icon

Príliš časté pohyby bábätka. Je to O.K ?

ani_sama_neviem
17. sep 2010

Mam taky ani nie ze problem ale skor ide o to ze babo sa hybe podla mna az pricasto v noci pred spanim- to je jasne, potom cez den a stale proste ja neviem co je to ok.. A ete jedna vec je to ok ked mam miernu chudokrvnost a je mi niekedy zle z jedla konkretne z pecienky?? Dik za odpovede

adus123
17. sep 2010

Ahoj, mne sa dcerka v brusku hybala skoro stale. Bola velmi ziva. Moja svokra ked videla, ako mi mala vyduva brusko, bola az prekvapena, ze este sa tak dietatko velmi pohybovat nevidela. A tak jej to ostalo az dodnes a to uz ma 7 rokov....stale musi byt v pohybe..... 😉 Naopak syncek bol taky lenosko uz v brusku, pohol sa len sem tam..a ked ho porovnam s dcerkou, tak aj teraz, ked ma tri rocky tak je taky pokojnejsi, taky "pohodak"....... 🙂

alca85
17. sep 2010

ahoj...buď len rada, že bábo sa ti hýbe...aspoň vieš že je v poriadku....moja bola tiež nadmieru pohyblivá a zostalo jej to doteraz 😅 ...Som si ako ešte tehu hovorila, že snáď sa v bruchu dosýta vyšantila a po pôrode to bude kľudné dieťa, ale opak je pravdou 😵 .
S tou chudokrvnosťou ti neviem poradiť. Ale snáď je to v poriadku, aj keď sa mi zdá, že pečienka by sa nemala počas tehotenstva moc jesť. Ale asi to platí hlavne pre 1. trimester.

zuzkat1
17. sep 2010

hej pecienka by sa nemala jest obsahuje velmi vela neviem akeho vitaminu a to je skor na skodu pre babo..takze pecienku radsej vyrad alebo minimalne poriadne obmedz... a to ze sa hybe je uplne normalne..uzivaj si to a tes sa aspon vies ze je v poriadku...moja sa hybala stale a aj teraz ma v ritke vrtulku🙂

katekate
17. sep 2010

ja som 26tt a mala si uz teraz robi co chce a tancuje jedna radost ... pravidla ako ked je mamicka v pohybe tak dietatko vacsinou spi a podobne na nas vobec neplatia ... mala tancuje v jednom kuse nezavisle ci sa ja hybem alebo nie .. niekedy mam pocit ze este viac ked sa ja zohybam a chodim ... takze bud kludna a tes sa z toho .. len ako ostatne baby pisu ... asi by som sa pripravila na trosku viac hyperaktivity aj po porode 🙂

pecianku urcite vyrad alebo aspon obmedz na minimum ... v tehu by sa mala velmi limitovat presne tak ako konzervovane sardinky a niektore typy ryb ...

katkas1
18. sep 2010

Ahojte, aj moja mala sa stale pechorila, od rana do vecera este aj v noci som sa na to budila, len mi tak chodilo brocho, v poslednom mesiaci to uz bolo na nevydrzanie lebo ma to bolelo, ale bolo to krasne a teraz mi to chyba. Len asi 2x cely den nic tak som uz bola v panike ze sa nieco deje ale asi citila zen ie sme doma a len co som vecer prisla domov sadla si na gauc hned robila diskoteku. 😀

mikailla
18. sep 2010

Moja mala sa tiez stale hybe,najviac je tak 20-30 minut ticho inak ma kopka cely den ci chodim,ci sedim,ci lezim,jedine co mna kustok trapi je,ze ked tak malinko spinka v brusku,ci bude mat aj po narodeni taky spanok,no vyzera to ze ano 😀 😀 😀 myslela som si,ze to aj v spanku sa mi hybe ale ked ju pohladkam hned reaguje.....

mircalla
19. sep 2010

Moj maly bol tiez velmi aktivny....kopkal skoro stale....a to boxovanie a kopanie mu ostalo
takze urcite je to ok, uz ma 8 tyzdnov
deti sa inak najcastejsie hybu vecer
ja som bola napokon rada, ze maly tolko kopkal, niektore kocky mi naopak vraveli, ze pohyby citili len sporadicky a boli z toho nervozne...je to individualne, zavisi to aj od polohy babatka, jeho velkosti a mnozstva plodovej vody

aero
19. sep 2010

bud´ rada , že cítiš pohyby......hm aj ked´niekedy dosť silné
vydrž , vydrž, vydrž....... 😉

denne73
22. sep 2010

Ahojček . No tak to vitaj v klube akčných babetiek 😀 😀 😀 . Aj moja malička vkuse kope, naozaj ja neviem kedy ona spi. Taktiež v noci sa prebudzam na kopkanie. no budme radi , že kopkaju a tak nám dávaju vedieť že su tu a že su v poriadku. 😉 😉 😉 😉 😉

moma
22. sep 2010

ahojte, ja som v 23tt, doteraz malo babo taky normalny rezim, chvilku spinkalo, chvilku kopkalo, ale uz treti den kope bez prestavky, v kuse, aj v noci. Nevadia mi kopanceky, ale uz mam aj strach, ze ci sa mu nieco nestalo ked tak bojuje...

atrami
22. sep 2010

No máš sa na čo tešiť 😉 Malý mi kopal strašne moc a aj ako malý bol hyperaktívny.

alexandrah
22. sep 2010

ale to neni pravidlo, nestraste ju!!!

sartira
23. sep 2010

baby tak tato diskusia ma upokojila, pretoze moja mala v brusku strasne kope a hybe sa 🙂 od prveho dna, v noci nastastie spinka a budi sa a zaspava so mnou 😀

laura79
18. nov 2010

Tak to som si aj ja vydýchla 🙂 Mám pocit že tancuje celý deň, brucho sa všelijako natriasa - to bude čert 😀

dadka1010
19. nov 2010

Aj moje malé je moc aktívne, tiež mi veľa tehu známych vravelo, že u nich to až také nebolo. Ale zase na druhej strane, keď sa dlhšie neozve, tak už mám normálne aj trošku strach. Tak hlavne nech sú zdravučké 😉

janka2732
21. nov 2010

Ja som to mala zase naopak večer mi maly bol v brušku kludni a rano o 5 až 6 bol jeho čas každe rano vrtel sa kopal osto šest a mala zase ona večer bola aktivna.

belusa
18. máj 2011

Ahojte prečítala som si túto tému a samozrejme som vyplašená.Som v 24 týždni a cítim pohyby veľmi málo ☹ ☹ ozaj niekedy aj celý deň nič a večer trochu je to ok?Ako často by som mala cítiť pohyby? 😨 😨

anjelicek26
18. máj 2011

@belusa - ako je ulozene babo a kde mas placentu, si skor plnostihla ci chudunka, vsetko rozhoduje o intenzite, ako babo citis, nielen to, ako sa babo hybe... moj maly bol az do 33. tyzdna na ritke, otocit sa nechce ani za svet, kopance boli mierne, velmi, lebo kopal do spodu a nevykopaval mi pod rebra, pri dcerke si pamätam ine rosambo, on sa len tak vypucal... Aj ked je pravda, ze flegmosko je dodnes 😅 😅 😅 Uzasne, kludne dobrucke babo 😉

lucka1987
18. máj 2011

@ani_sama_neviem no myslim ze caste pohyby nie su problem... ja nasho drobceka citim stale... kazdu chvilku sa mi ozve tuknutim, alebo aj riadnym kopancom... a ked sa vystriem na postel tak sa zacne mrvit a akoby vzpierat, vtedy sa mi brucho napuci a je uplne trvde... a zas sa uvolni a poracuje v kopancoch... neviem si uz predstavit hodinky bez toho aby som drobceka neucitila 😉

sonoio
18. máj 2011

belusa,neboj, ja som skoro na konci, a poviem ti,len teraz,asi posledny mesiac tehu, zacinam babo citit intenzivnejsie,a tiez,najviac vecer 😉 nie je dolezite ako casto, a ako silno,niekedy je to viac,ci menej..dolezite je,ked sa to nejak dramaticky zmeni..napr.ked ma niekto babo,ktore sa dost hybe,a zrazu nic..ale tiez,ked sa hybe prilis "hekticky", vtedy sa treba asi zacat obavat.kazda mamina citi ci nenastalo k nejakej zavaznej zmene,a tym sa treba riadit..ale odpoved na otazku je,ze sa nemusis zbytocne obavat.niektore mimi su "zivsie",ine nie, a niekedy sa babo hybe,ale ty nic nemusis citit,u mna to je bezne,ked som napr.na monitoringu,vobec necitim,ako lieta, a pritom monitor vykazuje,ze je neustale v pohybe.

evka4
19. máj 2011

belusa,neboj, urcite je to ok... moja mala sa tiez hybala na moj vkus malo, casto asi cely den spala a az vecer dala trosinku o sebe vediet. ked som bola asi v 30.tyzdni, tak som pohyby necitila asi tri dni, v panike som sla ku dr a ten na ultrazvuku videl, ze babatko sa hybe, lenze ja som to jednoducho necitila ked som sa porovnala s inymi tehotnymi, ktore mali aktivne babatka, tiez som z toho bola v strese, ale zbytocne... ku koncu tehotenstva, ked som chodila na monitor /'pasy'/, sa tam kolkokrat vobec nepohla, sestricky mi stale museli triast bruchom, aby mala prejavila nejaku aktivitu, niekedy museli ten monitor aj opakovat...ale nakoniec dopadlo vsetko ok, mala je zdrava a vobec nic jej nechyba...skor je to podla mna predpoklad toho, ze budes mat spokojne a kludne babatko, co urcite ocenis - aspon u nas to tak plati 😵

upam
14. okt 2013

vidim ze je to starsia tema - ako vam dopadli tie pricaste pohyby? nemate hyperaktivne deti, lebo sa toho trochu obavam 🙂 zacinam 25tt a posledny tyzden je babo dost drsne aj casto sa hybe aj dost neprijemne az bolestivo, niekde som citala ze to robia ked su nespokojne - mam robit paniku a ist na ultrazvuk? kto ma takuto skusenost s narastom intenzity pohybov baba?

lucassia
7. mar 2016

aj moje male kope ako dive a stale sa mrvi a potom sa mrvim aj aj večer som v 24tt.....tak budemem asi hyperaktivny to nevadi bude po mamine a hlavne večer

radynadzlato
2. máj 2019

Ja sa hrozne tesim, ked kope ale kopacky 6 hodin skoro vkuse🙈🙈 potom sa to stupnuje tak ze mi tlaci mechur ked nevie co so sebou a na wc som aj 6 krat za 3 minuty😁🙈Ale tesim sa...no vidim ze moja teoria vyblaznenia sa v brusku a po porode klud asi platit nebude...a to ja som bola vraj velmi pokojne dieta....asi zvitazia manzelove geny🤣....Baby inak aky mate nazor na vareneho lososa? vraj nebezpecny je len surovy (kamaratka mala otravu z kreviet z avionu cca tyzden dozadu- takze tie uz neriskujem nikdy pocas tehu)..inao dodrziavam vsetko ale niekedy uz neviem,co jest🙈