icon

Kedy som mohla otehotnieť podľa ultrazvuku?

lenusla31
29. jan 2025

Prosím potrebujem poradiť kedy som otehotnela. Neviem kedy som mala poslednú menštruáciu v októbri som mala viem že normálnu a v novembri som síce malá ale zdá sa mi že bola slabšia ako iné mesiace. Nepamätám si vôbec dátum najpravdepodobnejšie mávam koncom mesiaca a ak to bola normálna PM v novembri tak som ju dostala buď v deň styku 23.11. alebo 3az 4dni pred stykom už som stoho tak zmätená že sa mi to všetko poplietlo pohlavný nechránený styk som mala 1.11.2024 a druhý pohlavný styk som mala 23.11.2024 ktorý dátum to môže byť? u doktora som bola 9.1.2025 a podľa ultrazvuku veľkosť plodu bola 18,5mm 8+2 som už stoho zúfalá 😞

zuzka649
29. jan 2025

Určite 23.11.

lubkovaandrejka
29. jan 2025

@zuzka649
@lenusla31 tiez mi to vyslo podla vypoctov ako Zuzke. Ale pokial moze byt otecko len jeden,tak neries a nestresuj sa 🙂

januska12323
29. jan 2025

Z čoho si zúfalá? Potrebuješ vedieť presný dátum?

rachel36a
29. jan 2025

Tak pokiaľ tie dva styky neboli každé s iným chlapom tak je to snáď jedno a riad sa tým co namerali lekár...rozdiel troch týždňov snáď lekár vie rozoznat

kaca222
29. jan 2025

23.11.

lenusla31
autor
29. jan 2025

@lenusla31 keď som bola 9.1.u doktora tak som si vtedy myslela že druhý pohlavný styk som mala 1.12 a povedal že mi odpoveď presnú nevie povedať ak si nepamätám dátum poslednej menštruácie ale ak to v tom novemberi nebola skutočna menštruácia tak to mohlo byť teda aj začiatok novembra. Áno možný sú dvaja otcovia

zuzka649
29. jan 2025

@lenusla31 ak si bola vtedy u lekára 8+2 určite to nemôže byt začiatok novembra….nezalezi ci to bola “skutočná menstruacia” ako vravíš, ale ide o veľkosť plodu a nie o dátum poslednej menštruácie

rachel36a
29. jan 2025

@lenusla31 v tomto prípade ti da odpoveď len geneticky test otcovstva, i keď podka dátumov a veľkosti plodu to skôr vypada na otecka číslo 2...

bambulka711
Autor odpoveď zmazal
lubkovaandrejka
29. jan 2025

@lenusla31 a chcela si,aby to bol ten prvy ci ten druhy?

bambulka711
29. jan 2025

@lenusla31 no ťažko povedať, ak si 9.1. bola 8+2, tak mne z toho tiež vychádza ten koncom novembra. Ale odpoveď jedine genetika dá s istotou. Nezabudni k styku pripočítať ešte 1-2 týždne, keďže ovulácia je štandardne 14dc plus mínus.

basska_b
29. jan 2025

Jedna kamoska otehotnela den pred tym, ako mala dostat MS, tak kludne sa riad ultrazvukom 🙂 mne napr. utz cele tehotenstvo ukazuje, ze je o tyzden mensie a ja im vravim ano, ved som.mohla otehotniet len 7DC alebo 21DC, tak evidentne to bol ten 21DC. Nastastie v porodnici to respektuju a nebudu mi vyvolavat, ze som "po termine". Tiez sa skor riadia UTZ, a sice tym z 12tt
Ten je najpresnejsi.

bejbs123
31. jan 2025

Neodsudzujem ta za to,ze mas sex s dvoma chlapmi,ale za to,ze si mala s oboma nechraneny styk,netreba mat rozum len v nohavickach 🙈

any_soj
2. feb 2025

@lenusla31 8+2 znamená 6 týždňov a 2 dní od počatia (2 týždne sú v oficiálnom značení týždňov tehotenstva štandardne pridávané, na označenie prvej fázy tehotenstva - folikularnej, kedy dozrievalo vajíčko). 27.11. bolo podľa veľkosti plodu počaté dieťa (čiže v ten deň sa spojilo vajíčko so spermiou, čo kľudne môže byť aj 5-6 dní po styku). Odchýlka pár dní tam môže byť, ale v prvom trimestri sú merania veľmi presné (nie je tam skreslenie ako neskôr, ak je dieťa nevhodné otočené, poprehýnané...) plus v prvom trimestri rastu všetky deti rovnako rýchlo, aj neskôr vznikajú rozdiely vo veľkosti - preto prvo trimestralne meranie veľmi presne označuje vek dieťaťa. Neexistuje, aby tam bola odchýlka 3 týždne.

Ešte mi napadá - bolo by čudné, ak by to tak urobil, ale pre istotu sa spýtaj doktora, či to 8+2 boli týždne tehotenstva , ako sa to bežne označuje. Či z nejakého dôvodu nehovoril o dobe od počatia.

A... Podľa mňa zmeň doktora. Lebo veta že "že mi odpoveď presnú nevie povedať ak si nepamätám dátum poslednej menštruácie" je úplne že mimo. Posledná menštruácia s tým nemá ale že absolútne nič spoločné. Za prvé mnohé ženy majú krvácanie, čo vyzerá ako pravidelné menštruačné, aj niekoľko prvých mesiacov tehotenstva a nemajú šancu to rozlíšiť bez ultrazvuku, že nejde o menštruaciu a zistia až niekedy v 2.trimestri, že sú tehotné - a hádam im nebude doktor tvrdiť, že hoci dieťa je veľké, tak keď mali pred mesiacom ešte "menštruáciu", tak sú tehotné len mesiac 🙈
Za 2. ak by si aj vedela presne kedy bola menštruácia, tak to nič nehovorí o tom, kedy bola ovulácia - mohla byť cojaviem 7.deň cyklu, ale hoci aj 42....
Nechápem, čo tým doktor chcel povedať...