Krvácanie v 4. týždni
ahojte baby. včera som bola 4+5 a do rána som krvácala. Tehotenské testy som mala pozitívne. Mrcha mala príst v min. pondelok. Uz sme sa veeelmi tesili. Do rana som zacala vela krvácat, má význam íst na pohotovost? Alebo to mám brat ako menzes? díky za odpovede ☹
@katkasofi ano,pockaj na sono a uvidis. Mozno najdu aj
malu bodku,ale skor treba pocitat ze nie ;( i ked nadej
je vzdy.
Pokial sa dobre nevycistis,tak tie kusky co ti tam ostanu a
nevyplavia sa mozu zacat hnit a infekcia je na svete.
Ale oni to na tom sone vidia ako sa to vycistilo a ci to je ok.
Pri takychto potratoch tomu treba niekedy pomoct,nie je
to prirodzene ako Ms
@afrika vidis,asi si mala nejake komplikacie alebo nieco,
inak ozaj pustaju ten den vo vecsine domov.
@nelynka nelik bolo to tazke, velmi. ale teraz si uzivame pravu rodinku, i ked tatinko je stale v robote ☹ ale mala ho vola ocinko a pravy tato sa o nu absolutne nezaujima. ani ju nevidel. nech, lepsie tak, po svadbe poziadame o osvojenie. nech si strci to svoje vyzivne do prdele... 🙂
drzim ti palce. Ja som takto krvacala zhruba v 5tyzdni a nakoniec mam druhu dcerku z toho. Mne v case nastupu menstruacie sa normalne pustilo krvacanie bolestive a pomerne silne, no trvalo zvlastne asi len par hodin, potom len spinenie a dalsi den znova a zas len spinenie...Bolo mi to divne, aj ked som vobec nedufala, spravila som si test a bol pozitivny. Spinenie a slabe krvacanie ale neprestavalo, tak som sla na gyndu, aby mi dali duphaston, alebo nieco....Lekar na uzv este nic nevidel,isla zo mna krv, bol presvedceny o tom, ze tehotna nie som a aj keby, no lieky mi nechceli dat. (zrejme, ze jedno zdrave male dieta som uz mala, tak aby sme nasilu neudrziavali nieco, co mozno ma odist). Bola som z toho smutna a hotova. Navyse odisiel na 2tyz dovolenku.
Urobili mi krvne testy na HCG, sestricka mi do 2hodin volala, ze som tehotna. Ale kedze lekara uz nebolo, ostalo mi cakat tie 2tyzdne. Spinenie mi prestalo po par dnoch same a na uzv sa pekne ukazalo aj srdiecko.
Ak to aj nevyjde teraz, tak v blizkej dobe urcite, neboj sa
@katkasofi mala som stresy. Gyndo na mna kukal.....a padla tam aj otazka:"Kolko tych ciarok si na teste videla? 😀 "
Ked mi vynechala ms, bola som prave v zahranici, na letisku sa mi mrcha spustila, na hoteli som mala take krce, ze rovno 2ibace som si musela dat (ak toto bolo uhniezdovanie, tak potvrdzujem, ze som to citila)....a potom sa menzes zastavil tak, ze som si ani polosuchy tampon nevedela vybrat.
Tento teror trval asi 2-3dni. POtom uz len spinenie...a ked som sa vratila domov, som testla. Boli tam //
@nelynka práveže u nás v MT bežne nechávajú všetky ženy do druhého rána, potom robia ešte UTZ. ak by chcel ísť niekto domov v ten deň, tak jedine na revers a aj to ťa ešte prehovárajú.myslím, že tak je to správne, lebo niekedy na základe toho UTZ musia kyret opakovať 😔 asi všade je to iné. inak nelynka držím pršteky 🙂
ja som presne takto krvácala tiež, ale na sone bolo v tomto čase už vidieť dutinku, jasné, že plod nie.Krvácala som do troch mesiacov, nikto nevie z čoho. A teraz sa mala sofia akurát učí chodiť.
@nelynka je to taký istý zásah nely. ale nechcem sa hádať. viem o tom viac než by som asi chcela. gynekológia mi je blízka 😉 poznám ženy, ktorým to opakovali. aj mne to hrozilo, ale nakoniec mi odsúhlasili inú metódu vzhľadom na dosť riskantnú možnosť, že po kyrete- Ďalšom by som už viac nemala deti. ale ako hovorím hádať sa nechcem. mám za sebou 4 potraty, 3 z toho po IVF. dva x som mala kyret, raz to bolo spontánne-nebolo treba nič a teraz posledný krát som si vytrpela viac než dosť.
pri každom kyrete- dobrovoľnom potrate alebo nechcenom potrate robia presne to isté - zbavia sa sliznice maternice (výškrab 😔) + plodika.
ja som krvacala v 5t a drobec to prezil .a to som mala riadne silne,mala som hematom a ten praskol.z toho bolo to krvacanie.dostala som duphaston .dnes uz ma maly 5 mesiacov.takze nadej umiera posledna.utekaj k lekarovi.drzim palce
@michaela18 miška ja som bola. a hematom v maternici nevidel. do papierov napisal ze krvacam z maternice. myslim ze hematom by bol na sone vidiet nie? inak som nemala ani bolesti ani nic. a ako som zacala krvacat tak ma aj cici prestali bolet..
@afrika ja som mala 3x potrat a z toho len raz som sla na cistenie, aj to len preto, ze vsetka sliznica nevysla sama..
mne to doktorka vysvetlovala, ze to je len slabi odvar toho, ako ked ides na potrat alebo kyret ked ti plodik neodide alebo sa ti proste menzes nespusti sam a ta maternica sa teda nema ako vycistit..
toto "docistovanie" je nic oproti tomu..
mne je gynekologia ako taka tiez velmi blizka, tiez som si toho uz vela preskalala ale ani ja sa hadat nejdem..
ako vidim tak co nemocnica, to iny "odbornik" a to iny postup...

@katkasofi moc držkám pršteky