Kedy mi urobia normálne sono?
Prosím vás ako dlho sa robí sono len vaginálne som 9 tt a vždy len vaginálne. Možno som mimo neviem ako to chodí a kedy bude robiť gyn normálne
v 12tt na tej velkej kontrole po 1. trimestri mi robil uz to “normalne”. potom mi ho robil este raz kvoli krcku maternice.
Tak ja som pri všetkých tehotenstvach mala v 7.-8.tt len prvý termín u gynekologa potom ďalší termín cca o 4tyzdne a vtedy už robil klasické sono cez brucho (pozeral to najprv aj v 7.-8.tt, ale bolo to veľmi slabo vidno, preto vaginálne).
Mne robil aj vaginálne až do konca - meral tak krčok. Bruchom videl plod od cca 11-12tt.
Dokonca aj prvé morfo v 12tt musel spodkom, lebo som kvôli placente vpredu mala zlú viditeľnosť.
Mne sa zdá ze mi dr robila občas aj v druhom a treťom trimestri, aby videla ako je na tom krcok.
Mne robili pri prvom a teraz pri druhom robia aj aj na poradni, až do konca.
Ale tie prvé, tuším do toho 10-11tt boli len vaginálne (dovtedy aj tak veľa tam ešte nie je vidieť) a od 12tt už aj cez brucho.
Mne sa zdá ze mi dr robila občas aj v druhom a treťom trimestri, aby videla ako je na tom krcok.
@lucia13022023 ano, cervikometria sa robi len transvaginalne, ale nema/nemusi sa standardne robit na kazdej poradni
Do 12tt, ale mne robia napr stale aj aj, lebo musia vaginalnym pozerat ako je krcok a placenta. Presne v tom bode tam dole. Cize kludne aj cele tehu Cez brucho nevidia urcite veci.
V 8. a 11.tt vaginálne, v 13. už tuším prvýkrát cez brucho. Ale tiež mi robili skoro na každej poradni cervikometriu kvôli tvrdnutiu brucha, čiže najprv vaginálnym sonom zmerala krčok a potom cez brucho pozrela bábo

V prvom trimestri zvycajne.