icon

Prázdny gestačný vak skoro v 7. týždni

dooomca
16. okt 2013

AHojte baby. Moja posledná menštruácia bola 30.8.2013 aj to vdaka vyvolávačke...Vôbec som nevedela teda kedy budem mať plodné dni v septembri a tak sme s priateľom keksíkovali kedy sa nám chcelo až nakoniec ani neviem ako som otehotnela :D..Dnes som bola u doktora a podľa menzesu by som mala byť v 6+5 tt..No lenže na sone videl iba vačok a nič iné..Povedal: áno vidno tehotenský vačok, ale treba prísť o dva týždne, zatiaľ užívajte nejaké vitamíny..Je možné, aby skoro v 7 týždni nebolo vidieť plod alebo som mohla mať neskôr ovulku kvôli tej vyvolávačke? Za odpovede dakujem...Musím sa nejako upokojiť lebo tieto dva týždne ma zabijú ☹

vebinka
3. aug 2014

Ahojte baby. Poslednu ms som mala 24.6. V piatok som bola o dr. a povedal ze som 4+6 a videl len prazdny gestacny vak a ze mam prist o 2 tyzdne ci tam nieco bude. Doteraz som citila take mierne bolesti v podbrusku ako s prichadzajucou mrchou ale od vcera nic necitim len sem tam nejake pichnutie. Je to v pohode ? Velmi chceme drobca a neviem ako vydrzim 2 tyzdne cakat ci sa objavi v dutinke ☹

rybkaa
5. aug 2014

@vebinka 4+6 tt je ešte veľmi skoro, ani mne vtedy ešte nič nebolo vidno, v 6 tt som mala len prázdny vačok a srdiečko bolo až v 7+4 tt, takže kľud, bude to v poriadku, len mysli pozitívne a o 2 týždne uvidíš tiež srdiečko tvojho bábätka 🙂

rybicka256
5. aug 2014

Ahoj baby poslednu MS som mala 19.6. dnes som bola u dr. mala by som byt 6+5tt ale dr videla len gestacny vacok ktory zodpovedal uz 7+2tt co nechapem ako je to mozne, ale videla len ten vacok, nic viac, ziadnu fazulku, mam prist o 10 dni a ked nic tak cistenie, ak nenastane dovtedy potrat sam tak mi povedala ☹

karoli163
7. aug 2014

Ahojte baby, dnes som bola prvy krat u dr. a podla datumu menstruacie (prvy den. 29.06. - posledny 03.07.) mi tvrdil, ze som v 6tt, ale podla obrazka zo sona to vychadza na menej. Povedal mi ze rozmery su mensie ako by mali byt, ale ze sa nemam znepokojovat, co malo na mna samozrejme opacny vplyv a od tejto prvej navstevy som stale nervozna. Na obrazku vidiet malu bodecku, to by malo byt dobre znamenie, nie?

anuskaaprazko
7. aug 2014

@karoli163 neboj, ja som bola od zaciatku 3 tyzdne pozadu 🙂 proste neskora ovulka, asi to bude aj tvoj pripad 🙂

karoli163
7. aug 2014

@anuskaaprazko dakujem za ukludnenie, len teraz vobec neviem v ktorom som tyzdni, kedze doktor mi to neposunul, mam sa riadit podla sona?

vebinka
12. aug 2014

@rybicka256
@karoli163 ahojte baby tak co uz ste boli na kotrole ? Ako to dopadlo ? Ja este cakam a poviem pravdu ze sa aj bojim ist ☹

tynka1406
12. aug 2014

ahojte baby....ked som bola u doktorky s tym ze som tehotna a robila mi sono tak som mala tiez len gestacny vacok.Bola som podla poslednej menzes 4+4tt a podla sona a rozmerov vacku 5+5tt minuly tyzden som bola znova(po 2tyzdnoch)a uz krasne bolo vidiet srdiecko 😀 a bola som 7+4tt cize presne podla menstruacie a ukazalo to aj sono. Nebojte sa ak je tam len prazdny gestacny vacok a ste ako pisete v 5tt je to skoro niekomu ani tehotensky test nvyjde pozitivny.Takze ziadne stresy o dva tyzdne uz uvidite malu fazulku so splasenym srdieckom 🙂 drzim palceky

rybicka256
12. aug 2014

@vebinka ahoj ja idem az v piatok po 10dnoch. Tiez sa bojim

majka99999
12. aug 2014

@karoli163 pokooooj, ak je vacok mensi, to je dobre. Ja som bola 6+1, co by uz aj srdiecko mohlo byt vidno, a na sone len 4+1 bodka, ale proste som vedela, ze som urcite otehotnela ovela neskor, tak sa netreba nervoznit, babatku to nepomoze. A vidis, uz som 32tt, maly uz meska lentyzden, ale vlastne je vacsi. 😉

vebinka
12. aug 2014

@rybicka256 ja tiez pojdem asi az v piatok po 2 tyzdnoch. Tak daj vediet ako si dopadla 🙂 budem drzat palce

rybicka256
12. aug 2014

@vebinka aj tebe budem drzat palce, dakujem, ozvem sa . 🙂

vebinka
14. aug 2014

@rybicka256 ahoj tak ja som nevydrzala a bola som dnes na kotrole a mame uz 10mm cervika 🙂 dostali sme uz aj tehotensku knizku tak dufam ze uz bude len dobre 🙂 drzim ti palce na zajtra 🙂

rybicka256
14. aug 2014

@vebinka super tesim sa
🙂 ja verim ze to bude aj nas pripad 🙂

rybicka256
16. aug 2014

@vebinka ahoj nakoniec aj u nas vsetko ok 🙂 podla PM som v 8+2tt podla sona 7+5tt, mala som neskor ovu. mali sme uz aj srdiecko, tak sa tesim, kamen padol zo srdca 🙂 uz len pockat do 10.9 na velky UTZ aby bolo vsetko ok 🙂

jedlickova
16. aug 2014

Ahojte, ja som mala tiez prazdny gestacny vacok v 6 tyzdni a na sone bolo 4+1. Začalo sa to tak ze som zacala v 6 tt krvacat hned som isla k doktorke a vtedy som sa aj dozvedela ze som podla sona 4+1 dala mi duphostan a kontrola o tyzden. Neprestala som krvacat (bolo to strasne slabe) ked som prisla o tyzden babo nebolo vidiet a gestacny vacok sa nezmenil. Cize nasledovala kyretaz. Pisem hlavne koli tomu ze sa niekto pytal ci neboli niake priznak. Ked som zistila ze som tehotna bol to 5 tyzden bolo mi zle napinalo ma, strasna bolest prsnikov a nahle narastli a ktomu slaba bolest v podbrusku. Zhruba o 5 dni uz ma nebolelo ani brusko ani prsniky uz ani nerastli a nebolo mi ani nevolno naopak som bola kazde rano hladna a preto som zacala stale nieco citat a vzdelavat sa v tejto oblasti, citila som ze nieco nie je v poriadku a tak to aj dopadlo o par dni slabe spinnenie a nasledne kyretaz. Bolo to moje prve tehotenstvo a velmi sme sa tesili ale osud je nevyspitatelny, teraz cakam na prvu mrchu a prehliadku u doktorky a ide sa znovu pracovat 😉 hlavne je to nevzdavat sa a verit 😃. Velmi mi pomohli hlavne vase prispevky vdaka ktorym som pochopila ze niesom sama , priroda sa snami zahrala a zrejme to vyriesila po svojom. Tak sa drzte 😉

vebinka
16. aug 2014

@rybicka256 tak blahozelam 🙂 a dufam ze bude vsetko v poriadku. Zelam prijemne tehulkovanie 🙂

rybicka256
16. aug 2014

@vebinka dakujem, aj tebe 🙂

nella130
20. aug 2014

Ahojte, som tu prvý krát, ja by som mala byt podľa menzesu v 7tt ale podla mojich výpočtov je to asi 4tt. Na ultrazvuku je vidno len gestačný vak a žítkový a plod nie. Tak veľmi sa bojím pretože lekár povedal, že ak tak plod nebude vidno na budúci týždeň, pošle ma na revíziu maternice ☹ . Vajíčko má 7mmx16mm. Opäť mi bral odbery na hcg, tak zajtra budem vedieť viac. Tento týždeň som začala špiniť a začalo ma pobolievať pod bruškom, ale nasadil mi Duphaston a vitamíny a je to miernejšie. Viete mi nejako poradiť či je to normálne, hlavne že plod nevidí a už ma pomaly chce poslať do nemocnice? Ďakujem za všetky názory.

teruskaa
20. aug 2014

@nella130 ja som v 7tt mala na utz tiez iba zltkovy vacok...a o 2tyzdne neskor uz bolo aj srdiecko 🙂 drzim palce.

nella130
20. aug 2014

Mám teda čakať aj napriek tomu že mi lekár povedal že pojdem na revíziu? Neviem čo urobiť.

nella130
20. aug 2014

@teruskaa Mám teda čakať aj napriek tomu že mi lekár povedal že pojdem na revíziu? Neviem čo urobiť.

teruskaa
20. aug 2014

@nella130 no ved uvidis zajtra, ked hg bude stupat, bude to ok....a potom na buduci tyzden bude vidno uz aj plod. Ked hCg stupat nebude, asi to bude zamlknute tehu...ale hadam to bude ako u mna, prajem ti to. Aj ja som krvacala, od 9tt do 15tt a tiez som brala Duphaston. Teraz mam takmer 5 mesacnu slecnu.

nella130
20. aug 2014

@teruskaa Ďakujem, všimla som si že máš krásne dievčatko. Tak budem tŕpnuť do zajtra rána a dúfam že to bude vporiadku.

teruskaa
20. aug 2014

@nella130 tak potom daj vediet....vela stastia!

teruskaa
20. aug 2014

@nella130 oni lekari vedia nastrasit....mne napriklad v 12tt, ked som stale krvacala, Dr. povedal, ze si vobec nie je isty, ci "TO" este zije...no napriek tomu neurobil kontrolny USG, aby sa presvedcil, este sa na mna vykrical, ze co ja si myslim, ze on mi bude kazde 2 tyzdne robit USG? a ze mam prist o 3 tyzdne a ze sa uvidi....a ze ked budem mat teplotu alebo zmiznu tehu priznaky, mam prist hned....no taka som isla od neho vyplasena, revala som.....a utekala ku mne do roboty /robim v nemocke/, ku znamej Dr., ze nech mi spravi ona USG, lebo sa velmi bojim....nastastie to bolo v poriadku.... lekara som samozrejme zmenila po tomto...

nella130
20. aug 2014

@teruskaa dam vediet. Fuha tak to si mala teda lekara, este dobre ze si ho zmenila. Ja som tiez rozmyslala, ze keby mi to v pondelok nevidel pojdem na sono aj inde.

siska765
20. aug 2014

@teruskaa to je dobre ze si ho zmenila, ja som mala sprvu na zaciatku tiez problemy a podchvilou spinila a niekedy som bola u doktora aj kazdy tyzden a za kazdym ma bez frflania vysetril a povedal ze ked mam mat pokojne svedomie tak nech aj kazdy tyzden pridem, samozrejme ked problemy nie su tak mi staci poradna aj raz za tri styri tyzdne ale inak som to kaslala, ved ide o moje dieta a je to poriadny stres a strach, juuuj kolko som sa naplakala a nahystercila ako to dopadne

zvolsiinylogin
20. aug 2014

@nella130 bezne sa to tak robi....aj ked mozno este nebude vidno plodik, - ale ked je zltkovy tak za tyzden uz byva srdiecko - mal by ti rast gestacny, pripadne sa zvecsit aj zltkovy...niektory nemaju suer sono, ze vidia aj 1 mm plodik....ak rastitiete, netreba sa nicoho bat....

nella130
20. aug 2014

@zvolsiinylogin Dufam, ze mas pravdu. V pondelok mal gestacny 7x9,5mm a dnes dva dni na to mal 7x16mm