icon

Národnosť a občianstvo bábätka, ak je otec Slovák a mama Češka.

veverka5889
1. okt 2019

ahoj, nevím jestli to sem patří, no nevěděla jsem kam to přiřadit...
Mám takovou dilemu, jak to bude...
Jsem v 10týdni, pracuji na slovensku, trvalý pobyt mám v cz , zdravotní pojištění mám jak v cz tak i tu v sk - s tím že jsem vedená že jakože dojíždím minimálně každý týden domů do cz.
Přítel je slovák, bydlím u něj, a moje otázka respektive otázky zní:
miminko jakou bude mít nárost a občanství , rodit bych chtěla tu v sk. - rodný list chci mít jak sk tak i cz - s tím padá další otázka do budoucna, kdyby náhodou se něco stalo mezi mnou a přítelem budu moc odcestovat na zpět do cz i s dítětem či jen se souhlasem otca.
Porodné a mateřská budu mít nárok tu v sk - pracuji tu už 5let.
děkuji na informace...

draik
1. okt 2019

Môže mať občianstvo SR aj ČR.

miadi
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
4. okt 2019

@miadi nemas pravdu, dieta ak ma jedneho rodica Slovaka, druheho Cecha, tak moze mat (nemusi) dva rodne listy (tym padom dve rodne cisla-v kazdom state ine) a dve obcianstva. Toto viem na 100%.

miadi
Autor odpoveď zmazal
draik
4. okt 2019

@miadi
Ak nemáte vo veci jasno, načo máte nutkavú potrebu písať "rady" do diskusie a maximálne tak miasť zadávateľku? Pocity a dojmy si, prosím, nechajte na debaty, v ktorých nejde o fakty. Vďaka za pochopenie.

dskjhfdlkdjhl
4. okt 2019

@miadi no, ved prave preto som Ti napisala ako to je.

miadi
Autor odpoveď zmazal
miadi
4. okt 2019
miadi
Autor odpoveď zmazal
draik
4. okt 2019

@miadi
Zjavne ste nepochopili, že nesprávnymi radami zbytočne môžte popliesť tých, ktorí hľadajú odpoveď a nepochybne nie sú zvedaví len na dojmy toho, kto prispeje, ale žiadajú radu. Ja už len z princípu neprispievam do debaty o jadrovej energetike, keďže do toho nevidím, a tým pádom ani nemusím tvrdiť, že to, čo by som tam písal, je možno od veci.

veverka5889
autor
7. okt 2019

Moc všem děkuji... 😉🙂