icon

Potrebujem pomôcť ohľadom neželaného tehotenstva

anma4
6. aug 2018

Ahojte, veľmi ťažko mi je to tu písať, ale vec sa má tak, že som mala pred týždňom aj niečo svoj prvý pohlavný styk. Bolo to po vyše 2 rokoch chodenia a dovolím si tvrdiť, že z lásky. Samozrejme, použili sme kondóm, antikoncepciu mi žiaľ môj zdravotný stav nepovoľuje. O to väčšie však bolo moje prekvapenie, keď som po týždni od sexu zistila, že mám hnedý výtok. Prečítala som si množstvo článkov a zistila, že je to pravdepodobne zahniezďovanie vajíčka. Tak som si urobila test, bol pozitívny. Pozrite, ja viem, že každý, kto chce sexuálne žiť musí rátať aj s rizikom a viem aj to, že kondóm nie je 100% ochrana. Môj chlapec bol pri mne v zlých časoch, veľa sme si toho prežili a ja som sa mu chcela dať, aby vedel, že ho naozaj ľúbim (tiež som bola jeho prvá). A naozaj sme si dávali pozor. Preto ma moje vysoko pravdepodobné tehotenstvo zaskočilo. Pozrite, viem, že je to dar a viem aj to, koľké z vás sa snažia márne otehotnieť, lenže ja si ako budúca tretiačka na gymnáziu s ťažko chorou matkou, malou sestričkou (o ktorú sa starám skoro ako o dcéru) a otcom, ktorý si našiel novú rodinu, nezvládnem. Môj priateľ mi síce povedal, že bude pri mne, nech sa rozhodnem akokoľvek, ale ja viem, že si to dieťa nemôžem nechať. Ale ani neviem, ako sa mám z tejto situácie dostať. Moju mamička, by to s jej zdravotným stavom nemusela vziať dobre a otec, ten sa o mňa nezaujíma. Potrat je aj tak pre mňa veľmi nákladný. No na internete som našla čosi ako potratovú tabletku. Stojí okolo 90€ a vraj je účinná. Ja sama však o nej počujem prvýkrát a úprimne, ani neviem, či sa dá tej stránke veriť. Preto vás veľmi prosím o každú skúsenosť, aj keď nie priamu s touto "potratovou pirulkou" a ideálne aj s nejakou overenou stránkou. Za každý tip veľmi pekne ďakujem a tým z vás, ktoré nemôžu otehotnieť, prajem, aby vám to bolo dopriate.

anma4
autor
6. aug 2018

@jana_eyre ďakujem, rozhodne v najbližších dňoch navštívim lekára, aby som si bola 100% istá, úprimne, veľmi si želám, aby ste mali pravdu
čítala som, že neskúsení chalani sa rýchlo vzrušia (už pri bozkoch) a otehotnieť sa vraj dá aj z "kvapôčok lásky" vylúčených pri tomto vzrušení, tie sme pravdu povediac nepostrehli

lulica
6. aug 2018

@montemotherone no mas pravdu ale taky tretiaci na strednej uz bezne ziju sexualny zivot myslim ze je to v tom veku normalne pokial sa clovek(no alebo teda dieta v 17tke) na to citi, samozrejme zodpovednost musi prebrat. Aj dospelemu moze prasknut kondom a mus sa rozhodnut co dieta chce alebo nie kedze je taka doba ze ludia sa mozu rozhodovat ci si dieta nehaju alebo nie (osobne s potratmi kvoli ,,posmyknutiu" nesuhlasim ale co uz taka je doba)

kittinana
6. aug 2018

Ked si mala tyzden a nieco pohlavny styk tak by si este nemala mat pozitivny test. Kolkaty den je teraz tvojho cyklu?

jana_eyre
6. aug 2018

@anma4 takze ste cely styk kondim nemali tym padom.. no, drzim palce..

judar
6. aug 2018

takéto stredoškoláčky čo nevinne píšu aj sa tvária sú zvyčajne skryté povahy takže popravde- ktovie čo je za týmto pravda alebo skôr ktovie čo ste vôbec robili okrem vrzgotania lebo stačí troška spermatu na chlapcovejruke a už to ide...

sasa1983
6. aug 2018

@anma4 tak nemohlo. Jedine anatomicky priechodná záležitosť je že jeho ejakukat sa dostal do Tvojej vagíny.

stanulienkat
6. aug 2018

Podla mna prazdniny 🙂

pallacinka29
6. aug 2018

@stanulienkat ja si velakrat myslim, ze takto sa robi nejaky psychologicky vyskum. Osobne neverim autorke ani pol slova.

osky
6. aug 2018

@anma4

V prvom rade si urob este inz znacku testu.
Sa mi zda ze mama testy duchuju falosne....

Ako uz niekto vyssie pisal-veci sa nedeju nahodou.
Len Boh najlepsie vie,kedy je spravny cas!
A pre teba,z tvojho pohladu nepochopitelne,je asi toto obdobie vhodne.
Sestra ma pravo,mama ma pravo,ty mas pravo..

Aj to dieta ma pravo ZIT!!!!!!

Je vela pripadov kedy takto mlade dievca otehotnelo,tazko vychovalo svoje dieta...a potom uz za cely zivot nemalo ine deti.nemohlo mat.nedarilo sa...aby si nedopadla rovnako!
Ale z tvojich prispevkov-ty hladas len vyhovorky.

Skus hladat moznost ako sa to da.nie ako sa to neda.
Mas v tomto zmätku jedno velke stastie-tvoj priatel sa k tomu postavil pekne.ako spravny chlap!!!

Urob to iste 😉

hettinka
6. aug 2018

@anma4 podľa mna tehotna nie si, ak ste použili kondom správne a nenasadil si ho Napr. až v priebehu styku pred vyvrcholením.
Tie kvapôčky lásky sa nemajú ako do teba dostať, ak v tebe nebol bez kondomu.

Možno he zo reakcia na styk, pozitívny test ne niekedy aj pri cyste a splnenie môže byt aj z toho, že ti praskla.
Sup k lekárovi, a ak dieťa nechces, tak dnes alebo zajtra. Interrupcia ke povolená len do 12. tt a to ubehne ako voda. Ideálne do 8. tt, kým je babo čím menšie.

hettinka
6. aug 2018

A daj konečne foto testu...

ukulela
Autor odpoveď zmazal
willino1
6. aug 2018

@anma4 neviem... ale ja poznám minimálne dve kompletné rodiny, ktoré vyrástli a vychovali deti aj v dvojizbovom byte ... to je ten najmenší problém... byť tebou idem k lekárovi a uvidíš.. ak potvrdí tehotenstvo tak až potom sa rozhoduj čo ďalej... máš niekoľko možností... ak sa rozhodneš pre potrat tak to rieš len cez lekára... ďalšie možnosti sú, že dáš dieťa na adopciu (nejaká rodina ti bude do smrti ďakovať a dieťa bude tiež šťastné...) alebo si dieťa necháš a vychováš ho... alebo možno by si ho nechal a vychoval otecko s jeho rodičmi... hlavne rozprávaj o tom so svojou rodinou a s ním a jeho rodinou a možno uvidíš viac možností, ktoré ti ešte nenapadli... co povie tvoja mama, keď jej povieš, že pojdeš na potrat? čo povie tvoja sestra keď sa dozvie, že si tehotná? čo povedia jeho rodičia, keď zistia, že budú mať vnúča? vieš potrat je konečné riešenie... ktoré budeš stále ľutovať viac či menej... ostatné sa vždy dajú variovať... dobre poviem si, že si dieťa nechám ale keď zistím, že to nezvládam, tak ho dám na adopciu (nemusíš sa rozhodnúť hneď po pôrode, dá sa aj neskôr...) alebo možno dieťa naozaj bude chcieť vychovať priateľova rodina... nikdy nevieš... a tvoja choroba čo si podedila po mamine... no povedzme si to takto, ty by si nechcela žiť, napriek tejto chorobe? bola by si radšej, keby mama išla radšej na potrat a ty si sa nikdy nenarodila? a ešte k tomu tvojmu hektickému životnému štýlu... podľa tvojho popisu, ráno odídeš a prídeš domov až večer, čiže tvoja mama je celý čas sama doma? takže sa vie o seba postarať a aj relatívne o domácnosť? či? aj o sestru sa vie postarať, kým prídeš domov? aj na nákupy by mohla chodiť a aj variť? či? vo svojom hektickom životnom štýle si si našla cas na priateľa... takže ak maš hektický život, tak spomaľ v tom čo môžeš spomaliť... aj tak si neviem predstaviť, ako sa budeš so sestrou učiť ty, keď prídeš až večer domov... var len cez víkendy a na viac dní... predpokladám, že chodíte na obedy, takže na večeru stačí chleba s niečím... alebo niečo podobné... zjednoduš si život ako najviac ide... a to bez ohľadu na to, či si dieťa necháš alebo nie... hektický život si väčšinou robíme sami ... a je aj o nastavení v našej hlave... vypravujem do jaslí dvojčatá a teda o 4. ráno preto nevstávam... ani omylom 🙂 a do obchodu chodím max. 2 x za týždeň ...

beton
6. aug 2018

@anma4 tak donos bábätko a daj ho tej maminej kamarátke, ktorá nemôže mať, keď už sa potrebuješ dieťaťa zbaviť. Inak Tvoja situácia je vcelku dobrá a nevidím žiadny dôvod na potrat. Tvoj chlap ťa podržal a ty ho chceš stiahnuť aj s bábätkom do potratového bahna? Drž sa ho, lebo je výnimočný, ochotný prebrať zodpovednosť, to sa často nevidí, tak si nepokaz život potratom....

takaakoty
6. aug 2018

Toto ak pisalo nejake 16 ročné dievča, tak zozeriem dratenu kefu 😂 to vyjadrovanie je na míle vzdialené studentom, toto sú zjavne vyplody staršej (očividne veľmi nudiacej) sa ženy

pallacinka29
6. aug 2018

@takaakoty presne 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

berginkan
6. aug 2018

no ja neviem, ale po tyzdni nehrozi pozitivny test. skus ist do snaziliek si nieco precitat o testoch. okrem toho mas na vsetko este cas, to ze sa zahniezdi, neznamena ze prezije. som trochu kruta, no nieco o tom viem a vobec nemusis byt tehotna. a tak ako pisu baby, hlavne nejedz ziadne tabletky a chod k lekarovi

berginkan
6. aug 2018

@takaakoty tiez mi to napadlo, ze opat nejaka tema aby mali prieskum ako zeny reaguju

beky1813
6. aug 2018

To fakt tomuto niekto veri? Po tyzdni pozitivny test? To vazne?

miranna
6. aug 2018

Presne tak, po tyzdni hnedy vytok a hned na to pozitivny tehotensky test? Prazdniny....

pallacinka29
6. aug 2018

@beky1813 to vyjadrovanie... moja 42 rocna naj kamoska pouziva slovo “pirula” - pochybujem, ze stredoskolacka to slovo pozna a navyse vie, s akym i sa pise... bud nejaky vyskum alebo nejaka vysinuta, ktora by sa mala ist liecit na psychiatriu

beky1813
6. aug 2018

@pallacinka29 pirula pouzivam aj ja od mala, to moja mama pouziva, tak od nej to mam

sekina
6. aug 2018

Potrat nie... Preboha... Cely zivot si to potom chces vyčítať a nemat pokoj v dusi...všetko sa da ked sa chce a nebudes prva ani posledná co ma dieta v 17... Dieta je najvzácnejsi dar, nase pokracovanie... Prijmi ho s laskou a tes sa na neho aj ked to bude narocne...

jana_eyre
6. aug 2018

@pallacinka29 clovek rozprava takou recou, koho slova pocuva 😉 zase nechapem preco si o stredoskolackach ludia myslia ze musia byt uplne negramotne.. ci to je vymyslene, alebo nie tato vec urcite nie je urcujuca..

tyrkysova_kobyla
6. aug 2018

@jana_eyre suhlasim s tymto nazorom.
Ja som uz na zakladnej skole ovladala takmer stopercentne gramatiku, ciarky a podobne, vela som v detstve citala a tak som mala tiez dobre vyjadrovanie. Ked sa niekto nevie vyjadrovat, tak ho zhadzujete, ale ked sa najde niekto v mladom veku, co pise ako poriadny Slovak, tak vam je to podozrive 😁

iwesska
6. aug 2018

Tyzden po styku pises,ze si mala hnedy vytok a hned robila test v case,ked by si mala dostat MS,takze podla vsetkeho to bolo predmenstruacne spinenie. Lebo nikomu po tyzdni od oplodnenia pozitivny test este nevysiel. Oplodnenie a uhniezdenie totiz par dni trva a neexistuje aby bol v jeho case uz pozitivny test. Mozno mas cystu,aj ta moze robit falosny test. Ale tehotenstvo to nevyzera byt. Tym duplom,ze ste to robili cez kondom. Najskor to je nejaky hormonalny vykyv - dost mozny,kedze mas prilis nizku vahu.

simoncik
6. aug 2018

@anma4 no tak si si poriadne zavarila tiez som bola slobodnou mamickou ale dietatko som chcela ani na okamih som nerozmyslala nemat ho. pozri sa musis sa len ty sama rozhodnut co chces a to cim skor. taktiez cim skor za lekarom aj ked na ultrazvuku nic vidno nebude z krvy t i to zisti na pockanie. mas v podstate tri moznosti nechat si to a trapit sa s nim ale nedas ho za nic na svete porodit a dat na adopciu ale to si ja osobne myslim ze je to skor nerealne lebo si priliz citliva a zodpovedna takze ak porodis uz si ho nechas alebo potrat ale na klinike v narkoze ziadne skusky doma ziadne tabletky lebo na to je uz neskoro prispiet na to ti moze aj tvoj partner ved bol pri tom ak zvazis ktorukolvek variantu je to len a len tvojo rozhodnutie tvoje telo tvoj zivot ak sa rozhodnes pre potrat nikomu to nevesaj na nos nechaj si to pre seba dnes je aj potrat tak povediyc bezpecny nie ako v minulosti aj vydate zeny to mnohokrat takto riesia nie to este slobodne dievcata takze nehladaj pomoc tu lebo tu ti kazda napise len to aby si si ho nechala ale ziadna z nich nezije tvoj zivot ty si ta ktora sa musi rozhodnut nech je volba akakolvek drzim prsty nech je zaver akykolvek

simoncik
6. aug 2018

@anma4 no tak ak to bolo pred tyzdnom aj nieco to uhniezdovanie by sedelo ten test skor by bol este negativny ale taktiez nemusi sprav si este jeden a daj fotku ja ked som bola tehotna pri prvom mi ani po dvoch mesiacoch neukazalo pozitivny test a pri dalsom tri dni pred ms uz ciarka bola tajze to je tiez dost relevantne

mija22
6. aug 2018

@anma4 nestresuj... hnedy vytok je bezna vec.. u mnohych je to zaciatol menzesu. A sama spominas ze ho ocakavas o den. Naozaj tyzden po styku je takmer nemozne urcit nejake tehotenstvo. Ja sama som ziadne uhniezdovanie v podobe vytoku u seba nebadala pri tehotenstvach. Testy som robila az po tyzdni meskania, pri druhej az po 16 dnoch meskania a dr aj tak povedala ze prva prehliadka o dalsie tri tyzdne. A tehotenstvo nie je choroba, nemusis kvoli tomu robit inu brigadu, pokial nenatahujes tarchy. Ale k veci... zbytocne sa stresujes. Ked ti budu meskat dva tyzdne potom ries dr a tehu test. Naozaj tyzden po styku je kratko, hodnoty hcg hormonu velmi nizke tiez

paprika28
7. aug 2018

Ahojte,ja osobne by som na potrat neisla,tiež som ostala pred 17 rokom a školu som si dorobila aj s babom ,nehovorím bolo to niekedy veľmi ťažké ale všetko sa dá keď sa chce ,ja osobne som sa strašne tešila aj keď celá rodina chcela potrat ,teraz mám už 11rocnu dcéru a už aj 9 ročného syna a neľutujem ,sú to moje zlatíčka ktoré mi dávajú veľa lásky a síl,takže rozmýšľaj pozitívne a všetko bude ok ,viem o Tom svoje😊