Mám 38 rokov, som prvorodička, fajčiarka a bojím sa
Mam 38 rokov, som v 6 tyzdni a som prvorodicka. Mam velky strach ci bude moje babo zdrave a v poriadku. S priatelom sme dost tuhy fajciari. Ani moja gynekologicka mi vcera nic nepovedala len to ze mi odoberu krv a o tehotenskej poradni. Ani to ze mam 38 rokov a som prvorodicka ju netrklo
Každý sme iný,ja som tiež prestala fajčiť pri druhom dieťati ale mne bolo extrémne zle takže inak som to ani nemohla vyriesit
To jej ako povedal nejaký doktor?na 100% potvrdil, že potratila kvôli tomu,že prestala fajčiť?? Lebo domienky nie sú fakty.Ja osobne tomu neverím.Ja som potratila 2x ale vždy sa hľadajú iné príčiny ( u mňa napr.zlá zrážanlivosť krvi) , a neviem aké oddelenie jej skonštatovalo že to mala práve z náhleho ukončenia fajčenia.Ver mi, mala som veľké problémy, mám prežitého toho dosť čo sa tehu týka, a toto som ešte nepočula, jedine od mamičiek, ktoré sami pred sebou fajčenie ospravedlňovali.Ale ako vravím, ja neodsudzujem,sama som tuhá fajčiarka, ale ja som radšej prestala 🙂
Kolegyni drzim palce 🙂
@nikolet_89 zabudla,som oznacit v príspevku predtým 🙂
@nikuska6478 doveruj sama sebe, svojim pocitom, instinktu...v pripade potreby sa kludne pytaj gynekologicky a uvidis, ze vsetko bude v poriadku...teraz robia svoje aj hormony 😄....a hlavne medaj na premudrele mudre hlavy tu na forach...drzim palce, vela stastia
@monita555 ked si tuhá fajčiara tak si predstav že máš chuť na cigaretu a nemozes si ju dať,k tomu ešte tehotenské hormóny,a mozes sa zblázniť,samozrejme je na každej žene či je ochotná obetovať svoj zlozvyk koli zdraviu dieťaťa,ja som S tým problém nemala lebo hoci som počas prvého tehotenstva fajcila tak iba asi 3 cigarety denne
@monita555 všetky výsledku všetko bolo ok na základe toho jej povedali, už si presne nepamätám aké mala príznaky myslím, ze hovorila že sa začala celá triasť strasne jej tlak klesol atd no výsledky mala ok neviem nechcem klamať ale nebola to jediná baba o ktorej som počula aj tebe drzim palce
@kikikat ja mám doteraz chuť na cigaretu.nemusím si to predstaviť, zažívam to, lebo môj muž fajčí ( kvôli mne prestal už mesiac nefajči), rodičia fajčia a veľa známych tiež. Takže naozaj viem, čo je to odopierat si cigaretu.Ale ja som si proste povedala NIE, lebo riskovať čo i len drobnú chorobu môjho nenarodenèho dieťaťa by som si strašne vyčítala.Mne zdravie bábätka k prestatiu stačí.
Ak fajcis este stale - http://najmama.aktuality.sk/clanok/230624/fajci... .. len tolko k tomu ze vedome ublizujes svojmu dietatu a na 38 rokov by si mohla vediet ze je to velmi skodlive pre teba a nie pre to.nevinne stvorenie ku ktoremu sa to svinstvo dostava.
Ak nefajcis tak ci riesis? Je sice idealne prestat 3m pred otehotnenim ale ked prestanes fajcit urcite to je ovela lepsie. Ja som bola tiez fajciarka a prestala som.. kvoli babatku a jeho zdraviu vsetko! A iste tvoja lekarka vie aky je postup a mas predsa usta.. pytaj sa
vek nemusi vadit, ale ak fajcite a ste tehu tak si rozmyslite ci dieta alebo cigarety....na vyber je len jedno.. nie obidvoje... ale ak viete citat tak si sama viete nastudovat ako ublizujete dietatu... nie ste prva co si musi vybrat... a prestat s fajcenim urcite stoji za to mat zdrave dieta... ak vam to za to nestoji... je to vasa vec......
@vejula ja som o ziadnom kastrovani ani nepisala ani nečitala nič take v prispevkoch, nemam čas tu čitat podrobne kazdy. Taketo vyjadrenia iste na nalade nepridaju. Ja som to skor myslela tak, ze ty vzdy prídeš a začneš tu davat kazne o nesudení a podobne...tak to by sme asi v ziadnej teme prispievat nemohli lebo ved nič o nikom nevieme takze asi tak.
@nikuska6478 Fajčila si a prestala - to je v poriadku. Vek - budeš predsa pravidelne sledovaná v rizikovej ambulancii (len kvôli veku). Nemáš dôvod sa niečoho obávať!
Práve naopak, užívaj si tehotenstvo, je to jedno z najkrajších období 🙂 a nestresuj, tým vám obom škodíš tiež.
@sardinka335 tak prispievať v teme samozrejme môžme, ved na to forum je. Čo s tým ma nesudenie? Či bez posudzovania uražania a zosmiešnovania sa diskutovať neda?
bejby v bršku má nedostatok kyslíka, keď si zapáliš. To je všetko a tvoja zodpovednosť. Keď sa narodí, tak by bolo fajn, keby ste vo vnútri nefajčili a tiež, aby otecko sa venoval tebe namiesto c. ... budeš to potrebovať. Teda vo vnútri nefajčiť nikdy, ani pri kočíku apod.
@majkapatko po tomto tvojom komentáre sa vo mne nabralo toľko zlosti. Ach tie deti si to nezaslúžia 😢
@majkapatko Veci nie sú len čierno - biele, ľudia nie sú len dobrí alebo zlí. Nechcem sa nikoho zastávať, fajčiacich tehotných žien už vôbec nie, ale predstav si, že existuje gynekológ (docent, ku ktorému sa len - tak niekto nedostane), ktorý dovolí 2 - 3 cigarety, ak je pre tehotnú ženu naozaj tak veľký problém prestať s fajčením zo dňa na deň.
Ak si fajcila pred tehu.a uz si prestala tak sa toho drz.. Ak nebudes fajcit nich nehrozi.. Ja som tiez fajcila dost no ked som zistila ze som tehu v momente som prestala.... Da sa to vydrzat ,zdravie babetka je prednejsie😊
@majkapatko čo su fakty? Ty sa cítiš kompetentná nariadovať niekomu sterilizaciu? To hej, máme tu niekolko takýchto samozvaných sudcov.... Ale ty si nenapísala vo svojom príspevku ani jeden fakt, A neverím, že si svojim príspevkom niekomu chcela pomôcť, či poradiť, išlo vyslovene o vybitie nejakej tvojej vnutornej agresie, ktoru si asi nevedela inak spracovať alebo čo. A presne ako som písala, zakladatelka sa tu už neukáže, ked tu prečítala takéto reakcie ako tvoja, takže si jej a jej dieťaťu isto velmi pomohla.
A to čo píšeš je realita či sa to niekomu páči alebo nie. Vo svete trpia malé deti, nevinní ludia, iní sa bez zásluhy narodia v rodine takej, že su do konca života zahojení, iný sa narodí v chatrči,bez pitnej vody, niekto nemôže mať deti napriek tomu že chce, niekto ich ma 10 napriek tomu že nechce. S tým sa treba zmieriť, nezmeníme to..
@vejula ale čo by sa neukázala....kazda to čita tu svoju temu aj ked tam neprispeje...zeny su na to príiš zvedave aby sa len tak odstrihli. Pozoruje dianie,..neverím ze nie. Samozrejme suhlasim, ze posielat ju na sterilizaciu a ,,zakazovat,, materstvo lebo fajčí je hlupost. Vzdy sa daju veci menit ak človek chce! Aj zniženie na 1 cigu denne by bol uspech...podla mna to chce nielen vnutornu motivaciu ale aj vonkajšiu podporu. Lebo ak bude dalej fajčiť jej partner ako tovarensky komin tak skoncovat s tým nadobro moze byt velmi tazke. Aj ked osobne poznám muža, ktory prestal zo dna na den a jeho zena ,,hulí jak fabrika,, jednu od druhej a sama vravi ze by chcela prestat len nema motivaciu..,,prestan koli svojmu zdraviu,, je uz otrepana fráza, a pokial vam nič neni, ziadne zdravotne problémy, tak toto zial pre mnohých motivácia nie je.

@monita555 no moja bývalá kolegyňa potratila koly nikotinovemu šoku takze to niaka blbosť nebude fajčila veľa mimo tehu potom s tým hneď sekla a bohužiaľ ho dostala