icon

Môžem hríby v 5-6 tt?

kittyna5
21. dec 2019

Ahojte, keďže sa blížia Vianoce a varenie kapustnice chcem sa spýtať, či sa v začiatkoch tehotenstva môžu jesť hríby. Neviem si bez nich kapustnicu predstaviť :( na nete číta, že sa môžu potom zas že nie, tak vôbec neviem teraz.

Ďakujem za pomoc 🙂

Strana
z3
kikaaa444
22. dec 2019

@evittam nie všetky nemajú postihnuté deti . Preto som napísala - tak ako jednej neublíži 10 poharikov tak môže ublížiť druhej 1 pohárik . Neviem ako zrozumiteľnejšie sa to dá ešte napísať . Tiež plánujem na Silvestra dať si šampanské na prípitok lebo verím že ten jeden pohárik mi neuškodí ale tipujem že aj tak si ho nakoniec nedám . A prepac ale porovnávať Google s knihami . Fuu . Darmo sú doktori alergicky na to keď pacienti používajú dr Google . Predsa len knihy majú overené informácie od odborníkov , nie od nejakej redaktorky ktorá každý deň píše článok na úplne inú tému . Napr jedna nemenovaná stránka pre mamičky píše v jednom článku že treba jesť pomaranče a v druhom píše rovnaka stránka že treba sa im vyhýbať . Hmmm. Toto je ten vás Google . A keď už tak ja som ani na Google nikde nenašla ženy sa alkohol mal obmedziť respektivne že sa neodporúča. Všade som citala len to že sa mu treba vyhnúť

evittam
22. dec 2019

@kikaaa444 No vidis. O tom istom pisem celý cas-o jednom poháriku za 9mesiacov a už som alkoholicka ktorej tu niekto praje na zdravie....😁😉
Aj knihy píšu všelijaki ludia. To že našli vydavateľa ešte nič neznamená.

evittam
22. dec 2019

@kikaaa444 Lekári sú alergicki? No napr.v 21.storoci môžeš cez uja Google požiadať o poradenstvo lekárov a nemusíš sa trepať čakať do čakárne a čakať pár hodín na ofucaneho lekára čo ti nakoniec nič nepovie. Nie našťastie nemám takých lekárov ale čítam o takých všade.😉

kikaaa444
22. dec 2019

@evittam no a toto je druha vec 🙊 na toto mi raz jeden doktor povedal že - dobrý doktor nemá čas sedieť na internete a liečiť ľudí online . Asi tak 😉

evittam
22. dec 2019

@kikaaa444 Jasnee. Ale má čas sedieť v ordinácii len do 14.00 a každého poslat s receptom bez vysvetlenia. A nebodaj prídeš v čase obeda.... Nepíšem o liečení online.

kikaaa444
22. dec 2019

@evittam nuž potom ani ten neni dobrý , nech si vyberie inú profesiu 😉

evittam
22. dec 2019

@kikaaa444 No ja som ešte teda nikde na žiadnej ordinácii nevidela ordinačné hodiny dlhšie než do 15.00. Potom možno ano-niektori-sukromne za pekný cash.

punka24
26. dec 2019

@h_petra ja som na silvestra nevedela že som tehotná a dala som si alkohol... dojčím a dala som si na vianoce 1dcl vína s rodinou... čuduj sa svete moje dieťa je zdravé a lekárka mi ho vychvalila do nebies... počas tehotenstva mi môj snubenec spravil sushi... rybka bola tepelne spracovana... jedla som všetko čo som chcela a raz aj miniklobasky s milkshakom (tehotenske chute proste no)... sme tu obaja a radujeme sa zo života... neprehaňajme s opatrnosťou a nedržme deti v sterilných prostrediach... to škodí viac ako občasné jemné a decentné "prehrešky" nás mamičiek... aj matky sú len ľudia... a každá mi dá za pravdu že chce to najlepšie pre svoje dieťa...

h_petra
26. dec 2019

@punka24 😁 abstinencia pocas tehotenstva nie je drzanie dietata v sterilnom prostredi. Ale dakujem za radu 🙂

evittam
26. dec 2019

@punka24 Ako citas a ako sme uz napísali - tu to mas zbytočne-nakolko ak si vypila deci vina uz si nezodpovedna alkoholicka.😀😉

punka24
26. dec 2019

@h_petra a vieš že aj keď sa porežeš a vydezinfikuješ si ranu že sa tam dostane alkohol...?? Ja len tak pre zaujimavosť... 😊

h_petra
26. dec 2019

@punka24 😁😁😁😁 pokus dobrý 😁 pobavilo

h_petra
26. dec 2019

@evittam mne je ta normalne luto

evittam
26. dec 2019

@h_petra A konkrétne z akeho dovodu? Mna ty naozaj ľutovať nemusíš.

h_petra
26. dec 2019

@evittam z takeho, ze slabu informovanost povazujes za cnost 🙂

evittam
26. dec 2019

@h_petra Aku slabu informovanost?! Akože ak som vypila 1dcl vina za celé tehotenstvo a tvrdim ze to nie je nic zle tak uz som podľa teba slabo informovana alkoholicka? Mile. Ale vďaka. Pekny deň a zvysok sviatkov.

h_petra
26. dec 2019

@evittam ale fuuuuuurt s tym jednym deci 😁 ved ide o princip

evittam
26. dec 2019

@h_petra Ved prave.😉 Ale ešteže tu máme tebe podobne dokonalo cnostne a dokonalo informovane teoreticky ktore presne vsetko vedia este predtym nez otehotneju, vynosia, porodia,....

h_petra
26. dec 2019

@evittam ono, iste veci sa vyplati vediet skor 🙂
Vola sa to prevencia 🙂
Nadmatka, ktora vie argumentovat tym, ze uz ma odrodene 🙂

evittam
26. dec 2019

@h_petra Iste a potom preventívne vyskakovať do slusnych ludi aky su neinformovani len kvoli ano "principu". Naozaj zbytočná debata s tebou. Nakolko ty si urcite preventívne vedela uz vcera ze zajtra budeš tehotná.
Ja nepotrebujem argumentovat.😉

h_petra
26. dec 2019

@evittam tak takuto schopnost nemam 🙂
Ked nepotrebujes argumentovat, tak na co to robis?

evittam
26. dec 2019

@h_petra Ja diskutujem. To je rozdiel. 😉

h_petra
26. dec 2019

@evittam ty ani nevies, co je diskusia 😉
Ironicke poznamky nie su sucastou.

evittam
26. dec 2019

@h_petra Jasne. Ja som zabudla ze jedina informavana co vsetko vie si tu ty. Ironia, súhlas, nesuhlas, oponovanie to vsetko patrí k diskusii. Ono treba mat vedomosti celoplosne nielen v jednej rovine ci sfere. Esre raz pekny dnik.😉
Končím debatu s tebou.

h_petra
26. dec 2019

@evittam nie, nepatri to k diskusii. Mozno k polemike.

Strana
z3