icon

Orgazmus v prvom trimestri po IVF: Bezpečnosť a obavy

patuska00
27. dec 2023

Ahojte zeny som po ivf sex nechceme viem ze moze skodit ale orgazmus bez sexu je to iste?alebo nie strasne nam chyba uz mam z toho obavy .

anjelicek26
27. dec 2023

@patuska00 zavisi, co ti povedal lekar... my si davame pokoj, sice nie po IVF, ale dlho vytuzene po potrate+picham lieky na riedenie krvi, pri orgazme mi silno stiahne maternicu uplne vidim malickeho na ktorej strane lezi, takze ehm... ani klasicky sex a ani sama proste momentalne radsej nic... u zdraveho tehotenstva neskodi nic, ale ja sa proste bojim..

patuska00
autor
27. dec 2023

@anjelicek26 qj ja sa bojim a prave nic ma neboli strasne mi chybalo a sme osli do toho bez sexu iba tak ale teraz strasne myslim na to a lekarka nic nepovedala iba po odbere sme mali zakazane az do teraz ale dneska neviem co strasne sa bojim

patuska00
autor
Autor odpoveď zmazal
patuska00
autor
27. dec 2023

@patuska00 aj ja sa picham na riedenie krvi aj tabletky uzivam

anjelicek26
27. dec 2023

@patuska00 my mame kvoli liekom na riedenie krvi klasicky sex zakazany od zaciatku... prilisne riziko zakrvacania z krcku, ktory je aj tak slabsi, zasivany... Uz som v 27.tyzdni, uz to nejako dame do konca, hlavne, nech je maly zdravy a dotiahneme to co najblizsie terminu. Deti boli trochu skor, tak snad tento aspon po ten 35.tyzden ostane tam, kde je.

patuska00
autor
27. dec 2023

@anjelicek26 ja neviem strasne sa ja bojim bolesti nemam dufam ze tiez bude poriadku strasne ma mrzi

rk123
27. dec 2023

ked nemas rizikove tehotenstvo kvoli niecomu, tak sex mozes mat, preco by mal skodit?
tiez som bola na ivf, klasicky do 13tt som uzivala progesteron a cele tehotenstvo pichala clexane a nikto nam sex nezakazal, ked som sa pytala doktora tak povedal ze nie je vobec dovod 🤷🏽‍♀️

patuska00
autor
27. dec 2023

@rk123 neviem ako myslis ze nemam rizikove ked kolko rokov sme sa snazili a neviem ako o tyzden idem na na prvu kontrolu atrasne sa bojim mne po vklade nic nepovedali sme do teraz ziadny sex nemali vôbec iba dnes ale nie sex 🥺 strsne

patuska00
autor
27. dec 2023

@rk123 ved aja uzivam progeateron do posvi clexan aj estrofem

rk123
27. dec 2023

@patuska00 zena po ivf nie je automaticky na rizikovom tehotenstve.
my sme sa tiez snazili niekolko rokov.
sex sme nemali kym som si vkladala progesteron lebo mi to bolo neprijemne, potom normalne.
v car a neskor aj moj gynekolog mi povedal ze nevidi dovod preco by sme nemohli mat sex. tak len tlmocim cim som sa riadila ja.
uz si urob ako myslis

patuska00
autor
27. dec 2023

@rk123 dakujem pekne aspon si ma upokojila chvala bohu ze bokeati nemam vies ako sa citi zena ze nie som vo svojom kozi stale na to myslim ale este jednu otazku ako si počítať tyzdne od vkladu ci ako