenstvach mala v 7.-8.tt len prvý termín u gynekologa potom ďalší termín cca o 4tyzdne a vtedy už robil klasické sono cez brucho (pozeral to najprv aj v 7.-8.tt, ale bolo to veľmi slabo vidno, preto vaginálne).

michaela329
2. máj 2025

Mne robil aj vaginálne až do konca - meral tak krčok. Bruchom videl plod od cca 11-12tt.
Dokonca aj prvé morfo v 12tt musel spodkom, lebo som kvôli placente vpredu mala zlú viditeľnosť.

lucia13022023
2. máj 2025

Mne sa zdá ze mi dr robila občas aj v druhom a treťom trimestri, aby videla ako je na tom krcok.

vkatush
2. máj 2025

Mne robili pri prvom a teraz pri druhom robia aj aj na poradni, až do konca.
Ale tie prvé, tuším do toho 10-11tt boli len vaginálne (dovtedy aj tak veľa tam ešte nie je vidieť) a od 12tt už aj cez brucho.

anavixy
2. máj 2025
@lucia13022023

Mne sa zdá ze mi dr robila občas aj v druhom a treťom trimestri, aby videla ako je na tom krcok.

@lucia13022023 ano, cervikometria sa robi len transvaginalne, ale nema/nemusi sa standardne robit na kazdej poradni

kiki68
2. máj 2025

Do 12tt, ale mne robia napr stale aj aj, lebo musia vaginalnym pozerat ako je krcok a placenta. Presne v tom bode tam dole. Cize kludne aj cele tehu Cez brucho nevidia urcite veci.

dixitka
3. máj 2025

V 8. a 11.tt vaginálne, v 13. už tuším prvýkrát cez brucho. Ale tiež mi robili skoro na každej poradni cervikometriu kvôli tvrdnutiu brucha, čiže najprv vaginálnym sonom zmerala krčok a potom cez brucho pozrela bábo