Môžem hríby v 5-6 tt?
Ahojte, keďže sa blížia Vianoce a varenie kapustnice chcem sa spýtať, či sa v začiatkoch tehotenstva môžu jesť hríby. Neviem si bez nich kapustnicu predstaviť :( na nete číta, že sa môžu potom zas že nie, tak vôbec neviem teraz.
Ďakujem za pomoc 🙂
Môžu, aj ja som jedla čerstvé do smaženice. Ak sa to nepreháňa s tými hubami, tak je to ok.
Ja jem celé tehotenstvo huby 😀 raz za týždeň mám hubovú praženicu a 2 krát za týždeň kapustnicu s hubami 😀 mňa mňam huby 😋
@kittyna5 presne ako tu píšu zienky, ja som tiez citala,že sa nesmu ale len napriklad vtedy ak ti robili zle aj pred tehu,že ti bolo z nich napriklad ťažko, tak ti z nich môže byť zle aj v tehu,ale pokiaľ ti.nerobili nič,tak kľudne papaj všetko na co mas chut 😉
ja som tiez tehu, a tiež si dám 😉😁
Tam ide len o to,že ak by boli jedovaté,tak žena možno aj prežije,plod ťažko.
Ďakujem Vám 🙂 lebo som čítala, že v prvom trimestri sa nesmú, tak som bola trochu sklamaná, že si neužijem kapustnicu 😄 ale tak teda dám si s mierou 🙂
Ja si tento rok do kapustnice dám šampióni a že tie sa môžu
Normalne si daj. Hlavne ak su z kontrolovaneho prostredia (tj pestovane). Nie domace, kde moze byt riziko otravy
@pacica ahoj, nooo tento týždeň čo som mala dostať menštruáciu ma bolelo brucho ako pri pms, tak som čakala kedy to príde ale spravila som si test a bolo to tam 😳 a potom v piatok poobede ako keby uťalo a nič žiadne príznaky, až mi to je podozrivé 🤔 jediné čo mám je, že som hladná skoro stále 😄 a ty ako si na tom?
@kittyna5 nie, nie je pravda, ako pise @evittam, ze by si mohla jest a pit normalne vsetko.
Surove maso sa naozaj neodporuca, nepasterizovane mlieko a vyrobky z nepasterizovaneho mlieka tiez nie, obmedzit hriby a vnutornosti, tiez niektore byliny. Samozrejme, o alkohole sa snad nemusim ani rozpisovat, naozaj netusim, preco niektore zeny maju utkvelu prrdstavu, ze alkohol v tehotenstve je v poriadku. By ma zaujimalo, ktora by naliala novorodencovi 🙈.
Ak ta to zaujima, pohladaj si seriozne studie a clanky o posobeni alkoholu na plod.
Ja myslim, ze devat mesiacov bez pohara vina sa vazne da zvladnut. Kto s tym ma problem, tak smer psychiater.
K tvojej otazke, trochu hribov neuskodi, len to treba obmedzit, nejest vo velkej miere, a hlavne jest len z overenych zdrojov. Nasledky otravy mozu byt fatalne.
@h_petra ďakujem pekne za vysvetlenie 🙂 ja som ani nepila pred tým, takže to u mňa nehrozí ani teraz. No a k tým hríbom, máme ich z obchodu, sušené, tak hádam sa nič nestane. Dám si na to pozor, určite ich nebudem jesť veľa ako inokedy. A ešte ak sa môžem opýtať, ako je to s ovocným čajom? Skoro v každom je ibištek a to vraj tiež nie je vhodné
@pacica no zatiaľ mi to vychádza že som podľa poslednej ms 4+2,čo mi ukazuje ako 5tt. Zajtra mám zavolať doktorovi a že sa dohodneme tak ešte neviem kedy pôjdem. Mňa prsia iba trochu bolia nič hrozné a ja zasa práveže vôbec nemôžem spávať, spím dve tri hodiny a som hore 🙈 a to som chodila spať o ôsmej 😄 bude všetko ok, musíme dúfať. Prajem ti veľa zdravia a nech je všetko ako má byť 🙂
Tehotne mozu jedle huby normalne jest.Iba babayka do 1 roka nie.
@h_petra Neodporúča nie že nesmie. Ja som obe tehotenstva nič neriešila ani počas dojčenia. A čuduj sa svete mám dve zdravé krásne deti. A nepíšem o chlastani v tehotenstve ty utkvela predstava. Skús čítať s porozumením. Tu na MK niektoré ženy ako vidno len žijú utkvelymi predstavami. Len tu všetky potrebujú štúdie co môžu jesť, piť, dýchať, robiť počas tehotenstva a nebodaj sú prvorodičky. Ale zdravý rozum nikde. No čo už. Ale vždy sa pobavim.
@evittam ako by si si predstavovala, ze sa bude prejavovat uzivanie alkoholu v tehotenstve? Ze dietatu narastu dve hlavy, alebo styri nohy?
Sklony k neurozam, k hyperaktivite, uzkosti, zvysena drazdivost nervovej sustavy atd., to vsetko moze mat na svedomi alkohol.
Pokial pohrdas vedou, je to tvoj problem.
Ale je to hlupe.
@h_petra Ale kde konkrétne píšem o konzumácii alkoholu?! Som napísala 1 slovom jeden pohárik sampusu vo sviatok. Pochopila?
Ja som mala dokonca 2. A nie zdravé deti sú zdravé deti-nie handicapovane-to sú tie o ktorých píšeš. Nepohrdam vedou. Ale prepáč na článkoch a "vedeckých" štúdiách z MK či pár bulvárov nevidím nič vedecké.
Pekný deň
@evittam ja som niekde pisala o clankoch z MK? 😁 "Ak ta to zaujima, pohladaj si seriozne studie a clanky o posobeni alkoholu na plod."
Vies co znamena "seriozne"?
A nie, deti neuroticke, deti s poruchami ucenia a pod. nie su handicapovane.
A pohar vina ci sampusu sa do krvi vstrebava rovnako vo sviatok ako vo vsedny den 😉
@h_petra neprehanas to trosku? Ja som do 3. mesiaca nevedela, ze som tehotna, normalne som v piatky vecer v meste pila a syn je zdravy ako ryba, skvely ziak a uzasne dieta s ktorym nikdy neboli ziadne problemy...okej, beriem ze tatarak by som si asi nedala, ale ze tehotna nema tamto, nemoze hento...a niektore by sa dali aj obalit do bublinkovej folie

@kittyna5 normálne si daj.