Krvácanie v 8. týždni tehotenstva

maggie11
2. jún 2012

ahojte baby, byvam v UK, som v 8 tt. tehotenstva a vo stvrtok som v praci dostala krvacanie - cerstva krv, trvalo to par minut, nastastie to ustalo, pootm spinenie, to mam s prestvkami doteraz....je toho malo, ale na slipvej vlozke predsa su len stopy. Hned sme sli k GP a ten ma poslal A&E do nemocnice. Tam mi 2x zmerali tlak, pulz, vzali 3 ampulky krvi, vzorku mocu a prehmatali podbrusko. Nespravili mi ultrazvukove vysetrenie, no objednali ma na utorok rano na Early Pregnancy Assessment Unit. ..lekarka vravela, ze to nic zleho nemusi znamenat, no viac sa zisti az na specializovanom vysetreni. Zatial som od zaciatku tehotenstva na ziadnom vysetreni nebola...Netusim ci je vsetko OK, viete mi tie, ktore zijete tu v UK a mali ste takyto problem povedat, aka je anglicka laternativa lieku Duphaston? Len dufam, ze vsetko pokracuje ako ma....tu v UK sa v prvom trimestri asi velke halo ohladne tehotenstva nerobi. M.

timona
2. jún 2012

Ja ti poradit neviem, ale ked tak citam ako to chodi v zdravotnictve v UK, tak si hovorim, ze zlate slovenske zdravotnictvo a nikto ma o opaku nepresvedci!!

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barustek
2. jún 2012

@timona uplne s tebou suhlasim ja ked zistila že som v tom bola som asi tak v 18 tyždni (bohužial som nato prisla celkom neskor ale čo no )a na ultrazvuk som sa dostala až v 21 tyždni inak žiadne vysetrenie okrem moczu a zmeraniu tlaku som nemala

ewellina
2. jún 2012

@maggie11 Neviem, no jediné, čo ma napadlo, že by som si ten duphaston dala poslať zo slovenska. Ja som mala také krvácanie počas každého tehotenstva a vždy mi predpísali duphaston.

margotka666
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maggie11
autor
3. jún 2012

ahojte, vo stvrtok cestujem na tyzden na Slovensko, a rozmyslam, ze by som si pripadne nechala duphaston predpisat tam, no problem mam samozrejme v tom, ze kedze na SK si neplatim zdravotne poistenie a lekar ku ktoremu som chodila pred odchodom do UK pracuje u Kocha (chcu 165 EUR za jedno vysetrenie - a mne sa to zda vela), nemam ist ku akemu inemu lekarovi...neviete, mohla by som teoreticky ist v BA na pohotovost? Nebolo by to zneuzitie? Nemam ziadneho znameno gynekologa na SK, ktory by prizmuril oko...

cicimon
3. jún 2012

@maggie11 na pohotovost mozes ist, budu pytat karticku poistenca - neviem, ako to poriesis... len tazko povedat, ci si ta tam nechaju a daco ti daju alebo ta poslu domov, v lepsom pripade s receptom, max ti daju par tabletiek s tym, nech ti dalsie predpise tvoj gyn.... oni zase v nemocke a na pohotovosti recepty velmi nedavaju, to potom ma robit tvoj dr....

anetkaadamko
3. jún 2012

choĎ na pohotovosť...............ide o tvoje DIETA....

tea333
3. jún 2012

@maggie11 ja by som isla na pohotovost, ze si krvacala a mala bolesti povedz.neviem ako to riesit bez karticky, jedine ze by si zaklamala ze si ju len stratila, nenasla alebo nemala pri sebe a nadiktujes udaje?
pointa je, aby ta pozreli na sone, ci je vsetko ok a bublinka tam je.

maggie11
autor
3. jún 2012

Ja mam europsku karticku zdravotneho poistenia vydanu v UK, pretoze si platim zdravotne poistenie v inom state EU ( v UK). Teoreticky by som im mohla ukazat tuto...lebo tato karticka vlastne sluzi na to, ze v pripade urazu alebo pohotovosti by som mala dostat osetrenie aj v kazdom state EU. Len pointa je v tom, ze ja som mala krvacanie povedzme tyzden predtym ako pridem na SK, cize velmi to uraz/pohotovostna situacia nebude....ach jaj, potrebovala by som ten duphaston, ten je na udrzanie tehotenstva, ale v UK sa take vraj nepredpisuje...

cicimon
3. jún 2012

@maggie11 kedy bolo to krvacanie nevadi, proste zaklames a ak tam bol problem a spravia sono tak ten problem najdu. urcite nie jedna baba chodi na pohotovost aj ked sa jej len daco nezda a nie je to az krvacanie. len aby tyzden cakat nebolo neskoro

nataskataska
3. jún 2012

@maggie11 vo stvrtok bude mozno neskoro. akekolvek krvacanie je nebezpecne... ruzove, hnede s cesrtvou krvou. akekolvek... moc nerozumiem ako to tam u vas chodi, ale tu by ta hned hospitalizovali, vzali hcg, utz urobili, to iste o tri dni... nasadili magnezium, ascorutin- ten je volne dostupny, a guaracujan... a sledovali ta.. moze ist o prasknutu cievku, o odlucenie placenty, o potrat.. nechcem ta strasit.. ale 9 dni som lezala v nemocnici a toto boli nase diagnozy... takze necakaj do stvrtka a vydobi si hcg test aj utz tam u vas, vo stvrtok moze byt velmi neskoro bez liekov v tomto stadiu tehu... viem co hovorim...

bonaquaba
3. jún 2012

@maggie11 ja mam tiez europsku kartu a plati ti normalne aj na Sloovensku, oni si ju prefotia a vsetky platby pojdu cez UK, takze aj gynekolog a lekar by ta mal vysetrit bez problemov,no a ked budes na Sk tak im povedz aka je situacia a oni sa o teba postaraju, naozaj v tomto je nase zdravotnictvo super, oproti tym zahranicnym, kde po tebe ani pes nestekne, mozes hoc aj vykrvacat, a ja som mala teiz pri tretom tehu duphaston a povinne som ho do seba davala, lebo inac neviem ako by to skoniclo,t akze prajem vela sil, stastia a zdravia

maggie11
autor
3. jún 2012

ako som napisala, som objednana teraz v utorok rano na specializovane vysetrenie na Early Pregnancy Assessment Unit. Cize tam sa dozviem, co sa deje, reps. uz nedeje. Na Slovensko cestujem vo stvrtok rano, cize teoretizujem, ze ako by som sa mohla dostat k lieku Duphaston, ked uz na SK budem , v pripade, ze moje tehotenstvo bude teraz v utorok potvrdene.
Bohuzial, tu v UK mi na pohotovosti proste ten ultrazvuk neurobili, lebo nemaju tam na to vybavenie. Musim cakat do utorka :( co ine mozem urobit? ist do inej nemocnce, kde je postup rovnaky?

nataskataska
3. jún 2012

@maggie11 co sa tyka lieku, napisem ti ip
a co sa tyka pristupu , tak to je pekne na prd... ale oni to tam asi beru, ze do 12 tt bud si alebo nie si, ci ako? ved to predsa nie je jedno... u nas sice otrasne nemocnice, ale starostlivost neporovnatelna... ostava ti len dufat... a hcg ti nevie nikto vziat?

linda81
3. jún 2012

@maggie11 ahoj.....ja som poistena tiez v nemecku, ale ta europska cast ti plati isto pre vsetky krajiny EU, tak sa neboj....aj ja som zacala krvacat v 6 tt.....som letela hned do nemocky, lezim 2 dni uz a ma utrogest a vitaminy...

kveta
3. jún 2012

@maggie11 Ty si vtipna.. 165 EUR za vysetrenie pri krvacani a moznom potrate Tvojho dietata sa Ti zda vela... Normalne je nechodit pri krvacani do prace a lezat na udrzanie tehotenstva... A nie cestovat cez pol Europy... Spamataj sa... Ak potratis, nemusi Ti druhe dieta vyjst tak lahko ako toto a to uz bude neskoro na to, aby si si zacala vazit svoje tehotenstvo.

nataskataska
3. jún 2012

@kveta urcite to nemyslela tak, ze jej dieta za tie peniaze nestoji... skor ako porovnanie ze v UK to nikto neriesi.. a tu ju to bude stat pomerne dost... netreba hned stekat.. ci?

petkave
3. jún 2012

@maggie11 ja som tiež špinila v 8tt, ale to už som mala potvrdené tehotenstvo, srdiečko a na pohotovosti mi robili utz, aby prišli na to, o čo ide - bol to hematóm. Takže som dostala lieky a kľudový režim.Nechali si ma v nemocke týždeň a nemohla som sa ani pohnúť. Tiež mi nepríde nápad s lietaním dobrý. Príp. počkaj do utorka a výsledky a tú cestu ešte zváž. Držím palce, nech je všetko čo najskôr v poriadku.

kveta
3. jún 2012

@nataskataska To jej mam pisat nech pokojne pocka a cestuje na Slovensko? Ak si myslis, ze jej to pomoze, pis jej rozpravky Ty. Ja ju upozornujem na zavaznost situacie.

petkave
3. jún 2012

@kveta máš pravdu, len si to napísala trošku kruto. A ber do úvahy to, ako s ňou určite lomcujú hormóny. Keby si to takto napísala mne v začiatku tehotenstva, tak by som asi slzila nad monitorom 😅

nataskataska
3. jún 2012

@kveta precitaj si moj prispevok, potom utoc.. ona ako co ma teraz urobit? do kym nedojde na slovensko, nikto tam po nej nestekne... tak potom?

kveta
3. jún 2012

@nataskataska Ma nepohnute lezat, brat magnezium, vitamin C a cakat, kym jej niekto dovezie Duphaston alebo Utrogestan. Verim, ze tu nie som jedina, kto ma doma rezervy Duphastonu, ved holiek, ktorym nevyslo IVF a teda maju doma zbytocne zasoby Duphastonu na tri mesiace su tu davy. A iste nie som jedina, co ma v uk kamosa, co lieta casto na SVK a moze jej tie lieky doviezt.

@petkave Asi by si tu neslzila pri monitore, kedze si poctivo lezala na udrzanie tehu rovnako ako ja.

nataskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
graceful9
3. jún 2012

@maggie11 ahoj, ja som krvácala, ale trošku neskôr jeden deň, šla som k dr(ale na svk) , dal mi ascorutin, neviem prečo, lebo všade som čítala len o duphastone,,,potom som len špinila, ale keĎ som si čítala návod, tak som to ani nebrala,,,potom o pár týždňov som mala tvrdnutie, dali mi magnézium, neskôr železo,,,a bábo je v poriadku 🙂 hlavne nestresuj,,,je tam ozaj divný prístup, ale neboj sa 🙂

nataskataska
3. jún 2012

@graceful9 ascorutin je proti krvacaniu...

kveta
3. jún 2012

@nataskataska Neurazaj, Nataska.

nataskataska
3. jún 2012

@kveta to bolo konstatovanie... nie urazanie..

graceful9
3. jún 2012

@nataskataska aha,,,no to je jedno, ja keď som si tam prečítala návod, tak som to nebrala, lebo som len špinila a na druhý deň už ani to,,,ale keby som ešte krvácala, tak by som to brala,,,a na čo je ten duphaston potom?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre