icon

Neželané tehotenstvo po krátkej známosti.

ivv8
4. sep 2019

Ahojte, chcem sa s vami podeliť o moje aktualne najvacsie trápenie. Som s priateľom 5mesiacov, uzivam HAK, nebola zabudnutá ani 1 tabletka a predsa.. som v 5tt. Partnerova reakcia bola jednoznačná- interupcia. On dieta nechce, necíti sa byt otcom. I ked rešpektuje moje rozhodnutie dieta si nechat, povedal mi, ze ak uz sa narodí postará sa onho. Okolo toho ale ma reci typu: my spolu urcite neostaneme, dieta bude zit v neúplnej rodine, kedze sa vo vztahu stale len hadame/ plus sme spolu krátko este spolu ani nebývame. Moja otazka je, stalo sa niekomu nieco podobne ? Ako reagoval muz po narodení, zmenil sa jeho prístup? Dokáže sa takto rozvrátený vztah na zaciatku este spamätať? Dakujem za vsetky názory

Strana
z5
11iva11
5. sep 2019

Ach jaj, zase sa niekto začal zamýšľať, až keď je "vymaľováno". Podľa tvojich riadkov si autorka už aj pred otehotnením vedela, že priateľ nie je zrovna tvoj muž snov, že si dúfala, ako ho zmeníš (dobré ako vtip), atď. Ja keď som mala tvoj vek a vtedy som frajerov brala skôr ako také skúšanie, spoznávanie - teda nič vážne - som brala nie len HAK, a!e ešte aj frajer musel mať kondóm, teda aspoň väčšinu času. Ja som tým tabletkám proste neverila. A preto som potom nemusela takto vyplakávať na nete.
Kedy si už ľudia uvedomia, že dieťa je ten najväčší záväzok na svete. Všetko ostatné sa dá vrátiť alebo predať alebo vyhodiť, ale dieťa je tu už s tebou nastálo. (Dať na adopciu neberiem ako riešenie.) Vždy na to doplatí len to nevinné dieťa.
Takže si sakra trikrát rozmyslím, s kým idem potenciálne otehotnieť.
A to, že jej pomôžu rodičia, to je síce pekné, ale je to zvrátené. Dieťa má byť vychované matkou a otcom v prvom rade.

matuskova003
5. sep 2019

@11iva11 prepáč. Ale nič obmedzenejšie som už dlho nečítala na tomto fóre.
Takže, keby nebrala HAK tak sa chytáš za hlavu a keď ju brala a zlyhala aj tak sa chytáš za hlavu že "mali mať aj kondom" - preto užívajú ženy HAK aby nemuseli mať kondom. Logika
Keby išla na potrat, tak jej sem skopíruješ 10 božích prikázaní, ale že si to dieťa chce nechať, dá mu život a bude ho milovať s pomocou jej rodičov je zvrátené ?
Ty, s týmito názormi si zvrátená. Obmedzená a zvrátená.

11iva11
5. sep 2019

@matuskova003 Nie, mojím príspevkom som chcela napísať to, že keďže žiadna antikoncepcia nie je 100%, tak vždy treba byť pripravený na to, že sa pritrafí. Takže preto si treba vyberať, s kým idem potenciálne otehotnieť. Tu autorka už predtým vedela, že frajer nie je zrovna otcovský typ - a tým je málo dnešných 26-ročných chlapov - tak sa mala ešte nejako inak chrániť alebo neviem čo.
Ale že tu na to vôbec reagujem. Takých žien, ako autorka, to bolo a ešte aj bude mraky...

lilitela
5. sep 2019

@ivv8 Mam pocit, ze sa nepytas na to, co s dietatkom, ale co s partnerom - podla toho co opisujes, je moj nazor taky, ze nielenze s nim nerataj, ale radsej ukonci ten vztah sama. Jasne ti dava vediet, aky ma nazor postoj, rozhodne to nezakladaj na tom, ci sa zmeni alebo nezmeni po porode - to uvidis potom. No uz tento pristup je pomerne nekomromisny, tvrdy, a tak to budes mat s nim cely zivot, ak by si ostala.
Ja by som neostala s niekym, kto mi uz teraz vravi, ze to nie je navzdy.
A ver mi, pokial ostanete, ale aj neostanete spolu a dieta sa narodi, a ty ho uvedies ako otca (hoci nim biologicky realne aj je), tak az si to nahodou rozmysli, bars aj za 5-6 rokov a vtedy sa zacne dozadovat naroku na dieta (a opät iba tvrdym, chladnym sposobom, ktory ti predvadza aj teraz), tak to budes mat este omnoho tazsie.
Samozrejme, kazdy vychadza z vlastnych skusenosti a ja som si odzila to, co mi sformovalo tento nazor.
Niekedy je mozno jednoduchsie aj zaklamat. Povedat ze idem na potrat, rozist sa, dieta si nechat, zariadit sa tak, aby som dotycneho nestretavala, babatko porodit a vychovavat a urcite este v zivote stretnes niekoho, kto za to stoji, aj pre tvoje dieta. V pripade ze stretnes byvaleho, a nedajboze by sa cudoval, povedat ze nie je jeho. A mne by bolo ukradnute, ci to voci tomu muzovi je alebo nie je fer, ked jasne vyjadruje svoje stanovisko, ze on teraz dieta nechce.

matuskova003
5. sep 2019

@11iva11 na čo to vôbec komentovať v tomto duchu. Môže sa to stať komukoľvek a tvoj príspevok nie je ničím užitočný, ani zamyslenia hodný. Ale to ešte pochopím, to stále prijmem že v tom môže byť kus dobrej mienky.
Ale to, čo si napísala na spoluvýchovu so starými rodičmi. Bez pardónu Ti napíšem, že dobudúcna je lepšie si po sebe aj 3 krát prečítať a až potom odoslať. Pokladám to za koment cez čiaru, ktorý by mňa, byť na mieste autorky, prinajmenšom urazí.

domculik
5. sep 2019

@ivv8 Ty si musis stanovit priority bez toho chlapa. Chces babatko ? Chces. Sustred sa na vas dvoch - teba a dieta. Ak tvoj partner je nevyzrety, mozno po narodeni alebo aj casom, ked uvidi ako ostatni kamarati si zakladaju rodiny a ze zivot nie je len o trajdani sa s kamosmi, pochopi. Ak nie, tebe ostane ina laska, ta mala vzrastom ale pritom ta najvacsia... a mozno neskor k vam pribudne iny milujuci tatko, no ktovie...drzim vam 2 palce ! 🙂

77daniela77
5. sep 2019

@matuskova003 aj mna ten jej postoj prekvapil,ved autorka sa chranila antikoncepciu,ktora zial zlyhala a je len chvalyhodne ze si dietatko chce nechat a ma aj skvelu rodinu ktora jej pomoze a nevidim na tom nic zvratene preboha!

jaja23
5. sep 2019

@ivv8 môjho muža som donútila do svadby, aj do dieťaťa. Keby bolo na ňom, tak doteraz žijeme na divoko bez deti. Malé vraj chcel, ale nebol to zas jeho životný sen. Teraz by mu zniesol aj modré z neba. Ale u každého chlapa je to asi iné. Držím palce.

montemotherone
5. sep 2019

@ivv8 ťažko povedať. Môže sa stať hocičo. Chlapec je teraz v panike (nie že sa necíti, len je nezodpovedný slaboch), tá ale chytá vo väčšej či menšej miere každého chlapa 🤷 Možno sa mu to uleží v kotrbe a nejako si uvedomí o čo by prišiel. Držím palce, úžasné, ako si sa rozhodla ❤️ (napriek všetkému)
PS: HAK je vždy max 99% úspešná. Uvádza to každý výrobca 🤷

pepa1995
5. sep 2019

No ja keby som tvojej koži. A chlap mi povie aby som išla na potrat nech je aká koľvek situácia. Bez váhania ho pošlem kade lahšie. To čo je za chlapa,keď sa k tomu postaví takto. S takým hajzlom by som nezostala ani minútu. Samozrejme bolo by ťažke keby si s drobcom sama. Ale dieťa zato nemôže, že jeho otec je zbabelec. Rozhodne bojuj za svoje dieťa a neber mu život!

miadi
6. sep 2019

Ci sa jeho pristup zmeni ked sa babo narodi je vo hviezdach. Mozno sa dohno zalubi ked ho uvidi. Pre mm bolo moje prve teho velmi abstraktna vec nedojimalo ho extra sa netesil niektori chlapi proste myslia dopredu len na tie starosti zodppvednost, koniec akoby ich slobody. Ked sa dcerka narodila zalubil sa na prvy pohlad čoby nie vyzerala uplne ako on este aj vlasy rovnaky uces a farba ( to bol taky trik prirody ze mala cierne vlasy ktore vypadali a narastli jej blond) Po par dnoch jej zivota sa roztapal ze je to naj co sa mu v živote stalo. Ale ked sa babo narodi nie je to filmova idilka ani v uplnej rodine. Babo je zaberak rev čo ti trha srdce nedostatok spanku a chces aby ti partner pomahal ibaze chlap chodi do roboty a proste ty si mama je to na tebe. Popri tom vsetkom ako sa este zotavujes fyzicky aj emocionalne z porodu mas mat doma krasne a varit atd. A najst si cas starat sa o seba. Ked ta dieta najviac potrebuje vzdy ked ides prave na wc 😆takze kazda cerstva mamicka si uvedomi preco je den matiek celosvetovo big deal oproti dnu Otcov . . Niektore single mami maju viac pomoci od rodiny ako niektore zeny od manzelov, Hlavne ze tvoja rodina ti pomoze Lebo nanho sa nemozes spoliehat. Takych chlapov ako on najdes barskde ale to tvoje dieta je jedno jedinecne. Urcite sa ho nezbav len na zaklade jeho slov. Ukoncit tehotenstvo by mala byt iba tvoja volba je to tvoje telo tvoje svedomie sčim ty vies žit. Ak citiš ze to babo nechces tak ok zariad sa Ale podla seba nie jeho. Zda sa Ale ze ty si skor babo chces nechat hoci ta to tiez zaskocilo a nezapada do tvojho idealu o dokonalej rodine. Sustred sa na seba co chces ty. Ci ty budes milovat to male uz teraz alebo .. na ten vztah sa skus vybodnut. Milujes ho vobec? Ani nevies ake by to bolo snim žit. Hadate sa a on furt za kamošmi hoci vztah 5m by ste mali byt ako hrdlicky. Len ti robi nervy, Povedz mu teda ze babo si nechas a nemas chut na hadky nech si niekde vycisti hlavu a Potom sa vrati ak ma zaujem budovat vztah dalej. Ale nech si nemysli ze ty budes nanho cakat, Rozid sa snim stym ze este mu das poslednu sancu Ale ani sama nevies dokedy budu tvoje dvere prenho otvorene. A uvidis co bude bud sa rozidete este pred porodom alebp to spolu skusite a rozidete sa neskor ( ha sorry ze som pesimista) Ale clovek nikdy nevie. Kamoska otehotnela popri HAK no boli velmi zalubeni hoci sa k sebe nehodili.Chcela sa rozist po par rokoch no koli dietatu vydrzala dlhsie. Po 10r znamosti zo dna na den zdrhla aj s dietatom. Ona mà rada vinko žurky byt furt niekde vonku a on ju chcel doma zienku abstinentku. Kazdy chcel nieco ine. Ty sa riad tym co chces od zivota ty . Tu uplnu rodinku Moses mat s inym partnersm.

hipuska
6. sep 2019

Jedna vec je byt rodicom a druha partnerom. Kto si nevazi matku nemoze byt dobrym otcom. Uz teraz, po 5 mesiacoch sa k tebe nesprava "zalubene" takze tazko za rok. Cim Ti bude brusko rast, tym viac si budes priat jeho starostlivost a pozornost. Ktora ale nebude, ty budes zbytocne nestastna. Nechaj to na cas, nerozhoduj sa teraz ale spravaj sa tak, akoby si mala byt na to babo sama. Je to este daleko a si mlada, mas cely zivot pred sebou. Ak ta bude mat niekto rad, bude mat rad aj tvoje dieta, lebo sa stane tvojou sucastou.

cajomila
6. sep 2019

Ahoj,smutna situacia...nezavidim ti.Ak ti mozem poradit ako starsia a skusenejsia zena...ty to dieta i napriek okolnostiam chces.To je super a na tom by si si mala zakladat tvoju buducnost.Dokonca mas aj zazemie u rodiny.Vsak to je super,to vobec nieje malo.A to,ze sa tvoj partnej sprava ako #chuj# ...by som asi riesila tak,ze by som od neho odisla,mozno iba na cas,mozno na vzdy.Chapes co ti tym chcem povedat? Nenechaj si tehotenstvo znechutit.uzivaj si ho,tes sa z babatka...a uvidis,co na to tvoj partner.Bud za tebou este aj sam pride,lebo pochodpi,ze o vas prichadza...alebo uz nepride.Ale potom nemas naozaj za cim plakat...jednoducho ak je to clovek,ktory nechce dieta ani teba.Tak nech si ma co chce.A ty koniec koncov mozes byt stastna aj s niekym inym.Kto ta bude milovat a milovat aj tvoje dieta.DRZIM TI PALCE a VELA SPRAVNYCH ROZHODNUTI🙂

lenya190
18. nov 2020

Urcite dieťa je najväčší dar. A chlapi sú chrapuni,to je isté. Všetko zlé, čo to ti ten debil napacha ti vyváži bábo. Ale to bábo ho nezmení, to mi ver. Jedine, čo môžeš urobiť je upriamiť sa naň a dat mu všetku lásku a to ti odporúčam

terka224
18. nov 2020

@lenya190 je to rok stara diskusia. Ale zaujimalo by ma ako to dopadlo, ako sa ma autorka🙂

lenya190
19. nov 2020

😀😀😀tak to som si nevšimla, super komentár..

77daniela77
19. nov 2020

....fakt....ktovie ako to dopadlo.....🤔

cajomila
19. nov 2020

Ako to celé dopadlo nevieme...ale slečna/pani má inzerát na balík oblečenia pi bábätku... dievčatku 😉❣️

3petka
19. nov 2020

I

77daniela77
19. nov 2020

@cajomila Tak by to mohlo byt ze ma dievcatko.....skoda ze nam nenapisala🤔

77daniela77
19. nov 2020

@cajomila Tak by to mohlo byt ze ma dievcatko.....skoda ze nam nenapisala🤔

cajomila
19. nov 2020

@77daniela77 Zjavne áno😉

ivv8
autor
28. nov 2020

Ahojtee Ano mam krasne dievcatko a dopadlo to tak ze cele tehu a aj doteraz sme same dve sice ale celkom sa nam dari 😂 O to viac sa lubime 🙂

ivv8
autor
28. nov 2020

A aj tie veci dievčenské stale predávam 😅 lebo stale jej len nakupujem a este som zabudla napisat ze sa mame super a pevne verim ze kazda zena ktora sa ocitne v podobnej situacii dopadne minimalne tak dobre jak ja 🙂

@77daniela77

77daniela77
28. nov 2020

@ivv8 To som rada,tesim sa ze sa mate dobre a prajem ti vela stastia a nech sa vam s dcerkou dobre dari❤️ Neda mi neopytat sa na otca dietatka....javi o nu zaujem?

ivv8
autor
28. nov 2020

@77daniela77 Ano javí ale ma to trosku pomýlené. V skratke skusim. Chcel by ju mat sam ( mala ho nepozna absolutne cize pri nom place ), ja som prenho najväčšia prekážka v ceste za dcérou (to je jejo zmýšľanie) a ked mu aj dam priestor hra sa s nou 5 min zacne ho to nudit zobere telefon a dalej sa staram ja 😅 on si to predstavuje trosku inak cele to otcovstvo, skor si myslim ze ten zaujem javí kvoli rodine a kamarátom aby nebol za blbca. Ale verim tomu ze ked bude vacsia tak si ju bude normalne bravat a snad s nim aj mala vydrzi i ked zatial o tom pochybujem😅 no a ja som sama a aj plnujem byt sama, chlapa nechcem ani len vidiet 😌

andrea78
Autor odpoveď zmazal
agikaku
29. nov 2020

@ivv8 aj ja sa teším, že sa mala sa narodila, ľúbite sa obidve a darí sa vám. Koľko má už? Ste silná o odvážna žena a hlavne obetavá a milujúca mamička.

ivv8
autor
29. nov 2020

@agikaku jeej dakujem krasne to poteší take mile slova❤️ Ma skoro 7 mesiacov, je strasne sikovna a hlavne zdrava aj ked som mala stresy cez tehu. No a kazdy den som vďačná ze ju mam 🙂🙂

pbra40
29. nov 2020

@ivv8 obdivujem ta. silna zena ❤ prajem len a len vsetko dobre tebe aj malinkej

Strana
z5